Kladite se na RLCS 2022/2023

Rocket League Champions Series, popularno RLCS, je eSports turnir koji uključuje neke od najboljih svjetskih igrača Rocket lige. Tokom godina, serija RLCS, koja je započela 2016. godine, porasla je do novih visina. Ovo takmičenje je oduvek imalo punu podršku zajednice igrača i navijača, što je bilo ključno za povećanje nagradnih fondova šampionata, čineći RLCS Svetsko prvenstvo jednim od najvećih takmičenja na eSport sceni Rocket League.

RLCS je glavni događaj u Rocket League eSports ekosistemu. Programer igre, Psyonix, je domaćin ovog turnira. RCLS serija se održava dva puta godišnje, a svako od ovih takmičenja traje oko tri mjeseca. U idealnom slučaju, svaka serija je obično mješavina online i offline finala.

Pregled Rocket League Champions Series

Pregled Rocket League Champions Series

Od 2016. godine, kada je počela Rocket League Champions Series, ovo takmičenje je imalo nevjerovatnih šest pobjednika. Ovo je jasan pokazatelj da je RLCS eSport prvenstvo jedan od najkonkurentnijih događaja, što ga čini ludo nepredvidivim. Nagradni fond takmičenja se takođe povećavao tokom godina, pri čemu je pobednik prve sezone odneo kući 75.000 dolara, dok su najnoviji pobednici osvojili oko 1.000.000 dolara.

RLCS Championship Series se sastoji od četiri regije. Evropi i Sjevernoj Americi smatraju se najjačim i nastupaju na svakom događaju od početka RLCS-a. S druge strane, Okeanija i Južna Amerika su nedavno dodane seriji 2017. odnosno 2019. godine.

Svjetsko prvenstvo u raketnoj ligi

Svjetski šampioni Rocket League je zaštitni znak RLCS takmičenja. Na ovom događaju učestvuje 12 timova, po četiri tima iz Sjeverne Amerike i Evrope i dva iz Okeanije i Južne Amerike.

Tokom godina, RLCS: Rocket League World Champions vidi da su timovi podijeljeni u četiri grupe po tri tima, koji se takmiče u round-robin formatu. Prva dva tima iz svake grupe zatim prelaze u nokaut fazu. Četvrtfinale su obično najbolje od pet serija, dok pobjednici u oba polufinala učestvuju u najboljoj od sedam serija.

Pregled Rocket League Champions Series
O Rocket League

O Rocket League

Rocket League je nesumnjivo utvrdio svoje ime kao uzbudljiv eSport naslov. Takođe se smatra teškim za savladavanje za nove igrače. Rocket League je u suštini sve o igračima koji kontrolišu automobil i usmjeravaju loptu u protivnički gol. Sada kada su automobili uključeni u igru, lako je klasifikovati Rocket League kao klasičnu trkačku igru, ali to je uglavnom sportska igra sa "automobilima kao igračima"

Svaka runda traje pet minuta, sa takmičarske ekipe nastojeći da nadmaše jedni druge. Rocket League se može igrati u solo modu za igrače koji su novi u igri, takmičeći se protiv kompjutera. Iako se čini da je igra pomalo jednostavna, zahtijeva značajnu vježbu.

Raketa se može prikazati kao zabavan zaokret u fudbalu. U igri se vidi da igrači koriste automobile na raketni pogon za postizanje gola. Kao takav, svaki igrač mora prilagoditi svoje vozilo za takmičenje. Utakmica se obično igra u timovima od osam igrača. Igrači mogu izabrati da učestvuju u modovima za jednog ili više igrača. Iako postoji mod za jednog igrača, igra dozvoljava maksimalno četiri igrača na istoj platformi. Igra takođe omogućava igranje na više platformi na PlayStation 4. Xbox One, PC i Nintendo Switch.

Zašto igrati Rocket League

U suštini, postoji mnogo razloga zašto igrači vole Rocket League. Izuzetan atribut igre je to što podstiče timski rad. Također, ovladavanje vještinom je od vitalnog značaja kada se borite protiv drugih timova. Zahvaljujući svojoj konkurenciji i velikom broju profesionalnih igrača, Rocket League posljednjih godina postaje sve popularnija.

