Smite World Championship

Kada su u pitanju esport turniri bazirani na igrici Smite, SWC se ističe kao najpopularniji. Održava se svake zime u Atlanti, Džordžija. Hi-Rez Studios organizuje događaj. SWC je prvi put osnovan 2015. godine. Od tada se razvio u jedan od najvećih esport turnira. Internetske stranice za klađenje na esport favoriziraju SWC zbog njegovog formata. 10 timova se takmiči u fazama dvostrukih eliminacija prije nego što počne finalna faza s jednim nokautom. Ovo igračima daje obilje mogućnosti da analiziraju učinak svakog igrača.

Mnogi esport događaji privlače pažnju kockarske zajednice zbog svojih visokih nagradnih fondova. Čak i na najnižem nivou, ipak je uspio da ukupno iznosi impresivnih 785.000 dolara. Tako visoke nagrade privukle su najbolje Smite timove iz cijelog svijeta.

O SmiteuZašto je Smite Svjetsko prvenstvo popularno?Pobjednički timovi SWC-aGdje i kako se kladiti na Smite World Championship
O Smiteu

O Smiteu

Tokom prve godine bilo je 2,6 miliona dolara za preuzimanje. Ovo ga je učinilo trećim najunosnijim nagradnim fondom esporta u 2015. Poznata takmičenja kao što je League of Legends World Championships imala su niže nagrade uprkos tome što su se u to vrijeme smatrala višim profilom. Kockari mogu gledati SWC putem online prijenosa i stavljati opklade na utakmice. Niz kladioničara otvara tržišta zasnovana na ovom turniru.

Smite pripada multiplayer online borbena arena (MOBA) žanr. Od izlaska igra je besplatna za igranje. Ovo je uobičajen aspekt mnogih najpopularnijih esport naslova. Smite je trenutno dostupan na nekoliko različitih platformi. Ovo uključuje PS4, Xbox One, Nintendo Switch i PC.

Igrač preuzima ulogu mitološke figure kao što je bog ili boginja. Učestvuju u timskim borbenim utakmicama. Svaki različiti lik će imati jedinstvenu sposobnost koju koristi tokom borbe. Tim treba da smisli pobedničku strategiju kako bi nadmudrio i protivničke igrače i NPC sluge.

Smite esport prvenstva kao što je SWC imaju tendenciju da se fokusiraju na režime igrača protiv igrača. Shodno tome, kockari moraju da se upoznaju sa načinom na koji ovi mečevi funkcionišu. Također je važno naučiti o prednostima i nedostacima svakog konkretnog boga. Samo desetak njih dostupno je besplatno na mjesečnoj bazi. Međutim, moguće je otključati više trošenjem valuta u igri i ispunjavanjem izazova.

Profesionalni igrači vole personalizirati svoje likove bogova jedinstvenim skinovima i emocijama. Međutim, događaji kao što je SWC obično će ograničiti nadogradnje performansi kako bi utakmice bile što poštenije. Važno je ovo uzeti u obzir kada pravite opkladu.

Smite rules

Prije klađenja na esport lige kockar mora pošteno razumjeti pravila igre. Conquest je najčešći način igre. Slična je onoj koja se vidi u liga legendi. Dva tima sastavljena od pet igrača pokušavaju uništiti Fenikse protivničkog tima. Tu je i džinovski ratnik po imenu Titan kojeg treba skinuti.

Timovi počinju utakmicu na suprotnim krajevima karte. Prije ulaska u igru igrač ima određenu količinu zlata koju može potrošiti na početne predmete. Pro Smite igrači razmišljaju taktički o tome koja poboljšanja će koristiti timu.

Da bi došli s jedne strane karte na drugu, igrači moraju putovati kroz jednu od tri trake. Svaki od njih brani stvorenje Feniks zajedno sa odbrambenim kulama. Ako im se igrači previše približe, pretrpeće veliku štetu.

Minioni su korisni NPC-ovi koji pomažu igračima u borbi protiv neprijatelja. Imaju prilično slab napad, ali se redovno mrijeste. Postoje četiri klase bogova: ratnik, mag, lovac, ubica i čuvar. Najbolji timovi će osmisliti pobjedničku konfiguraciju klase koja nadopunjuje grupu u cjelini.

O Smiteu
Zašto je Smite Svjetsko prvenstvo popularno?

Zašto je Smite Svjetsko prvenstvo popularno?

Brojni su razlozi zbog kojih igrači mogu smatrati SWC jednim od najboljih esport turnira. Svaki meč je brz i uzbudljiv. Umjetnički dizajn igre poznat je po tome što je šaren i privlačan. Kada se napadi izvedu, to često rezultira naletom nijansi.

