Kladite se na Valorant Champions 2022/2023

Valorant Champions je na listi eSport turnira koje obožavatelji eSporta cijene. Takođe je među najpopularnijim turnirima na sceni klađenja u eSportu, parirajući se imenima domaćinstva u žanru pucačina u prvom licu (FPS). Ovaj pregled pokriva sve bitne detalje koje fanovi ove video igre i entuzijasti eSport klađenja moraju znati o Valorant Champions, od same igre, popularnosti Champions među igračima i, što je najvažnije, kako se kladiti na nju.

O ValorantuValorant ChampionsZašto je Valorant Champions popularan?Pobjednički timovi Valorant Champions-a i najveći trenuciKlađenje na Valorant Champions
O Valorantu

O Valorantu

Valorant je video igra pucačina iz prvog lica za PC (Microsoft Windows). Iako je razvoj igre započeo još 2014. godine, zvanično je objavljena tek 2. juna 2020. godine.

Razvijen i objavljen od strane Riot Games, iste moćne videoigre koja stoji iza League of Legends (LoL), Valorant se popeo u rangu kako bi postao favorit među ljubiteljima pucačina iz prvog lica koje su rivalske poput Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) i Call of Duty (COD) franšiza. Po izlasku 2020. godine postao je hit. Skoro dvije godine kasnije, Valorantova popularnost bilježi eksponencijalni rast.

Valorant u brojevima

Prema statističkim podacima, Valorant je održavao oko 12 miliona aktivnih igrača mjesečno u 2021. godini, a 2022. godine broj stalno raste. Bilo je oko 16 miliona aktivnih igrača mjesečno u 2022. godini, što znači oko 1,5 miliona igrača dnevno. Ovi brojevi su dokaz da je Valorant zaista bio revolucionaran. Valorantovoj popularnosti može se pripisati nekoliko razloga.

Prvo je Riot Gamesov izbor Unreal Engine 4, koji pruža fluidno iskustvo igranja sa odličnom grafikom i zvukom za impresivno iskustvo igranja.

Drugo, Valorant je besplatna videoigrica, što znači da ljubitelji FPS igara mogu ući u akciju bez trošenja ni novčića.

Konačno, Riot Games je također učinio igru većom konstantnim dodavanjem novog sadržaja, uključujući nove heroje (agente), mape, karakteristike, načine igre i druge komponente.

Valorantna igra i ciljevi

Smješten u blisku budućnost, Valorant je taktička šuterska igra koja spaja dva tima u taktičku bitku 5 na 5 koja zahtijeva individualnu vještinu i timski rad. Cilj igre zavisi od načina igre. Valorant ima sedam modova igre: Unrated, Competitive, Deathmatch, Spike Rush, Escalation, Replication i Snowball Fight.

O Valorantu
Valorant Champions

Valorant Champions

Iako postoji nekoliko Valorant turnira i takmičenja, Valorant Champions je najveći i najprestižniji turnir. Champions organizuje i vodi Riot Games i privlači nagradni fond od 1.000.000 dolara koji se distribuira svim timovima na osnovu rangiranja. Za razliku od tipičnih eSport online turnira, Valorant Champions je offline turnir.

Do sada je bio samo jedan Valorant Champions, događaj 2021., održan od 1. do 12. decembra u Njemačkoj. Takmičenje je privuklo 16 vrhunskih eSport timova sa Valorant spiskovima. Neki od velikih timova koji su učestvovali na događaju su Gambit Esports, Sentineli, Team Envy, KRÜ Esports, Cloud9, Team Liquid, Acend, Timska tajna, i Fnatic, između ostalih.

Baš kao i sama igra, Valorant Champions je velik. Gledanost šampiona 2021. dostigla je vrhunac u finalu, kada je događaj privukao 1.089.068 gledalaca, dok je prosječna gledanost turnira iznosila 469.083. Zanimljivo je da je ukupan broj gledanih sati bio nevjerovatnih 46.048.311.

