Najpopularnije Hearthstone stranice za klađenje 2024

Hearthstone je dobro prihvaćen esport naslov koji je razvio i objavio Blizzard Entertainment. Iako je ova digitalna kolekcionarska kartaška igra (CCG) objavljena tek 2014. godine, privukla je pažnju preko 100 miliona esportskih kladioničara širom svijeta. Nesumnjivo, jedna od najzanimljivijih karakteristika Hearthstonea je to što svoje likove i predmete posuđuje iz World of Warcrafta. Ova masivna online igra uloga za više igrača (MMORPG), koju je također objavio Blizzard Entertainment prije skoro dvije decenije, dolazi s dizajnom otvorenog svijeta.

Omogućava igračima da se uključe u mnoštvo uzbudljivih aktivnosti, kao što su ispunjavanje misija i borba protiv čudovišta. Kao što su se njegovi programeri nadali, postigao je nevjerovatan komercijalni uspjeh, posljedično postavljajući temelje za stvaranje osam velikih paketa proširenja.

Najpopularnije Hearthstone stranice za klađenje 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Hearthstone karte

Karte su srž Hearthstoneovog igranja. Tipično, ovaj esport dolazi sa ove četiri vrste:

 • Minion karte
 • Spel karte
 • Karte heroja
 • Karte s oružjem

Naime, svaka karta je jedinstvena i predstavlja sposobnosti, efekte i likove koje igrači mogu posjedovati tokom mečeva. Na primjer, čarolije pokreću određeni jednokratni učinak, a igrači ih mogu koristiti da unište svoje protivnike ili potonje podanike.

Hearthstone igranje

Privlačan aspekt Hearthstonea je njegova jednostavna igra, a može se igrati i na PC-u i Mac-u. Korisnici Androida/iPhone-a također mogu preuzeti mobilne verzije ovog esporta i uživati u životu igrajući ga.

Hearthstone je takmičarski esport za dva igrača koji dolazi sa mečevima 1 na 1. Svaki od njih ima dva protivnika koji sudjeluju u bitci dok se naizmjenično igraju na svoje karte. Igrači su slobodni da prizovu 'poslužitelje' koji se mogu uključiti u mečeve u njihovo ime, što znači da bitka može biti između učesnika koji kontroliše kompjuter i igrača čoveka ili dva ljudska protivnika.

U Hearthstoneu, igrači biraju 'heroja' iz predanja Warcrafta koji će ih predstavljati. Neki od dostupnih načina igre su:

 • Solo Adventures
 • Arena
 • Dueli
 • Battlegrounds
 • Tavern Brawl

Klađenje na Hearthstone

Hearthstone je klasifikovan kao jedna od najboljih esport igara na koje se možete kladiti, pojašnjavajući zašto su ga mnogi igrači prihvatili. Kada neko želi da se kladi na to, mora potražiti renomiranu Hearthstone web stranicu za klađenje. Platforma koju favorizuje treba da obezbedi odlične kvote i odlične bonuse za kladioce u ovoj igri.

Ali uspješno klađenje na Hearthstone zahtijeva više od samog odabira najbolja stranica za esport klađenje. Igrači takođe imaju odgovornost da nauče kako to funkcioniše ili šta se od njih očekuje. Obično se mogu kladiti na pojedince koji će vjerovatno pobijediti u meču i druge faktore kao što su uloge i karte igrača. Osim toga, kladionici bi se trebali upoznati s dostupnim Hearthstone esport opkladama. To uključuje:

 • Pobjednik utakmice
 • Okreni opklade
 • Posebne opklade
 • Opklade za pravi novac
 • Hendikep opklade

Igrač mora razumjeti šta svaka od ovih opklada znači prije nego što ih stavi. Na primjer, pobjednik meča je pogodan za one koji planiraju da se klade na igrača za kojeg misle da će pobijediti u određenom meču. S druge strane, posebne opklade su konkretnije. Igrač se može kladiti na nešto poput igrača koji će najvjerovatnije prvi završiti određenu aktivnost u meču ili na karte koje će igrači koristiti tokom utakmice.

Zašto je Hearthstone popularan?

Neki ljudi ne razumiju zašto je Hearthstone jedan od najomiljenijih esporta današnjice. Istina je da postoji mnogo razloga da se ovo objasni. To uključuje:

Internet zajednica Hearthstone

Hearthstone je stekao naklonost miliona registrovanih igrača koji provode sate igrajući ga. Većina njih komunicira sa svojim vršnjacima na raznim forumima i web stranicama društvenih medija. Neke od tema o kojima razgovaraju uključuju nadolazeće turnire i savjete za uživanje u ovoj digitalnoj kartaškoj igri, koja pomaže početnicima da krenu na svoje Hearthstone putovanje i klađenje.

