Arena of Valor International Championship

Arena of Valor, ranije Strike of Kings, je online video igra koju je razvila TiMi Studio Group. Dostupan je na iOS, Android i Nintendo Switch uređajima. Među najpopularnijim je igrama u Aziji jer se pojavljuje na gotovo svim glavnim eSport događajima u regiji.

Arena of Valor International Championship je najslavniji događaj Arena of Valor. Ovaj turnir se održava svake godine u posljednjih pet godina pod AIC franšizom. Šesta iteracija, koju organizuju VSPN, Level Infinite i Garena, počela je 16. juna 2022. i završit će se 10. jula 2022. Nagrada se obično razlikuje godišnje, a događaj 2022. će imati najveću nagradu u iznosu od 2 miliona dolara. Do sada su se svi događaji Međunarodnog prvenstva Arena of Valor održavali online.

Sve što trebate znati o Međunarodnom prvenstvu Arena of Valor

Sve što trebate znati o Međunarodnom prvenstvu Arena of Valor

Arena of Valor, ranije Strike of Kings, je online video igra koju je razvila TiMi Studio Group. Dostupan je na iOS, Android i Nintendo Switch uređajima. Jedna je od najpopularnijih igara u Aziji jer se pojavljuje na gotovo svim glavnim eSports događajima u regiji.

Sve što trebate znati o Međunarodnom prvenstvu Arena of Valor
AoV Gameplay

AoV Gameplay

Arena of Valor je igra za više igrača koja sadrži borbenu arenu. Svaki igrač bira lika kojim će upravljati na bojnom polju. Likovi igre se nazivaju herojima, od kojih svaki ima jedinstvene sposobnosti.

Što više igrač koristi heroja, heroj dobija više sposobnosti. Igrači mogu zaraditi iskustvo i zlato na nekoliko načina, uključujući ubijanje čudovišta i miniona, uništavanje struktura i pobjeđivanje drugih igrača.

Zlato se zatim može koristiti za kupovinu posebnih predmeta za igru koji igraču daju superiorne sposobnosti koje mu dobro dođu u borbenoj areni. Štaviše, zlato može pomoći igračima da kupe više heroja. S druge strane, stečeno iskustvo može otključati i povećati više sposobnosti kako bi heroj postao moćniji.

AoV Gameplay
Načini igre

Načini igre

Arena of Valor ima nekoliko načina igre, a najpopularniji je 5v5, koji se obično naziva Velika bitka. Glavni cilj igrača u ovom modu je uništiti neprijateljske kupole i osigurati nekoliko misija, poput ubijanja Dark Slayera i uništavanja jezgra protivnika. Grand Battle mečevi obično traju između 12 i 18 minuta.

Black City Arena, koja je 1v1 mod, je još jedan popularan mod u igrici. Ima samo jednostruku traku, toranj, jezgro za crvenu i plavu, dvije četke sa strane horizontalnog bojnog polja i HP pot.

Duel senke se takođe često igra. Ovaj 3v3 način se igra na Flatland Battlefieldu i sadrži manju mapu. Ima samo jednu kupolu, a svaki tim ima osnovnu bazu. Igre su brže, svaka traje 4 do 6 minuta.

Ostali značajni načini igre uključuju Abyssal Clash, Hook Wars, Football Fever, Death Match, Gladiator's Summit, Mayhem Mode i Duo Race.

Načini igre
Arena of Valor International Championship kvote za klađenje

Arena of Valor International Championship kvote za klađenje

Igrači koji vole da se klade na turnire Arena of Valor International Championship su uglavnom zainteresovani da ispitaju kvote koje nudi različite stranice za klađenje na eSport. U idealnom slučaju, kvote za klađenje Arena of Valor obično variraju u zavisnosti od nekoliko faktora, kao što su vrsta opklade i odabrana stranica za klađenje na eSport. Većina provajdera klađenja na eSport obično nudi široku paletu vrsta opklada za gotovo sve utakmice u događaju.

