Sve o klađenju na NewBee

NewBee je vrhunski esport tim sa sjedištem u Kini. Tim je osvojio The International 2014 i završio drugi na The International 2017. NewBee je imao divizije u Dota 2 i League of Legends. Takođe, tim je imao StarCraft 2, Warcraft 3 i Hearthstone divizije. NewBee je kući odnio 5 miliona dolara novčane nagrade nakon pobjede na The International 2014. Pobjeda ih je dovela u Ginisovu knjigu svjetskih rekorda za najveći nagradni fond u esport takmičenju u to vrijeme.

Nažalost, u januaru 2021., NewBee i njegovi igrači su pretrpjeli trajnu zabranu svih Valve događaja zbog namještanja utakmica. Zabrana također uključuje League of Legends (LoL) i Hearthstone timove i igrače.

Sve o klađenju na NewBee
NewBee playersNewBee najjače igreZašto je NewBee popularan?NewBeeove nagrade i rezultatiNajbolji i najpopularniji igrači NewBee-aGdje i kako se kladiti na NewBee
NewBee players

NewBee players

Dota 2 tim je imao nekoliko igrača koji predstavljaju NewBee na raznim turnirima. Među igračima su bili Xu 'Moogy' Han, Yin Rui alias Aq i Wen' Wizard' Lipeng. Yan' Waixi' Chao, Zeng Hongda alias Faith i Lai 'Fonte' Xingyu predstavljali su NewBee na raznim Dota 2 takmičenjima 2020. godine.

Igrači Internacionalnog tima za 2014. bili su Zhang' xiao8' Ning, Zhang 'Mu' Pan, Chen' Hao' Zhihao i Wang Jiao alias Banana. Ostali članovi tima bili su Wang' SanSheng' Zhaohui i Gong Jian, alias ZSMJ. Svi članovi su bili Kinezi.

Lol

The liga legendi tim je tokom godina imao nekoliko igrača. To su uglavnom Kinezi, uključujući; Fang Qi-Fan alias Skye, Bao' V' Bo, Hong Hao alias HanXuan i Zhu Yong-Quan alias Quan. Ostali igrači su Lei' Corn' Wen, Zhang Hong-Wei alias Mor, Li' Dream6' Xiang i Lin Wei-Xiang alias Lwx.

Ostali vrhunski igrači koji su predstavljali tim bili su Liu Qing-Song, alias Crisp, Yu 'Happy' Rui i Li Wei-Jun, alias Vasili među mnogim drugim kineskim igračima koji su otišli nakon što je spisak raspušten.

Hearthstone

Divizija je imala manje igrača koji predstavljaju NewBee nego League of Legends. Wu 'Wayne' Wei Han 'Prince' Xiao i Feng Jianbin, alias Hulk, su među igračima. Ostali su Shen Yang, alias God Slayer, Zhang' lovelychook' Bohan, i Luo Siyuam, alias Kismet, koji također predstavljaju NewBee u Hearthstone takmičenja. Ostali članovi su bili Hu' NaiGoD' Chao, Jiang Xu alias Bubble, Song Ming alias LonelyGod i Sung' Richard Knight' Bing. Svi igrači na spisku bili su Kinezi.

StarCraft 2

The StarCraft II spisak je bio mali sa samo pet igrača. Baek Dong Jun alias Dear (Južnokorejac) i Sasha' Scarlett' Hostyn (Kanađanin) bili su među članovima. Ostali članovi su bili Kinezi; Wang Yu lun alias Shana, Li' TIME' Peinan i Hu' Top' Tao. Tim je raspušten u martu 2020.

Warcraft

The Warcraft Popis je napravljen 2018., ali je kasnije raspušten u aprilu 2020. Članovi tima su bili Guo' eer0' Zixiang (Kinez), Jo Ju Yeon alias LawLiet i Park 'Lyn' Joon, oboje Južnokorejci.

NewBee players
NewBee najjače igre

NewBee najjače igre

Dota 2

NewBee je došao u centar pažnje početkom 2014. To je bilo tokom kineske reorganizacije prije početka The International's četvrti turnir. Tim se tada zvao "Dream Team 2". Glasine o novom igračkom odijelu izazvala je objava kapetana xiao8 na QQ gdje je rekao: "Novi početak 2014. nakon tri godine u LGD, zauvijek Dream 5."

