Kladite se na League of Legends World Championship 2022/2023

Esport lige turnira postale su tako popularne u današnje vrijeme. Zato je lista današnjih esport turnira duga. Ali pravo na vrhu je ovo prvenstvo u eSportu je League of Legends World Championship. Domaćin Riot Games, League of Legends World Championship, jednostavno poznat kao Worlds, je godišnji profesionalni turnir koji okuplja najbolje League of Legends (LoL) timove da se takmiče za titulu na kraju svake sezone.

To je turnir koji određuje najboljeg prvaka League of Legends na svijetu tokom određene godine. Na ovom prvenstvu timovi se bore za Summoner's Cup, trofej od 70 funti (32 kilograma) (krajnji uspjeh) i nagradni fond od više miliona dolara. Što se tiče gledanosti, ovaj turnir ima ogromnu publiku, a izdanje 2018. privuklo je oko 99,6 miliona gledalaca.

Šta je League of Legends Championship?

Šta je League of Legends Championship?

Prvi LoL Worlds održan je u DreamHacku, Švedska, sa Tim Fnatic krunisao prvim šampionima turnira. Od inauguracije, šest različitih timova je osvojilo prvenstvo, a SKT T1 je jedini tim koji je osvojio titulu tri puta (od 2022.).

Od svog početka 2011. godine, događaj je bio svjedok niza transformacija. Kako se širi, nagradni fond, gradovi domaćini, učesnici i propisi se prilagođavaju i mijenjaju. Riot Games je čak od 2014. godine proizveo službeni muzički komad koji će pratiti Svjetski događaj.

LoL Svjetsko prvenstvo se sastoji od tri takmičarske faze, uključujući Play-Ins, grupne faze i Knockouts. Dok se Play-In i grupna faza igraju u round-robin formatu, nokaut faza se igra u formatu jedne eliminacije, koji uključuje najbolje od pet serija.

Šta je League of Legends Championship?
Koliko je veliko LoL Svjetsko prvenstvo?

Koliko je veliko LoL Svjetsko prvenstvo?

Prije svega, prvenstvo okuplja creme de la creme LoL timova za zaključavanje rogova. Sa nagradnim fondom od više miliona dolara koji treba osvojiti, niko se ne može usuditi da zamisli da je turnir mali; to je velika.

Dodajte ovome stotine miliona koji se uključe da gledaju mečeve turnira uživo, i imate jednu od najveći esport turniri pod suncem. Osim toga, milioni ljudi vide prvenstvo kao priliku za klađenje i osvajanje novca. Da, toliko je veliko i važno Svjetsko prvenstvo.

Trofej

Kao što je gore pomenuto, podizanje Summoner's Cup-a (pehara turnira) je san svakog učesnika. Kup su naručili vlasnici turnira, Riot Games. Dok je Riot Games naveo težinu od 70 funti, konačni proizvod (šolja) teži je manje kako bi se osiguralo da se lako podiže.

Koliko je veliko LoL Svjetsko prvenstvo?
O League of Legends

O League of Legends

liga legendi, skraćeno LoL, je MOBA kompjuterska igra razvijena 2009. godine. Može se besplatno preuzeti sa web stranice igre. Skoro svako može preuzeti i igrati igru zahvaljujući minimalnim sistemskim zahtjevima.

Kako igrati League of Legends

LoL utakmica se sastoji od dva tima od po pet igrača. Timovi su plavi i crveni, a takmiče se na mapi Summoner's Rift. Veliki dio radnje odvija se u bazama i u tri trake poznate kao 'donji, srednji i gornji'. Džungla se odnosi na bilo koju oblast mape koja nije zauzeta stazama ili bazama, a 'džunglari' se oslanjaju na ovo područje da ubijaju neutralna čudovišta za zlato i XP.

Igrači mogu poboljšati svoje šampione (likove) zarađujući zlato, koje se troši na resurse koji će im omogućiti da bacaju snažnije čini i nanose više štete protivnicima. S druge strane, osvajanje XP-a pomaže igračima u podizanju nivoa. Svaki tim može pozvati vojsku sluge da im pomogne u uništavanju protivničke baze.

