Apex Legends Global Series

Apex Legends je vrhunska eSports igra koju je razvio Respawn Entertainment i objavio Electronic Arts. Ova besplatna igra trenutno je dostupna za PlayStation, Xbox i Microsoft Windows operativne sisteme. Mobilna verzija igre, Apex Legends Mobile, također je dostupna za Android i iOS. Međutim, mobilna verzija ne podržava igru na više platformi.

Electronic Arts opisuje Apex Legends Global Series kao konkurentski ekosistem koji podržava sve vrhunske timove u igri i ambiciozne izazivače na globalnom nivou, što se kumulira u ALGS Championship.

Sve o Apex Legends Global Series

Sve o Apex Legends Global Series

Takmičarski put igrača počinje na Challenger Circuit-u, koji uključuje takmičenja za kvalifikacije za Pro lige. ALGS Pro League uključuje 40 vrhunskih timova koji se takmiče u regularnoj sezoni, od kojih vrhunskih timova će učestvovati na Apex Legends Global Series Championshipu.

Sve o Apex Legends Global Series
O Apex Legends

O Apex Legends

Radite na Igra Apex Legends počela je još 2016. Međutim, držana je u tajnosti sve do samo nekoliko sedmica prije lansiranja 2019. Igra je dobila brojne pozitivne kritike, što joj je pomoglo da brzo stekne ugled.

Do kraja prve sedmice nakon objavljivanja, više od 25 miliona igrača je već igralo igru. Trenutno je rangiran kao jedan od najčešće igrane video igre svih vremena u pogledu broja igrača.

Igranje

Igrači počinju tako što se formiraju u ekipe, od kojih svaka ima po dva ili tri igrača. Svaki igrač tada mora odabrati lik koji će koristiti. Likovi u igri, poznati kao legende, imaju različite sposobnosti. Sljedeći korak je odabir načina igre između dvije dostupne opcije.

Prvi način igre se zove Battle Royale. Podržava do 20 timova za tri igrača ili 30 timova za dva igrača. Postavka igre je na ostrvu gdje igrači moraju tražiti zalihe i oružje i pokušati poraziti druge odrede.

Područje za igru, ostrvo, se smanjuje kako se igra nastavlja, prisiljavajući sve igrače da se kreću kako bi izbjegli da se nađu izvan prostora za igru. Izlazak iz prostora za igru je fatalan za lik. Posljednji tim koji je ostao živ pobjeđuje u rundi.

Drugi način se zove Arenas. Igrači moraju formirati timove od tri igrača da bi igrali u modu, što znači da najviše šest igrača može igrati u rundi. Tim se mora boriti protiv drugog tima u nizu rundi kako bi odredio pobjednika. Tim pobjeđuje ako osvoji najmanje tri boda i vodi za dva.

O Apex Legends
Apex Legends Global Series Championship kvote za klađenje

Apex Legends Global Series Championship kvote za klađenje

Svaki igrač, bez obzira na svoje iskustvo u igranju klađenja, može se kladiti na Apex Legends Global Series online turniri. Međutim, poznavanje igre i timskih performansi može biti dodatna prednost jer pomaže igračima da donesu bolje informisane odluke o klađenju.

Sve utakmice imaju različite koeficijente, na koje utiču brojni faktori, uključujući i korišćenu eSport stranicu za klađenje. Neke od najpopularnijih vrsta klađenja koje nude najbolje kvote su istaknute u nastavku.

Outright Bets

Konačne opklade su najjednostavnije, pogodne čak i za nove igrače. Oni uključuju klađenje na to koji će tim osvojiti prvenstvo ili koji će igrači dobiti određene nagrade. Kvote za direktne opklade su obično poželjne, posebno za autsajderske timove. Međutim, igrači moraju čekati do kraja događaja kako bi saznali sudbinu svojih opklada.

Opklade na pobednik utakmice

Opklade na pobednika meča su takođe jednostavne. Igrači se klade na tim koji će pobijediti u određenom meču. Kvote za takve opklade obično variraju u zavisnosti od vjerovatnoće pobjede tima, s tim da su kvote izjednačenije za mečeve u kojima su oba tima favoriti za pobjedu.

First Blood Bets

Prve krvne opklade za igrače koji se klade na Apex Legends Global Series turnire, takođe poznati kao opklade na prvo ubistvo, uključuju klađenje na to koji će igrač dobiti prvo ubistvo u meču. Tip opklade je prikladniji za iskusne igrače Apex Legends koji znaju stilove igre svih igrača u datom meču.

Apex Legends Global Series Championship kvote za klađenje
Zašto su Apex Legends Global Series turniri popularni za klađenje?

Zašto su Apex Legends Global Series turniri popularni za klađenje?

Apex Legends Global Series lige su nevjerovatno popularne, posebno među ljubiteljima eSporta. Najočigledniji razlog je taj što turniri pružaju brojna tržišta za klađenje, što je prilika za igrače da se klade. Popularnost najvećih Apex Legends Global Series turnira osigurava da većina vrhunskih eSport provajdera klađenja nudi mnoga tržišta klađenja za svoje turnire.

Još jedan glavni razlog za popularnost najboljih Apex Legends Global Series turnira je to što tržišta klađenja obično imaju atraktivne kvote. Provajderi klađenja obično nude najbolje moguće šanse kako bi privukli više igrača na svoje platforme jer je industrija klađenja na eSports postala vrlo konkurentna. U idealnom slučaju, bolje kvote znače veći potencijalni dobitak.

