DreamHack Tournaments

DreamHack je kompanija za zabavu sa sjedištem u Švedskoj. Firma je specijalizovana za natjecateljske događaje u igricama i u vlasništvu je Modern Times Group (MTG), kompanije za digitalnu zabavu sa sjedištem u Stockholmu. Prema Ginisovoj knjizi rekorda i galaksijama blizanaca, to je najveći LAN party i kompjuterski festival na svijetu. On (ovaj turnir) se može pohvaliti najbržom internet konekcijom na svijetu i također ima najviše generiranog prometa.

Početkom 1990-ih, DreamHack je počeo kao skromni sastanak prijatelja i vršnjaka u podrumu škole u Malungu. Ubrzo nakon toga, preseljena je u kafeteriju. Ovdje se pretvorio u jedan od najvećih esport turnira u tom periodu.

Igre koje se nude na turniru

Igre koje se nude na turniru

DreamHack od tada se udružio sa Major League Gaming (MLG) i Electronic Sports League (ESL) u novembru 2012. kako bi pomogao u postizanju rasta i širenja tržišta igara u Sjevernoj Americi i Europi. Ove saradnje uključuju stvari poput univerzalnog rangiranja i uniformnih konkurentskih okvira, između ostalog.

DreamHack esport lige privlače vrhunske igrače iz cijelog svijeta, sa kumulativnim nagradnim fondom od preko 300.000 dolara. Na internetu su dostupne stotine različitih video streamova turnira. Većina njih pokriva takmičenja u igricama. Ovi igraći događaji su se održali u Stokholmu i Jönköpingu (Švedska), Toursu (Francuska), Bukureštu i Klužu (oba Rumunija), Valensiji i Sevilji (Španija), Londonu (Engleska) i Lajpcigu (Nemačka).

Fortnite

Fortnite je u suštini na otvorenom konkursu. Tokom dana takmičenja, svaki igrač je dobrodošao da se pridruži i vidi da li može doći do vrha ljestvice. To je fantastičan način da okupite ljude za spontanija takmičenja. Postoji i mogućnost uparivanja sa profesionalnim igračem; stoga će biti veliki pritisak na svakog učesnika.

Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO)

Kada je u pitanju ova igra na DreamHack'sDreamHack turnirima, Švedska je dominirala konkurencijom. Nindže u pidžamama osvojile su šest puta, uključujući DreamHack Masters Malmo 2016. i Astro Open u Valensiji 2012. Isto tako, Fnatic osvojio je šest DreamHack turnira, uključujući DreamHack Tours 2015. i 2012., DreamHack Bukurešt i DreamHack Summer 2015.

Dota 2

DreamLeague, ranije poznata kao Dota All-Stars prije nego što je preimenovana u DreamHack, sada je možda najprestižnija Dota 2 turnir na globalnom nivou. Iako su azijski timovi dominantni na globalnoj platformi, DreamHack takmičenja omogućavaju evropskim i sjevernoameričkim timovima da se takmiče za glavne nagrade.

StarCraft 2

Iako je objavljen 2010 StarCraft 2 ubrzo je postala popularna igra na DreamHack turnirima. Naama (Finska) je pobijedila na inauguracijskom takmičenju na DreamHack Winteru sljedeće godine nakon inauguracije. Igra je postala redovna karakteristika letnjih i zimskih DreamHack takmičenja. Takođe je uključen u DreamHack Open turnire zahvaljujući svom novootkrivenom uspehu.

Heroji Oluje

Heroji Oluje može se pohvaliti protagonistima drugih Blizzard brendova, uključujući Warcraft, Diablo, StarCraft, The Lost Vikings i Overwatch. Nakon izlaska 2015. godine, imao je svoju DreamHack premijeru u DreamHack Bukureštu. European TeamLiquid osvojio je PGL Spring Champions of the Storm 2015. Popularnost ove igre u DreamHacku konstantno raste. BeGeniuses ESC je dobio preko $5,000 novčane nagrade za pobjedu na DreamHack Tours 2017.

