Najpopularnije Warcraft stranice za klađenje 2024

Warcraft 3 je treća serija Warcraft franšize Blizzard Entertainmenta. To je jedna od starijih eSports igara, ali se još uvijek igra na profesionalnom nivou, a profesionalni turniri se održavaju redovno. Ovaj deo će se kasnije vratiti kada je ponovo objavljen kao Warcraft 3: Reforged 2020. godine, zahvaljujući rastućoj popularnosti igre na sceni eSporta.

Nakon objavljivanja Reforgeda, Blizzard je potpisao trogodišnji ugovor sa ESL-om, garantujući da će igrica postati deo eSporta u narednim godinama. Iako možda nije toliko popularan kao neki od većih naslova, zadržava bazu lojalnih igrača, privlačeći fanove iz cijelog svijeta.

Najpopularnije Warcraft stranice za klađenje 2024
Zhang Wei
ExpertZhang WeiExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Šta je Warcraft esport igra?

Prvobitno objavljena 2002. kao 'Warcraft 3: Reign of Chaos', igru je razvio Blizzard i objavljena za Microsoft Windows kao dio već poznate serije Warcraft video igara. Ali tek nakon objavljivanja njegovog paketa za proširenje, 'The Frozen Throne', nekoliko godina kasnije, 2003., Warcraft 3 je postao suštinska komponenta eSport scene.

Postalo bi stalno prisustvo na raznim festivalima eSporta, kao što su Svjetsko prvenstvo u elektronskim sportovima, Svjetske sajber igre i Svjetska serija video igara, da spomenemo samo neke. Bio bi posebno popularan u Južnoj Koreji i Kini. Iako je njegova popularnost lagano oslabila 2010. godine zbog uvođenja raznih drugih eSport naslova, zadržao je snažan broj sljedbenika koji je porastao posljednjih godina.

Warcraft 3 se odvija nekoliko godina nakon događaja u Warcraftu II i prati priču o pokušaju Burning Legije da zauzme izmišljeni svijet Azerotha uz pomoć vojske Undead na čelu sa palim paladinom Arthasom Menethilom. Prati Ljudsku alijansu, Ordsku hordu i Noćne vilenjake dok rade zajedno da ih zaustave prije nego što pokvare Svjetsko drvo.

Warcraft 3 je strateška igra u realnom vremenu smještena u svijet visoke fantazije. Strategija u realnom vremenu, ili RTS, je podžanr strateške video igre u kojoj svi igrači mogu igrati u isto vrijeme u "realnom vremenu", a ne naizmjenično.

U strateškoj igri u realnom vremenu, kao što je Warcraft, svaki igrač postavlja zgrade i manevrira jedinice pod svojom djelomičnom kontrolom kako bi osigurao lokacije na mapi i/ili desetkovao resurse svojih protivnika. Moguće je izgraditi dodatne jedinice i zgrade u tradicionalnoj RTS igrici, iako je to obično ograničeno potrebom za trošenjem prikupljenih resursa.

Da sumiramo, RTS igra poput Warcrafta uključuje prikupljanje resursa, izgradnju baze, tehnološki razvoj u igrici i indirektnu kontrolu jedinica.

Klađenje na Warcraft

Kako je igra rasla u popularnosti i kako se eSports kladioničarska scena razvijala, bilo je neizbježno da kladionice, sportske kladionice i wow eSports kladionice počnu uključivati Warcraft 3 u svoju ponudu klađenja.

Kada odlučite da se kladite na Warcraft, moraćete da otkrijete ispravan sajt za klađenje u eSportovima za opkladu koju nameravate da položite. Klađenje na eSport sada je dostupno na sve većem broju sajtova za online kockanje, u rasponu od tradicionalnih kladionica do specijalizovanih sajtova za klađenje na eSport.

Klađenje na video igre može izgledati drugačije od tradicionalnog sportskog klađenja, ali kako se naviknete na eSport, vidjet ćete da je klađenje na eSports akciju isto što i klađenje na fudbal, košarku ili konjske utrke.