Bonusi i poticaji za igre su još jedna strategija koju provajderi eSport klađenja koriste kako bi ostali na površini u visoko konkurentnoj industriji eSport klađenja. Većina web stranice za online eSport klađenje obično sadrže atraktivne bonuse za prvenstva Apex Legends Global Series, čineći turnire još popularnijim među igračima koji žele da iskoriste ponude.

Major Apex Legends Global Series turniri su takođe popularni među igračima zbog svog uzbuđenja i zabave. To je posebno među igračima koji su skloni klađenju na video igre uživo. Oni mogu uživati u svoj zabavi koju nude turniri dok prikupljaju sve relevantne informacije koje su im potrebne za klađenje uživo.

Zašto su Apex Legends Global Series turniri popularni za klađenje?
Apex Legends Global Series pobjednički timovi i najveći trenuci

Apex Legends Global Series pobjednički timovi i najveći trenuci

Prva Apex Legends Global Series održana je 2021. godine, sa 60 najboljih timova na svijetu koji se takmiče za najveću nagradu Apex Legends Global Series od 2,58 miliona dolara. Svi timovi i igrači su pokazali zadivljujuće performanse, ali bilo je nekoliko koji su se izdvojili među ostalima.

Pobjednički timovi

Pobjednički tim za 2021 Apex Legends Global Series bio je SCARZ. To je japanska profesionalna eSports organizacija koja je osnovana 2012. godine i koja se takmičila na listi eSports turnira i događaja.

Aktivni igrači koji su osvojili seriju bili su odbrambeni igrač po imenu Mande, igrač Recona po imenu Taisheen i ofanzivni igrač po imenu RPR. Taisheen je nevjerovatno osvojila nagradu Apex Predator, podijelivši je sa Danilom, igračem iz tima Fire Beaver.

Sjevernoamerička verzija prvenstva završena je pobjedom tima Kungarna NA, osiguravši novčanu nagradu od 265,591 dolara. Sjevernoamerički tim činili su igrači Vein, Onmuu i Scuwry. Oblak 9 završio na impresivnoj drugoj poziciji i dobio je novčanu nagradu od $132,875. Aktivni igrači u to vrijeme bili su Zach Mazer, Paris Gouzoulis i McKenzie Beckwith.

Pobjednički tim na prvenstvu APAC South ALGS 2021. bio je Wolfpack Arctic. Turnir je bio manje konkurentan i imao je relativno niži nagradni fond, a pobjednički tim je kući odnio 68.100 dolara. Ipak, franšiza sa sjedištem u Indoneziji iznenadila je sve pobjedom na turniru, jer je to bio relativno nov tim formiran u martu 2020.

Pobjednik ALGS prvenstva Južne Amerike bio je tim Paradox Esports koji je nagrađen sa 42.000 dolara. Ostali timovi sa najboljim učinkom na tom prvenstvu bili su Fenix I, koji je dobio 21.000 dolara, i Dynamics, koji je dobio 12.000 dolara.

Apex Legends Global Series pobjednički timovi i najveći trenuci
2022 Apex Legends Global Series Championship

2022 Apex Legends Global Series Championship

Apex Legends Global Series Championship 2022. bio je na rasporedu od 7. do 10. jula. Prvenstvo je bilo podijeljeno u tri faze, a pobjednički timovi su napredovali iz grupne faze u fazu kvalifikacija, a zatim u finale.

U grupnoj fazi učestvovalo je 40 ekipa podijeljenih u deset grupa. Svi timovi su se plasirali u grupu, pri čemu je prvih deset ekipa počelo u pobjedničkoj grupi, a deset donjih u poraženoj.

Nagradni fond za Apex Legends Global Series Championship 2022. iznosi 2 miliona dolara, a pobjednici će dobiti 500.000 dolara. Drugoplasirani tim će dobiti $300,000, a treći tim $200,000. Pored toga, igrač sa najviše eliminacija, Apex Predator, će dobiti $3,000.

2022 Apex Legends Global Series Championship
Gdje se kladiti na Apex Legends Global Series?

Gdje se kladiti na Apex Legends Global Series?

Igrači se mogu kladiti na Apex Legends Global Series na većini eSport stranica za klađenje. Međutim, stotine eSports klađenja nude tržišta klađenja Apex of Legends, što za većinu igrača čini izazovom da izaberu najbolju eSport stranicu za klađenje.

Neke vrhunske opcije nalaze se na renomiranim stranicama za rangiranje za eSports klađenje. Najvažnije je osigurati da odabrana eSports kladionica nudi tržišta klađenja Apex Legends Global Series.

Sljedeći korak nakon odabira odgovarajuće stranice za klađenje je uplata sredstava na račun za klađenje. Iznos depozita zavisi od toga šta igrač namerava da uloži, ali ne bi trebalo da bude niži od minimalnog limita depozita koji je odredio provajder klađenja. Većina kladioničara nudi brojni načini plaćanja, koji olakšavaju i olakšavaju proces depozita.

Gdje se kladiti na Apex Legends Global Series?
Apex Legends Global Series Proces klađenja

Apex Legends Global Series Proces klađenja

Klađenje počinje tako što igrači odaberu odgovarajuća tržišta klađenja iz dostupnih opcija. Preference, kvote i strategije klađenja prvenstveno će uticati na izbore. Obično većina sajtova za klađenje dozvoljava igračima da naprave akumulirane opklade, poboljšavajući kvote i povećavajući potencijalni iznos dobitka.

Igrači tada mogu odlučiti o iznosu novca koji će uložiti za svaku opkladu i slijediti relevantnu proceduru koju pruža dobavljač klađenja da bi položili opkladu.

Apex Legends Global Series Proces klađenja