Najpopularnije StarCraft 2 stranice za klađenje 2024

Popularan širom svijeta, StarCraft II (SC II) izaziva igrače da koriste strategiju u realnom vremenu kako bi pobijedili konkurenciju na nekim od najpopularnijih svjetskih esport turnira. Od svog lansiranja 2010. godine, SC II nastavlja da doživljava ogroman broj sljedbenika. Čak i uz vrhunske igre kao što su Dota 2 i League of Legends koje osiguravaju prva mjesta u esport takmičenjima, StarCraft II i dalje privlači ogromnu sljedbenicu.

SC II ima specifičan format, sleng i terminologiju koju vrhunski igrači savladaju kako bi pobijedili tokom esport događaja. Kladionici pomno prate profesionalne timove i igrače kako bi se kladili na najpovoljnije izbore na SC II platformama za esport klađenje. U stvari, stranice za klađenje na esport nude vodiče o tome kako se kladiti na SC II timove, igrače i turnirske igre.

Najpopularnije StarCraft 2 stranice za klađenje 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

StarCraft 2 Klađenje 2024 : sve što trebate znati

Godine 2010, SC II-ov prethodnik StarCraft Brood Wars uživao je široku bazu obožavatelja, što je pomoglo SC II-u da osigura moćnu i ekspanzivnu popularnost kada je prvobitno lansiran. Poslednjih godina milioni igraju igru, prate live streaming i gledaju televiziju kako bi videli igrače koji se takmiče jedni protiv drugih na turnirima.

Najpopularniji u Južnoj Koreji, proizvođač igre prikazuje a StarCraft II prvenstveni događaj. Obožavatelji su zaljubljeni u igru i njene varijacije, uključujući Heart of Swarm i Legacy of Void. Igrači igraju profesionalno, podstičući sve veće interesovanje za brend. Međutim, svađe oko prava na emitovanje dominiraju žanrom onlajn klađenja i dovele su do pada popularne vidljivosti SC II.

Teška konkurencija za SC 2

Popularni gaming naslovi uključuju liga legendi i Dota 2, StarCraft konkurenti na tržištu. Budući da su ove igre i taktičke i uključuju više mlađih igrača od SC II, sponzori gravitiraju široj publici. U Južnoj Koreji, Udruženje eSports Players je emitovalo StarCraft II esport događaje oko deceniju i odbijalo je da podeli profit sa kreatorom igre, Blizzard Entertainmentom.

Blizzard se udružio sa rivalskim distributerima i zahtevao je tantijeme od KeSPA za legalno emitovanje SC II turnira. Kao rezultat neuspjeha KeSPA-e, najpopularnija regija SC II izgubila je gledaoce i profesionalne igrače.

Iako Blizzard podržava svoj StarCraft II šampionski događaj, koji ima nagradni fond od više od 150.000 dolara, prvenstvo je manje popularno i nagradno. Slični globalni esport događaji nude igračima milionske nagrade. Ipak, SC II je popularna igra i uzbudljiva za gledaoce. Sve glavne stranice za klađenje video igara nude kockarima načine da se klade na SC II turnire i događaje.

Razlozi zašto je StarCraft klađenje uzbudljivo

Kladionici se mogu kladiti na StarCraft II na platformama za klađenje video igrica širom interneta. Esport kladionice nude posvećeno esport klađenje za ljubitelje igara. U sjeverna koreja i Sjevernoj Americi, SC II ostaje popularan. Sajtovi za klađenje na esport nude cjelogodišnji pristup za klađenje na profesionalne igrače iz cijelog svijeta. Igrači bi trebali pregledati licencu web stranice kako bi bili sigurni da dozvoljava legalno igranje kladionica za esport kockare.

Prije klađenja, početnici bi trebali proučiti o klađenju na esport online. Ljubitelji esporta nisu nužno kockari i možda ne razumiju pravila i povezane uvjete. Priprema je ključna za kockanje esport timova i igrača.

SC II je igra brze prošlosti, koja koristi složene strategije. Razumijevanje načina na koji igrači igraju je od vitalnog značaja da bi se osiguralo da novajlija odabere održivu opkladu za pobjedu. Neke web stranice nude vodiče za klađenje kako bi pomogli korisnicima da shvate kako se kladiti na učesnike SC II esports događaja.

Ako volite da se kladite na strategije ili RTS igre, toplo vam preporučujemo da date priliku Age of Empires serije. Klađenje na AoE je vrlo slično StarCraft klađenju.

Zašto je StarCraft 2 popularan?