Dakle, kako se kladiti na eSports i kako dobiti svoju opkladu? To je isto kao da napravite i dobijete tradicionalnu opkladu. Odaberite tržište klađenja na eSport koje vas zanima i provjerite eSports kvote kako biste bili sigurni da je to pravo za vas.

Velika prednost eSports klađenja je što je interaktivniji sa zajednicama, live streamingom, statistikom, društvenim medijima i još mnogo toga od najboljih eSport kladionica koje čine klađenje na video igre tako sjajnim iskustvom klađenja.

Zašto je Warcraft popularan?

Warcraft 3 je bio ogroman uspjeh i ponovo je zamišljao online video igre za više igrača u kratkom trajanju od kada je objavljen. Igra se prodala u milionima primjeraka, uspostavivši kultni status i veliku bazu vjernih obožavatelja. Kada je igra ušla u natjecateljsko područje eSporta, iznjedrila je mnoštvo popularnih turnira i zvijezda.

Sa toliko istaknutih igara na tržištu klađenja na e-sport, kladioničari su donekle previdjeli Warcraft 3, iako profesionalni turnirski događaji nastavljaju da se održavaju na raznim mestima širom sveta skoro svake godine.

Blizzard, s druge strane, zna kako da oživi stari klasik. Kako je popularnost Warcrafta 3 opadala, Blizzard je odlučio da udahne novi život igri. Warcraft 3: Reforged, vizualno poboljšana i ažurirana verzija klasične igre, objavljena je 2020.

Internet zajednica

Igra je bila posebno popularna u Kini, Južnoj Koreji, Njemačkoj, Švedskoj i Japanu. Milioni ljudi širom svijeta gledali su turnire poput Svjetskog kupa u elektronskim sportovima, Svjetskih sajber igara, Svjetskih eSportskih igara, Međunarodnog festivala eSporta i Svjetske serije video igara. I igra nije bila ograničena samo na profesionalna takmičenja; imao je stotine hiljada korisnika na raznim amaterskim takmičarskim arenama kao što je Battle.net.

Igranje Warcraft Online

Igrači u Warcraftu 3 smješteni su na mapi i moraju sakupljati resurse kao što su zlato i drvo kako bi razvili svoju bazu i izgradili dovoljno veliku vojsku da poraze svog protivnika.

A to je tek početak igre. Da bi pobijedio u igri, igrač mora braniti svoju bazu, a istovremeno uništiti i neprijateljsku bazu. Među svojim brojnim novim karakteristikama, Reign of Chaos je uveo dvije nove rase: Noćne vilenjake i Undead da idu uz originalne Orke i ljude, što je povećalo broj rasa na četiri.

Warcraft 3 je jedna od rijetkih igara koje uključuju heroje u vojnim jedinicama, za razliku od igara kao što su Dota, League of Legends ili Starcraft 2, u kojima ili kontrolirate šampiona ili se koncentrišete isključivo na izgradnju baze. Svaka Warcraft 3 rasa ima jedinstvenog heroja, sa svakim herojem klasifikovanim na osnovu njihove osnovne karakteristike - snage, agilnosti i inteligencije.

Neki od najboljih heroja iz svake rase su planinski kralj za ljude, poglavica orkova Tauren, omiljeni Vitez smrti iz Nemrtvih iz kasne igre i Lovac na demone iz vilenjačke rase, koja ima nedvojbeno najgore heroje u igrici .

Veliki Warcraft igrači

Warcraft 3 je najvjerovatnije bila prva kompjuterska igra u istoriji koja je stvorila legende eSporta. Bilo je mnogo poznatih imena na Warcraft 3 takmičarskoj sceni igara.