Igranje Hearthstone online

Ovo je nešto drugo što je uzrokovalo da popularnost Hearthstonea postepeno raste tokom godina. Igrači ne moraju ispunjavati nikakve komplikovane zahtjeve da bi uživali u ovoj igrici. Oni samo trebaju postići uređaje s preporučenim zahtjevima procesora i operativnog sistema. To uključuje AMD® Athlon™ 64 X2 ili Intel® Pentium® D i Windows 7, Windows 8, ili Windows 10.

Veliki igrači Hearthstonea

Još jedan element koji je povećao popularnost ovog CCG-a je njegova prilagođenost početnicima, što otvara vrata amaterima da se preobraze u velike igrače Hearthstonea. Vrijedi napomenuti da Blizzard Entertainment zahtijeva od svih igrača da istražuju "Novi rangovi igrača" prije nego što se pridruži pravilno rangiranim modovima. To im omogućava da igraju protiv drugih neiskusnih igrača i dobiju besplatne pakete kako igra napreduje.

Zašto ga obožavaju igrači Hearthstonea?

Igrači Hearthstonea ga smatraju zadivljujućim zbog svih nevjerovatnih prednosti koje dolazi. Za početak, ova igra ima nevjerovatne vizuale, da ne spominjemo vrhunski audio dizajn. Uz njegovu uzbudljivu igru, igrači ne očekuju ništa osim fantastičnog provoda kad god uđu u svoje igraonice.

Kako igrati Hearthstone

Neki esport igrači gravitiraju prema Hearthstoneu jer je njegovo učenje nezahtjevno. Jedna od strategija koje mogu koristiti da usavrše svoje igračke vještine je da poboljšaju svoj redoslijed fokusiranjem na igru. To im omogućava da promatraju ispravan redoslijed miniona i povećava kvalitet njihovog iskustva.

Najveći Hearthstone igrači i timovi

Očekivano, mnoštvo entuzijasta Hearthstonea voli ovu igru zbog uticaja nekih od njenih najplodnijih igrača, kao što su:

 • Santo Kenta (slava)
 • Wataru Ishibashi (posesi)
 • Yashima Nozomi (Alutemu)
 • Thijs Molendijk (Thijs)
 • Jerome Faucher (Monsanto)
 • Brian Eason (bloodyface)
 • Simone Liguori (Leta)
 • Enzo Flock (Warma)

Mnogi igrači također prate popularni Hearthstone timovi na koje se kladiti ih tokom takmičenja. Primjeri su:

 • Team Liquid
 • Nova eSports
 • Tim SoloMid
 • Cloud9
 • Fnatic
 • G2 Esports
 • Timska tajna
 • Spacestation Gaming
 • Dallas Empire
 • Comrade Gaming

Postoji li Hearthstone prvenstvo?

Da. Postoji godišnji Hearthstone World Championship, i to je velika stvar za cijelu zajednicu ove kartaške igre. Osam izuzetnih igrača Hearthstonea takmiči se za unaprijed određeni novčani nagradni fond tokom ovog takmičenja. Oni su iz Evrope, Azije, Pacifika, Amerike i Kine.

Prvi Hearthstone turnir održan je 2013. godine, mjesecima prije nego što je ova igra zvanično objavljena. Blizzard je odabrao osam istaknutih igrača Hearthstonea koji su učestvovali u ovom takmičenju. Artosis (Daniel Ray Stemkoski), jedan od najistaknutijih esport igrača, osvojio je ovo takmičenje, zasluživši priželjkivanu "Velemajstor ognjišta" naslov.

Uslijedilo je još turnira, a posljednji je Svjetsko prvenstvo u Hearthstoneu 2021. održano između 18. i 19. decembra. Pobijedio je Japanac Wataru Ishibashi, popularno poznat kao "posesi", odnijevši kući nevjerovatnu nagradu od 200.000 dolara. Posesi je pobedio slavu (Sato Kenta) sa 3-2 tokom finalnog meča, ali je potonji dobio i nagradu od 100.000 dolara.

