Najpopularnije Age of Empires stranice za klađenje 2024

Age of Empires je nagrađivana serija video igara strategije u realnom vremenu (RTS) objavljenih u rasponu od više od dvije decenije. Ovaj izuzetan istorijski RTS osvojio je srca miliona entuzijasta igara, uključujući i one koji se bave klađenjem na esport. Lista ljubitelja Age of Empires je duga i nastavlja da raste. To bi se moglo objasniti njegovim vrhunskim karakteristikama, uključujući fascinantne istorijske teme, mnoštvo civilizacija, originalnu igru i epsku grafiku.

Zanimljivo je da su mogućnosti igrača u vezi s umjetnom inteligencijom (AI) donekle ograničene, tako da nemaju prednost nad ljudskim igračima. Ovo pruža fer plej, što se većini potonjih sviđa.

Najpopularnije Age of Empires stranice za klađenje 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Sve o serijalu Age of Empires kroz godine

Od pisanja (januar 2022.), Age of Empires dolazi sa devet igara. Pogledajte njegove glavne naslove ekskluzivne za PC:

Age of Empires (1997)

Ovo je bila prva igra Age of Empires koju je Ensemble Studios objavio 1997. godine. Xbox Game Studios je objavio ovaj naslov, koji koristi Genie game engine. Nije ih bilo mnogo RTS igre bio dostupan tada, a ovo je bio prvi sa istorijskom temom.

GameSpot, popularno poznat po svojim sveobuhvatnim recenzijama igara, definisao je Age of Empires kao kombinaciju Blizzard Entertainment-ove Warcraft: Orcs & Humans i Sid Meier's Civilization. Ali ova američka web stranica za video igre je također opisala svoj dizajn kao pomalo zbunjen. Uprkos ovoj i drugim negativnim kritikama kritičara, ova igra je bila dobro prihvaćena, prodavši više od tri miliona jedinica u tri godine.

Microsoft je objavio paket proširenja Age of Empires Age of Empires: The Rise of Rome 1998. godine.

Age of Empires II (1999)

Poput prvog naslova Age of Empires, Age of Empires II: The Age of Kings koristi motor igre Genie. Igranje ovih naslova je također slično. Ali, za razliku od svog prethodnika koji igračima nudi dvanaest civilizacija na izbor, Age of Kings nudi trinaest njih sa Bliskog istoka, Azije i Evrope.

2000. godine izašla je ekspanzija Age of Kings, The Conquerors. Većina gejmera je bila impresionirana time što je došao sa dodatnim novim funkcijama, uključujući još pet civilizacija.

Age of Empires III (2005)

Ovo je treći glavni deo AoE serije. Age of Empires III ima mnoštvo novih funkcija, kao što su domaći gradovi, da igračima pruži resurse i nadogradnje. WarChiefs, prva ekspanzija ove igre, predstavljena je svijetu igara 2006. Godine 2007. Microsoft Game Studios je objavio svoju drugu ekspanziju, The Asian Dynasties.

Age of Empires IV (2021)

Relic Entertainment je sarađivao sa World's Edge na razvoju Age of Empires IV, koji je prvobitno objavljen krajem oktobra 2021. On dijeli nekoliko funkcija sa Age of Empires II. MobileSyrup, kanadski kladioničar koji je pregledao različite tehnološke proizvode, čak je opisao ovaj naslov kao potonji, ali s novim slojem boje.

Također je vrijedno napomenuti da Age of Empires također ima ove spin-off igre:

 • Doba mitologije (2002)
 • Doba mitologije: Titani (2003.)
 • Age of Empires: The Age of Kings (2006)
 • Age of Empires: Mythologies (2008)
 • Age of Empires Online (2011)

Klađenje na Age of Empires 2024 : sve što trebate znati

Većina entuzijasta video igara voli se prepustiti klađenju Age of Empires. To uključuje kompanije koje žele maksimizirati svoj profit. Međutim, nije sve u materijalnoj dobiti. Veliki dio stranaka koje učestvuju u ovoj aktivnosti opčinjen je uzbuđenjem koje nudi.

Osim toga, Age of Empires esport klađenje je jednostavno. Za početak, od igrača se traži da identifikuju kladioničara sa jedinstvenom kombinacijom funkcija koje traže. Zatim, moraju financirati svoje kockarske račune kako bi se kladili na svoj preferirani AoE tim ili igrače. To je tako lako!

