Dota Major Championships

Ovaj vodič za klađenje Dota Major Championships je zgodan za igrače koji žele da se klade na jedno od najvećih takmičenja Dota 2. Ovaj vodič ispituje osnovnu mehaniku igre, zašto je Major popularan, Dota 2 tržišta i kvote klađenja, najveće Dota 2 timove i savjete o klađenju na turnirima Dota Major Championships.

Dota Major Championships je godišnja serija prvenstva za Valveov blockbuster, Dota 2. Događaj se održava svake godine od 2015. osim 2020. godine, jer je bio na listi eSport turnira otkazanih zbog pandemije COVID-19.

Sve što trebate znati o Dota Major šampionatu

Sve što trebate znati o Dota Major šampionatu

Glavno prvenstvo se sastoji od četiri turnira, uključujući The International, ljetni događaj. Ostale tri manifestacije održavaju se tokom jeseni, zime i proljeća. Sponzorira ih Valve, ali ih na različitim mjestima održavaju nezavisni organizatori eSporta. Za zapisnik, turnir mora imati minimalni nagradni fond od $500,000 da bi bio uključen u Major Championships.

Do sada su Majors održani u nekoliko gradova uključujući Stockholm, Kijev, Moskvu, Singapur, Katovice, Jönköping, Pariz, Kuala Lumpur, Birmingham i Chengdu Among.

Dota Major šampionati privlače pozamašne nagradne fondove, a Internacionali vode. Ostala tri turnira su privlačila nagradni fond od 1.000.000 dolara, ali nakon pandemije, nagradni fond je smanjen na 500.000 dolara.

Sve što trebate znati o Dota Major šampionatu
Sve o Doti 2

Sve o Doti 2

Dota 2 je multiplayer online battle arena (MOBA) video igra objavljena 2013. Od kada je ovaj blockbuster Valve Corporation objavljen, osvojila je srca mnogih MOBA fanova i dominirala eSport scenom. Dota 2 je dostupna na Windows, Linux i OS X platformama.

Dota 2 postavlja dva tima od po 5 igrača u borbi da unište protivničku bazu dok brane svoju. 10 igrača kontroliše heroje koji imaju različite sposobnosti i snage i podijeljeni su na dvoje; Podrška i jezgro.

Jezgra počinju igru kada su slaba i ranjiva, ali postaju moćna kako igra napreduje. Podrška, s druge strane, nema nikakve superiorne sposobnosti. Umjesto toga, oni imaju poboljšanu funkcionalnost i uslužni program potreban za podršku Jezgri.

Dota 2 je postala jedna od njih najbolje igre na sceni klađenja na eSport i video igre. Najbolje ocijenjena eSports oprema, uključujući Team Secret, Team Liquid, Fnatic, Natus Vincere, Team Spirit, OG i Tundra Esports, imaju Dota 2 spiskove.

Sve o Doti 2
Dota Major Championships kvote za klađenje

Dota Major Championships kvote za klađenje

Prije nego se upustite u Dota Major Championships klađenje, važno je razumjeti tržišta i šanse. Za početak, tržišta se odnose na različite moguće ishode, dok šanse predstavljaju vjerovatnoću ishoda.

Betting Markets

Ima ih mnogo web stranice za klađenje na esport na Dota Major Championships online turnirima. Prvi je pobjednik turnira, gdje igrači predviđaju tim koji će pobijediti u određenoj seriji. Još jedno popularno tržište je matchwinner. Ovdje se igrači klade na rezultate određene utakmice.

Tu je i pobjednik mape, pri čemu se kladionici klade na tim koji će osvojiti određenu mapu. Ostale opcije klađenja uključuju klađenje na tim koji će prvi izvršiti određeni zadatak i nastanak događaja,

Dota Major Championships kvote za klađenje
Dota 2 kvote za klađenje

Dota 2 kvote za klađenje

Kada je u pitanju kvote za klađenje, online eSport stranice za klađenje imaju tri popularna formata kvota. To su decimalne (evropske) kvote, Moneyline (američke) kvote i razlomke (britanske) kvote.

Igrači moraju razumjeti kako formati kvota funkcioniraju, i što je važno, zapamtiti pravilo; što su kvote niže, veće su šanse za pobjedu i obrnuto. Takođe je pametna ideja pronaći sajtove za klađenje sa najvišim nivoom Dota 2 kvote za klađenje.

Dota 2 kvote za klađenje
Zašto su Dota Major Championships turniri popularni za klađenje

Zašto su Dota Major Championships turniri popularni za klađenje

Nema sumnje da su prvenstva Dota Major Championships popularna na sceni eSport igara i klađenja na eSports. Ovaj odjeljak ističe tri razloga zašto je to tako turnir je popularan.

Dota 2 popularnost

Dota Major šampionati su popularni zbog popularnosti igre. Dota 2 se rangira kao jedna od najboljih MOBA igara svih vremena, i iako je League of Legends zasjenjuje u nekim aspektima, Dota 2 i dalje ima dosta obožavatelja.

Prema posljednjim izvještajima, dnevno ima između 540.000 i 840.000 Dota 2 igrača. Nadalje, video igra je druga najpopularnija igra na Steamu i zauzima 15. mjesto na Twitchu.

