Giants Gaming

Giants Gaming je osnovan u Malagi, Španija, 2008. Tim je formalno poznat kao Vodafone Giants. Međutim, popularnije je poznat kao Giants. Giants je profesionalna eSports kompanija sa sjedištem u Španjolskoj. Tim ima divizije koje učestvuju u League of Legends i drugim igrama. Ekipa League of Legends (LoL) učestvuje u European League of Legends Championship Series.

Ranije je organizacija koristila dva eSport tima u Rainbow Six Siege, gdje su stekli ogromnu popularnost. Jedan od timova iz Singapura takmičio se u Pro ligi jugoistočne Azije. Drugi iz Španije je učestvovao na državnom prvenstvu Španije.

Giants Gaming
Giants Gaming Studio

Giants Gaming Studio

Uz ovo ima konkurencije, zabave i dosta sadržaja vrhunski eSport tim. Objekti sadrže njihov studio za snimanje, u kojem se nalazi audio-vizuelna ekspertiza odjela za sadržaj, GGM Studios.

Nekoliko najpopularnijih emisija u ekosistemu Giantsa proizvodi se i emituje sa ove lokacije. Najpoznatija imena u eSportu putuju kroz njegove brojne setove, omogućavajući Giants Gaming-u da generiše neograničen sadržaj povezan sa svakodnevnim aktivnostima kluba.

Giants su više od profesionalnih sportista; imaju jedan od najpopularnijih eSports timova u industriji. Različiti odjeli kompanije okupljeni su u jedinstvenoj, transparentnoj i otvorenoj atmosferi koja je posebno namijenjena stvaranju stalne sinergije.

Kancelarije kluba nisu samo dobro dizajnirane da obezbede sve neophodne pogodnosti zaposlenima u kompaniji, već mogu da nastave sa regrutacijom novih članova.

Giants Gaming Studio
Giants Gaming igrači

Giants Gaming igrači

League of Legends spisak ima pet igrača. Među članovima su Nubar Sarafian alias MAXLORE (iz Ujedinjenog Kraljevstva), Antonio' TH3ANTONIO Espinosa (Španac) i Paul Lardin alias STEND (Francuz). Na spisku se nalaze i dva trenera, Jose Miguel Pinto, alias FEARLESS (Portugalac) i Alejandro Fernandez-Valdes, alias JANDRO (Španac).

Četiri osobe čine Valorant spisak. To su Adam "Jesse" Tvrtnek (Čeh) i Batuhan Malgaç alias "Rusija" (Turski). Druga dva igrača, Adolfo Gallego Hermida alias FIT1NHO i Fabian 'QUICK' Pereira Gomez, su Španci.

Popis Fighting Games je u potpunosti španski. Joan Namay Millones, alias Shanks, profesionalni je igrač Dragonballz-a za Giants Gaming. VEGAPATCH, službeno poznat kao Alfonso Martinez Pozo, je profesionalni igrač Street Fightera za Giantse zajedno sa Javierom Sanabrijom Gruesom, alias SH4RIN. José Mara Mate Moreno, alias CAIPER, je Giantov profesionalni Tekken igrač.

U Pokemonu, Miguel Marti de la Torre, alias Sekiam predstavlja Giants Gaming.

Giants Gaming igrači
Najjače igre Giants Gaminga

Najjače igre Giants Gaminga

  • Valorant: Giants Gaming se pridružio Valorant juna 2020. sa jezgrom slobodnog agenta SuperStars, Yurii, donQ i Fit1nho, a kasnije su dodali StarWraith i HITBOX kako bi zaokružili spisak. Ubrzo nakon toga, Hitbox je prešao na trenersko mjesto i zamijenio ga je Jonba. Doveli bi petog i posljednjeg člana SuperStarsa, eXerZ, kao zamjenu nakon nekoliko pristojnih nastupa na lokalnim takmičenjima. Imali su neke pristojne rezultate u Evropi sa ovom postavom, ali njihov pravi uspjeh došao je na španskoj sceni, gdje su stigli do finala nekoliko LVP Genesis Cupova i visokih ciljeva na NGL Open-u i GameGune 22.
  • Liga legendi: The liga legendi dio korporacije osnovan je u julu 2012. Imali su impresivne nastupe na turnirima, uključujući treće mjesto na DreamHack Valencia 2012 i The Siege.
  • Apex Legends: Prije prvog Svjetskog prvenstva u ovoj disciplini, Giants Apex Legends postava je objavljena u avgustu 2019. Tim Giants Gaminga rutinski se takmiči u finalima međunarodnih turnira i prvi je i jedini evropski tim koji je osvojio tri ALGS evropske kvalifikacije.
Najjače igre Giants Gaminga
Zašto je Giants Gaming popularan?