Klađenje na Hearthstone Svjetsko prvenstvo

Ljubitelji Hearthstone esport klađenja mogu posjetiti YouTube kanal Hearthstone Esports kako bi prenosili utakmice Hearthstone Svjetskog prvenstva. To će pojednostaviti proces klađenja tako što će ih opremiti preciznim detaljima u vezi sa igračima i turnirom. Dostupni jezici su:

 • engleski
 • Japanski
 • Mandarin
 • španski (LATAM)
 • korejski
 • portugalski (LATAM)

Morate povezati svoj Blizzard Battle.net i YouTube nalog da biste gledali utakmice Hearthstone Svjetskog prvenstva i primali razne nagrade. Preporučljivo je da prvo nauče pravila podobnosti kako bi ih se pridržavali i uživali u gledanju bez muke.

Klađenje na Hearthstone kod provajdera

Hearthstone klađenje je puno više zadovoljavajuće kada igrač odabere vrhunske aplikacije za esport klađenje koje to pružaju. Primjetno, ovo nije uvijek lako, uglavnom za nove entuzijaste u esport klađenju. Na koje faktore ovi igrači treba da obrate pažnju? U nastavku pogledajte neke od njih.

Odds

Različiti provajderi nude različite kvote za Hearthstone kladioce. Igrači koji čeznu da uživaju u nezaboravnim iskustvima klađenja moraju odabrati platforme sa povoljnim koeficijentom jer se one pretvaraju u veće isplate.

Promocije

Bonusi obogatiti iskustvo kladioničara. Stoga bi se oni koji se klade na Hearthstone trebali zadovoljiti esport stranicama za klađenje koje pružaju unosne promocije kako bi se mogle kladiti na više utakmica, timova ili igrača.

Metode plaćanja

The najbolje stranice za esport klađenje prihvatiti razne sigurne metode plaćanja kako bi se omogućila pouzdana povlačenja i depozita. Opcije koje pruža bi takođe trebale podržavati mnoge valute kako bi deponovanje i podizanje gotovine bilo pogodnije za Hearthstone kladioce širom sveta.

Solidan korisnički servis

Sjajna Hearthstone platforma za klađenje daje prioritet potrebama kladioničara i nudi pouzdane stručnjake za korisničku podršku da im pomognu u ispunjavanju. Ovi stručnjaci bi trebali biti višejezični, ljubazni, strpljivi i dostupni cijeli dan i noć.

Danas, neki od najbolje rangiranih Hearthstone provajdera na tržištu uključuju 22Bet, Megapari, Betmaster, Casumo i Betwinner. Iako ove platforme nemaju iste karakteristike, imaju reputaciju da nude sjajna iskustva klađenja u esportu.

Pratite najbolje Hearthstone timove i kladite se tačno

Kao što se preporučuje, kladionici na Hearthstoneu bi trebali pretražiti internet u potrazi za svim vrijednim informacijama o ovom CCG-u kako bi napravili što tačnije opklade. Ovo uključuje visokorangirane timove ove igre, kao što su:

 • Team Liquid: Ovaj Hearthstone tim je osnovan 2000. godine u Holandiji. Danas se ponosi time što je u ligi najboljih esport organizacija, sa igračima specijalizovanim za Hearthstone i druge igre kao što su League of Legends, Dota 2, Heroes of the Storm, Apex Legends i Valorant.
 • Cloud9: Ovaj igrački tim je osnovan u Sjevernoj Americi. Dolazi s profesionalnim igračima poznatim po izuzetnim vještinama u Hearthstoneu i drugim popularnim esportovima kao što su Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, Smite i League of Legends.
 • Comrade Gaming: Kladionici bi također trebali paziti na Comrade Gaming, gejmerski tim sa sjedištem u Velikoj Britaniji sa Hearthstone igračima iz različitih dijelova Evrope.
 • Tim SoloMid: Neki ljubitelji esporta poznaju ovaj tim kao TSM, koji je sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, i nudi super talentovane igrače u Hearthstoneu i dugoj listi drugih igara, uključujući Battlegrounds Mobile India, Fortnite, League of Legends, Rainbow Six Siege, Apex Legends i Magic: The Gathering Arena.

Posebno, ovo nisu jedini izvanredni Hearthstone timovi. Igrači bi također trebali istražiti druge, kao što su Ace Breakers EU, Team Ascension, FlowEsports, Infected Gaming, ROOT Gaming, Meet Your Makers i Team Archon.

Za i protiv

U nastavku pogledajte glavne prednosti i nedostatke Hearthstonea.