Li 'Sky' Xiaofeng

Li Xiaofeng je bio kineski majstor Warcrafta 3 koji je revolucionirao način na koji je ljudska rasa predstavljena u igri. Osvojio je Svjetske sajber igre u kineskom crvenom dresu 2005. i 2006. Ovo takmičenje se smatralo vrhuncem međunarodnog igranja Warcrafta 3, a Lijeva pobjeda na njemu dvije godine zaredom donijela mu je mjesto u Kući slavnih Svjetskih sajber igara .

Yoan 'ToD' Merlo

Yoan Merlo je još jedan poznati igrač koji je osvojio Svjetske eSports igre, Blizzard Worldwide Invitational i Cyberathlete Professional League. Odlično je nastupio i na Svjetskim sajber igrama, gdje je osvojio srebrnu i bronzanu medalju i proglašen za najboljeg igrača Warcrafta 3 2007. godine.

Wang 'Infi' Xuwen

Kada je igrao igru, Wang Xuwen je bio poznat po podizanju brojnih ofanzivnih i odbrambenih kula. Osvojio je brojne turnire, uključujući Međunarodni festival eSporta 2007. godine, KODE5 u Moskvi, Svjetske eSportske igre 2008., Svjetske sajber igre 2009. i Warcraft 3 Ligu prvaka Sezonu XIV sa timom World Elite.

Postoji li Warcraft turnir ili liga?

Možda najveći i najiščekivaniji Warcraft turnir je ESL Pro Tour, ili ono što se ponekad naziva DreamHack Open.

Dreamhack je počeo ranih 1990-ih kao malo okupljanje školskih drugova i prijatelja u podrumu osnovne škole u Malungu, Švedska. Premješten je u školsku kantinu 1994. godine, postavši jedan od većih regionalnih demo tech i gaming događaja u to vrijeme. Ovo je ujedno bio i prvi događaj koji je nazvan DreamHack.

Događaj, koji se održao 1997. u Areni Kupolen u Borlängeu, postao je najveća LAN zabava u Švedskoj i treća po veličini zabava u Skandinaviji u to vrijeme. Pored toga, DreamHack 2001 i kasniji događaji održani su u izložbenom centru Elmia u Jönköpingu, gdje je od tada i ostao.

Dana 15. novembra 2012. DreamHack je najavio partnerstvo sa Major League Gaming (MLG) i Electronic Sports League (ESL) kako bi podržao rast i razvoj sjevernoameričke i evropske eSport scene. Ove saradnje su uključivale univerzalne rang-liste, jedinstvene strukture takmičenja i druge karakteristike.

30. septembra 2020. ESL je objavio da je odlučio da se spoji sa DreamHack-om. Dva preduzeća posluju kao jedno, ali se dva brenda vode nezavisno. ESL Pro Tour 2020 je prva svjetska profesionalna turneja za Warcraft 3. ESL, u saradnji sa DreamHack-om, organizuje, sponzoriše i domaćin događaja.

Nije iznenađujuće da je prva zemlja koja je nadmašila konkurenciju na svjetskoj sceni Južna Koreja. Kada je Gen.G, e-sportska kompanija sa sjedištem u Kaliforniji, otvorila Gen.G Elite Esports Academy u Seulu 2019., otišli su toliko daleko da su rekli da se „Južna Koreja još uvijek smatra mekom eSporta“ i da „ovo tu je većina talenata"

Južna Koreja je oduvijek bila definicija kompetitivne video igrice. Online igranje je u Južnoj Koreji počelo ranije i brže nego bilo gdje drugdje u svijetu. Kada je nacija prvi put uvela brzi internet kasnih 1990-ih, doživjela je porast broja 24-satnih kafića za igre na sreću poznatih kao PC bangs.

Ova intrigantna, često podzemna, mjesta su evoluirala u epicentre gejming kulture, koji su na kraju bili domaćini neformalnih turnira. Do 2000. godine, južnokorejski kablovski kanali su bili prvi u svijetu koji su emitovali online takmičenja u igranju igara.

