Overwatch League

Kao jedna od prvih profesionalnih esport liga, Overwatch League (poznata i kao OWL) predstavlja timove iz cijelog svijeta. Blizzard Entertainment je pokrenuo ligu 2018. sa 12 timova. Nakon proširenja na 20 timova godinu dana kasnije, liga je počela stabilan uspon, podstaknut popularnošću Overwatcha, esport igre sa 50 miliona igrača u 2018.

Plate igrača počele su od 50.000 dolara za minimalne jednogodišnje ugovorne uslove, uključujući penzionisanje, zdravstveno osiguranje, smještaj i mjesta za vježbanje za igrače. Timovi su igračima dijelili minimalno 50 posto prihoda u obliku bonusa. U prvoj sezoni prvaci lige su dobili minimalni bonus od milion dolara. Prema izvještajima, menadžment Blizzard-a razgovarao je sa Wesom Edensom, suvlasnikom Milwaukee Bucksa o upravljanju timom sa sjedištem u Chicagu za učešće na listi esport turnira. Međutim, ovaj dogovor nije realizovan.

O OverwatchuZajednicaZašto je Overwatch League popularna?Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?Popularni timovi
O Overwatchu

O Overwatchu

Overwatch ušla je na tržište 2016. godine, kao timska pucačina za više igrača, koju je Blizzard Entertainment kreirao i objavio. Igra dodjeljuje svakog igrača jednom od dva tima. Svaki tim ima šest igrača sa liste likova ili "heroja". Svaki heroj se pridružuje igri s različitim sposobnostima, koje pomažu timu da završi ciljeve na mapi.

Igrači počinju na nivou odobrenja 1, napredujući do nivoa 5. Sa svakim odobrenjem, utiče na nivo podrške igrača. Ako igrač ne dobije dodatne preporuke, njegov nivo se može smanjiti. Kazne u sistemu izveštavanja u igri mogu takođe da oduzmu igraču njegovu podršku.

Nagrade

Igrači mogu dobiti kutije za plijen, ovisno o nivou odobrenja. Viši nivoi rezultiraju većim brojem dodijeljenih kutija za plijen. Nakon što igrač ostvari podvig ili pokaže talenat, igra će otključati značku časti. Pregled svih trofeja dostupan je u odeljku sa pregledom karijere glavnog menija. Igrači mogu podijeliti ova postignuća sa prijateljima.
Tokom igre, igrač dobija više nivoe i otključava opcije za prilagođavanje zvuka i izgleda heroja. Prilagođavanje lika je takođe dostupno u glavnom meniju u Galeriji heroja.

Loot

Loot Boxes takođe nude opcije za prilagođavanje. Igrač otključava kutiju na svakom nivou gore. Igrači također dobivaju kredite za kupnju više opcija prilagođavanja. Igrač dobija Portretni okvir na svakom 10. nivou, dok ih sve ne zaradi.

O Overwatchu
Zajednica

Zajednica

Nekada živahna, plodna zajednica Overwatcha se smanjila posljednjih godina. Ipak, sa skoro 7 miliona igrača mjesečno u 2022. godini, igra je i dalje živa i privlači učešće širom svijeta na internet stranicama za klađenje na esport. Uz većinu igrača aktivnih na društvenim mrežama, igra i dalje opada sa 50 miliona u 2018. na nedavne brojke. Iako većina igara doživljava pad učešća igrača iz godine u godinu, dramatični pad igrača Overwatcha ne sluti dobro za budućnost. Neki stručnjaci vezuju pad broja igrača u igri zbog nedostatka novog sadržaja i ažuriranja.

U poređenju sa učešćem igrača u League of Legends, Fornite i drugim popularnim igrama, Overwatchovih 6 miliona igrača je kap u kantici. Ove online igre pokazuju snažan broj igrača, što ostavlja Overwatch iza rastućeg tržišta esporta i najboljih esport turnira.

Zajednica
Zašto je Overwatch League popularna?

Zašto je Overwatch League popularna?

Ipak, OWL ostaje popularan i najveći esport turniri nude igračima priliku da se takmiče. Profesionalni timovi traže igrače iz drugih liga, kojima Blizzard upravlja. U 2017, Open Division otvorio je vrata amaterskim timovima mogućnost da se takmiče u strukturi sličnoj profesionalnim ligama na glavnim esport turnirima. Kvalificirani igrači ulaze u amatersku post-sezonu nosioci za regionalne utakmice.

Mala nagrada se dodjeljuje igračima koji završe sezonske utakmice za tim prije play-offa. Kredit se može iskoristiti u Blizzard digitalnoj trgovini. Uspješni regionalni timovi mogu osvojiti isplate nagrada. Igrači iz Open Division dolaze iz sedam regija, uključujući Južnu Ameriku, Pacifik, Sjevernu Ameriku, Koreju, Evropu, Kinu i Australiju.

Uspješni igrači i timovi prelaze u nižu ligu, koja se zove Overwatch Contenders. U 2018, Blizzard je pokrenuo Contenders za spajanje regionalnih turnira na način koji podržava Overwatch ligu. Kandidati su sastavljeni od globalnih divizija, koje uključuju nekoliko timova. Svaki tim može biti sastavljen od amatera i profesionalnih igrača. Tim Contender, ako je povezan sa akademskim timskim programom Overwatch lige, može imati dva igrača da potpišu ugovor za kretanje napred-nazad između akademskog tima i tima OWL.