Pros

 • Visoka kvaliteta: Hearthstone je sigurno među najboljim kolekcionarskim kartaškim igrama koje su danas dostupne. Njegov cjelokupni dizajn je atraktivan, a da ne spominjemo da je to uobičajena, uglađena opcija dizajnirana da ponudi maksimalnu zabavu i igračima i fanovima.
 • Pristupačnost: Hearthstone entuzijasti ne moraju ništa da plaćaju da bi igrali jer je besplatna. Zatim, ova igra je dostupna na operativnim sistemima Microsoft Windows i Mac OS X, pored Android pametnih telefona, što znači da uređaj igrača nije krajnji odlučujući da li uživa u Hearthstoneu ili ne. Osim toga, nudi ga mnoštvo aplikacija za klađenje na esport, dajući kladioničarima mnogo opcija koje treba uzeti u obzir kada se žele kladiti na to.
 • Živa zajednica: Hearthstone se može pohvaliti ogromnom, raznolikom i živahnom zajednicom kojoj se igrači i fanovi mogu pridružiti da razgovaraju i saznaju više o njoj. Svi su dobrodošli, bez obzira na njihov nivo iskustva ili znanja o kolekcionarskim kartaškim igrama. Većina članova porodice Hearthstone dostupna je putem platformi kao što su YouTube, Twitch, Facebook, Reddit i Twitter.
 • Jednostavnost: Mnogi igrači su priznali da im je lako razumjeti Hearthstone i kako on funkcionira. Dok su neki od njih početnici koji su se tek pridružili svijetu esporta, drugi su profesionalci s velikim znanjem o ovim igrama, uključujući Warcraft seriju.

Con

 • Igrači moraju iskašljati nekoliko dolara da otvore najnovije Hearthstone ekspanzije.

Razumijevanje Hearthstone kvota za klađenje

Svi koji se klade na Hearthstone treba da shvate kvote ovog CCG-a pre nego što daju svoje opklade. Kladionice ih obično izračunavaju, ali ne na sličan način. Zato se one koje nudi jedna stranica mogu razlikovati od drugih. Srećom, funkcionišu na isti način kao i svaki drugi sport, pa ako neko ima iskustva u klađenju na potonje, može ih razumeti bez napora.

Najpopularnije Hearthstone kvote su decimalne kvote, zahvaljujući njihovoj jednostavnosti. Sa njima je prilično lako izračunati njihove moguće povrate na osnovu njihovih uloga. Na primjer, ako pretpostavimo da Hearthstone igrač Y ima kvote 3,22, a igrač se kladi sa 10 dolara na njih, vjerovatno će dobiti 32,2 dolara (3,22 x 10) ako pobijedi.

Većina kladionica u Sjedinjenim Državama daje kvote na novčanu liniju, koje se također nazivaju američkim kvotama. Oni su predstavljeni pozitivnim (+) ili minus (-) znacima kao njihovim prefiksima. Dok negativne (-) kvote (favorite) ukazuju na iznos koji se mora uložiti da bi stekao 100$, pozitivni (+) pokazuju sumu koju treba zaraditi za svakih 100$ uloženih, i obično se dodeljuju autsajderima.

Igrači takođe mogu pronaći kladionice sa razlomkom kvota predstavljenim u razlomkom obliku. Čitanje ih je lako. Na primjer, ako su ¼, oni su nepovoljni jer igrači zarađuju 1 USD za svakih 4 USD koje ulože. Obično gornji broj predstavlja isplatu, dok donji broj označava iznos opklade.

Hearthstone savjeti i trikovi za klađenje

Posjećivanje Hearthstone web stranice za klađenje nespremno je obeshrabreno jer igrač može napraviti mnogo pogrešnih poteza i izgubiti cijeli svoj bankroll. Jedan od savjeta koji uvijek trebaju imati na umu je da im znanje o ovoj igri daje moć da daju dobitne opklade. Stoga bi kladionici trebali razumjeti sve aspekte Hearthstonea, uključujući karte, pakete za proširenje, turnire i klase.

Opet, Hearthstone kockarima se savjetuje da budu selektivni i objektivni kada se klade na ovu kartašku igru. U većini slučajeva, klađenje na igrača zato što se on sviđa je pogrešna strategija. Umjesto toga, igrači bi se trebali kladiti samo na utakmice i igrače u koje su barem sigurni. Klađenje na svaki meč ili turnir kako bi se povećao dobitak je također loša ideja.

About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
e-sportovi
About

Jun-ho Kim, južnokorejski dinamični esportski maestro, stoji kao svjetionik znanja na EsportRankeru. Spajajući analitičku snagu sa urođenom ljubavlju prema igrama, Jun-ho razotkriva zamršenu tapiseriju onlajn takmičenja, osiguravajući da igrači ostanu informisani i inspirisani.

Send email
More posts by Jun-ho Kim