Kao što su mnogi iskusni igrači već primijetili, klađenje na Age of Empires slično je klađenju na mnoge druge sportske događaje. Kockarima je na raspolaganju mnogo mečeva za izbor. Ono što je još privlačnije je da postoji veliki bazen eSport stranice za klađenje dostupni, a svi nude različita tržišta za njih.

Bitno je naučiti osnovne pojmove koji se koriste u AoE klađenju kako biste izbjegli nepromišljene pogrešne proračune. Na primjer, stavljanje opklade na novčanu liniju zahtijeva od kockara da predvide tim koji će vjerovatno pobijediti na određenom događaju. Ako neko ovo ne shvati na prvom mjestu, moglo bi biti teško ubaciti se u ovaj legendarni esport.

Zašto je Age of Empires popularan?

Bez sumnje, ova esport igra ima jednu od najvećih baza obožavatelja na svijetu. Zašto se ljubitelji esporta ne mogu zasititi ove serije strateških video igara? U nastavku su glavni razlozi.

Internet zajednica Age of Empires

Virtuelna zajednica Age of Empires je široka i obuhvata igrače iz svih delova sveta. Ove osobe se ne vezuju samo zbog svoje ljubavi prema ovoj esport tituli. Oni također prosvjetljuju jedni druge o nizu tema, uključujući:

 • Kako se kretati forumima Age of Empires i imati maksimalnu korist od njih
 • Događaji Age of Empires i mogućnosti klađenja
 • Kako usavršiti svoje AoE vještine igranja i klađenja
 • Najbolje karakteristike trenutnih AoE naslova i ono što bi željeli vidjeti u budućim izdanjima

Kohezivnost ove zajednice svakog dana privlači sve više obožavatelja Age of Empires, čineći ovu igru još popularnijom.

Igranje Age of Empires online

Lakoća igranja Age of Empires je još jedan faktor koji i dalje privlači pažnju gejmera strastvenih oko esporta. Ne trebaju čak ni godine iskustva da biste uživali u igranju ove igrice na mreži, kod kuće, u pokretu ili na bilo kojoj drugoj prikladnoj lokaciji.

Kako igrati Age of Empires

Neki igrači više vole Age of Empires druge video igrice jer je lako ispuniti svoje sistemske zahtjeve i uživati u raznim naslovima. To uključuje 64-bitni procesor, 8 GB RAM-a (memorije) i NVIDIA® GeForce® GT 420 (grafika). Imajte na umu da oni nisu fiksni; plus, mogu se razlikovati od jedne do druge rate Age of Empires.

Najveće doba Empires igrača i timova na koje se možete kladiti

Prominent Age of Empires igrači su također doprinijeli popularnosti ove serije video igrica. Češće nego ne, mlađi igrači se ugledaju na njih. Često igraju ovu igru kako bi poboljšali svoje vještine i nadamo se da budu jednako dobri kao igrači kojima se dive.

Većina današnjih AoE kvalifikovanih igrača ima navijače koji prate svaki meč koji igraju. Osim toga, oni podržavaju timove igrača i ohrabruju svoje prijatelje da uskoče u igru. Ovo je značajno povećalo prihvatanje ovog RTS-a u svetskim razmerama.

Postoji li prvenstvo Age of Empires?

Da. Postoje različiti Age of Empires globalnih turnira gdje se igrači i timovi bore jedni protiv drugih kako bi osvojili određeni iznos. U većini slučajeva, nagradni fond se dijeli između timova koji učestvuju, ali u unaprijed određenom omjeru. Budući da ova serija video igara ima različite naslove, ostale karakteristike turnira se razlikuju.

Na primjer, turnir 2v2 World Cup 2020 održan je za timove Age of Empires II. Došao je sa 2 naspram 2, GSL sistemom i single-eliminacionim formatom, i nagradnim fondom od $28,570. Timovi Age of Empires koji su završili prvi (Kina A) i drugi (Norveška A) dobili su 7.200 dolara, odnosno 5.100 dolara.