Šampionski timovi iz Open Divisiona prelaze u Contenders da se takmiče u esport šampionatima. Blizzard se proširio dodavanjem dvije divizije 2018. godine, Južne Amerike i Australije. Kako bi promovirao pravičnost, do 2019. godine, Blizzard je ograničio broj igrača kojima je dozvoljeno da se takmiče izvan regije tima na tri.

Zašto je Overwatch League popularna?
Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?

Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?

Overwatch pozdravlja nove igrače, i amatere i profesionalce. Nivo težine igre čini je lateralnom opcijom za Counter-Strike igrače, koji mogu tražiti promjenu ili početnike koji traže uzbuđenje. Sa dobro organizovanim modovima, živopisnim bojama i zanimljivim likovima, igra je vizuelno privlačna i stimulativna za igrače. Vizuelne animacije i efekti vode igrače da im pokažu potrebne radnje za postizanje pobjede za tim.

Igrači i fanovi Overwatcha nisu jedini koji uživaju u igri. Mogućnosti za klađenje na esport turnire su brojne jer kladionice na mreži omogućavaju entuzijastima da se klade na ishode klađenjem na ishode utakmica, timski uspjeh i pojedinačne igrače. Kao i kod većine esporta, Overwatch je popularan izbor za kockare koji su analizirali timove i odabrali favorite

Klađenje na Overwatch League

Važno je istražiti Overwatch ligu prije stavljanja opklade. Poznavanje igre je najvažnije za stavljanje dobre opklade. Većina sportskih kladionica nudi mnoštvo informacija o igri i timovima, omogućavajući kockarima da dublje prouče pogledajte izbore i šanse prije klađenja sredstava. Detaljne informacije mogu uključivati ažurirane informacije o događajima, turnirima i prvenstvima. Vijesti o promjenama u igri i ažuriranjima o igračima također su korisne. Sa vitalnim informacijama o kvotama, utakmicama i pojedinačnim igračima, kockar ima dobre šanse da položi solidnu opkladu.

Planiranje je bitan element za klađenje na esport turnire. Za početnike, praćenje OWL lige prije stavljanja opklade može pružiti vrijedan uvid u to kako igra funkcionira i zašto timovi pobjeđuju. Na primjer, rangiranje igrača i timova može pružiti vrijedne informacije za klađenje. Međutim, budući igrači koji su pokazali uspjeh u amaterskim ligama također mogu ostati konkurentni u OWL-u. Gledanje na pojedince i timove može pomoći kockaru da nadmaši izglede kada je vrijeme za klađenje.

Štaviše, istraživanje kladionice osigurava da kockar ima posla s licenciranom, pouzdanom platformom za klađenje. Renomirane kladionice pružaju najbolje kvote i najnovije informacije o turnirima i igračima. Informacije su neophodne za donošenje informirane odluke o klađenju. Kladilac mora razumjeti rang tima ili igrača prije klađenja.

Nadalje, popularne platforme služe kao način druženja sa istomišljenicima Overwatch entuzijasta. Kao čvorište, kladionica to olakšava razgovarajte o strategijama klađenja sa iskusnim kockarima. Konsenzus o klađenju nije uvijek uspješan, ali povremeno razmjena informacija sa zajednicom može podići strategiju kockanja kladioničara.

Nakon što odaberete dobro recenziranu platformu za sportske kladionice, prijavite se za račun. Lako je napraviti depozit i započeti klađenje. Popularne platforme nude kockarima pristup međunarodno priznatim digitalnim novčanicima, bankovnim transferima i opcijama depozita u kriptovalutama.

Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?
Popularni timovi

Popularni timovi

Overwatch timovi su iskra koja podstiče uzbuđenje navijača u vezi sa igrom. Jedan od razloga zašto je igra još uvijek živa je dinamična igra gejmera koji vole da se takmiče. Pojedinačni igrači dostižu status ikone na internetu, koji proizlazi iz dodvoravanja navijača i entuzijasta igara. Od pobjeda u OWL utakmicama do takmičenja na turnirima širom svijeta, ova tri timovi se ističu kao dominantni globalni konkurenti.

Cloud9

Još uvijek se smatra elektranom Overwatcha, Cloud9 konzistentno na vrhu na svakom turniru. Često rangiran kao favorit, tim ne uspijeva osvojivši drugu poziciju na mnogim turnirima. Uprkos tome, Coud9 je osvojio neke cijenjene naslove, kao što su ONAG Invitational i Agents Rising.

TEAM ENVYUS/TEAM ENVY

Tim Envyus, koji se sada zove Team Envy, i dalje se smatra jednim od najboljih timova na Zapadu. Rekord timova uključuje prva mjesta na Operation Breakout, OG Invitational i drugim velikim događajima. U prvoj sezoni OWL-a, u ligi je tim Envyus dominirao protiv južnokorejskih timova i napravio solidan niz protiv drugih timova u ligi. Tim se plasirao u plej-of 2019. i izgubio od Vancouver Titansa.

Misfits

Misfits dominiraju na turnirima, pobjeđujući u The Battle i European Atlantic Showdown Qualifier. Kako tim nastavlja da pobjeđuje, svaki igrač i kolektivni tim postaju najbolji konkurenti European Outreach-a na tržištu.

Popularni timovi