Prema nedavnom istraživanju Ministarstva obrazovanja, eSport je sada peti najrašireniji budući posao južnokorejski studenti, zaostaju samo za sportistima, doktorima, nastavnicima i kreatorima digitalnog sadržaja. 2022. eSportovi će čak biti uključeni u Azijske igre.

Vrhunski igrači, kao npr liga legendi' Lee Sang-hyeok, kodno ime Faker, postiže isti nivo slave i bogatstva kao K-pop idoli. Milioni ljudi se priključuju kako bi ih gledali kako igraju u realnom vremenu na internetu. Prije pandemije, fanovi su se nagurali u eSports arene koje su izgledale kao križ između rock koncerta i profesionalnog stadiona za hrvanje.

Najbolji igrač je, ne iznenađuje, korejskog porijekla. Jang 'Moon' Jae Ho je petostruki Warcraft 3 svjetski prvak, bivši legendarni igrač Noćnih vilenjaka u Warcraftu 3 i Zerg igrač u Starcraft II. Osvojio je tri televizijske nacionalne južnokorejske lige, kao i četiri sezone MBCGame-ovog svjetskog rata.

Moon je često viđen u Warcraftu 3 kako koristi strategije koje su postale standard za mnoge igrače Noćnih Elfova i nazvane su "5. Race". Učestvovao je i osvojio najviše televizijskih Warcraft 3 igara od svih Warcraft 3 igrača.

Kada je Starcraft II izašao, takmičio se u velikim događajima i za Starcraft II i za Warcraft 3, ali Moon je na kraju prešao na Starcraft II sa punim radnim vremenom kada se pridružio Fnatic u januaru 2012.

Moon se pojavljuje u dokumentarnom filmu "Beyond the Game" kao jedan od igrača Warcrafta 3.

Klađenje na Warcraft kod provajdera

Warcraft 3 stranice za klađenje su u današnje vrijeme praktički djeteline s četiri lista, ali postoje opklade dostupne online. Novo izdani Warcraft 3: Reforged, kao i predana baza obožavatelja kultivirana decenijama, i uspjeh klađenja na World of Warcraft i Heroes of the Storm, svi su pomogli Warcraft 3 sceni klađenja.

Postoje brojne kladionice u kojima se možete kladiti na Warcraft 3. Morate uzeti u obzir svoje potrebe i preferencije kada tražite najbolju online kladionicu. Faktori kao što su učestalost igranja i vrste opklada koje želite da položite mogu uticati na vašu odluku. Neki ljudi možda više vole online kladionice sa korisničkim interfejsom, dok drugi mogu biti više zabrinuti za broj opklada koje mogu da polože dnevno.

Da biste se kladili, prvo se morate prijaviti kod renomirane kladionice. Da biste smanjili rizike, prvo biste trebali pregledati pravila kladionice za klađenje na Warcraft 3.

Najbolje Warcraft 3 stranice za klađenje su sljedeće:

  • 1xBet
  • Betwinner
  • 10bet
  • Parimatch
  • Betsson

Imajte na umu da samo zato što web lokacija nudi eSport, to ne znači nužno da nudi klađenje na sve utakmice. Opet, budući da neke online sportske kladionice samo uranjaju prste u vodu u smislu video igara, mogu odlučiti da se fokusiraju isključivo na velike događaje kao što su međunarodni kupovi, a ignorišu utakmice za manje događaje.

Uzmite u obzir da se ne biste trebali ograničiti samo na jednu kladionicu. Kada je u pitanju klađenje na Warcraft 3, nisu sve kladionice stvorene jednake. Neki mogu pružiti samo nekoliko tržišta, dok drugi mogu pružiti širi raspon.

Što je najvažnije, nisu sve esport kladionice tako marljive ili kompetentne u određivanju cijena na svojim tržištima kao druge. Dakle, pre nego što date opkladu, razmislite o svim svojim opcijama. Uskoro ćete možda otkriti da imate dobar osjećaj na koje kladionice se najviše isplati kladiti.