Postojalo je Globalno prvenstvo za igrače Age of Empires III 2021. Za razliku od Svjetskog prvenstva 2 na 2 2020, ovaj turnir je imao nagradni fond od 5.000 dolara. Pobjednik, Haitch, otišao je kući sa 1.500 dolara, dok je drugi pratilac, Mitoe, dobio 1.000 dolara.

Naime, različite jurisdikcije učestvuju na svjetskim prvenstvima Age of Empires. To uključuje Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanadu, Finsku, Austriju, Sjedinjene Države, Tursku, Francusku, Holandiju, Australiju, Njemačku i Poljsku. Kao što se i očekivalo, igrači i timovi koji se takmiče na ovim turnirima ulažu mnogo vremena u pripremu da pobede svoje protivnike i učine svoje zemlje ponosnima.

Tu su i AoE turniri za Age of Empires IV na koje se svakako isplati kladiti:

Pronađite najbolje esportske kladionice Age of Empires

Igrači se mogu kladiti na AoE na bezbroj dostupnih internetskih stranica za esport klađenje. Ali uvijek je fantastična ideja prvo pregledati karakteristike kladionice prije nego što je odaberete. Pogledajte neka od pitanja na koja bi svi trebali odgovoriti prije nego što se registrujete na platformi da biste se kladili na ovu seriju video igara:

 • Nudi li povoljne kvote za Age of Empires?
 • Koji su dostupni načini plaćanja za uplate i isplate? Jesu li sigurni i brzi?
 • Da li ponuđene opcije depozita i povlačenja prihvataju lokalnu valutu igrača?
 • Da li je moguće kladiti se na Age of Empires na mobilnom telefonu?
 • Mogu li igrači pristupiti aplikaciji za klađenje na više jezika?
 • Da li je korisnička podrška kladionice pouzdana i da li se koristi na prikladne načine?
 • Koja je vlast licencirala kladioničara za rad u jurisdikciji kockara?
 • Da li je kladioničar poduzeo neke posebne mjere kako bi onemogućio hakovanje korisničkih računa?

Dobivanje dovoljno dobrih odgovora na ova pitanja je od ključnog značaja jer određuje da li igrač ima fantastična iskustva u klađenju u Age of Empires ili užasna. Dok pretražuju internet u potrazi za najboljim Age of Empires provajderima, evo nekoliko vrhunskih opcija o kojima mogu razmisliti:

 • 22Bet
 • Casumo
 • 1xBet
 • TonyBet
 • Betsson
 • Betwinner
 • 10Bet

Pratite najbolje timove Age of Empires da biste se precizno kladili

Ako igrač želi da se kladi na Age of Empires, trebao bi saznati ovaj video najbolji timovi igre i njihovim nedavnim nastupima. Ovo bi im moglo pomoći na njihovom putu klađenja olakšavajući predviđanje favorita i autsajdera.

Evo nekih značajnih Age of Empires timova koje vrijedi pratiti:

Posledice

Ovaj tim je poznat po natjecanju na turnirima Age of Empires II, od kojih je prvi bio Into the Darkness (2016), na kojem je pobijedio. Tada su Aftermath činili MbL, Liereyy i Hearttt, ali Hera i Nicov su sada također dio ovog tima.

Team GamerLegion

Ova njemačka organizacija za esports osnovana je 2017. Iako je većina ljudi zna po postavljanju spiskova u League of Legends, također ima odličan AoE tim.

Vijetnamske legende (VNA)

Prvobitno osnovan od strane All, KoolPixela i Binha, Vietnam Legends sudjeluje na turnirima Age of Empires skoro dvije decenije. Od januara 2022., aktivni tim ovog tima se sastojao od ACCM, SongSong, CooL, saymyname i BadBoy.

Suomi

Ovaj tim su osnovali finski igrači Age of Empires II koji su željeli da se zajedno takmiče na turnirima ove titule. Njegovi aktivni igrači su Jupe, TheMax, Villese, Rubenstock i Zuppi.

Više timova poznatih po igranju Age of Empires su Team Secret, Infinity Legends, SalzZ, Tempo Storm, Rulers of Rome, Clown Legion, Dark Empire i Heresy.

Za i protiv

Većina igrača koji razmišljaju o početku svog Age of Empires klađenja ili putovanja žele da znaju šta im to donosi. Pa, ovo su prednosti i mane koje možete očekivati.

