Kladite se na Six Invitational 2022/2023

Ubisoftov Six Invitational stvara ime na globalnim esport turnirima. Godišnji Rainbow Six Siege profesionalni esports online turniri privlače neke od najboljih talenata za igranje na svijetu. Sa sjedištem u Montrealu, gdje Ubisoft radi na razvoju igre, turnir ugošćuje timove koji se takmiče u prvenstvu poput Svjetskog kupa.

2021. godine organizatori događaja odgodili su takmičenje zbog zatvaranja granica u Francuskoj. Zakazano da se održi u Parizu 2022. godine zbog tekuće pandemije, igrači takmičenja će se sastati u Palais Brongniart. Iz sigurnosnih razloga, događaj neće imati publiku. Kao prvi veliki događaj od 2020. godine, organizatori Rainbow Sixa predviđaju snažnu gledanost na mreži.

O Six InvitationalRainbow Six SiegeR6 načini igrePopularnostGdje i kako se kladiti na Six Invitational?
O Six Invitational

O Six Invitational

Okuplja 19 timova da se takmiče u dvostrukom eliminacionom, međuregionalnom turniru. Organizatori događaja povećali su broj turnirskih utakmica. Ekipe su podijeljene u dvije grupe prema nosiocima. Učesnici će igrati u kombinovanoj 81 utakmici podijeljenoj između četiri regije na sceni. Najboljih 8 ekipa iz svake grupe nastavlja u playoff.

Igrači turnira dobijaju podršku od globalnih navijača Rainbow Six Siege-a i zajednica iz celog sveta. Zajednice doprinose Battle Pass-u, koji pomaže u dostizanju maksimalnog nagradnog fonda od 3.000.000 $. Novčana nagrada se dijeli u procentima. Prvoplasirani timovi osvajaju milion dolara ili 33,3 posto nagradnog fonda. Drugo mjesto osvaja 450.000 dolara ili 15 posto. Treće mjesto osvaja 240.000 dolara ili 8 posto. Devetnaestoplasirani i dvadesetoplasirani timovi osvajaju 30.000 dolara ili 1 posto nagradnog fonda.

Natječući se u LAN baziranoj kompjuterskoj postavci, timovi su pod strogim sanitarnim zahtjevima. Six Invitational radi sa ACEPS-om, agencijom za zdravlje i sigurnost i ISMA-om, agencijom za medicinsku pomoć kako bi osigurao sigurnost igrača. Vlada Francuske također radi u saradnji s organizatorima događaja na implementaciji sigurnog, kontroliranog okruženja, koje slijedi smjernice koje su postavile lokalne vlasti i zdravstvene agencije.

O Six Invitational
Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege

Pucač iz prvog lica Rainbow Six Siege igra dozvoljava različitim operaterima po esport ligi da učestvuju. Igrači kontrolišu virtuelne operatere različitih nacionalnosti, gadžeta i oružja. Sa asimetričnom strukturom, timovi možda neće dobiti jednake sposobnosti. Jedinice za borbu protiv terorizma u igri se zovu FBI SWAT i spašavaju američke taoce.

Među braniocima i napadačima su i njemački GSG-9, britanski SAS, francuski GIGN i ruski Spetsnaz. Svaka jedinica sadrži za operatere. Igrači mogu angažovati operatera sa mogućnošću izbora opreme i sposobnosti. Biranje novih operatera se dešava na početku runde. Kupovina u igri omogućava operaterima da kupuju kredite za kozmetičke artikle, brže dobijanje operatera ili oružje.

Nakon početka runde, napadači biraju tačke za pokretanje napada, a odbrambeni igrači također odlučuju o strategiji odbrane. Tokom kratkog vremenskog okvira pripreme, napadači kontroliraju dronove za izviđanje mapa u potrazi za opozicionim operaterima, postavkama, ciljevima i zamkama. Mape dozvoljavaju blisku borbu, dozvoljavajući ponovno pojavljivanje samo nakon završetka runde.

Igrači čiji likovi umiru tokom igre mogu koristiti način podrške za pristup dronovima i sigurnosnim kamerama i obavijestiti svoj tim o neprijateljskim aktivnostima i lokacijama. Ležerne utakmice traju četiri minute, a rangirane tri minute. Timski rad je neophodan za R6 igrače kako bi porazili protivnički tim. Komunikacijom sa svakim timskim igračem, član tima može u potpunosti iskoristiti svoje sposobnosti i završiti cilj.

U režimu gledanja, igrač može posmatrati meč iz različitih uglova. U stvari, igra ima veliki fokus na uništavanju okoline. Igrači uništavaju strukture eksplozivom ili mecima. Nakon što uništi okruženje, tim može steći prednost u odnosu na neprijatelja. Igrači koji koriste kreativnost i strategiju u igri su sposobniji za navigaciju kroz sistem. Karakteristike igre uključuju sistem penetracije, koji manje oštećuje neprijatelja kada meci prođu kroz strukture.

Timovi odbrane mogu utvrditi zidove i koristiti štitove za zaštitu. Međutim, neprijatelj može probiti ili uništiti ove zaštite eksplozivom i drugim napravama. Branitelji koriste zamke, uključujući bodljikavu žicu na svim mapama. Igrači se mogu spuštati kroz prozore, uništavati podove i upasti u zasjedu protivničkom timu. Granate i punjenja su vrijedan alat za uništavanje, koji je ograničen u svakoj rundi.