Zašto je Giants Gaming popularan?

Giants Gaming tim nudi širok spektar igara na koje se možete kladiti. Stoga, najbolje stranice za klađenje na eSports nude različite kvote. Sposobnost Giantovog spiska da se takmiči na vrhunskim profesionalnim nivoima bila je ključna za njihov uspjeh.

Španski tim predstavlja širok spektar dostignuća prethodnih zvezda. Ova istorijska zaostavština i značajni odnosi pomogli su u regrutovanju vrhunskih talenata u Giantove spiskove. Ovi faktori su također pomogli rastu tima, što ga čini jednom od najpopularnijih opcija za klađenje u eSportovima.

Giants Gaming se udružio s nekoliko međunarodnih brendova kako bi im pomogao da prošire svoj tim. Nike, KITKAT, NESQUIK, Chupa Chups i Burger King su globalni partneri Giants Gaming tima. Zvanični partneri eSports tima su Maggi Fusian, Diesel Only the Brave i Hot Wheels. Drift je, između ostalih, jedan od Giantovih licenciranih provajdera igara, koji pomaže u pokretanju brenda.

Zašto je Giants Gaming popularan za klađenje?

Giants Gaming je imao dosta uspjeha, posebno u Dota 2. Tim je dobro poznat u Evropi i ima velike sljedbenike. Njihov fokus na to da se etabliraju kao svjetski brend pomogao im je da postignu još veću privlačnost.

Prije nego se upuste u bilo koju aktivnost klađenja na mreži, igrači bi trebali obaviti svoj domaći zadatak. Iako nijedan tim ne može garantovati uspjeh, igrači to mogu iskoristiti savjeti za online eSport klađenje u svakom slučaju. Pojedinci ih mogu koristiti za upoznavanje s određenim igrama.

Zašto je Giants Gaming popularan?
Nagrade i rezultati Giants Gaminga

Nagrade i rezultati Giants Gaminga

Valorant

Valorant divizija je među najboljim eSport timovima. Tim je ostvario nekoliko pobjeda tokom godina. 2021. godine, Giantsi su osvojili LVP-Rising Series #3, ali su kasnije završili treći na Red Bull Home Ground #2. Tim je također bio drugoplasirani na VCT 2021: Europe Stage 3 Challengers 2, osvojivši 11.000 dolara.

2020. tim je osvojio Valorant Master Series Invitational #1, Guardianes GG Series #2 i LVP-Genesis Cup Vision. Bio je drugoplasirani u tri navrata, uključujući i LVP – Genesis Cup Viento. Druge dvije prilike bile su LVP-Gemini Cup Fuego i GameGune 22.

League of Legends (LoL)

Tim ima neke zapažene pobjede, uključujući Iberijski kup 2021. Osvojili su i Superligu 21. sezone i Iberijski kup 2020. Osim toga, tim je imao različite rezultate. Tri puta su bili na drugom mjestu; Iberian Cup 2019, European Masters Summer 2019 i Iberian Cup 2018. Do sada je tim osvojio preko 85.000 dolara na raznim turnirima.

Tim je također osvojio nekoliko nagrada. U SuperLiga Orange sezoni 18, Attila je nagrađen za najkorisnijeg igrača, dok je NightT osvojio Rookie of the Split u EU LCS Summer 2016. NightT je također imenovan u EU LCS Summer 2016 All-Pro tim. SMittyJ je nagrađen 3. All-Pro timom na EU LCS Summer 2016.

Counter-Strike: Global Offensive

16. marta 2020. Gro je napustio svoju organizacionu poziciju kako bi se fokusirao na trenerstvo. Međutim, u aprilu iste godine, spisak Giants Gaminga je preuzeo Cloud9. Tokom godina, tim je osvojio preko 3,000,000 dolara u novčanom iznosu od raznih takmičenja. Jedan od najzapaženijih rezultata bio je na PGL Major Kraków 2017, gdje su završili prvi i dobili pola miliona dolara novčane nagrade.