Popularnost StarCrafta II proizlazi iz njegove dugogodišnje esport tradicije, koja služi za privlačenje igrača širom svijeta. Više od jedne decenije, igra nastavlja da privlači posvećenu zajednicu igrača, koji uživaju u taktičkoj strategiji i uzbuđenju koje igra nudi.

Od svog početka, StarCraft nudi igračima ogromnu zabavu i mogućnosti za korištenje strategija protiv konkurenata. Sa više od 500 glavnih timova, baza obožavatelja ove igre je značajna, čak i kada su popularnije igre urezale u udio SC II na globalnom tržištu.

Igra brzog tempa zahtijeva intenzivan fokus, više zadataka i koordinaciju. Kao igra jedan na jedan, pobjednik nosi konačnu nagradu, pobjedu. Igrajući protiv neprijatelja na različitim mapama, takmičari biraju da se takmiče kao rasa Terana, Zerga ili Protosa. Svaki lik dolazi sa svojim posebnim sposobnostima i snagama, koje pomažu u napadu i savladavanju neprijatelja.

Terani posjeduju odlične odbrambene vještine i izuzetnu pokretljivost. Protos jedinice mogu nanijeti ogromnu štetu. Igrači moraju znati prednosti i mane, uključujući najbolji način raspoređivanja svake jedinice za odbranu i pobjedu nad konkurencijom. Kako se igrači takmiče u realnom vremenu, igranje je intenzivno i uključuje velike brzine i nivoe profesionalnih vještina tokom takmičenja.

Globalno priznanje

StarCraft II ima veliku bazu obožavatelja i mnoge igrače koji su uspješni na globalnim takmičenjima. Korejski igrači su poznati po dominaciji u SC II. Druge regije učestvuju u esport takmičenjima, ali korejska zajednica je najkonkurentnija i ima neke od najboljih svjetskih igrača. Na međunarodnom planu, postoji nekoliko igrača koji su ostavili trag u igri, podižući StarCraft II zajednicu na još jedan nivo širom svijeta.

Dok se mnogi igrači fokusiraju na mečeve jedan na jedan. Igrači također uživaju u drugim načinima rada i sadržajima zajednice, uključujući timske igre. Od 90-ih, SC II je pokrenuo tržište esporta, stvarajući uspješnu konkurentsku zajednicu. Taktički složena igra i njeni inovativni igrači postavljaju pozornicu za budući softver za igre na sreću, takmičenja i zajednice.

Kao pionir globalnog esporta, Star Craft uživa u kontinuiranoj ekspanziji. Djelomično, snažna konkurencija u Južnoj Koreji i Sjevernoj Americi podstiče bazu obožavatelja igre i rast profesionalnih igara. Postoji nekoliko istaknutih igrača koji pomažu da se igra prikaže tokom takmičenja i poveća njenu dugogodišnju popularnost.

Sve o StarCraft 2 turnirima

Blizzard Entertainment nastavlja da organizuje Svetsku seriju šampiona (WCS) za StarCraft II igrače. Od 2012. godine, događaj uključuje vrhunske igrače željne da pokažu vještinu i iskustvo. Prenosi se na YouTube i Twitch, takmičenje sadrži dva velika događaja godišnje, koji omogućavaju igračima da kupuju kupovinu u igri kako bi pomogli u finansiranju scene profesionalne zajednice igre.

Do 2013. godine, WCS je promijenio format šampionata u format lige. I Premier liga i Challenge liga, koje se sastoje od takmičenja nižeg ranga, nudile su takmičenje na visokom nivou za igrače SC II. Godine 2014. neke korejske lige su uključene u format WCS lige.

Korejski igrači su nastavili dominaciju u igri osvajajući takmičenja WCS lige širom regiona. Do 2015. godine, WCS je ponovo evoluirao, postepeno ukidajući premijerni format kako bi integrirao regionalne kvalifikacione mečeve i turnire. Od 2016. godine, ne-korejske i korejske rang-liste su bile odvojene, a svaka je donijela polovinu nositelja za godišnje finale Global SC II.

Igranje SC II Online

Web stranice za klađenje na esport takođe detaljno istražuje tržište. Turniri visokog profila za StarCraft II, kao što su World Championship Series, Star League i Cosair Cup privlače veliki broj takmičara i gledalaca. Turnirska popularnost je podstaknuta kontinuiranom globalnom svešću igrača na tržištu od strane SC II o brendu.

Klađenje na StarCraft II esports turnire je složen poduhvat. Igrati bez gledanja utakmice uživo je isto kao davanje novca. Iz tog razloga, većina platformi za video igre pruža mogućnosti kockarima da gledaju takmičenja koja se prenose uživo u realnom vremenu. Osim toga, ustanove za klađenje u esportu prikazuju različite opcije za igrače koji se klade na SC II.