O League of Legends
Kako pobijediti u League of Legends meču?

Kako pobijediti u League of Legends meču?

Prvi tim koji uništi Nexus pobjeđuje u utakmici. Nexus je struktura koja se nalazi na stražnjoj strani baze svake strane. Jedna stvar koju treba napomenuti je da uništavanje Nexusa nije šetnja parkom. Nexus ostaje netaknut sve dok sva tri njegova inhibitora, ili barem jedna od kupola baze, ostaju stajati.

Kupole su važne u LoL meču jer pomažu da se oštete protivnici, a istovremeno omogućavaju timu da ima odgovarajuću kontrolu nad bojnim poljem. Da bi razbili kupole, timovi često koriste minione, čiji je izvor Nexus.

Kako pobijediti u League of Legends meču?
Zašto je LoL Svjetsko prvenstvo popularno za klađenje?

Zašto je LoL Svjetsko prvenstvo popularno za klađenje?

Svi znamo da popularnost klađenja na esport raste brzo, brže nego što možete zamisliti, posebno posljednjih godina. Takođe se širi brzinom koja bi izvršila pritisak na druge velike esport turnire.

Ovo je esport događaj na kojem se kvote za klađenje na ligu legendi su povoljni i pružaju odličnu priliku da se kladite na vaš omiljeni tim.

Sada, jedan od najpopularnijih eSport online turnira za igrače je LoL World Championship. Malo eSports turnira svjedoči o prilivu igrača poput ovog. I to iz dobrih razloga, uključujući sljedeće:

Više tržišta za klađenje na izbor

Trajanje meča Više/Manje, Tim za ubijanje prvog Barona/Zmaja, Rezultat meča Više/Manje, Tim za izvlačenje prve krvi, itd.

Utakmice su kratke

Utakmice League of Legends obično traju 40 minuta. Deset minuta se može dodati ili oduzeti u zavisnosti od nekoliko faktora, kao što su složenost meča, stilovi igre timova, push potencijal, itd. To znači da igrači ne moraju da čekaju satima pre nego što dobici mogu da pogode svoje račune za sledeću opkladu.

Dostupnost

Ovo je još jedan razlog zašto kladionici vole LoL Svjetsko prvenstvo. Pronaći ćete uopće dostupne kvote za turnir esport stranice za klađenje. Dakle, zašto se mučiti pokušavajući da se kladite na turnir čija je dostupnost oskudna?

Zašto je LoL Svjetsko prvenstvo popularno za klađenje?
Pobjednički timovi i najveći trenuci Svjetskog prvenstva League of Legends

Pobjednički timovi i najveći trenuci Svjetskog prvenstva League of Legends

Fnatic (1. sezona)

Tokom prve sezone, LoL Svjetsko prvenstvo je još uvijek bilo u pupanju i nedostajala mu je smislena infrastruktura. Shodno tome, Riot Games je izabrao DreamHack Ljeto, Švedska, kao mjesto događaja. Na ovom događaju učestvovalo je ukupno osam ekipa - tri ekipe iz Evrope, tri ekipe iz Severne Amerike, jedna sa Filipina i jedna iz Singapura.

Fnatic, švedski tim, nadmašio je svoje protivnike, savladavši Counter Logic Gaming sa 2-1 prije nego što je pomeo Epik Gamer. Fnatic se suočio sa Against All Authority u Velikom finalu, čime je finale prve sezone postao sveevropski događaj. Odnijeli bi kući 50.000 dolara.

Taipei Assassins (2. sezona)

Događaj je održan u Los Angelesu, Kalifornija, i ima nagradni fond od 2.000.000 dolara koji je četrdeset puta veći od prvog nagradnog fonda. Nakon završetka grupne faze, TPA se borio protiv korejskog NaJin Sword tima.

