Kladite se na Call of Duty League 2022/2023

Call of Duty League (CDL) je popularno online prvenstvo u esportu za seriju video igrica Call of Duty, koju izdaje Activision Blizzard. Liga je zvanično potvrđena 2019. godine, a prva sezona počela je godinu dana kasnije. Esport liga ima skup stalnih, gradskih timova koji su u vlasništvu različitih grupa. Postavljen je kao i drugi veliki esport turniri u Sjevernoj Americi.

Umjesto ispadanja i promocije, liga koristi sistem bodovnih bodova i format plej-ofa. Igrači na spisku imaju zagarantovanu godišnju platu, beneficije i dio dobitaka i zarade na osnovu uspjeha tima. Svaki glavni predmet se emituje uživo na LAN-u za publiku uživo.

Sve što trebate znati o Call of Duty League

Sve što trebate znati o Call of Duty League

Utakmice u esport šampionatima sastoje se od najboljeg od pet formata mapa. Za svaki tim je potrebno najmanje 7 igrača i maksimalno 10 igrača. Hardpoint, Search & Destroy i Domination su modovi za tri igre koji se koriste u svakom meču.

Načini igre Hardpoint, Search & Destroy i Domination se koriste za igranje prve tri karte u susretu. Način igre Hardpoint se koristi za četvrtu mapu, dok se za petu koristi mod Search & Destroy.

Nakon regularne sezone, osam najboljih timova po bodovima će izboriti plasman u doigravanje. Ekipe od 9. do 12. plasiraće se u grupu gubitnika u prvom kolu.

Međusobne utakmice grupnih utakmica koje se prenose putem interneta tokom tri kvalifikacione sedmice prije nego što će svaki major odrediti plasman timova u glavne kategorije. Takve kvalifikacione sedmice su sada još važnije jer će se samo prvih osam nosilaca kvalifikovati za major.

Sve što trebate znati o Call of Duty League
Kako se vrši rangiranje

Kako se vrši rangiranje

Bodovi se dodjeljuju timovima za svaku pobjedu u meču u esport ligama. Dodatni bodovi se dodeljuju timovima na osnovu nastupa na najvećim esport turnirima. Timovi žure da osiguraju tvrdu tačku na mapi dok se bore protiv protivničkog tima.

Tim zarađuje po jedan bod za svaku sekundu posjedovanja teškog boda na kojem stoji barem jedan učesnik. Kad god neprijatelj uđe u zonu, ona se označava kao sporna i ne zarađuju se bodovi dok svi neprijatelji ne napuste.

Hardpoint rotira oko karte svakih šezdeset sekundi. Timovi se mogu rotirati do sljedećeg tvrdog mjesta kako bi se pripremili za promjenu zone. Svaka mapa ima različite lokacije čvrstih tačaka, ali redoslijed rotacije ostaje isti i nije slučajan, dopuštajući timu da vježba svoje strategije rotacije.

Kako se vrši rangiranje
Sve o CoD: Warzone

Sve o CoD: Warzone

Call of Duty preuzima battle royale žanr, Warzone, debitovao je prošlog proljeća uz veliko priznanje. U martu 2020. objavljena je Call of Duty: Warzone, besplatna igra battle royale. Igra je dobila uglavnom pohvale od kritičara, a posebno su pohvaljene mape. Activision je u aprilu 2021. objavio da je Warzone premašio 100 miliona aktivnih igrača.

SnD Mode

Jedini način rada u Poziv dužnosti Liga koja ne dozvoljava ponovno pojavljivanje je Search & Destroy (SnD). U ovom načinu rada, tim u napadu mora prenijeti bombu na jednu od dvije lokacije na mapi, postaviti je i spriječiti da se deaktivira. Ako je uređaj podmetnut, tim koji se brani ima samo nekoliko sekundi da je deaktivira prije nego što eksplodira.

Ako je uređaj deaktiviran, oni pobjeđuju. Alternativno, bilo koji tim može pobijediti drugi tako što će ga uništiti. U ovom slučaju, branioci moraju da obezbijede uređaj prije nego što tajmer istekne.

U esport šampionatu, kontrola je jedinstvena kombinacija S&D i hardpoint elemenata. Timovi se naizmjenično napadaju i pokušavaju obraniti dva unaprijed određena gol područja na mapi. Da bi zauzeli ovo brdo, napadači moraju stajati na njemu.

Svaki tim ima 30 života po kolu. Unutar vremenskog ograničenja uništite sve živote protivničkog tima ili napadnite oba brda. Minuta se dodaje igri kada se uhvati kontrolna tačka. Za pobjedu, protivnikovih 30 života mora biti eliminisano.

Sve o CoD: Warzone
Zašto je Call of Duty League Championship popularan?

Zašto je Call of Duty League Championship popularan?

Vidjeti zvijezde sportaša kako igraju igru na kojoj se trenutno radi može dodati uzbuđenje iskustvu gledanja, a istovremeno pruža priliku za učenje. Inspirativno je vidjeti kako igrači uspijevaju u igri. Također, zapanjujuće je vidjeti šta mogu otkriti i uspješno implementirati u istoj igrici koju su upravo igrali.

Kako bi privukao što veću publiku, Activision je pripremio specijalnu ponudu za one koji prate esport prvenstvo 2021. Gledaoci bi mogli zaraditi niz ekskluzivnih nagrada u igri za jednostavno podešavanje, uključujući Open Beta kod za izdavačev naslov nasljednika, Call of Duty: Vanguard.

