Najpopularnije Valorant stranice za klađenje 2024

Valorant esports klađenje je među najznačajnijim stvarima koje se dešavaju na sceni esport klađenja. U ovom vodiču saznajte sve što treba da znate o klađenju na ovu relativno novu igru koja se takmiči sa Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) i Fortniteom na esport sceni i industriji klađenja.

Nakon svog predstavljanja 2020. godine, Valorant je brzo postao favorit na esport sceni i ubrzo se počeo pojavljivati na stranicama za klađenje. Trenutno je to jedan od najpopularnijih esportova na koji se kladionici klade.

Najpopularnije Valorant stranice za klađenje 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Sve što trebate znati o Valorantu

Valorant je najnovija video igra američkog programera i izdavača Riot Games. Ovo je isti mogul video igrica koji stoji iza franšize online multiplayer borbene arene, liga legendi.

Za početak, Valorant je taktička video igra heroja FPS-a zasnovana na 5 na 5 karaktera dostupna na Microsoft Windows-u. Besplatna igra se oslanja na Unreal Engine 4, najbolji mehanizam za kreiranje 3D u realnom vremenu sa odličnom grafikom i zvukom za vrhunsko uranjanje. Razvoj igre je započeo 2014. godine, ali je zvanično objavljen 2. juna 2020. godine.

Igra Valorant

U Valorantu, igrači preuzimaju ulogu agenata u napadu ili odbrani. Cilj igre zavisi od moda. Trenutno ovaj FPS ima sedam modova:

 • Bez ocjene: Tim napada mora detonirati bombu (Spike). Ovo je Bo25 meč, tako da prvi tim koji pobijedi u 13 rundi preuzima krunu.
 • Spike Rush: Ovo je Bo7 meč u kojem svi igrači u napadu nose spike, ali samo jedan spike može biti aktiviran u svakoj rundi.
 • Takmičarski: Timovi naizmenično igraju u odbrani i napadu, a uvodi se i sistem rangiranja zasnovan na pobjedama kada igrači dobiju rang nakon pet utakmica.
 • Deathmatch: 14 igrača učestvuje u devetominutnoj borbi. Da bi pobijedili u ovom modu, igrači moraju ostvariti 40 ubistava.
 • Snowball Fight: Team Deathmatch mod u kojem igračima treba 50 ubistava za pobjedu.
 • Eskalacija: Za pobjedu u ovom modu, tim mora proći svih 12 nivoa ili biti na višem nivou od protivnika za 10 minuta.
 • Replikacija: Cijeli tim igra kao nasumično odabrani agent u Bo9 meču.

Klađenje na Valorant esports

Valorant klađenje ima mnogo opcija i prilično je slično CS:GO klađenje tržišta. Ispod su najpopularniji izbori:

 • Potpuni pobjednik: Predvidite koji tim će pobijediti na turniru.
 • Pobjednik utakmice: Predvidite tim koji će pobijediti u utakmici.
 • Pobjednik karte: Predvidite tim koji osvaja mapu.
 • Prva krv: Predvidite tim koji će prvo ubiti.
 • Spake biljka: Predvidite da li će napadači uspješno detonirati bombu (Spike).
 • Spike defuse: Predvidite da li će branioci uspješno deaktivirati bombu (Spike).
 • Odabrani likovi: Neki sajtovi dozvoljavaju igračima da se klade na likove koje će tim izabrati.
 • Ukupno: Neke kladionice imaju prekoračenje/manje tržišta na raznim statistikama u igrici, na primjer, ubijanja, napadi šiljaka, defuzije, asovi i još mnogo toga.
 • As: Predvidite da li će jedan igrač sam eliminisati sve protivnike u jednoj rundi.
 • Timski as: Predvidite da li će svaki igrač eliminisati jednog igrača iz drugog tima.

Za zapisnik, u Valorant klađenju, kladionici mogu izabrati da se klade prije početka utakmice ili kada je utakmica u toku (klađenje uživo).

Zašto je Valorant popularan?

Iako je prilično nov na esport sceni, Valorant je favorit obožavatelja, privlačeći čak i CS: GO i Fortnite nepokolebljive. Statistike Active Playera pokazuju da je Valorant zadržao 12 miliona aktivnih igrača tokom 2021.

Najveći broj aktivnih igrača bio je 15 miliona. Iako je Valorant još uvijek u sjenci poput Apex Legends, League of Legends i CS: GO, već je pretekao Overwatch i COD: Modern Warfare koji imaju sedam miliona odnosno 10 miliona aktivnih korisnika.

Dakle, šta je podstaklo eksponencijalni rast popularnosti ove video igre?

Igranje Valorant online

Jedan od razloga zašto Valorant postaje sve popularniji iz dana u dan je činjenica da se radi o besplatnom naslovu. Ovo se očekivalo sada kada su sve druge velike igre u eSportu prešle na F2P. Osim besplatne igre, Valorant se može igrati online, tako da se ljubitelji FPS igre iz cijelog svijeta mogu boriti pojedinačno ili kao timovi, na daljinu.