O Rocket League
Zašto je svjetsko prvenstvo Rocket League popularno?

Zašto je svjetsko prvenstvo Rocket League popularno?

Uz bezbroj Rocket League eSport online turniri koji traje cijele godine, veliki i mali, ostaje da je RLCS World Championship Series jedan od najpopularnijih eSport turnira među kladionicima. Ipak, evo nekoliko razloga zašto RLCS World ostaje popularan među igračima koji se klade na velike esport turnire:

Prvo, RLCS Svjetsko prvenstvo predstavlja najbolje iz svijeta iz različitih eSport liga Rocket League. Većina igrača danas voli da se kladi na najveće eSports turnire.

Još jedan razlog zašto je Rocket League World Championship rangiran među najboljim eSport turnirima za klađenje je postojanje regionalnih prvenstava. U idealnom slučaju, kada igrači mogu pratiti ključne timove ili igrače neko vrijeme, oni imaju tendenciju da steknu prijeko potrebno samopouzdanje da daju opklade.

Opsežna pokrivenost RLSC Svjetskog prvenstva od web stranice za online eSport klađenje je također solidan razlog zašto je ovo takmičenje veoma popularno u kladioničarskim krugovima. Većina renomiranih kladionica danas pokriva ovaj događaj, nudeći ogromna tržišta klađenja.

Konačno, trajanje igre je takođe još jedna kritična atrakcija među igračima. Danas većina igrača nema strpljenja čekati satima prije nego što se njihove opklade mogu odrediti. U normalnoj igri, utakmica je zagarantovano završena za 10 minuta, osim u slučaju nerešenog rezultata kada oba tima moraju da igraju produžetke iznenadne smrti da bi prekinuli izjednačenje.

Zašto je svjetsko prvenstvo Rocket League popularno?
Pobjednički timovi Svjetskog prvenstva Rocket League i Najveći trenuci

Pobjednički timovi Svjetskog prvenstva Rocket League i Najveći trenuci

Pobjednički timovi

  • Prva sezona: Na prvom od mnogih globalnih takmičenja Rocket Leagues timovi iz Evrope i Sjeverne Amerike borili su se za glavnu nagradu. U napornom takmičenju, iBS je izašao kao pobjednik u prvoj sezoni.
  • Druga sezona: Nastavljeno je Evropsko-američko takmičenje. Flipside Gaming je pobedio Mock-It u finalu, odnevši kući titulu u 2. sezoni.
  • Treća sezona: Svjetsko prvenstvo u RLCS-u uključivalo je Okeanija. Usred nekoliko istorijskih trenutaka, Northern Gaming (NG) je osvojio prvenstvo.
  • Četvrta sezona: RLCS Svjetsko prvenstvo u Sjedinjenim Državama. Nakon monumentalne tri igre eSports akcije koje oduzimaju dah, Gale Force Esports je osvojio četvrtu sezonu.
  • Peta sezona: prva sezona bez direktnih kvalifikacija u RLCS. U finalu su navijači počastili rijetkim trenucima briljantne raketne lige. na kraju krajeva, Team Dignitas osvojio 5. sezonu RLCS Svjetskog prvenstva.
  • Šesta sezona: Sezona šesta bitka šampionata vodila je borbu Cloud 9 protiv tima Dignitas. na kraju, Cloud9 je bila sila s kojom je trebalo računati, dominirala je i na kraju pobijedila u finalu.

Renault Vitality an NRG Esports osvojio sedmu i osmu sezonu. Sezona 9, koja je prvobitno bila zakazana za februar do april 2020., odgođena je zbog pandemije COVID-a 19. Nadamo se da će 2022. donijeti novog svjetskog prvaka, jer je to tradicija na ovom takmičenju.