Ostale igre na DreamHack turniru

Legenda liga, Super Smash Bros., Smite, Street Fighter V, Heroes of Newerth i Mortal Kombat XL su doprinijeli uspjehu DreamHack kola. Uprkos tome što nemaju istu finansijsku podršku kao igre kao što je Dota 2 i ne učestvuju tako istaknuto kao druge igre, ove igre su i dalje značajne komponente uspjeha DreamHack'sDreamHack-a jer nastavljaju polako da stiču popularnost.

Igre koje se nude na turniru
Zašto su DreamHack turniri popularni?

Zašto su DreamHack turniri popularni?

Postoji širok izbor žanrova i igara na esport turnirima. Stoga se tu ima što vidjeti i raditi jer se nekoliko igara izdvaja. Iako je oživljavanje borbenih igara također zadivljujuće, jedna igra (Halo) je u velikom usponu. Oni (DreamHack) su mijenjali sektor i bili pioniri video igrice i esport razvoja širom svijeta više od dvadeset godina.

Ovi razvoji su postignuti kroz izgradnju platforme koja omogućava igračima da od ništavila postanu superzvijezde. Istovremeno, omogućavaju gledaocima da dožive najbolje priče o igrama. Kao rezultat toga, DreamHack je postao poznat i popularan širom svijeta.

DreamHack Summer 2017 je bio ogroman uspjeh, sa glavnom nagradom od preko 100.000 dolara. Događaj je bio podijeljen u dvije grupe, od kojih se svaka sastojala od četiri tima. Pobjednik novčane nagrade od 50.000 dolara za prvo mjesto trebalo je odrediti fazom doigravanja.

DreamHack je među najpoznatijim imenima u video igrama. To duguje tome što je bio jedan od prvih i najplodnijih organizatora esports događaja. Oni su uključeni u nekoliko utakmica, tako da uvijek vrijedi paziti na njihov raspored u bilo kojoj određenoj godini. Za većinu gejmera, ulazak u DreamHack je tako velika stvar. Međutim, neki od njih bivaju odbačeni ako ne zadrže pažnju obožavatelja esporta kako se očekivalo.

Zašto su DreamHack turniri popularni?
Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje

Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje

DreamHack je LAN (Local Area Network) sa sjedištem u Švedskoj koji okuplja igrače iz svih sfera života. Nekoliko dana trajanja takmičenja je dovoljno da se utvrdi ko je najveći. Jedinstvenost ovog događaja je u tome što je to BYOC (Bring Your Own Computer) događaj. Mora se pojaviti na bilo kojoj listi esport turnira vrijednih njihove soli.

Većina ovih esport turnira se prenosi putem interneta za gledaoce da ih gledaju na različitim platformama. Dostupne su brojne odlične opcije koje su specifične za određene igre. Stoga, kada se klade, na primjer, na League of Legends, igrači mogu predvidjeti koje će stranke pobijediti u svojim prvim utakmicama.

Korisnici koji se klade na Counter-Strike: Global Offensive mogu predvidjeti koji će tim biti prvi do deset ubistava. Mnoge stranice za klađenje također vam omogućavaju da stavite neparne opklade, kao što je na to koji tim će prvi srušiti prvu kulu, zmaja ili inhibitora, itd. Tu su i opklade na tačan rezultat, pa čak i vrijeme koje je potrebno da se završi. Dakle, postoje brojne metode za klađenje na video igrice.

Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje
Pobjednički timovi i najveći trenuci na DreamHack turnirima

Pobjednički timovi i najveći trenuci na DreamHack turnirima

DreamHack Summer

2002. godine, prvi DreamHack Summer događaj je održan u Jönköpingu, u Švedskoj. Prije gostovanja dva od najbolji esport turniri godišnje (uključujući DreamHack Summer u junu), DreamHack je imao i opšta i zimska izdanja skoro deceniju. Inauguralno DreamHack Summer uključivalo je prvi Counter-Strike šampionat.

U takmičenju su učestvovala 32 tima, a prvo mjesto su zauzeli Nindže u pidžamama, a zatim Devine esports i backstab. Ninjas in Pyjamas ima priznanje za većinu titula koje je osvojila osoba, imajući pet u 2002., 2006., 2012., 2013. i 2014. godini. Fnatic i SK Gaming, od kojih oba imaju po dvije pobjede, su još dva dominantna tima u prošlosti.