Internet zajednica

Ekspanzivna online zajednica, od foruma do društvenih medija, čini Valorant popularnim. Na takvim platformama igrači iz cijelog svijeta mogu komunicirati. Neke od najvećih Valorant zajednica su na Discordu, YouTubeu, Facebooku, Instagramu i Twitteru.

Influenceri

Treći razlog Valorantove popularnosti su influenseri. Nema sumnje da će Valorant biti dominantna sila na sceni i na najboljim eSport stranicama za klađenje. Uživa u srdačnoj dobrodošlici u industriji i ima podršku nekih od najistaknutijih eSport igrača. Bivši CS: GO profesionalni igrač i streamer Shroud i Ninja, profesionalni igrač, YouTuber i Twitch streamer, pohvalili su Valorant.

Najveći Valorant igrači

Kao što je ranije spomenuto, Valorant je sličan CS: GO. Mnogi CS: GO igrači prelaze na Valorant. Ovo uključuje profesionalne igrače. Neka od velikih imena koja su prešla sa CS:GO na Valorant su Tyson "TenZ" Ngo, Oscar "mixwell" Cañellas Colocho i Tyler "Skadoodle" Latham.

I nije samo CS:GO. Fortnite igrači se također pridružuju ovoj igri. I ovdje je nekoliko pro-Fortnite igrača, uključujući Harrisona "psalma" Changa, Pontusa "Zyppan" Eeka, Jakea 'POACH' Brumlevea i Aleksandra "zeek" Zygmunta, napustilo Fortnite u korist Valoranta.

I obični igrači i profesionalni igrači vole Valorant zbog načina na koji Riot Games strukturira sve, od mehanike igre, ekonomskog sistema i spoja individualne igre i timskog rada.

Valorant esports turniri

Najbolja stvar kod Valoranta je ogroman broj turnirima i takmičenjima tijekom cijele godine. Ovo je također dobra vijest za kladioničare jer oni imaju online Valorant tržišta klađenja tijekom cijele godine. Zanimljivo je da postoje i muška i ženska takmičenja koja obuhvataju A-Tier, B-Tier, C-Tier i S-Ter događaje.

Dakle, koja su neka od najboljih Valorant esports takmičenja na koja se možete kladiti?

Valorant Champions

U organizaciji Riot Games, Valorant Champions je najprestižniji Valorant turnir. 2021. Valorant Champions je bio inauguracijski turnir i privukao je nagradni fond od 1.000.000 dolara. Ove godine će Riot Games najvjerovatnije biti domaćin događaja.

Ignition Series

Valorant Ignition serija se sastoji od nekoliko turnira; na primjer, Epulze Royal SEA Cup, Rise of Valour, FTW Summer Showdown, GGTech Invitational 2 - LAS, Cyber Games Arena Pacific Open, WePlay! VALORANT Invitational i BLAST Twitch Invitational.

First Strike

Ovaj turnir je bio prvo veliko takmičenje u Valorantu. Misija je bila krunisati regionalnih šampiona u pucanju iz prvog lica. Ovo je također među najboljim Valorant utakmicama na koje se možete kladiti.

Gore navedeni su neki od najvećih Valorant turnira. Ostale vrijedne spomena uključuju Međunarodno prvenstvo Arena of Valor, Zotac Cup Valorant, Champions Tour Europe, Rivals Women's Cup, Champions Tour Turkey, Oceania Tour, Valorant Masters Cup i Charge Gaming Valorant Cup.

Valorant stranice za klađenje

Valorant stranice za klađenje postaju sve popularnije sada kada operateri shvataju koliko je ova igra velika. Esports kladionice žure da dodaju Valorant na meni. Nažalost ne sve stranice za klađenje na esport vredi proveriti. Dakle, kako kladionici pronalaze najbolju Valorant aplikaciju za esports klađenje?

Prva stvar je da igrate na licenciranom sajtu za klađenje. Prije registracije provjerite da li stranica ima važeću licencu. Zatim obratite pažnju na dostupnost Valorant tržišta klađenja. Neki sajtovi imaju dosta tržišta tokom cele godine, dok drugi pokrivaju samo nekoliko vrhunskih događaja. Drugo razmatranje su bankarske opcije.

Igrači bi trebali biti sigurni da su dostupni depozit i metode povlačenja, kao i valute, favorizuju ih. Valorant bonuse također vrijedi provjeriti. Kao iu drugim esport igrama, kladionice imaju mnogo promocija i bonusa koje kladionici mogu zatražiti.

Za one koji nisu sigurni koje su najbolje Valorant sajtove za esport klađenje da se pridruže, Valorant stručnjaci za klađenje su uradili težak posao. Preporučuju Betwinner, 22BET, Betsson, William Hill, Leo Vegas 10Bet i ComeOn.

Najbolji Valorant timovi

Valorant će nesumnjivo biti veliki. Video igra koja orkestrira pad CS: GO-a i Fortnitea privlači čak i velike esports timove. Nekoliko vrhunskih esport timova već se pridružilo Valorant esport sceni. Sada je bitno znati najbolje timove na koje se možete kladiti. Ispod možete pronađite najveće timove.