The Competitiveness

Još jedan razlog zašto Dota Championships turniri imaju mnogo obožavatelja je takmičarska priroda turnira. Turnir privlači najbolje timove u igri, svaki se bori za slavu. Zanimljivo je da je The International, najprestižniji Dota 2 turnir, dio serije.

Šlag na torti su unosni nagradni fondovi, od kojih je najmanji iznosio nevjerovatnih 500.000 dolara, dok je najviši do sada iznosio 40 miliona dolara (The International).

Raspored

Raspored velikih prvenstava takođe doprinosi popularnosti turnira. U svakoj od četiri sezone postoji turnir, tako da se igrači počasti nekim akcijama tokom cijele godine.

Zašto su Dota Major Championships turniri popularni za klađenje
Timovi koji pobjeđuju u Dota Major šampionatima i najveći trenuci

Timovi koji pobjeđuju u Dota Major šampionatima i najveći trenuci

Otkako je uveden Dota Major Championships, nekoliko timova i igrača dominiralo je takmičenjem. Obožavatelji su također počašćeni uzbudljivom i adrenalinskom akcijom. Ovaj odjeljak ističe neke od najvećih zvijezda na ovom turniru i proživljava nezaboravne trenutke na nekim od najvećih Dota Major Championships turnira.

Najuspješniji timovi

Dota 2 je jedan od najvećih eSportova i privlači vrhunske talente iz cijelog svijeta. Danas, preko desetak vrhunskih eSports timovi imaju Dota 2 spiskove i takmiče se u Dota 2 Major Championships.

Među najuspješnijim Dota 2 timovima na Major Championshipu je ruska profesionalna esports organizacija Virtus.pro, aka VP. Iako Virtus.pro nije bio istaknut u posljednjih nekoliko godina. Do sada je osvojio 5 velikih titula. Još jedna evropska eSports organizacija, Team Secret, takođe je bila sila sa kojom treba računati na Major Championships, osvojivši 5 titula. Drugi uspješni tim je OG koji također ima 5 Major titula.

Timovi koji pobjeđuju u Dota Major šampionatima i najveći trenuci
Najbolji Dota 2 timovi za klađenje

Najbolji Dota 2 timovi za klađenje

Kao kladioničar, fokus bi trebao biti na timovima u trenutno najboljoj formi. U ovom trenutku, čini se da je OG dominantna sila u Dota 2 eSportu. The ESL One Šampion Stockholma Major 2022 ima sjajan tim koji će terorizirati protivnike na predstojećim turnirima Major Championships.

PSG.LGD takođe ima solidan spisak koji će OG-u dati šansu za svoj novac. Ostali vrhunski Dota 2 timovi na koje se možete kladiti u Major Championshipima su Team Liquid, iG, Team Secret, Tundra Esports, BOOM Esports, Team Spirit i Virtus.pro.

Memorable Moments

Sva najveća takmičenja bila su puna akcije, u najmanju ruku. Ipak, nekoliko turnira je bilo malo iznad ostalih i zaslužuju mjesto na listi najupečatljivijih trenutaka.

ESL One Stockholm Major 2022 je jedan od najboljih turnira Dota Major Championships. Uprkos tome što je igrao sa rezervnim igračem, OG je osvojio turnir, savladavši moćne kompanije uključujući BOOM Esports, Fnatic, Tundra Esports i TSM. Vrijedi napomenuti da je na turniru OG izgubio od TSM-a sa 2-0, ali se osvetio u finalu, pobijedivši sa 3-1.

Ostali veliki turniri Dota Major Championships sa nezaboravnim trenucima uključuju The Frankfurt Major 2015, MDL Disneyland® Paris Major, WePlay AniMajor, ONE Esports Singapore Major 2021, The Kyiv Major 2017 i The Kuala Lumpur Major.

Najbolji Dota 2 timovi za klađenje
Gdje i kako se kladiti na Dota Major Championships?

Gdje i kako se kladiti na Dota Major Championships?

Dota 2 klađenje je danas popularno kao i uvijek prije. MOBA igra privlači kako Dota 2 entuzijaste, tako i tipične kladioce koji traže avanturu klađenja u eSportovima. Ali prije nego što se kladite na Dota Major Championships lige, morate imati na umu dvije stvari.

Pronalaženje pravog kladioničara

Danas postoji mnogo kladionica za eSports, tako da pronalaženje najbolje stranice za klađenje eGaming može biti izazov. Dakle, šta čini dobru Dota 2 sportsku kladionicu? Pa, prva stvar koju treba utvrditi je da li ima važeću licencu renomiranog regulatornog tijela.

Zatim provjerite postoje li velika tržišta klađenja, uključujući klađenje uživo, uz visoke kvote. Drugo razmatranje je bonusi za klađenje i promocije. Na kraju, budite u potrazi za ekskluzivnim funkcijama kao što je prijenos uživo kako biste uhvatili svu akciju bez prebacivanja između kartica.

Kako se kladiti kao profesionalac

Jedan važan savjet pri klađenju na Major Championships je razumijevanje trenutne forme timova koji učestvuju. Samo zato što su OG bili pobjednici u prošloj seriji ne znači da su automatski favoriti.

Za one kojima je možda teško istražiti trenutnu formu igrača i timova, fokusirajte se na kvote, a imajte na umu da što su šanse veće, veći je rizik i obrnuto.

Gdje i kako se kladiti na Dota Major Championships?