Pobjednik meča je jedan od najpopularnije vrste opklada na najboljim turnirima međunarodnog prvenstva Arena of Valor. Svi igrači predviđaju koji će tim pobijediti u određenom meču. Ishod opklade može biti ili dobitak ili poraz.

Šanse su obično znatno niže za pobjedu favorita. Druga srodna vrsta opklade je pobjednik događaja. Za to se igrači klade na to koji će tim osvojiti prvenstvo.

Tipovi klađenja na hendikep vide ograničenja koja su vezana za omiljeni tim za pobjedu, što čini opklade ujednačenijim. Rezultat je da se kvote također približavaju, što najbolje funkcionira za igrače koji žele da se klade na pobjedu manjeg tima.

Tip opklade više/manje zahtijeva od igrača da se klade na to da li će tim postići više ili manje od određenog broja. U idealnom slučaju, ova opklada daje igračima slobodu da predvide rezultate sa širim rasponom.

Druge vrste opklada za Arena of Valor International Championship uključuju tačan rezultat, prvu krv, ukupna ubistva, hendikep na mapi i pobjednika karte.

Arena of Valor International Championship kvote za klađenje
Zašto je Arena of Valor međunarodno prvenstvo popularno među igračima?

Zašto je Arena of Valor međunarodno prvenstvo popularno među igračima?

Raznolikost tržišta klađenja je nesumnjivo jedan od glavnih razloga zašto je Arena of Valor International Championship popularan među igračima. Većina renomiranih internetskih stranica za eSport klađenje pružaju tržišta klađenja za gotovo sve utakmice prikazane na događaju, što olakšava igračima koji vole igru da se klade na svoje omiljenih igrača i timova.

Drugi razlog je taj što većina eSport stranica za klađenje nudi atraktivne kvote (niske marže) za većinu mečeva Arena of Valor. Šanse su privlačnije nego inače i privlače više igrača na odgovarajuće stranice. Potencijalni iznosi koji igrači mogu osvojiti klađenjem na turnir povećavaju se s poboljšanim kvotama.

Klađenje na Arena of Valor International Championship lige je također relativno jednostavno. Većina vrsta klađenja koje nude provajderi klađenja na eSport lako je razumjeti i postaviti. To ih čini pogodnim čak i za igrače bez iskustva u klađenju. Većina kladionica takođe nudi tržišta klađenja uživo za turnir.

To je zgodno jer omogućava igračima da analiziraju mečeve i daju opklade uživo na osnovu pouzdanih informacija u realnom vremenu. Osim toga, sve utakmice su obično dobro zakazane prije turnira, što olakšava igračima da prate sve utakmice uživo.

Zašto je Arena of Valor međunarodno prvenstvo popularno među igračima?
Timovi koji pobjeđuju na međunarodnom prvenstvu AoV i najveći trenuci

Timovi koji pobjeđuju na međunarodnom prvenstvu AoV i najveći trenuci

Mnogi timovi Arena of Valor nastupili su u šest iteracija Arena of Valor Internacionalnog prvenstva koje su se do sada održale, a većina njih ima različite igrače svake godine.

Ipak, nekoliko timova i igrača istaklo se u konkurenciji po impresivnim nastupima. Ovdje su glavni turniri Arena of Valor International Championship posljednjih godina, sudeći po njihovim impresivnim nastupima.

Burrium United E-Sports

Burriam United eSports je nosilac titule međunarodnog šampionata Arena of Valor 2021. Tim je osvojio 40% nagradnog fonda od milion dolara, a 20% je pripalo prvom pratiocu, V Gamingu. Hong Kong Attitude je bio drugi pratilac, osvojivši 15% nagradnog fonda.

Burriam United eSports je profesionalna eSports organizacija sa sjedištem u Tajlandu. Među aktivnim igračima koji su osvojili prvenstvo 2021. bili su Satittirat Chetnarong, Anurak Saengjan, Pakinai Srivijarn i Weerapat Rungchaeng.