Pobjednik utakmice

Klađenje na direktni meč StarCraft je najjednostavnija opklada za esport kockare. Zahtijeva procjenu takmičara kako bi se ispravno odabralo koji tim će na kraju pobijediti u uništavanju baze takmičara da bi pobijedio u meču. Pojedinačne kladionice imaju posebnu oznaku za pobjednika takmičenja.

Od "Match Winner do "Straight", oznaka znači isto. Kao i druga takmičenja u sportskom klađenju, kuća nudi kvote zasnovane na rekordima igrača ili tima, vještinama i performansama tokom utakmica.

Rezultat na mapi

Kladionici se mogu kladiti na to da li će takmičar osvojiti mapu tokom meča ili više mapa. Na primjer, kladioničar može odabrati određenog igrača za kojeg vjeruje da će uništiti konkurenciju i osvojiti sve karte protiv takmičara.

Big SC II najbolji esport igrači na koje se možete kladiti

Kockari mogu izabrati da se klade na ukupnog pobjednika turnira. Kvote se zasnivaju na vjerovatnoći da bi konkurent mogao osvojiti turnir, s obzirom na istorijske performanse i pobjede. Evo nekih od najuspješnijih StarCraft II timova širom svijeta.

Team Liquid

Osnovan u Holandiji 2000. godine, Team Liquid je jedan od najuspješnijih gejming timova u esportu. Kao StarCraft II profesionalci, tim nastavlja da se ističe na vrhunskim esport događajima. Takođe poznat po igranju na korejskim takmičenjima, Team Liquid ima članove koji su se preselili u regiju kako bi se aktivno i uspješno takmičili u premijernim StarCraft II događajima.

SCV Life

Nekada jedan od najjačih korejskih esport timova, SCV Life je uključio i pobjednika prve sezone GSL-a, Cool (FruitDealer). Poznat po tome što je bio prvi tim koji je isplatio plate svojim članovima, SCV Life se raspao 2013. godine nakon nemogućnosti da osigura dovoljno sponzorskog novca za nastavak rada. Prije raspuštanja, FruitDealer je bio najplaćeniji igrač u timu sa platom od 30.000 dolara.

Dignitas

Dignitas je u vlasništvu Philadelphia 76ersa. Košarkaška franšiza je stekla uspješan esport tim 2016. godine, nakon što su članovi briljirali u globalnim takmičenjima za Rocket League, League of Legends i CS:Go. Takođe poznat po takmičarskoj igri u StarCraft II, tim je prešao dug put od svog osnivanja 2003. godine u američkom Newarku, New Jersey od strane Michaela O'Della.

Root Gaming

U 2010. godini, četiri StarCraft II entuzijasta stvorili su ROOT Gaming i razvili tim u jednog od najpopularnijih gejming takmičara u SC II krugu iz SAD-a

Evil Geniuses

Osnovan 1999. godine, Evil Geniuses specijalizirao se za ugovaranje igrača, razvoj marketinških inicijativa i kreiranje emisija kako bi utjecao i privukao globalnu igračku publiku. Kao jedan od najstarijih timova koji sudjeluju u video igrama, grupa ima dugu, uspješnu historiju takmičarskih pobjeda u SC II i drugim dobro priznatim esport igrama, kao što su Dota 2 i borbene igre.

SC 2 Pobjednici turnira

Kao nekorejac, Clem je jedan od najistaknutijih igrača koji su savladali SC II. Osvojio je prvo mjesto na evropskom Fall SC2 Master turniru 2021. Pobijedio je i u finalu Evrope 2020. i osvojio treće mjesto na Posljednjoj šansi. Superiorni igrač, Clem je na vrhuncu svoje igre i dobro se takmiči protiv najboljih svjetskih SC II igrača.

Kao jedan od najboljih igrača širom svijeta, Serral postoji već neko vrijeme. Profesionalac od 2011. godine, on je jedno od glavnih imena odgovornih za globalnu rastuću popularnost SC II. Postigavši drugo mjesto na SC2 Mastersu 2021. i pobijedivši u zimskom finalu Mastersa 2020., Serral pokazuje vrhunske igračke vještine, ističući svoj veteranski status na globalnoj SC II pozornici.

Još jedan vrhunski igrač u Koreji je Rogue, član Dragon Phoenix Gaminga. Njegov StarCraft 2 rang je visok i održava odlične takmičarske rezultate na nekim od najvećih esport događaja. Osvojio je Global StarCraft II sezone 2020. i 2021. Rogue nastavlja da pobjeđuje i održava svoj konkurentski rang, što ga svrstava među jednog od najboljih SC II igrača u globalnom esportu.