Raspored

Kvalifikacije za Valorant šampione zavise od učinka pojedinačnih Valorant eSports timova na ljestvici bodova u njihovoj regiji. Što se tiče formata turnira, on počinje grupnim fazama prije nego što se pređe u play-off.

Prema svemu sudeći, Valorant Champions će se održavati svake godine jer je 2022. Valorant Champions u toku. Drugi Valorant eSport šampionat je zakazano za septembar 2022. Kvalifikacije su već u toku.

Valorant Champions
Zašto je Valorant Champions popularan?

Zašto je Valorant Champions popularan?

Klađenje na najbolje eSports turnire danas je postao popularan. Kao jedan od najvećih esports događaja, Valorant Champions je popularan među igračima. Nekoliko razloga objašnjava zašto je ova igra među najpopularnijim eSport turnirima na koje se kladionici klade.

Prvo je činjenica da je Valorant Champions jedna od najznačajnijih eSport liga za Valorant. Turnir je najkonkurentniji i privlači najveći nagradni fond u Valorant eSports. S obzirom na konkurentnost, Valorant entuzijasti klađenja uvijek čekaju.

Drugi razlog zašto je Valorant Champions popularan je taj što postoji mnogo mečeva na koje se možete kladiti, od kvalifikacija do finala. Na primjer, Valorant Champions 2022. počeo je u januaru 2022. i završit će se u septembru.

Također postoji mnogo web stranica za klađenje na mreži sa Valorant kladionicama. Iako je to relativno nova igra, mnoge kladionice koriste Valorant Champions tržišta klađenja kako bi zadovoljile veliki broj obožavatelja Valorant klađenja.

Valorant klađenje je takođe jednostavno. Kao an FPS igra, klađenje na to je slično klađenju na Call of Duty i Counter-Strike: Global Offensive.

Na kraju, gotovo svi vrhunski timovi koji učestvuju na glavnim eSport turnirima imaju Valorant spiskove. Dakle, sada kada entuzijasti eSports klađenja imaju strast prema svojim omiljenim timovima, imaju priliku da se klade na njih na svjetskoj sceni.

Zašto je Valorant Champions popularan?
Pobjednički timovi Valorant Champions-a i najveći trenuci

Pobjednički timovi Valorant Champions-a i najveći trenuci

Kao što je ranije spomenuto, postojao je samo jedan Valorant šampion. Ipak, nema mnogo toga za pokrivati u smislu pobjednika. Međutim, prošlogodišnji događaj bio je pun akcije. Evo rezimea nekih od najvećih trenutaka na turniru.

Grupne faze

U grupnoj fazi bile su četiri grupe, svaka sa po četiri tima iz različitih regija. Utakmice grupne faze bile su u formatu best of three. Evo kako je to prošlo.

  • Grupa A - U prvom meču su se borili Acend protiv Vivo Keyda, dok je drugi meč grupe bio borba između Team Envya i X10 CRIT. Acend je uspeo da pobedi Vivo Keyd sa 2-1, dok je Team Envy pobedio X10 CRIT sa 2-0.
  • Grupa B - U drugoj grupi Sentinels su se borili protiv FURIA Esports, dok su se KRÜ Esports i Team Liquid borili u drugom meču grupe. Team Liquid i Sentinels su izašli kao pobednici, pobedivši svoje protivnike sa 2-0, odnosno 2-1.
  • Grupa C - Gambit Esports se borio protiv Team Secreta, dok je Team Vikings igrao protiv Crazy Racoona. Gambit Esports je pobijedio Team Secret sa 2-1. U drugom meču, tim Vikinga je srušio Crazy Racoon rezultatom 2-0.
  • Grupa D - Vision Strikers je u posljednjoj grupi preuzeo FULL SENSE dok je Fnatic bio protiv Cloud9 Blue. Vision Strikers su izašli kao pobjednici u prvom meču, savladavši FULL SENSE sa 2-0, dok se Fnatic borio da svlada Cloud9 Blue sa 2-1.