Tim je uspješan u pogledu nagrada i osvojenih pozicija. Završio je kao prvi na Funspark ULTI 2021 i V4 Future Sports Festivalu – Budimpešta 2021, gdje je osvojio 150.000 dolara i 169.000 dolara, respektivno. Uprkos tome što je završio kao drugoplasirani u Blast Premier: World Final 202, tim je dobio 250.000 dolara u novcu. Završili su treći u PGL Major Stockholm 2021., ali je uspio osvojiti nagradu od 140.000 dolara. Giants Gaming je osvojio Intel Extreme Masters XV – Svjetsko prvenstvo sa ogromnih 400.000 dolara nagrade.

Nagrade i rezultati Giants Gaminga
Najbolji i najpopularniji igrači Giants Gaminga

Najbolji i najpopularniji igrači Giants Gaminga

  • MAXLORE: Nubar Sarafian je igrač League of Legends koji se vraća u svoj rodni grad nakon dobre sezone u Superligi sa Movistar Ridersima 2021. Kada je igrao za Misfits 2017. godine, postao je globalna senzacija i nastavlja da pokazuje svoj visoki nivo iz godine u godinu .
  • JESSE: Adam Tvrtnek je odličan profesionalni igrač League of Legends. U svom dvogodišnjem iskustvu, Jesse ima pobjednički rekord sa timovima u kojima je igrao, pobjeđujući u petorazrednim B i C takmičenjima. Posljednjih nekoliko mjeseci proveo je na UCAM-u, gdje je osvojio svaki turnir na kojem se pridružio.
  • RUSIJA: Batuhan Malgaç je profesionalni Valorant igrač koji predstavlja poznati eSport tim, Giants Gaming. Turski igrač je dominirao takmičenjem u Španiji nakon što je briljirao u svojoj rodnoj naciji.
  • drške: Joan Namays Millones je profesionalni igrač Dragonball Z za Giants. On je nesumnjivo najbolji. On je jedini španski takmičar koji je namamio sve ostale španske zajednice u igrama da budu svjedoci njegovih podviga na EVO, najvećem svjetskom takmičenju u borbenim igrama. Završio je četvrti u EVO-u, srušivši sve prethodne rekorde.
Najbolji i najpopularniji igrači Giants Gaminga
Gdje i kako se kladiti na Giants Gaming?

Gdje i kako se kladiti na Giants Gaming?

Jedna od najnovijih popularnih akcija igrača je klađenje na eSport. Mjesečno se igra nekoliko utakmica koje uključuju Giants Gaming. The najbolje stranice za klađenje na eSport dati kvote na svaki aspekt takmičarske igre. Klađenje na Giants Gaming timove može izgledati drugačije od tipičnog sportskog klađenja, ali kako se igrači naviknu, primijetit će da se ne razlikuje od klađenja na klasične mečeve.

Igrači daju okladu na eSports i pobjeđuju. To je isto kao da stavite i dobijete standardnu opkladu. Igrači treba da odaberu svoje omiljeno tržište za klađenje u eSport-u i provjere eSport kvote kako bi bili sigurni da je savršeno za njih. Zajednica, prijenos uživo, statistika, društveni mediji i još mnogo toga od najboljih eSport kladionica čine klađenje na eSport tako zabavnim iskustvom.

Koja je najbolja strategija klađenja za ovaj tim?

Kvalitet i količina dostupnih klađenja na eSport značajno variraju od jedne do druge kladionice. Klađenje na meč, odnosno klađenje na ishod utakmice ili značajnijeg događaja, trenutno je najpopularniji tip. Međutim, neke od najboljih web stranica za klađenje u eSportu, uključujući 1xBet, Pixel.bet, Betwinner, eksperimentišu sa klađenjem "uživo" ili "u igri", što uključuje klađenje na događaje koji se dešavaju tokom utakmice.

Tržišta u igri su izazovna za postavljanje i održavanje tradicionalnim sportovima. Dakle, proći će mnogo vremena prije nego što se pojave dobri izbori za klađenje uživo za širok spektar eSport događaja kod velikog broja kladioničara.

Gdje i kako se kladiti na Giants Gaming?