Pros

 • Dostupnost: Većini Age of Empires naslova je prilično lako pristupiti, zahvaljujući njihovoj dostupnosti na Steam-u, Microsoft Store-u i Xbox Game Pass-u. Osim toga, većina rata je besplatna za igranje na iOS, Windows i Android uređajima.
 • Mogućnost igranja: Svaki zainteresovani igrač može igrati igru. Prolazak kroz nekoliko članaka o njemu dovoljno je da ih prosvijetli o njegovoj igrici i temama kako bi znali što mogu očekivati. Međutim, dosljedna praksa je obavezna za one koji se nadaju poboljšanju svojih vještina.
 • Edukativno: Intrigantno, Age of Empires pruža više od zabave. Takođe oprema igrače praktičnim vještinama kao što su iskorištavanje različitih resursa, napredovanje u visoko konkurentnom okruženju i inovacije.
 • Kvaliteta: Ova esport igra je odličan izbor za one koji trenutno traže najbolje esport igre na tržištu. Njegovi vizualni i grafički prikazi su se značajno poboljšali tokom godina. Takođe je došlo do značajnog poboljšanja u drugim njegovim karakteristikama, kao što su civilizacije, AI i zvučni zapisi.

Con

 • Iako je ovu seriju igrica prilično lako igrati, pomalo je teško savladati, posebno za amaterske igrače.

Razumijevanje izgleda Age of Empires

U eSport igrama kao što je Age of Empires, kvote predstavljaju vjerovatnoću određenog rezultata. Ovo može biti kao da određeni tim pobjeđuje na turniru ili igrač pobijedi drugog.

Oni pomažu kladionicima da izračunaju svoje moguće povrate nakon klađenja na različite mečeve Age of Empires. Obično se razlikuju od kladionice do kladionice i mogu biti u različitim formatima. Igrači bi ih trebali razumjeti kako bi razlikovali favorite od autsajdera i dali najrazumnije opklade.

Ispod su najpopularniji tipovi AoE kvota koje kladionice pružaju:

 • Fractional kvote: Ove kvote su popularne među britanskim esport kladionicama. Većina kladioničara ih voli jer su prilično jednostavni. Na primjer, ako određeni tim Age of Empires ima kvote 2/5, igrači dobijaju 2 dolara za svakih 5 dolara koje ulože i osvoje.
 • Decimalne kvote: Većina kladioničara također lako može izračunati svoj potencijalni dobitak koristeći decimalne kvote. Oni samo trebaju pomnožiti svoje uloge sa njima.
 • Američki izgledi: Američke koeficijente uglavnom nude web stranice za klađenje u esportu u SAD-u ili Kanadi. Mogu biti ili pozitivni brojevi ili negativni brojevi. Prvi pokazuje moguću isplatu kada igrač uloži 100 dolara, dok drugi pokazuje koliko je potrebno uložiti da bi imao šanse za dobitak od 100 dolara.

Savjeti i trikovi za klađenje

Kladionici Age of Empires mogu iskoristiti nekoliko praktične strategije da uživate u klađenju na ovaj eSport. Može se početi odabirom samo najbolje stranice za klađenje video igara koja prihvata kockare iz njihove zemlje. U idealnom slučaju, kladioničar kojeg odaberu također treba imati web-stranicu prilagođenu mobilnim uređajima, različite opcije plaćanja, nadolazeće agente za korisničku podršku i pogodne kvote za klađenje.

Još jedan zgodan savjet za klađenje Age of Empires je istraživanje ove igre prije klađenja. Igrači bi trebali provjeriti predstojeće turnire i timove/igrače koji učestvuju kako bi identificirali najbolje prilike za klađenje.

Amateri ne bi trebali dvaput razmišljati o savjetovanju profesionalnih AoE kladioničara; mogli bi naučiti ponešto o tome kako pobijediti.

About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
e-sportovi
About

Jun-ho Kim, južnokorejski dinamični esportski maestro, stoji kao svjetionik znanja na EsportRankeru. Spajajući analitičku snagu sa urođenom ljubavlju prema igrama, Jun-ho razotkriva zamršenu tapiseriju onlajn takmičenja, osiguravajući da igrači ostanu informisani i inspirisani.

Send email
More posts by Jun-ho Kim