Za i protiv

Razumijevanje igre je od vitalnog značaja za efikasno i uspješno klađenje. StarCraft II vodiči za klađenje mogu pomoći, ali neki kladionici bi možda radije učestvovali u igri. Evo prednosti i nedostataka korištenja SC II vodiča.

Pros

SC II vodič razlaže strategije za utrke u igri i svaku mapu, što je bitno da igrači znaju kako bi ostali konkurentni. Ako kladioničar ne razumije strategiju igre, vodič je svakako od pomoći.

Svaka mapa je drugačija i igrači moraju naučiti te razlike da bi znali kako pobijediti neprijatelja. Za kladionike, razumijevanje načina na koji igrač pobjeđuje pomoći će u saznanju zašto su kvote u korist određenog igrača. Sve u svemu, vodiči za igre su korisni za igrače i kockare, ali ima nekoliko nedostataka.

Cons

Da biste savladali mapu, najbolje je naučiti je tokom igre. Iako je vodič od pomoći, ne može pripremiti igrača na isti način kao učenje kroz akciju uživo. Iako igrač može doživjeti poraze dok uči mape, on će na duge staze završiti kao jači igrač. Za kladionike, poznavanje igre daje osobi prednost u odnosu na druge koji se klade na osnovu savjeta drugih. Hoće li prednosti nadmašiti nedostatke u potpunosti ovisi o perspektivi igrača ili kladioničara.

Za igrače, igra pruža uzbudljivo iskustvo utakmice prepuno akcije. Sa svakom igrom, korisnik se brzo prilagođava neprijateljskoj taktici, poboljšavajući koordinaciju i vještine optimizacije strategije. Digitalni vodiči su od najveće pomoći onima koji preferiraju pomoć u odnosu na praktični pristup, jer se digitalni vodič redovno ažurira novim informacijama.

Internet zajednica

StarCraft II entuzijasti mogu se kladiti na omiljene igrače i timove na popularnim platformama za sportske kladionice širom svijeta. Postoji sinergistička zajednica SC II, koja uključuje igrače koji podstiču uzbuđenje u igricama i kladionike koji se klade na popularne pobednike. Klađenje dodaje još jedan element uzbuđenja za učesnike u ionako brzoj igrici. Od SC II do SC: Brood Wars, verzije popularne igre i dalje privlače profesionalne igrače u krugu igara.

Stoga, kladioničari imaju mnogo mogućnosti da pregledaju globalnu statistiku igrača i kvote. Ako bude u toku sa pravilima i strategijama igre, kladioničar će imati priliku da predvidi pobjednike turnira. Vodiči za klađenje pomažu nudeći detaljne informacije o terminologiji klađenja, procedurama i timovima.

Istraživanje StarCraft kvota pomaže kladiocu da donese informiranu odluku prije klađenja sredstava. Klađenje tijekom cijele godine dostupno je za one koji se klade na profesionalne igrače. Većina licenciranih web stranica vidljivo prikazuje informacije o licenciranju na web stranici. Međutim, kladioničar bi trebao provjeriti kod upravnih tijela kako bi osigurao da kladionica zakonito funkcionira.

Licencirani prostori rade u skladu sa striktnim smjernicama koje su na snazi kako bi zaštitile kladioničara i njegov novac. Online recenzije su dobar izvor za kockare koji traže cijenjenu web stranicu za klađenje na esport. I profesionalni recenzenti i kladionici daju recenzije o iskustvima sa StarCraft kladionicama.

StarCraft esports kvote za klađenje

Profesionalni igrači nastavljaju da usavršavaju vještine kako bi profesionalno igrali StarCraft II. Budući da je igra pionir u esportu, neki timovi i igrači usavršavaju zanat više od jedne decenije. Za kladioničare postoji širok raspon opcija za odabir, uključujući više od 500 cijenjenih timova u krugu igranja.

Ako je upoznat sa igrom i glavnim igračima, kladioničar može uspješno izabrati pobjednike SC II turnira. Od WSC do Nacionalni elektronski sportovi, takmičenja pomno prate ustanove za klađenje koje nude kvote i pristup načinima za legalno klađenje na esport takmičenjima.

Kladionici obično razmatraju razmatranja prije klađenja novca. Znanje o igri je od pomoći. Iskusni igrači mogu imati više sreće u izboru pobjednika. Ako je upoznat sa kolom, igrač može razumjeti kako određeni takmičar pobjeđuje konkurenciju, što je dobra informacija za kladioničara. Kockanje uživo je takođe neophodno za mudro klađenje. Gledajući igru uživo, bolje ima informacije u stvarnom vremenu o tome kako se utakmica odvija ili određeni igrač nastupa prije nego što se kladi na StarCraft omiljenog takmičara za pobjedu na turniru.