Za samo nekoliko sedmica tim je najavio da će učestvovati u trećoj sezoni Sina kupa. Popis, koji je još uvijek bio tajan u vrijeme objave, kasnije je otkrio Mu, ChuaN, Hao i Faith kao ostale članove uz Xiaoa. Posljednja četvorica su bivši članovi Invictus Gaminga i TongFua.
liga legendi

Tim je pobijedio šest puta i izgubio u deset navrata i završio na 4. mjestu u svojoj grupi LPL proljetne sezone 2017. Oni su ipak izborili mjesto za doigravanje gdje su pobijedili sa 3-1 protiv Invictus Gaminga. Zatim su poraženi sa 3-0 u četvrtinama od strane EDward Gaminga.

U Demancia Cupu (2017.), došli su na jadno 13. nakon što su izgubili 1-2 od Young Gloryja. Stvari se nisu mnogo popravile ni ljeto, kada su osvojili devet i izgubili sedam, završivši na trećem mjestu u grupnoj fazi. Pobjeda od 3-0 nad Snake esports-om u doigravanju ponovo je uništena porazom od 0-3 od tima WE u četvrtinama.

NewBee najjače igre
Zašto je NewBee popularan?

Zašto je NewBee popularan?

Prije zabrane, NewBee je bio među uspješnim i najpopularnijim esport timovima Dota 2. Organizacija je zauzela prvu poziciju na The International 4 i drugo mjesto na The International 7. The International, ili TI, je vrhunac Dota 2 takmičarske scene.

NewBee je postao poznat zahvaljujući njihovoj Dota 2 odjeći. Najbolji rezultati u nekoliko događaja u kojima su savladali poznate protivnike povećali su njihovu slavu. Obožavatelji su pratili NewBeeovu potragu za trijumfom na International 2014, jednom od najboljih najuzbudljivijih turnira. Tada su postali istaknuti dokazujući da su ultimativni mračni konj sezone pobijedivši Vici Gaming.

U glavnom događaju turnira takmičilo se 16 ekipa, a 11 je dobilo direktnu pozivnicu. Istovremeno, ostala četvorica su se morala kvalificirati kroz odvojene regionalne kvalifikacije, pri čemu su drugoplasirani u kvalifikacijama imali priliku igrati za konačnu poziciju na glavnom turniru. NewBee je bio jedan od najbolji esport timovi da dobiju direktne pozivnice, a njihov nagradni fond stvorio je novi rekord. Ovo je uspostavilo tim kao globalni domaćinski Dota 2 tim.

Zašto je NewBee popularan?
NewBeeove nagrade i rezultati

NewBeeove nagrade i rezultati

Dota 2

Dota 2 je i dalje među najpoznatijim esport timovima na svijetu. Tim je osvojio preko trinaest miliona dolara na raznim takmičenjima na kojima je učestvovao. Međunarodna izdanja 2014. i 2017. godine bili su najzapaženiji rezultati. Tim je osvojio izdanje 2014. zaradivši rekordnih 5,025,029 dolara.

NewBee je završio kao drugoplasirani nakon što je izgubio od Team Liquida, ali je dobio rekordnih $3,950,067 novčane nagrade. Tim je takođe zaradio 686.602 dolara u novcu od nagrade The International 2019 uprkos tome što je završio na 11. poziciji.

NewBee je bio pobjednik na nekoliko turnira, uključujući ESL One Genting 2018, gdje su zaradili $160,000. Takođe su dobili 150.000 dolara i 69.000 dolara za osvajanje Perfect World Masters i Galaxy Battles respektivno. NewBee su bili pobjednici Dota 2 Professional League Season 2– Top i Nanyang Dota 2 Championships Season 2, gdje su zaradili $238,000 i $100,610, respektivno.

Tim je osvojio Svjetsku sajber arenu 2014. i zaradio 326.257 dolara. Kasnije na The Manila Major 2016, NewBee je završio treći, ali je dobio 315.000 dolara u novcu.

liga legendi

Liga legendi nije uspješna kao Dota 2 tim, ali je imala pristojne rezultate. NewBee je završio šesti na LPL 2017 Summer Playoffu i zaradio 30,400 dolara. Tim je zaradio 29.000 dolara za šesto mjesto u LPL 2017 proljetnom doigravanju.