Acend

Definitivno najbolji tim u Valorantu je pobjednik najvećeg turnira, Valorant Champions. Najbolji tim na koji se možete kladiti u Valorantu je Acend, europska esport ekipa. Iako je tim imao ne tako dobru godinu na drugim događajima u 2021., iznenadili su sve osvojivši Valorant Champions 2021, izbacivši iz ekipe Team Secret, Team Liquid i Gambit Esports. Vjerovatno će Acend proširiti svoju dominaciju 2022. godine.

Gambit Esports

Ranije poznat kao Gambit Gaming, Gambit Esports je drugi najbolji Valorant klan. Ruski esport tim je bio dominantan cijele godine i dobro se pokazao na Valorant Champions 2021. Gambit je izbacio X10 CRIT i KRU Esports da bi u finalu pao od Acenda. U 2022. očekujte da će Gambit biti jači.

Ostali dobri timovi na koje se možete kladiti su Team Secret, Cloud9 Blue, Fnatic, KRU Esports, Team Liquid, Sentinels, 100 Thieves, G2 Esports, Team Vitality, TENSTAR, LDN UTD i BIG.

Za i protiv Valorant klađenja

Kao dvije strane medalje, Valorant esports klađenje ima prednosti i nedostatke. Ispod je dobra i loša strana klađenja na ovu igru.

Pros

 • Dostupnost sajtova za klađenje: Iako je u početku bilo vrlo malo kladionica za esport klađenje sa Valorant opkladama, danas postoji mnogo Valorant sajtova za klađenje.
 • Klađenje je zabavno: Za fanove Valoranta, klađenje na njihove omiljene timove može dodati malo adrenalina prilikom gledanja prijenosa uživo.
 • Valorant bonusi za klađenje: Kladionice prskaju fantastične bonuse za ljubitelje eSport klađenja, uključujući i Valorant kladionice.
 • Mnogo turnira: Sada kada je ova igra remetilačka sila u eSportu, može se pohvaliti mnogim turnirima. Kladionici mogu biti sigurni da će Valorant tržišta postojati tokom cijele godine.

Cons

 • Nedostatak adekvatnih podataka: Za mnoge događaje niskog nivoa može biti teško pronaći kritične podatke kao što su forma tima, h2h i tako dalje.
 • Valorant opklade stvaraju ovisnost: Klađenje na Valorant može izazvati ovisnost, baš kao i igranje same igre. Igrači moraju igrati odgovorno da bi bili sigurni.

Valorant kvote za klađenje

Prije nego uđu u Valorant klađenje, kockari moraju razumjeti kako funkcionišu kvote. Dobra stvar je što kvote Valorant funkcionišu na isti način kao i šanse za ostale esportske igre na sceni klađenja. U osnovi, postoje tri formata kvota.

 1. decimalne kvote: Poznat i kao evropske kvote, ovo je najpopularniji Valorant format kvota. Da biste izračunali dobitak, pomnožite decimalne šanse sa ulogom
 2. Razlomne kvote: Također poznat kao britanski ili UK kvote, ovo je najstariji format kvota. Kao što ime govori, predstavljeno je u razlomcima; postoji brojnik i imenilac. Neki Valorant sajtovi za klađenje imaju delimične kvote. Brojilac (levo) predstavlja koliko je dobijeno, dok je imenilac (desno) ulog
 3. Moneyline: Također poznate kao američke kvote, ovdje su kvote predstavljene ili kao negativne (favorite) ili pozitivne (underdogs). Omiljene kvote (-) označavaju iznos koji treba uložiti za osvajanje $100. Underdog kvote (+) pokazuju osvojeni iznos za svakih $100 opklade. Igrači vraćaju svoj ulog.

Neke stranice će imati samo jedan od ovih formata kvota, ali najbolja stranica za esport klađenje daje igračima izbor da koriste njihov preferirani format kvota.

Savjeti i trikovi

Postoji nekoliko savjeta koji mogu pomoći igračima da donesu bolje odluke o klađenju u Valorantu.

 1. Prvo, obavezno pratite Valorant takmičenja kako biste bili svjesni kada se dešavaju, formata igara i timova koji učestvuju. Takođe je bitno razumjeti najbolje timove na koje se možete kladiti.
 2. Drugo, provjerite što kažu stručnjaci za klađenje Valorant esport. Iako takva predviđanja Varoranta možda nisu 100%, ona mogu uvelike pomoći.
 3. Na kraju, budite oduševljeni izgledima. Što su šanse veće, to je manja vjerovatnoća i obrnuto. Kladionice detaljno analiziraju timove, tako da su u većini slučajeva uvijek u pravu sa kvotama.
About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
e-sportovi
About

Jun-ho Kim, južnokorejski dinamični esportski maestro, stoji kao svjetionik znanja na EsportRankeru. Spajajući analitičku snagu sa urođenom ljubavlju prema igrama, Jun-ho razotkriva zamršenu tapiseriju onlajn takmičenja, osiguravajući da igrači ostanu informisani i inspirisani.

Send email
More posts by Jun-ho Kim