Rainbow Six Siege
R6 načini igre

R6 načini igre

Na početku, igrači imaju na raspolaganju 11 mapa i 5 načina rada prije pokretanja. Dodatni sadržaj za preuzimanje uključuje ukupno 20 mapa za reprodukciju. Načini igranja uključuju sljedeće karakteristike:

 • Talac: Napadači uzimaju branioce kao taoce u multiplayer modu. Odbrambeni igrači imaju za cilj da uspešno osujeti igru napadača eliminišući svakog operatera u protivničkom timu ili brane taoce tokom vremena igre. Ako talac pogine, tim u napadu pobjeđuje u rundi.
 • Bomba: U režimu bombe, napadači moraju pronaći i deaktivirati jednu od dvije bombe. Za pobjedu, branioci su odgovorni za ubijanje napadača ili uništavanje defusera bombe. Čak i ako branioci pobiju sve napadače, moraju uništiti defuser, ako je već postavljen.
 • Područje: U režimu bezbednog područja, branioci štite kontejnersku sobu od biološke opasnosti, dok napadači pokušavaju da se bore i obezbede kontejner. Na kraju moda, ili kontejner biohazarda dobijaju napadači ili svi igrači jednog tima poginu u igri.
 • Taktički: Ovaj način rada omogućava igračima da označe protivnike i vide saigrače kroz zidove. Sa velikim naglaskom na timskom radu i realizmu, uklanja funkcije heads-up displeja.
 • Trening: U solo igrama ili multiplayeru, do pet igrača se ponašaju kao branitelji ili napadači dok se bore protiv valova protivnika kontroliranih umjetnom inteligencijom kroz različite modove, uključujući taoca, bombu i eliminaciju.
 • Izbijanje: Za ograničeno vrijeme, Operacija Himera je prikazala timove od 3 igrača jedan protiv drugog. Jedan tim je ljudska mutacija kojom upravlja AI zaražena vanzemaljskim parazitom. U ovom modu, igrači moraju savladati poteškoće, kao što je prijateljska vatra na teže od dvije poteškoće u načinu rada.
R6 načini igre
Popularnost

Popularnost

O popularnosti igre svjedoči i činjenica da Šest Invitational esports šampionata je jedan od najpopularnijih pojmova za pretraživanje na internetu sa milionima klađenja na esport turnire. Po gledanosti, prihodima i popularnosti klađenja, Six Invitational je visoko rangiran. Budući da je igra godinama bila na sceni klađenja, turnir je konkurentan nekim od najvećih esport turnira na tržištu.

Od samog početka, kreativni načini igre i timska suradnja zauzeli su srca gejmera širom svijeta. Za samo dvije godine, prvi događaj Six Invitational u Montrealu, Kanada 2017. godine, pomogao je da se popularnost igre poveća. Nagradni fond od 100.000 dolara bio je dovoljan da podstakne uspeh igre. Sljedeće godine, nagradni fond je bio još veći na 500.000 dolara, a do 2019. se učetvorostručio na 2 miliona dolara. Sa ukupnim fondom od 3 miliona dolara za turnir 2022. godine, srećni pobednik događaja odlazi kući sa milion nagradnog fonda.

Šest Invitationalovih pobjedničkih timova i najvećih trenutaka

Daleko, organizatori očekuju da će turnir 2022. biti jedan od takvih najbolji esport turniri. Interesovanje je podstaknuto rastućom popularnošću igre i milionskim nagradnim fondom. Neki od najpopularnijih timova su SSG, Penta, G2, cTm i Elevate, koji su šampioni. Elevate i cTm su zapravo osvojili Invitationals 2017, dok su G2 i Empire konstantno uspješni u pobjedi nad konkurencijom na najboljim esport turnirima.

Popularnost
Gdje i kako se kladiti na Six Invitational?

Gdje i kako se kladiti na Six Invitational?

Učenje o klađenju na esport turnirima je teško. Kladionici moraju locirati uglednog web stranice za online esport klađenje sa povoljnim kvotama Six Invitational za klađenje. Pretraživanje online i pregled recenzija trenutnih kladionica može pomoći novim kladioničarima da donesu informiranu odluku o tome gdje se kladiti.

Neke od najpopularnijih platformi za sportske kladionice nude sljedeće:

 • Brze opklade
 • Razne opcije plaćanja
 • Povoljne kvote
 • Odlična usluga za korisnike
 • Velikodušni bonusi
 • Web lokacije jednostavne za navigaciju
 • Jednostavni interfejsi
 • Spisak esport turnira

Jednom kada kockar odabere web stranice za klađenje na esports za klađenje na glavnim esport turnirima, može pregledati opcije klađenja i kvote kako bi odabrao vrstu opklade koju će napraviti. Nakon odabira određene utakmice, istraživanje statistike će vam pomoći biranje najboljih timova. Vrijeme je da položite opkladu. Nakon završetka utakmice ili turnira, kladionica će obavijestiti vlasnika računa sportske kladionice da li je pobijedio.

Six Invitational jedan je od najvećih esport turnira na svijetu. Sa nagradnim fondom od 3 miliona dolara, turnir je najbolja reklama za Ubisoftovu igru Six Siege. Popularnost igre nastavlja da raste, potaknuta globalnom bazom obožavatelja, koja se prijavljuje na mreži da bi igrala i gledala profesionalce tokom popularnih utakmica. U samo nekoliko godina, Invitational je izrastao u jedan od najpopularnijih događaja na webu, privlačeći gledaoce iz cijelog svijeta da uživaju u timovima koji ubijaju ili budu ubijeni u igri duhovitosti.

Gdje i kako se kladiti na Six Invitational?