Da biste se uspješno kladili na Warcraft 3, ove stvari su najvažnije stvari koje treba učiniti: naučiti igru i pogledati trenutnu formu svih relevantnih igrača i timova.

Imajući ove stvari na umu pruža veliku podršku jer su međusobno povezane. Takođe je dobra ideja da pazite na poteze osoblja, jer čak i manje promene mogu imati veliki uticaj na ukupan ishod Warcraft 3 meča.

Obratite pažnju na trenutne igre jer one mogu imati utjecaja na buduće igre ako želite zaraditi više novca dok se kladite na Warcraft 3.

Pratite najbolje Warcraft timove i kladite se precizno

Neki tvrde da je Warcraft 3 bila prva igra koja je stvorila prve legende eSporta. To može biti zato što je Warcraft 3 visoko 1 prema 1 eSportu, a samo neke mape i turniri zahtijevaju 2 nasuprot 2.

ESL Pro Tour 2021 je online turnir s igračima podijeljenim u tri regije: Ameriku, Aziju i Evropu.

Redovni put takmičenja, bez obzira na region, je prijavljivanje za otvorene kvalifikacije, a zatim plasman u zatvorene kvalifikacije. Zatim sudjelujte u zatvorenim kvalifikacijama i dajte Challengeru mjesto. Najbolje rangirani igrači su pozvani na Challenger; ne takmiče se u kvalifikacijama.

Ako želite da pratite najbolje Warcraft 3 igrače i da budete u mogućnosti da se tačno kladite, evo nekih od najboljih igrača na koje treba da pripazite.

Iz Amerike morate paziti na Victora 'Hitmana' Lina iz Oregona. On je aktivan Orc igrač, trenutno igra za DuSt Gaming i Zero Effort. Također iz Oregona, Abdulaziz "CrunCher" Abed je aktivan ljudski igrač. Trenutno je dio DuSt Gaminga.

Na azijskom bojnom polju Warcrafta 3, Lai "Colorful" Yongyun je profesionalni kineski igrač noćnih vilenjaka. Naravno, Jang "Moon" Jae Ho je legendarni igrač korejskog noćnog vilenjaka, koji trenutno igra za DRX. Guo "eer0" Zixiang je igrao Orca kada je bio sa ZDR-om, ali sada igra Undead i trenira ga WFZ.

Eom "FoCuS" Hyo Sub, Park "Lyn" Joon i Jeon "Soin" Jin Hwan su svi profesionalni igrači korejskih orka. Moon "Chaemiko" Chae Young, ne treba mešati sa Jang "Moon" Jae Ho, je profesionalni korejski ljudski igrač, koji je trenutno u ligi sa RAPTOR Gaming.

Xu "Fortitude" Yuxing, takođe nazvan po simpatičnom nadimku "Romantik", je profesionalni kineski igrač koji je specijalizovan za ljudsku rasu.

Na evropskoj strani igre, na čelu odbora je poznati Dmitry "Happy" Kostin, najbolji Warcraft 3 igrač koji je ikada došao iz Rusije, koji se fokusira na rasu Undead. Andriy "Foggy" Koren je iz Ukrajine i specijalizovan je za trku noćnih vilenjaka.

Sergey "HawK" Shcherbakov je još jedan ruski igrač, ali je specijalizovan za ljudsku rasu. Daniel "XlorD" Spenst je profesionalni njemački Undead igrač koji trenutno predstavlja mousesports. Drugi ruski igrač, Ilya "JohnnyCage" Yashenkov, je aktivni ruski ljudski igrač koji trenutno igra za Thunder Ducks.

Za i protiv

Pros

Warcraft 3: Reforged poboljšava nekoliko aspekata originalne igre, ostavljajući jezgro igre nepromijenjenom, što je dobra stvar. Reforged, uglavnom, poboljšava vizual. Strukture, NPC, čudovišta i većina jedinica poboljšani su u odnosu na originalne igre.

