Najpopularnije Tekken stranice za klađenje 2024

Borbena arkadna video igra koju distribuira Bandai Namco Entertainment, Tekken video igru kreira Bandai Namco Studios. Programeri su takođe distribuirali štampane i filmske adaptacije, koje uživaju globalnu popularnost među fanovima. Igrači se bore protiv protivnika, koristeći oružje i prsa u prsa u vidu bacanja, blokova i bijega. Igrači mogu birati između različitih glumaca, koji su različitih etničkih grupa i uključuju različite stilove borbe. Neki likovi su natprirodni, uključujući Anđela, Đavola i Ogra.

Tekken je prepoznat kao lider u industriji 3-D animacije, kao jedna od prvih esport igara u industriji koja uključuje tehnologiju u video zapise. 1994. godine, Namco, japanski programer, objavio je prvu verziju igre. Do 2017. godine, kompanija je objavila osam spin-offova. Znakovita izdanja uključuju Tekken 2 i Tekken 3 igre, koje su hvaljene zbog impresivnog iskustva igrača. Serija video igara je komercijalno uspješna, a Tekken se smatra najprodavanom franšizom svih vremena. Kompanija je isporučila više od 53,5 miliona jedinica. U stvari, stručnjaci iz industrije pripisuju publikacijama kompanije poboljšanje standarda video igara.

Najpopularnije Tekken stranice za klađenje 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Klađenje na Tekken

Iako je Tekken popularna igra, scena klađenja u esportu nije tako robusna kao kod drugih esport naslova. Na primjer, Tekken klađenje nije toliko popularno kao ostalo dobro poznate esport igre kao što su CSGO, Dota i LOL. Shodno tome, ne nude sve kladionice klađenje na Tekken utakmice. Ipak, čak i najbolja esport stranica za klađenje nudi kvote i mogućnosti klađenja za velike Tekken turnire. Općenito, Tekken opklade se uzimaju za mečeve između dva borca. Ovdje su uobičajene Tekken opklade na web stranice za klađenje na esport:

 • Pobjednik utakmice: Igrač koji pobijedi u meču 1 na 1. To je najlakše napraviti za Tekken. Igrači sa nižim kvotama će vjerovatno pobijediti
 • Pobjednik runde: Igrač koji pobjeđuje u rundi
 • Trajanje runde: Kladionici se klade na to koliko dugo traje runda
 • Pobjednik turnira: Stavite opkladu na to koji tim ili igrač osvoji cijeli turnir
 • Ukupan broj rundi: Kladite se na broj rundi, uključujući ispod ili više određenog broja.
 • Fighter Total: Kladilac se može kladiti na ukupan broj rundi koje borac dobije
 • Hendikep: Kod klađenja na hendikep, kockar može ukloniti bodove favoriziranom igraču i prenijeti bodove na autsajdera
 • Par ili Nepar: Ova opklada se odnosi na broj rundi u meču koji pada na Par ili Neparni broj
 • Ostalo: Posebne opklade uključuju koji igrač će prvi napasti ili koji igrač započinje prvu kombinaciju u meču.

Zašto je Tekken popularan?

Tekkenova popularnost zasniva se na činjenici da je to jedna od prvih igara koja je privukla višemilionske pratioce širom svijeta. Koristeći nove tehnologije, programeri igre ušli su u tržište željno učešća u impresivnim igrama sa mogućnošću kontrole različitih likova.

Internet zajednica

Uz snažnu internetsku zajednicu, Tekken uživa globalnu popularnost. Milioni igrača uživaju u igri. Kao jedna od najpopularnijih esportskih igara u historiji esporta, Tekken fanovi sudjeluju u online zajednicama i aplikacijama društvenih medija kako bi komunicirali sa igračima istomišljenika. Igrači sa svakog nivoa vještina okupljaju se kako bi razgovarali o strategijama igranja. Članovi zajednice planiraju lokalne turnire i sastaju se za igranje online. Neki igrači pričaju smack, a drugi podržavaju kolege igrače. Uspon online platformi, poput giganta društvenih medija Discord i Twitter, konkurencija je zajednicama starih igara. Jedna stranica, Tekken Zaibatsu, zatvorena je 2021. godine, jer su igrači migrirali na popularnije stranice društvenih medija kako bi se sastajali, planirali i razgovarali o smeću.

Igranje Tekken online

Kako se igranje video igara razvija, način na koji se Tekken igre distribuiraju mijenja se u skladu sa zahtjevima tržišta. Tekken takmičenja u video igricama imaju oblik organizovanih događaja. Igrano pojedinačno ili sa timovima, amatersko igranje je ustupilo mjesto profesionalnom nivou. Programer aktivno stvara nove igre u svrhu razvoja turnira za stvaranje baze obožavatelja na mreži.

Zašto igrači vole igru?

