Kladite se na PUBG Global Championship 2022/2023

Postoji nekoliko esport online turnira koji su veći od PUBG Global Championshipa. Dočekuje najbolje rangirane igrače besplatne igre Battle Royale. Ovaj naslov je postigao ogroman uspjeh na mobilnim uređajima. Međutim, turnir se igra samo na PC-u. To je uglavnom zato što PUBG Mobile Club Open (PMCO) već nudi platformu za mobilne igrače. PUBG Corporation organizuje PGC svake godine.

Mjesto održavanja može varirati ovisno o godini. 2021. održan je u Inčeonu u Južnoj Koreji. Internetske stranice za klađenje na esport obično se fokusiraju na događaje koji nude veliki nagradni fond za najbolje igrače. U slučaju PGC-a, radilo se o ogromnih 4.340.000 dolara. Kao rezultat toga, bilo je dosta kockarskih tržišta za turnir. Profesionalni igrači iz cijelog svijeta su pozvani da učestvuju. Kineska delegacija je učestvovala na LAN lokaciji, a ne na lokaciji u Inčeonu.

Format događaja

Format događaja

Uprkos tome što je jedna od industrijskih najveći esport turniri, PUBG-ov događaj je tek nedavno uspostavio dosljedan skup pravila. 2021. godine najavljeno je da će se timovi o startnom plasmanu odlučivati na osnovu bodovnog pravila. Tokom prve sedmice, oni su podijeljeni u grupe od po osam prije nego što se takmiče u seriji mečeva u stilu runde.

Kada se završi, najboljih šesnaest grupa mora učestvovati u sljedećoj fazi, koja se zove Weekly Survival. Svakog radnog dana održava se šesnaest visokooktanskih mečeva. Svaki tim koji se kvalifikuje ući će u sedmično finale. Međutim, da bi to postigli, moraju postići pobjedu na "pilećoj večeri".

Tokom faze Grand Survival, svi najbolji timovi se takmiče u seriji od petnaest mečeva. Ova faza će vjerovatno dobiti veliku pažnju od strane ljubitelja klađenja na esport turnire. Konačno, nakon prilično složene staze, krunisan je svjetski prvak.

O PUBG-u

Tokom utakmice, PUBG igrači moraju skočiti padobranom na kartu ostrva. Mogu se takmičiti solo ili kao dio tima od četiri osobe. Dužina standardne utakmice je 30 minuta. Za to vrijeme, veličina karte će se smanjiti, prisiljavajući igrača da se suoči s neprijateljima. Glavni cilj je boriti se do smrti dok ne ostane jedan igrač ili tim.

Plavo polje sile se pomiče dalje u unutrašnjost i svako ko je uhvaćen izvan njegovog perimetra stalno će gubiti zdravlje. Kada igrači prvi put uđu, biće nenaoružani. Trebaju pretražiti zgrade u potrazi za raspoloživim oružjem, nadogradnjom i zdravstvenim predmetima. Pronalaženje zaliha ključna je vještina za uspjeh.

Pojavljuju se male privremene crvene zone u koje se bacaju bombe. Igrači moraju izbjegavati ova područja zbog visokog nivoa opasnosti. Povremeno, avion će ispustiti sanduke sa specijalnom opremom. Međutim, lokacije sanduka također privlače neprijateljske timove.

Kako se dobijaju utakmice

Pošto je ovo jedan od najvećih esport turnira, igrač šampiona će morati da ima visok nivo veštine i strategiju. U ovoj igri postoji određeni element sreće. Lokacije preuzimanja predmeta su nasumične. Dobri igrači će znati koje zalihe treba potražiti. To će zavisiti od njihove unapred planirane taktike.

Na primjer, neki timovi će tražiti vozilo za sigurno i brzo kretanje po karti. Ostali igrači će gomilati zdravstvene pakete kako bi preživjeli što više neprijateljskih susreta. Pametno je unaprijed odabrati određeno oružje. U esport šampionatima se preferira oružje dugog dometa poput snajperskih pušaka. Omogućavaju igračima da s udaljenosti ubijaju neprijatelje s preciznošću. Bez obzira na specifičnu taktiku, svi vrhunski igrači moraju imati brze reflekse. Tokom 1v1 susreta, najbrža osoba je obično pobjednik.

Format događaja
Zašto je PUBG Global Championship popularan?

Zašto je PUBG Global Championship popularan?

Najbolji esport turniri nude brojne važne sličnosti ljubiteljima klađenja. Igra mora biti laka za razumijevanje. Što je jednostavnije, veća je vjerovatnoća da će igrač moći predvidjeti potpunog pobjednika. Pravila za PUBG su jednostavna. Pobjeđuje posljednji igrač.

Međutim, takođe je bitno da esport lige budu zabavne za gledanje. Ako kockar dosade utakmice, to će negativno utjecati na njegovo cjelokupno iskustvo kockanja. The PUBG globalno prvenstvo ispunjen je uzbudljivom akcijom. Pucnjave i eksplozije su ključni dio svake utakmice. Čak i ako osoba napravi gubitnu opkladu, i dalje može uživati u spektaklu.