Osim estetske privlačnosti, postoji i mnogo taktika koje kockari mogu primijeniti. Ako znaju prednosti/slabosti svakog božanstvenog karaktera, biće lakše predvidjeti koji će tim biti na vrhu. Lista esport turnira popularnih među ljubiteljima klađenja će se fokusirati na one koji eliminišu element slučajnosti koliko god je to moguće. Umjesto toga, igre će nagraditi igrače koji znaju pravila i analiziraju učinak igrača. Ovo je svakako slučaj sa Smite-om.

Ovu igru vole i ljudi koji su fascinirani mitologijom. Likovi u Smiteu dolaze iz niza različitih panteona. Uključuju bogove grčkih, nordijskih, keltskih, staroegipatskih, kineskih i slavenskih legendi. Ako je neko ikada poželio da vidi ove figure kako se međusobno bore onda je Smite idealan naslov za njih. Biti u mogućnosti da se kladite na ove epske bitke s Bogom vjerovatno će biti vrlo privlačno.

Zašto je Smite Svjetsko prvenstvo popularno?
Pobjednički timovi SWC-a

Pobjednički timovi SWC-a

Prilikom klađenja na esport turnire uvijek je važno odabrati pravi tim. U Smiteu mora postojati dobar balans onih koji nanose štetu i liječe drugove. Ako se svi odluče za ratnika tipa tenk, vjerovatnije je da će njihovi protivnici iskoristiti njihove slabosti. Umjesto toga, pobjednici SWC-a su pažljivo birali svoje bogove.

Veliki esport turniri kao što je SWC imaju velike sume novca na kocki. Samo najbolji igrači Smitea će proći u finale. Ako kockar nije siguran koga će podržati, postoji nekoliko faktora na koje treba obratiti pažnju. Korisno je izračunati ukupan iznos štete koju grupa može nanijeti. Ako je to niže od njihovih protivnika onda bi mogli biti savladani. Brzina je još jedan ključni element. Ove igre su izuzetno brze. Pobjednici moraju izvesti napade što je prije moguće.

Sljedeći timovi su bili prvaci SWC-a u prošlosti. Stoga ih treba paziti ako nastave da učestvuju na turniru u budućnosti:

  • Epsilon Esports
  • NRG Esports
  • eUnited
  • Splyce
  • SK Gaming
  • Pittsburgh Knights
  • Atlantis Leviathans

Najveći trenuci

Pošto je CSR jedan od najuzbudljiviji esport online turniri, logično je da je postojao širok spektar ikoničnih trenutaka od njegovog početka. Na primjer, MLCSt3alth je oduševio gledaoce kada su probili cijeli protivnički tim TITAN. Isticala se kao jedna od najvisokooktanskih bitaka u istoriji Smitea.

Kada su se Epsilon i Cloud 9 takmičili jedan protiv drugog, igrač YAMMYN je uspio postići četverostruko ubistvo za nekoliko sekundi. Ovaj švedski Smite profesionalac je također napravio impresivno ubijanje Celestial Beam-a u odvojenom meču između Luminosityja i NRG-a.

Kada se Tim Rival borio protiv Eunited-a, igrač PolarBearMike je koristio svoje specijalizirane napade boga za odličan učinak. Na kraju je zadao ubitačan udarac vatrenom divu. Ovim potezom osvojio je svoj tim. U drugim prilikama igrači su stvarali nezaboravne trenutke zahvaljujući svojoj stručnoj defanzivnoj strategiji. Ovo se dogodilo u meču između Dignitas i Splyce. Kapiten Splycea uspio je da se izbori sa cijelim rivalskim timom. Pošteno je reći da svake godine na turniru postoji barem jedan trenutak koji na kraju ostane u sjećanju gledalaca.

Pobjednički timovi SWC-a
Gdje i kako se kladiti na Smite World Championship

Gdje i kako se kladiti na Smite World Championship

Pošto se ovaj turnir održava tokom zime, igrači će morati da sačekaju ovu sezonu u godini pre nego što kladionice otvore SWC tržišta. Klađenje na esport turniri su postali mnogo lakši posljednjih godina. To je zbog činjenice da je klađenje na video igricama sve više popularno. U relativno nedavnoj prošlosti kockari bi bili primorani da traže nišne esport kladionice. Međutim, sada je veliki broj tradicionalnih sportskih kladionica dodao sekcije za video igre. Pošto je Smite veoma popularan, neće biti teško pronaći prilike za klađenje na SWC.

Nakon što je osoba odabrala svog preferiranog kladioničara, vrijeme je da razmislite koju vrstu opklade da napravi. Većina kockara će se zadovoljiti predviđanjem tima koji će pobijediti na utakmici ili turniru. Ako kockar želi specijalizovaniju opkladu, postoji nekoliko opcija. Oni mogu pogoditi tim ili igrača koji izvuče prvu krv. S obzirom na to da su uklanjanja strukture veliki aspekt igre, osoba može bazirati svoju opkladu na tome. Bez obzira na vrstu opklade, važno je pažljivo istražiti oba tima. To se može učiniti gledanjem njihovih prošlih utakmica.

Gdje i kako se kladiti na Smite World Championship