Igrači vole Tekken iz pet glavnih razloga, uključujući:

 1. Zanimljivi likovi i stilovi borbe privlače igrače koji žele iskusiti različita iskustva igre
 2. Animacije i efekti čine igru uzbudljivom i zanimljivom za gledanje.
 3. Mogućnost prilagođavanja igre je privlačna igračima, pogotovo jer neke opcije prilagođavanja ne zahtijevaju dodatna plaćanja.
 4. Lakoća igranja čini igru privlačnom za početnike koji mogu birati opcije za igru i uživati u igri koristeći tehnologiju koja je jednostavna za razumijevanje.
 5. Režimi nude intenzivnu igru i dovoljno borbene raznolikosti kako bi se igrači vraćali po još.

Kako to igrati?

Zainteresovani ste da igrate Tekken? Jednostavno preuzmite igru na lični računar. Instalirajte datoteku. Igrači moraju imati dovoljno prostora na tvrdom disku i RAM-a. Igri je potrebno najmanje 6 GB za rad, kao i RAM 2 GB.

Postoji li Tekken turnir?

Tekken 6 globalno prvenstvo je najveći turnir za Tekken u istoriji igre tog vremena. Godine 2010. Namco Bandai Games je sponzorirao turnir, uključujući kategorije za igrače: Xbox 360 i PlayStation 3. Organizatori su izabrali po dva pobjednika iz svake kategorije na finalu u Tokiju. Zvanično nazvan Japan Round, Namco je održao finale na međunarodnom forumu u Tokiju.

U 2022. Namco i drugi organizatori turnira poduzimaju opsežne zdravstvene mjere kako bi zaštitili igrače turnira tokom pandemije. Gigant medijskih igara Twitch udružio se s Bandai Namco Entertainment America kako bi ugostio nadolazeće turnirske događaje. U junu je zakazana turneja prvenstvenih borbenih utakmica u Orlandu na Floridi. Ukupni nagradni fond World Tour je 200.000 dolara.

Tekken timovi

Od relativno novih igrača do timova koji se profesionalno takmiče već neko vrijeme, Tekken takmičarski krajolik je zreo za ekstremno takmičenje. Ovdje su a par timova za gledanje u narednim turnirskim sezonama.

Necertificirani štreberi

Uncertified Geeks (također poznat kao TUG) uključuje grupu samoproglašenih štrebera sa sjedištem u Južnoj Africi. Ovi intenzivni igrači prate geeky kulturu i rade na poboljšanju performansi igranja kako bi ostali konkurentni. Tim je počeo kada je jedan prijatelj primijetio kako dobro igraju njegovi vršnjaci i predložio da se grupa udruži kako bi se profesionalno takmičili. Rođena iz prijateljstva i ljubavi prema igricama, grupa naporno trenira kako bi dostigla svoj puni potencijal. TUG se takmiči u Tekken 7, Smash Bros i EA FIFA turnirima. Kako se vještine tima poboljšavaju, cilj mu je međunarodni uspjeh na najvišem nivou.

Vision Strikers

Vision Strikers je korejska esport grupa koja se bori za borbu na sceni igre. Nakon što je regrutovao tri najbolja Tekken igrača, tim očekuje da će se takmičiti na najvišem nivou. Vision Strikers ima za cilj da izgradi vrhunsku esport organizaciju u Aziji, nakon što je preuzeo Rox Gaming tim, legendarni po uspjehu na Tekken turnirima. Ova akvizicija će sigurno natjerati druge Tekken takmičare da primjete Vision Striker na predstojećim turnirima.

UYU

UYU je esport organizacija u Sjevernoj Americi, koja je konkurentna u Call of Duty nakon potpisivanja Skyz, Proto, Mayhem, Nova i Spoof. Natječući se u CWL Pro ligi, različite varijacije popisa su doživjele uspjeh u esport takmičenjima. Najavljen je plan za franšizu organizacije. Spisak igrača otišao je u svoje vlastite spiskove franšize. Do 2019. godine, UYU je objavio spisak koji uključuje Wrecks, Infamous, Zyrral, Tisch i Pentagrxm. Esports tim je jedan od najboljih takmičara na Tekken turnirima.

Team Liquid

Svako ko je povezan sa esportom je upoznat Team Liquid, multi-regionalna esport grupa, koja se nalazi u Holandiji. 2000. godine osnivači su pokrenuli Team Liquid nakon izdavanja StarCrafta II. Do 2012. godine tim je kupio sjevernoamerički tim za igranje Dota 2 igrica. U 2015, spajanje sa Team Curse okupilo je niz visoko rangiranih igrača. Evropski Dota 2 tim pobedio je na International 2017, osvojivši najveću nagradu u istoriji esport turnira do sada. Članovi Team Liquida osvojili su LCS titule i Intel Grand Slam turnir 2019. za izuzetnu CS:GO igru. Team Liquid je vrhunski osvajač Tekken nagradnog fonda.

Talon Esports

Smješten u Hong Kongu, Talon Esports se takmiči širom Azije. Grupni Tekken tim je naveden kao jedan od najboljih zarađivača za video igricu. Takođe poznat po dobrom igranju League of Legends, tim se takođe zove PSG Talon zbog svog PSG Esports partnerstva. Pacific Championship Series je dobro poznata liga koja djeluje u jugoistočnoj Aziji, Tajvanu, Hong Kongu i Makau.