Najveći trenuci

EnVy's Epic Comback 2018

ZavistDugo očekivana igra protiv Tainted Mindsa je nesumnjivo bila igra koju EnVy smatra 'šetnjom'. Međutim, Tainted Minds je umalo prekršio svoja očekivanja i brzo je povećao rezultat od 2-1 u sljedećoj seriji, povevši sa 3-0 u četvrtoj utakmici. Na pomalo iznenađujući način, sa dva minuta na satu, EnVy je pao u brzom nizu rezultata kako bi odneo pobedu i iznudio petu partiju – koju su dobili.

Gubitak G2 od zlih genija

G2 Esports je jedan od najnagrađivanijih timova Rocket lige. Stvari su dobile prilično neočekivan preokret u meču G2 2018. sa Zlim genijem na RLCS Svjetskom prvenstvu. S obzirom da se G2 smatra sigurnom opkladom, Evil Geniuses izvukao niz nastupa, na kraju izbacivši G2 u uzbudljivom takmičenju. Kao njihovo prvo takmičenje, Evil Geniuses su naglasili šta je sve Svetsko prvenstvo u Rocket League - Iznenađenja!

Gale Force Pobjeda u produžetku

Veliko finale 2017. bilo je pomalo antiklimaktično za većinu fanova eSporta Rocket League. U finalu su dočekana dva tima, Gale Force i Method. Dok je Gale Force već odbacio Method u seriji od sedam utakmica, finale je nesumnjivo doživjelo hype. Utakmica se spustila na crtu, sa šest minuta dodanog vremena samo za gol Alexandrea "Kaydopa" Couranta iz Gale Forcea koji im je donio pobjedu.

Pobjednički timovi Svjetskog prvenstva Rocket League i Najveći trenuci
Gdje i kako se kladiti na RLCS?

Gdje i kako se kladiti na RLCS?

Klađenje na eSport turnire trebalo bi da bude lako, ali početnici u eSportovima možda će imati ne baš lak put da pronađu put kada pregledavaju listu eSport turnira.

Gdje se kladiti na RLCS

Gdje se kladiti treba uvijek biti glavna briga za svakog navijača RCLS Rocket League. Uz mnoštvo platformi za klađenje na eSports koje pokrivaju Rocket League, uvijek je sigurno ispitati sve dostupne opcije. Za početak, najbolje platforme za klađenje na eSport su one sa istorijom pokrivanja eSporta. Štaviše, odlična korisnička podrška, konkurentske kvote, recenzije kupaca i načini plaćanja trebali bi biti ključni problemi pri ispitivanju potencijalnih internetskih stranica za eSport klađenje.

Kako se kladiti na RCLS

Uvijek postoji nekoliko jednostavnih tržišta klađenja, kao što je opklada na 'potpuni pobjednik'. Iako je potrebno malo truda da biste ih razumjeli, potrebno je mnogo više da biste uspjeli u eSport klađenju.

Kako klađenje na RCLS Rocket League postaje mejnstrim, stavljanje opklada može biti složeno, posebno za početnike. Evo nekoliko korisnih savjeta za klađenje Rocket League koji bi trebali biti korisni svakom ljubitelju eSporta.

  • Uradite svoj domaći zadatak – pratite statistiku tima i istraživačke timove
  • Imajte strategiju i nastavite je usavršavati kako bi odgovarala vašim preferencijama u igranju
  • Upravljajte svojim bankrollom
  • Prihvatite odgovorno kockanje
Gdje i kako se kladiti na RLCS?

Poslednje vijesti

Vodič za kladioničare: Predstojeći događaji Rocket League 2022
2022-08-04

Vodič za kladioničare: Predstojeći događaji Rocket League 2022

Industrija eSport igara već je godinama izuzetna atrakcija. I dok postoje razni naslovi pucačina, većina eSport igrača postaje pomalo zaokupljena generičkim naslovima i predvidljivim načinima igre. Rocket League igrači su baš srećni. Ovaj eSports naslov ističe se u svom žanru jer pruža solidnu atrakciju, zahvaljujući svom fascinantnom konceptu. Brzo naprijed, Rocket League može se pohvaliti impresivnom listom takmičarskih događaja.