Mnogi su se uključili, bez sumnje motivisani perspektivom da dobiju posebnu nagradu, što je uticalo na rezultate gledanosti događaja.

Zašto je Call of Duty League Championship popularan?
Šta motiviše ljude da prate ovaj događaj?

Šta motiviše ljude da prate ovaj događaj?

Iako ne postoji način da se zna koliko se ljudi uključilo samo zbog nagrada, to je činjenica koju ne treba zanemariti kada se gledaju brojke o gledanosti. Esports liga se oblikuje kao jedan od najiščekivanijih događaja na godišnjoj listi esport turnira.

Obično postoji izgradnja iščekivanja za ovo novoosnovano takmičenje zasnovano na franšizi. Liga eSporta se emituje na raznim platformama, kao što su YouTube i Twitch, što pomaže privlačenju većeg broja fanova.

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da poboljšate svoje izglede za pobjedu dok kladite na Call of Duty League na internet stranicama za esport klađenje. Najvažnije je pratiti esport online turnire kako biste znali oblik svakog od njih tim i igrač.

Šta motiviše ljude da prate ovaj događaj?
Pobjednički timovi i najveći trenuci Call of Duty lige prvenstva

Pobjednički timovi i najveći trenuci Call of Duty lige prvenstva

Esport liga se sastoji od regularne sezone podijeljene na dva dijela i naknadnog play-offa. Sastoji se od 12 timova: devet iz Sjedinjenih Država, jedan iz Ujedinjenog Kraljevstva, jedan iz Kanade i jedan iz Francuske. Svaki tim je domaćin turnira Home Series u svakoj ligi tokom regularne sezone. Nakon regularne sezone slijedi postsezonski playoff esport turnir.

Esports prvenstvo je stvoreno da promovira konkurentsku ravnotežu na COD profesionalnoj sceni i da omogući igračima da se redovno takmiče tokom cijele sezone, pomažući u razvoju igrača na svim nivoima Call of Duty esporta.

Esports online turniri koristite najnoviji naslov igre Call of Duty – trenutno Black Ops: Cold War, koji je objavljen u novembru 2020. – kako biste održali korak s tradicijom prethodnih velikih esport turnira. Sve igre se igraju u 5v5 formatu na PC-u koristeći unaprijed konfigurirane postavke igranja i bilo koji kontroler odobren od lige.

Redovna sezona 2020. počela je 24. januara i završila se u julu. U avgustu je bilo dvonedeljnog postsezonskog plej-ofa za određivanje šampiona sezone. Od timova koji su učestvovali očekivalo se da igraju utakmice uživo u svojim gradovima. Od dvanaest timova u svakom gradu, osam je trebalo da prisustvuje svakom događaju. Održana su samo tri događaja u kućnom stilu.

Pobjednički timovi i najveći trenuci Call of Duty lige prvenstva
Shifting online

Shifting online

Vlasnici timova i igrači glasali su da se liga premjesti na internet kako bi se liga prebacila online do kraja sezone. Zbog pandemije COVID-19, kada je veliko finale održano 30. avgusta, Dallas Empire je pobijedio Atlanta FaZe, broj jedan nosioca, postavši inauguracijski šampion CoD lige.

Od inauguracijske sezone, raspodjela nagradnog fonda se dramatično promijenila. To je zato što se nagradni fond povećao i svih 12 timova se kvalifikovalo za svaki veliki esport turnir. Svaki veliki događaj vredi 500.000 dolara, a plej-of vredi 2.500.000 dolara, za ukupan nagradni fond od oko 5.000.000 dolara za celu sezonu.

Za sezonu 2021, dvanaest timova je ravnomjerno podijeljeno u dvije grupe od po šest. Sezona je podijeljena u pet faza, sa timovima koji se takmiče u grupnim utakmicama tokom tri sedmice kako bi odredili nosioce za svaku glavnu fazu. Godinu dana nakon što su izostali protiv Dallas Empirea, Atlanta FaZe je danas izborila Call of Duty League Championship 2021 pobjedom od 5-3 nad Toronto Ultra.

Shifting online
Gdje i kako se kladiti na Call of Duty League Championship

Gdje i kako se kladiti na Call of Duty League Championship

Klađenje na esport sceni je na vrhuncu svih vremena zahvaljujući neverovatno unosnoj ligi. Došlo je do porasta potražnje za Call of Duty klađenjem. Kao što je to bio slučaj sa događajima Call of Duty Svjetske lige, svi etablirani i dobro poznati web stranice za online esport klađenje nude tržišta klađenja za Call of Duty događaje.

Nova sezona profesionalnih šampionata u esportu dočekat će se s više uzbuđenja i većom publikom, što će dovesti do većeg broja gledatelja i veće pokrivenosti na web stranicama za sportsko klađenje.

Neke kladionice mogu pružiti više razine CoD kvote za klađenje nego drugi. Upoređujući koeficijente ponuđene na raznim web stranicama za klađenje na esport, možete dobiti dobru ideju o tome koje CoD timove kladionice preferiraju. Važno je zapamtiti da favorizovani timovi imaju niže kvote.

Na sjevernoj hemisferi, esport šampionati se održavaju od sredine zime do kasnog ljeta. Oni pružaju obilje prilika za klađenje svima koji žele da se klade na direktnim tržištima, kao i na pojedinačnim igrama u esport ligi.

Klađenje na esport online turnire će korisnicima pružiti puno opcija za klađenje na esport šampionati jer su trenutno među najboljim esport turnirima.

Gdje i kako se kladiti na Call of Duty League Championship