Timska tajna

Od 2014 Timska tajna je oduševio fanove odličnom igrom Dota 2. Esportski tim je 2016. godine preuzeo CS:GO ženski tim. Također je proširio svoju konkurentnost u svijetu igara Street Fighter i potpisao je vrhunskog Super Smash igrača. Do 2018. godine, Team Secret je preuzeo ključne članove Team TyRanT-a kako bi stekao konkurentsku prednost u Age of Empires. U 2018, tim se ponovo proširio kada je potpisao Rainbow Six Siege Team IDK. Team Secret je visoko rangiran u zaradi od Tekken turnira.

Za i protiv

Svaki Tekken lik ima niz prednosti i nedostataka o kojima igrači uče tokom igranja igre. Na primjer, neki znakovi su dosljedno zaključani od strane drugih znakova i nedosljedni. Drugi su brzi i zabavni za korištenje. Sama igra dobija pohvale i jednu glavnu zamerku.

Pros

 • 3-D animacija
 • Kreativni likovi
 • Prilagodba
 • Lakoća igranja

Cons

 • Vrijeme učitavanja

Razumijevanje Tekken kvota za klađenje

U Tekken esportovima, šanse su reprezentativne za vjerovatnoću da tim ili pojedinačni igrač može pobijediti. Za kockare je ključno da se klade u online kladionicama sa poštenim kvotama. Postoje tri glavna vrste kvota za klađenje, uključujući američki, frakcijski i decimalni.

Većina kladionica nudi decimalne kvote. Kod decimalnih kvota, niža kvota znači da je veća vjerovatnoća da će kladioničar pobijediti. Međutim, isplata je generalno niska. Sa višim koeficijentom, kladioničar preuzima veliki rizik, ali je isplata veća za pobjednike. Razumijevanje kako izračunati koeficijente klađenja je od suštinskog značaja, prije nego da date opkladu.

Tekken esports klađenje savjeti i trikovi

Znaj igru

Za kockare je važno da razumiju Tekken igru. Da bi osvojio esport opkladu, kockar bi trebao znati pravila igre. Gledanje online tutorijala, čitanje vodiča i praćenje vijesti iz industrije poboljšat će izglede za osvajanje opklade.

Budžet

Svaka opklada je rizik. Stoga, kladioničar mora identificirati svoj budžet za klađenje. Držanje budžeta pomaže u održavanju sigurnih navika klađenja za početnike i iskusne profesionalce. Određivanje budžeta je bitno i pametno kockarsko ponašanje. Planiranje koliko i kada se kladiti pomaže kockarima da donese informirane i dobitne odluke.

Odaberite dobru kladionicu

Vjerovatnije je da će renomirane kladionice ponuditi povoljne kvote i pouzdane isplate. Istražite kako biste bili sigurni da je kladionica pravilno licencirana i pouzdana. Bilo da se kladite putem web stranice ili aplikacije za klađenje u esportu, čitanje uvjeta osigurava da kladitelj razumije šta može očekivati kada deponuje sredstva i stavlja opkladu. Gledanje online recenzija može dati kockaru ideju o tome kako su prošli drugi potrošači kada su se kockali u određenim ustanovama.

Samo-monitor

Kao i kod svakog kockanja, važno je samostalno pratiti rizično ponašanje u vezi s kockanjem u esportu kako biste izbjegli ovisnost dok se kockate na stranicama za klađenje na esport. Ponašanje ovisnosti uključuje nemogućnost prestanka klađenja, klađenje na novac koji kockar ne može priuštiti da izgubi i doživljavanje osjećaja anksioznosti i depresije. Ako osjeti bilo koji od ovih simptoma, osoba može odlučiti da se samoisključi. Licencirani prostori obično dozvoljavaju igraču da napravi pauzu odabirom da stavi račun na čekanje na određeni vremenski period. Lokalne, nacionalne i međunarodne agencije, kao što su Anonimni kockari, pružaju savjetodavne i druge usluge kako bi pomogli osobama s problemima ovisnosti.

Tekken by Namco jedna je od najstarijih i najpoznatijih video igara na tržištu. Kao jedna od prvih koja uključuje naprednu animaciju i grafiku, igra nastavlja da pruža impresivno iskustvo igranja za igrače. Uz brojne kreativne likove, igra oduševljava igrače mogućnošću prilagođavanja likova i odabira različitih načina za igru.

Kao suštinski član esport pejzaža, Tekken turniri nastavljaju da podstiču učešće igrača i entuzijazam navijača sa svakim novim izvođenjem igre. U novom okruženju sportskih kladionica, veliki Tekken turniri izvlače opklade protiv onoga ko hoće osvajati velike turnire. Igrači u glavnim e-sports timovima dostižu status slavne ličnosti, jer timovi osvajaju velike nagradne fondove i stiču popularnost.

About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
e-sportovi
About

Jun-ho Kim, južnokorejski dinamični esportski maestro, stoji kao svjetionik znanja na EsportRankeru. Spajajući analitičku snagu sa urođenom ljubavlju prema igrama, Jun-ho razotkriva zamršenu tapiseriju onlajn takmičenja, osiguravajući da igrači ostanu informisani i inspirisani.

Send email
More posts by Jun-ho Kim