Trajanje mečeva je još jedan razlog zašto toliko ljudi uživa u PUBG-u. U standardnom režimu, igra će biti zagarantovano završena u roku od 30 minuta. Ako se više mečeva odigrava brzo uzastopno, kockari imaju priliku da polože seriju opklada. Brza stopa PUBG mečeva je rivala tradicionalnim sportovima kao što su ragbi i fudbal. To je jasno objašnjenje za porast popularnosti esporta u cjelini.

Zašto je PUBG Global Championship popularan?
Timovi koji osvajaju PUBG Global Championship

Timovi koji osvajaju PUBG Global Championship

Do kraja PUBG globalnog prvenstva 2021 pobjednički esport tim je bio NewHappy. Drugoplasirani su bili Heroic, Virtus.Pro i TSM. Team Liquid je dobio specijalnu nagradu za najimpresivniji tim. Tri igrača su priznata za najviše ubistava. To su bili Jeemzz iz Team Liquida, uz Pag3 i TeaBone iz Heroica. Dok Gen.G Esports nije dosegao nijedno od prvih mjesta, dobili su All-PGC nagradu.

Na listi esport turnira malo je onih koji odaju dovoljno priznanja više od jednog tima. PGC razumije da su čak i oni na petom mjestu i dalje izuzetni konkurenti. Kockari obično stavljaju svoje opklade na osnovu toga ko će na kraju dobiti najveći dio nagradnog fonda. Međutim, PGC im daje priliku da naprave više specijalističkih opklada.

Tokom jednomjesečnog takmičenja, 32 ekipe su se plasirale u finalnu fazu. Na površini, tako visok broj može otežati kockarima predviđanje potpunog pobjednika. Ako je tako, oni bi umjesto toga mogli dati konkretniju opkladu. Na primjer, mogu se kladiti na to za koga misle da će imati najveći broj ubistava ili preći najdužu udaljenost na mapi.

Timovi koji osvajaju PUBG Global Championship
Najveći trenuci PUBG turnira

Najveći trenuci PUBG turnira

Nema svrhe online esports klađenje na turnirima ako događaj nije zabavan za gledanje. Apel PGŽ-a je da se neočekivani trenuci mogu dogoditi u svakoj utakmici. Tokom posljednjeg takmičenja bilo je na izbor brojnih istaknutih stvari.

U jednom trenutku južnokorejski igrač Salute putovao je u džipu. Počeli su da pucaju od neprijatelja koji se krio na brdu. Uprkos velikoj brzini, Salute je uspio da uništi svog neprijatelja za nekoliko sekundi.

Jeemzz iz Norveške ostao je bez pokrića u jednoj utakmici. Uočili su grupu od trojice koja se zgurala oko džipa. Ova situacija bi obično imala nisku stopu preživljavanja. Svaki od neprijatelja ga je lako mogao opaliti. Međutim, Jeemzz je jednostavno bacio seriju granata sa velike udaljenosti. Sletjeli su s iznenađujućom preciznošću i razbili svu trojicu.

Finski igrač Pag3 bio je izuzetan takmičar tokom većeg dijela turnira. Trenutak koji mu je ostao u sjećanju bio je kada su ga potjerala dva vozila i odvela ih direktno uz pomoć jurišne puške i granata. Pokazalo se da u ovoj igri igrači mogu pobijediti ako jednostavno stoje i brzo se kreću.

Najveći trenuci PUBG turnira
Gdje i kako se kladiti na PUBG Global Championship

Gdje i kako se kladiti na PUBG Global Championship

Budući da je PUBG toliko poznat u esport zajednici, postoji mnogo kladioničarskih web stranica koje nude opklade za učešće u akciji. Dobra stranica će sadržavati tržišta s najvećim esport turnirima. Ovo će uključivati PUBG Global Championship. Važno je malo istražiti kako biste utvrdili koji kladioničar nudi najjače kvote. Opklade ne moraju biti ograničene na jednostavno predviđanje pobjedničkog tima. Postoje web stranice koje pružaju bolje opcije i više prilagođenih funkcija klađenja.

Kada se kladite na PUBG Global Championship, pametno je iskoristiti sve ponude dobrodošlice. Multiplikatori opklada su takođe poželjni. To je zbog velikog broja utakmica koje se odigravaju tokom takmičenja. Platforme za klađenje uživo će dobro funkcionirati za kockanje na PGC-u. Postoje brojne varijable koje mogu preokrenuti situaciju u korist tima. Stoga bi dinamičniji stil klađenja mogao biti najpoželjniji.

Na početku jednomjesečnog takmičenja, neće se sva tržišta otvoriti. Pažnja kladioničara na PGC će biti najveća tokom završnih faza. Ako igrači imaju poteškoća da pronađu sajtove za kockanje koji služe za događaj, mogu jednostavno da sačekaju dok turnir ne dostigne svoj vrhunac.

Gdje i kako se kladiti na PUBG Global Championship