StarCraft II i Warcraft

Tim nije imao mnogo komercijalnih uspjeha na ovim takmičenjima. U StarCraft II, NewBee je osvojio NeXT 2019 Spring, ali je završio kao drugoplasirani u NeXT 2019 Autumn. NewBee je završio osmo na China Team Championship 2019, sezona 2 i četvrti na The China Team Championship 2019, sezona 1.

NewBee je osvojio Penguin Sky Cup i završio treći na Super WGL 2019 (timski) Warcraft takmičenjima. Oba su imala i manji komercijalni uspjeh.

NewBeeove nagrade i rezultati
Najbolji i najpopularniji igrači NewBee-a

Najbolji i najpopularniji igrači NewBee-a

Chen Zhihao

Hao, često poznat kao General Hao u kineskoj gejming zajednici, jedan je od najentuzijastičnijih igrača na sceni. Hao je iskusan u LAN takmičenjima, jer je nastupio za esport timove kao što su NewBee, TongFu, Nirvana.cn, Pandarea, TyLoo, Invictus Gaming i Vici Gaming. Njegov entuzijazam tokom utakmica je legendarni. Ima snažnu želju da ubija kao nosilac, o čemu svjedoče njegovi brojni skokovi za ubijanje.

Njegovi opasni potezi karakterišu njegovu ličnost, a nagrade ili neuspesi koji su rezultat njegove agresije mogu koristiti ili naškoditi timu u kojem učestvuje. Hao se takmičio u svakom izdanju The International-a, zauzimajući 9-12. mjesto 2011. sa TyLoo-om, 7-8. 2012. (TongFu), 4. 2013. (TongFu), 1. 2014. sa NewBee-om i 4. 2015. (Vici Gaming), i 4. u 2016. (NewBee).

Mu

Zhang Pan je profesionalni Dota 2 igrač iz Kine. Mu se takmičio sa Tongfuom na Internacionalnim turnirima 2012. i 2013. godine, završavajući među prvih osam i prva četiri. Potpisao je za NewBee početkom 2014. godine, osvojio je The International 2014, i bio je član tima na The International 2015 i The International 2016. 14. septembra 2016. najavio je odlazak.

Xiao8

Zhang Ning je tada objavljen kao član "kineskog tima snova", a kasnije je otkriveno da ga je kupio NewBee, zajedno sa Haom, za oko 100.000 dolara, pridruživši se KingJ ZSMJ i Mu. Xiao8 bi počeo kao igrač podrške sve dok Banana i Sansheng nisu zamijenili ZSMJ i KingJ, dajući offlane Xiao8. Uprkos tome što je skoro poražen u grupnoj fazi, ovaj tim bi tada osvojio The International 2014. Xiao8 je objavio da se povlači iz profesionalne igre na Weibou 29. jula.

Najbolji i najpopularniji igrači NewBee-a
Gdje i kako se kladiti na NewBee

Gdje i kako se kladiti na NewBee

Postoji nekoliko kladionica koje nude kvote za klađenje na esport. Igrači koji imaju zakonsku dob za klađenje mogu se kladiti na takve igre ako je esport kockanje legalno u njihovoj zemlji. Kockari biraju između skinova (virtuelnih predmeta u igricama) i pravog novca prilikom klađenja. Skin kockanje je sada znatno popularnije od klađenja u gotovini. Skinovi za igre su najpopularnija valuta u skin kladionicama, čineći više od polovine svih aktivnosti klađenja.

GGBet, 1Xbet i Betway su neke od elitnih stranica za esport klađenje koje nude neke od najkonkurentnijih NewBee kvota za esport klađenje. Tržišta sadrže Dota 2 i League of Legends, kao i druge promocije esporta. GGBet nastavlja da nudi najkonkurentnija tržišta klađenja na esport.

Strategije za klađenje na NewBee

Jedan od najbolja strategija je klađenje o pobjedniku bilo kojeg NewBee takmičenja na najbolje stranice za klađenje na esport. Klađenje na tačan rezultat i klađenje na hendikep na tržištu pobjednika utakmice su održivi izbori. Korisnici se također mogu kladiti na to koliko će mapa NewBee osvojiti u seriji i koliko će rundi osvojiti na hendikepu mape. Čak i ako su malo složene, dostupne su i opklade na izvlačenje u igri, produžetak i manje/više oklade na ukupno odigrane runde mape.

Igrači moraju uvijek istraživati dosadašnje performanse tima, vijesti i opće trendove u industriji kako bi vodili svoje strategije klađenja.

Gdje i kako se kladiti na NewBee