Iznenađujuće, ovaj tajvanski tim je lako pomeo NaJin, plasiravši se u veliko finale nakon visokooktanske pobjede od 2-1 nad tada prvoplasiranom moskovskom petorkom Evrope. Taipei su se borili protiv Azubu Frosta, glavnog nosioca Koreje, kojeg su praktično zatvorili. Pobijedili su u takmičenju rezultatom 3-1, donijevši Tajvanu prvu krunu Svjetskog prvenstva.

SK Telecom T1 (Sezona 3)

Treća sezona je bila prvi put u istoriji svijeta da je serija otišla u svih pet utakmica. SKT bi na kraju pobijedio NaJin kako bi se plasirao u Veliko finale. Međutim, meč protiv Kraljevskog kluba bio je razočaranje, jer ih je SKT razbio sa 3-0 i osvojio prvo prvenstvo Koreje. Ova pobjeda označila je početak dominacije Koreje na prvenstvu.

Samsung bijeli (sezona 4)

Duel između Samsung Whitea i Star Horn Royal Cluba završen je rezultatom 3-0. U ovom meču poraženi je uspio dobiti samo jedan gem. To je bila prva pobjeda u šampionatu za Samsung White i druga zaredom Koreje. Kraljevski klub, trenutno poznat kao Royal Never Give Up, jedini je tim koji je više puta završio kao drugoplasirani turnir.

SK Telecom T1 (5. sezona)

SKT se susreo sa KOO Tigrovima u Velikom finalu 2015. Ovo je bilo prvo od tri uzastopna svekorejska svjetska finala. Savršenu trku SKT-a na Svjetskom prvenstvu pokvarili su KOO Tigersi, koji su uspjeli pobijediti u jednoj utakmici, ali to je bilo najbolje što su potonji mogli učiniti. SKT bi nastavio pobijediti 3-1, postavši prvi tim koji je osvojio turnir više puta.

Ostali pobjednici LoL Svjetskog prvenstva

  • SK Telecom T1 (Sezona 6)
  • Samsung Galaxy (Sezona 7)
  • Invictus Gaming (Sezona 8)
  • FunPlus Phoenix (9. sezona)
  • DAMWON Gaming (Sezona 10)
Pobjednički timovi i najveći trenuci Svjetskog prvenstva League of Legends
Gdje i kako se kladiti na League of Legends Svjetsko prvenstvo?

Gdje i kako se kladiti na League of Legends Svjetsko prvenstvo?

Uprkos postojanju drugih profitabilnih i velikih esport turnira, LoL World Championship ostaje jedan od najboljih esport turnira za kladioce. Svaki događaj League of Legends Worlds je globalna senzacija koja izaziva klađenje.

Gdje i kako se kladiti na League of Legends Svjetsko prvenstvo?
Kako se kladiti na League of Legends World Championship

Kako se kladiti na League of Legends World Championship

Postoje internetske stranice za klađenje na esport; stoga, morate napraviti pravi izbor kada je u pitanju klađenje na esport turnire. Ovo može izgledati kao najjednostavniji korak, ali možda nije tako. Naravno, vaše iskustvo klađenja na mreži će biti u opasnosti ako pogriješite u ovoj fazi. Ako niste sigurni odakle početi, jednostavno pretražite Google najbolje web stranice za klađenje na esport.

Nakon što se odlučite za kladioničara, dovršite proces registracije, koji obično uključuje popunjavanje online obrasca. Osigurajte da ste dali valjane informacije jer kasnije možete biti podvrgnuti dodatnoj verifikaciji. Neke kladionice mogu zahtijevati da odmah učitate identifikaciju koju je izdao državni organ, dok će druge čekati do vašeg prvog zahtjeva za povlačenje.

Nakon registracije, napravite depozit koristeći svoj omiljeni način plaćanja. Kada to učinite, sada će biti vrijeme da svoj novac uložite u posao. Odaberite utakmicu, tržište klađenja, ulog i potvrdite svoju opkladu.

Kako se kladiti na League of Legends World Championship