Četvrtfinale

Četvrtfinale je bilo puno akcije, a najbolji timovi su se borili za plasman u polufinale.

  • Četvrtfinale 1 - Acend se borio protiv Team Secreta, a na iznenađenje mnogih, Acend je pucao u Team Secret pobijedivši u meču sa 2-0.
  • Četvrtfinale 2 - Drugo četvrtfinale je bilo Team Liquid protiv Cloud9 Blue. Team Liquid je svladao Cloud9 Blue sa 2-0.
  • Četvrtfinale 3 - U trećem četvrtfinalu, Gambit Esports je igrao X10 CRIT, gdje je prvi uspio pobijediti u meču sa 2-1.
  • Četvrtfinale 4 - Posljednje četvrtfinale je bilo Fnatic protiv KRÜ Esportsa, i na šok mnogih, Fnatic je eliminisan nakon što je pogođen rezultatom 2-1.

Polufinale

Kao i četvrtine, polufinale je bilo najbolje u tri meča, a također je bilo puno akcije.

  • Polufinale 1 - Acend se pokazao kao moćan u prvom polufinalu pobijedivši Team Liquid sa 2-0. Ovo je bio šok jer su svi očekivali da će Team Liquid nositi dan.
  • Polufinale 2 - U drugom polufinalu Gambit Esports je pucao na sve cilindre. To je srušilo KRÜ Esports, pobijedivši meč sa 2-1.

Finale Valorant Champions 2021

Nakon niza mečeva, od grupne faze do finala, Acend i Gambit Esports su se borili u najboljem od pet duela u finalu. Nakon jezive borbe, Acend je uspio pobijediti Gambit Esports rezultatom 3-2.

Acend je otišao sa novčanom nagradom od $350,000, dok je Gambit Esports kući uzeo $150,000. Dobra stvar je što su sve ekipe koje su učestvovale imale nešto da ponesu sa sobom.

Pobjednički timovi Valorant Champions-a i najveći trenuci
Klađenje na Valorant Champions

Klađenje na Valorant Champions

Internetske stranice za klađenje na eSport koriste potencijale klađenja na eSport, uključujući Valorant klađenje. Za one koji se klade na Valorant Champions eSport turnire, u nastavku je nekoliko stvari kojih treba da budu svjesni.

Prvo je znati koji su najbolji timovi na koje se možete kladiti. Sa prošlogodišnjeg turnira, Akend, aktuelni šampion, najbolji je tim na koji se može kladiti. Ostali vrhunski timovi na koje se možete kladiti su Gambit Esports, KRÜ Esports, Fnatic, Team Secret, Cloud9 Blue i X10 CRIT.

Sljedeće je pronalaženje najboljih online eSport stranica za klađenje s Valorant kladionicama. Ovdje se pobrinite da renomirano regulatorno tijelo za klađenje licencira stranicu. Kladionica bi također trebala imati dodatke kao što je prijenos uživo kako bi igrači mogli pratiti akciju direktno sa stranice za klađenje.

Treće, pobrinite se da razumijete Valorantov način igre i pravila. Također je imperativ da igrači razumiju različita dostupna tržišta klađenja i šta ona znače. Ipak, na tržištima, igrači moraju razumjeti kako funkcioniraju Valorant kvote. Zapamtite, kao iu tradicionalnom klađenju, što su veće kvote, to su manje šanse da se opklada prođe i obrnuto.

Na kraju, iskoristite Bonus za eSport klađenje kao što su bonusi dobrodošlice, bonusi za ponovno punjenje i povrat novca, između ostalih promocija.

Klađenje na Valorant Champions

Poslednje vijesti

Valorant potresa tržište novim izdanjima
2022-07-14

Valorant potresa tržište novim izdanjima

Valorant je vodeća pucačina iz prvog lica koju je kreirao Riot Games. Riotov neobičan marketinški plan koji koristi streamere već je postavio više Twitch rekorda. Popularnost je zbog originalnosti igre i Riotove jedinstvene marketinške tehnike koja je učinila Valorant izborom za online esport klađenje.