Winter DreamHack

DreamHack Winter, kao i DreamHack Summer, obično se održava svake godine u Jönköpingu u Švedskoj. Uključuje neka od najvažnijih esport šampionata u League of Legends, Counter-Strike, Dota 2, Overwatch i Hearthstone. Godine 2010. Mousesports i Natus Vincere bili su prvi pobjednici takmičenja. Gambit Esports je osvojio titulu 2016. godine, ispred Renegadesa i GODSENT-a. Dve godine kasnije, ENCE je osvojio trofej, a forZe (ruski CSGO) tim je osvojio najnovije izdanje DreamHack Winter.

DreamHack Open

DreamHack Open je prvobitno održan 2012. godine i brzo se etablirao kao DreamHack'sDreamHack-ov glavni esport događaj, sa sedam velikih festivala širom Evrope. Turnir ima ukupan nagradni fond od $350,000 i otvoren je za amatere i profesionalne igrače. Nindže u pidžamama osvojio je prvi DreamHack Open koji je održan u Valensiji.

Bukurešt je nastavio da bude domaćin događaja u narednim godinama. Malme, Montreal, Atlanta i London u Ujedinjenom Kraljevstvu nedavno su se našli na listi gradova koji su ugostili DreamHack Masters. DreamHack Masters Las Vegas 2017. je i dalje nesumnjivo najveći događaj do sada. Virtus.Pro osvojio turnir ispred SK Gaming, sjever i Astralis, pri čemu je zaradio 250.000 funti.

S obzirom da je Gambit Esports već osvojio DreamHack Austin, pozornica je bila postavljena da Envy odvede kući DreamHack Atlanta. Cloud9 su osvojili titulu pred domaćom publikom u Denveru, dok je FlipSid3 Tactics osvojio titulu u Leipzigu. DreamHack Malmo 2017 osvojio je G2, dok je DreamHack Montreal osvojio North.

Pobjednički timovi i najveći trenuci na DreamHack turnirima
Gdje i kako se kladiti na DreamHack turnirima

Gdje i kako se kladiti na DreamHack turnirima

Možeš pronađite neke od najboljih internetskih stranica za esport klađenje za klađenje na esport turnire ovdje. Ove stranice nude nevjerovatne kvote na DreamHack turnirima. Međutim, igrač uvijek mora pokušati da uporedi trenutno ponuđene kvote za tržište na koje želi da se kladi i da izabere opciju koja se najviše može prodati.

Potrebno je provesti dodatna istraživanja o timovima ili igračima. Vrijedne informacije o trenutnoj formi tima i ključnim igračima mogu vam pomoći da uočite povoljne mogućnosti klađenja. Pokušajte biti svjesni svih varijacija koje utiču na ukupni učinak. To mogu biti stvari poput novog potpisivanja ili povlačenja ključnog igrača.

Pobjednik utakmice je možda najpopularnija vrsta Esport opklade koja je dostupna na web stranici za klađenje. Stavite opkladu na ishod određene turnirske utakmice, u rasponu od League of Legends do Counter-Strike Global Offensive. Korisnici također mogu staviti direktnu opkladu na to koji tim ili igrač će osvojiti određeno izdanje. Većina ovih sajtova za klađenje omogućava da se ovo uradi mnogo pre turnira. Stoga, ako imate dobar osjećaj o tome ko mislite da će osvojiti velike esport turnire kao što je DreamHack Masters, kladite se ranije.

Gdje i kako se kladiti na DreamHack turnirima

Poslednje vijesti

Najava učesnika za DreamHack 2022
2022-08-11

Najava učesnika za DreamHack 2022

Prema Twin Galaxies i Guinnessovoj knjizi rekorda, DreamHack je najveća LAN zabava i kompjuterski festival na globalnom nivou. Događaj predstavlja najbrži i najveći internet promet na svijetu. Entuzijasti mogu predvidjeti nekoliko značajnih nadolazećih događaja putem online esport klađenja. Ovi turniri se prenose uživo na raznim platformama.