Nastup tima bio je toliko impresivan da je većina njegovih igrača dobila nagrade. Identifikovani po njihovim ID-ovima igrača, NuNu je osvojio nagradu za MVP finala i najbolju postavu u sredini, Overfly je osvojio nagradu za najbolju postavu Dark Slayer, a Difoxn je osvojio nagradu za najbolju postavu Abyssal Dragon.

MAD Team

MAD tim je osvojio četvrtu iteraciju Međunarodnog prvenstva Arena of Valor, koje se održalo 2020. Ovaj profesionalni eSports tim nalazi se na Tajvanu. Nakon svog izvanrednog učinka, timu je dodijeljeno 40% novca od nagradnog fonda, koji je iznosio 200.000 dolara.

Neki od igrača u jedinici koji su imali impresivne performanse uključivali su igrača 03.22, koji je bio MVP finala i najbolji sastav Abyssal Dragon, i KuKu, koji je bio pobjednik podrške za najbolju postavu.

Tim Flash

Dvanaest timova nastupilo je na međunarodnom prvenstvu Arena of Valor 2019., a tim Flash je postao šampion. Tim je osvojio $200,000 iz nagradnog fonda od $500,000. Dva Team Flash igrača koji su se najviše istakli tokom tog događaja bili su XB, koji je osvojio nagradu za MVP finala, i ADC, koji je osvojio nagradu za najbolju postavu u džungli.

J Team

J Tim je osvojio Arenu Valor International Championship 2018. godine, zaradivši 250.000 dolara od nagradnog fonda. Nagrada MVP turnira pripala je igraču J tima sa korisničkim imenom Neil.

Još uvijek se kreće pod paljbom

Tim Still Moving Under Gunfire bio je prvi tim koji je osvojio Arena of Valor International Championship. Tim je osvojio prvu iteraciju turnira, koji je bio 2017. godine, nakon što se takmičio protiv 11 drugih međunarodnih profesionalnih timova. Novčana nagrada za pobjednički tim iznosila je 200.000 dolara.

Timovi koji pobjeđuju na međunarodnom prvenstvu AoV i najveći trenuci
Gdje se kladiti na Arena of Valor International Championship

Gdje se kladiti na Arena of Valor International Championship

Pronalaženje odgovarajuće stranice za klađenje u eSportovima za klađenje na najveće turnire Arena of Valor International Championship može biti izazov zbog širokih opcija dostupnih kladionicima u eSportovima. Neke web stranice za klađenje video igara nisu tako dobre i mogu rezultirati lošim iskustvom klađenja.

Gledajući listu eSport turnira i platformi za klađenje, pronalaženje najprikladnije platforme za klađenje može biti prilično težak zadatak. Jedno od najefikasnijih rješenja je posjeta namjenskom sajtu za rangiranje eSports klađenja. Takve stranice obično imaju sve relevantne informacije potrebne za odabir odgovarajućih eSports kladionica na osnovu preferencija, uključujući vrhunske prijedloge.

Gdje se kladiti na Arena of Valor International Championship
Kako se kladiti na AoV IC

Kako se kladiti na AoV IC

Proces klađenja je relativno jednostavan nakon odabira stranice za klađenje na eSports. Igrači se prvo moraju prijaviti i prijaviti na stranicu za klađenje, te financirati svoje račune za klađenje. Zatim moraju odabrati vrstu opklade i tržište klađenja po svom izboru. Odabir može biti zasnovan na brojnim faktorima, uključujući izglede i potencijalne ishode.

Štaviše, igrači takođe moraju odlučiti o iznosu novca koji žele da ulože za svaku opkladu. Korak po korak proces klađenja može se razlikovati na različitim stranicama za klađenje na eSports, ali obično uključuje samo nekoliko klikova. Treba napomenuti da sve opklade moraju biti postavljene na vrijeme, obično prije početka odgovarajućih utakmica.

Kako se kladiti na AoV IC