Kampanje za jednog igrača u Reforged-u će vas zaokupiti satima i satima, jer sadrže proširene priče ispričane iz perspektive različitih rasa. Osim toga, misije iz originalnog Warcrafta 3 i ekspanzije The Frozen Throne uključene su u Reforged.

Cons

Otkrivanje Reforgeda obećavalo je značajnu grafičku reviziju, i dok Reforged poboljšava vizuale, krute animacije doprinose ukupnoj vizualnoj jeftinoći. Neke teksture i karte imaju čudnu zamućenost zbog čega izgledaju niže rezolucije nego što jesu.

Budući da ne možete kreirati posebne tipke, morate ući u svoje datoteke igre i modificirati ih u DOC ili TXT datoteci da biste ponovo stvorili iskustvo. Povrh svega, korisnički ugovor za Reforged je prepisan tako da Blizzard posjeduje sve prilagođene igre. Reforged ne nudi mnogo novog za veterane da uživaju, a uklanja funkcije na koje su ti igrači navikli.

Razumijevanje kvota za Warcraft klađenje

danas, online esport kladioničar pružite igračima četiri različite vrste Warcraft 3 opklada. Primeri su opklade sa tržišta klađenja pobednika utakmica, tržišta hendikepa, tržišta fjučersa ili direktnih pobednika i tržišta specijalnih ponuda.

Tržište pobjednika utakmica je najjednostavniji tip tržišta klađenja za razumijevanje. Igrači biraju koji će od dva tima pobijediti na kraju utakmice. Klađenje na hendikep stavlja jedan tim (obično favorita) u lošiji rezultat (-0,5, -1 ili 1,5, na primjer), a da bi dobio opkladu, tim mora postići jedan gol više od svog hendikepa.

Pored gore navedenih tržišta, kladionici Warcrafta 3 mogu staviti opklade na tržište fjučersa ili direktnih pobjednika, gdje mogu predvidjeti pobjednika određenog turnira prije nego što počne, kao i na specijalna tržišta. Specijalna tržišta su posebno uzbudljiva jer uključuju opklade kao što su tačan rezultat ili broj ubistava (više/manje) koje će samo pravi obožavatelj Warcrafta 3 moći točno predvidjeti.

Warcraft savjeti i trikovi

To je neizbježno igra na sreću, kao i kod svih klađenja; međutim, kladioničari koji znaju najviše o igračima i timovima koji se bore uvijek će imati veće šanse da polože dobitnu opkladu. Prije nego što se kladite na eSport, imajte na umu sljedeće Warcraft 3 savjete za klađenje.

Prije nego što se kladite, trebali biste biti upoznati sa svim najboljim igračima i timovima Warcraft 3. Provjerite rezultate timova i igrača koji će vam pomoći da se kladite. Ako su se dva tima ranije borila, to će vam dati predstavu o tome kako će se ovaj najnoviji meč odvijati. Ovo je vrsta informacija koju mnogi kladionici koriste kako bi im pomogli da izaberu najbolji tim u a razne eSportove i tradicionalnim sportovima.

Na primjer, ako je jedan od igrača pobijedio u posljednjih deset utakmica između njih, igrač koji je izgubio tih deset utakmica vjerovatno neće pobijediti u jedanaestom meču. Prije nego što odaberete pobjednika u timskom turniru, trebate ispitati igrače u svakom timu. Kako se slaže svaki spisak? Pogledajte prethodne mečeve i rezultate takmičenja svakog igrača da biste dobili bolju predstavu o tome koji je tim najjači.

About the author
Zhang Wei
Zhang WeiAreas of Expertise:
e-sportovi
About

Zhang Wei, poznatiji u esport areni kao "DragonMaster", zauzeo je nišu kao misaoni vođa na raskršću online kazina i esporta. Sa nepogrešivim instinktom za trendove, u kombinaciji sa pažljivom pažnjom na detalje, on je i strateg i vizionar na tom polju.

Send email
More posts by Zhang Wei