Odgovorno kockanje

Istraživanje sajtova za esport kockanje je ključno za osiguranje da kockanje dobije najbolje kvote, doživi brza povlačenja i da se takmiči na ravnom terenu. Licencirane stranice će prikazati najuglednija takmičenja u industriji širom svijeta. Znati kako se StarCraft kladiti jednako je važno kao i razumijevanje gdje se kladiti. Od rangiranja profesionalnih timova do historijske statistike, znanje je ključno za odabir pobjednika u SC II esport klađenju.

Oslanjanje na kvote kladionica nije efikasno kao duboko razumevanje tržišta i znanja o određenom igraču i njegovoj sposobnosti da izvede. Čak i tako, kvote služe kao vodič, dajući početnicima razumijevanje vjerovatnog ishoda takmičenja na osnovu razmatranja, kao što su vještine igranja i prethodne pobjede.

Savjeti i trikovi za klađenje na StarCraft

Online kladionici preferiraju strateške igre, kao što je SC II u velikim kladionicama. Snažno klađenje na StarCraft II turnire se nastavlja, jer digitalne esport platforme nude kvote prije turnira. Od kladionice do kladionice, šanse se razlikuju. Kladionici se prvenstveno mogu kladiti na pobjednike utakmica i turnira.

Neki turniri nude najbolje od pet ili najbolje od tri, što daje kladionicima priliku da variraju ulog. Od hendikepa do pogotka, kockari pokušavaju maksimizirati povrat birajući igrače s najboljim izgledima za pobjedu. SC II kladionice ponekad nude kvote na to koliko daleko igrač može napredovati tokom turnira.

Kladionice se bore s ažuriranjem kvota za događaje uživo. Kašnjenje daje kladionicima prozor za postavljanje opklada prije promjene kvota. Za kladioce je važno da gledaju turnire i prvenstva kako bi osigurali najbolje prilike za odabir pobjednika.

Ako online kladionica ne nudi gledanje uživo, YouTube i Twitch su alternative. Obje platforme za video streaming imaju ugovore sa Blizzardom za prijenos turnira uživo. Evo nekoliko savjeta koje treba uzeti u obzir dok se kladite na StarCraft II.

  • Nemojte zanemariti male turnire, koji nude pristojne kvote i prilike za klađenje.
  • Pogledajte prisutnost igrača na društvenim mrežama kako biste bili u toku sa informacijama, što može utjecati na igru.
  • Prošli uspjeh ne garantuje nužno buduće pobjede igrača

Rast StarCrafta

StarCraft organizacije su domaćini velikog broja turnira širom svijeta godišnje. Blizzard Entertainment nastavlja sa partnerstvom sa novim kompanijama kako bi planirao uzbudljive nove turnire. Ugovori između Blizzarda i DreamHack, švedska kompanija za igre na sreću koju je Guinness prepoznao kao domaćin najveće svjetske LAN zabave, osigurava da će novi turniri biti dostupni milionima širom svijeta.

Zapravo, Blizzard povećava nagradne fondove, potez koji će sigurno motivirati, privući i zadržati profesionalne igrače za globalne SC II događaje. Iako se popularnost StarCrafta II u Južnoj Koreji nastavlja, nova partnerstva mogu pomoći da se brend podigne na još viši nivo prepoznatljivosti u Evropi i inostranstvu.

Više od jedne decenije, StarCraft II je pomerao okvire u osvajanju značajnog udela na tržištu esporta. Pionir koji je postavio standard za buduće brendove, igra nastavlja da se razvija mijenjajući način na koji dopire do globalne SC II zajednice. Postavljanje pozornice za sljedeće poglavlje, turniri visokog profila služe kao pozadina za rastuće tržište klađenja SC II.

Globalni konkurenti postižu visoke profile poput profesionalnih sportskih igrača, a glavni brendovi nastavljaju sponzorirati i ulagati u igru. Kao rezultat toga, milioni obožavatelja se okreću StarCraft II igračkim događajima radi zabave i uzbuđenja.

About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
e-sportovi
About

Jun-ho Kim, južnokorejski dinamični esportski maestro, stoji kao svjetionik znanja na EsportRankeru. Spajajući analitičku snagu sa urođenom ljubavlju prema igrama, Jun-ho razotkriva zamršenu tapiseriju onlajn takmičenja, osiguravajući da igrači ostanu informisani i inspirisani.

Send email
More posts by Jun-ho Kim