Vaš vodič za klađenje na eSport 2024

Industrija eSporta igara je stekla značajnu popularnost u posljednje dvije do tri godine. Jedan od glavnih razloga sve veće popularnosti je pandemija Covid-19 koja je pogodila svijet. Pandemija je dovela do otkazivanja brojnih mejnstrim sportskih događaja. Shodno tome, eSportovi su postali glavna opcija jer su se događaji mogli nastaviti na mreži za to vrijeme. Mnogi kladioničari su se također prebacili na punting na eSports kako su se tržišta sportskog klađenja smanjivala.

Mnogi igrači i igrači su još uvijek relativno novi u klađenju na esport. Međutim, kriva učenja može biti malo strma i može imati vrlo visoke troškove za kladioničare. Umjesto da igrači sve shvate u pokretu dok je njihov novac u pitanju, oni mogu koristiti vodiče za klađenje u esportu.

Najbolji vodiči za klađenje u esportuRazlozi za korištenje vodiča pri klađenju na esportsVrste vodičaPojmovnik klađenja u esportu
Aplikacije za kleđenje

Savremeni čovjek je oduvijek tražio pouzdane i praktične načine za snalaženje u životu. Zahvaljujući napretku u tehnologiji, sada je moguće pristupiti raznim uslugama iz bilo kojeg trenutka i u bilo koje vrijeme. Na primjer, u svijetu eSports igara, sada je lakše nego ikada pridružiti se aplikaciji za klađenje na eSports i započeti klađenje na mreži.

Prikaži više
Strategija klađenja

Esportsko klađenje se smatra novim trendom u svijetu klađenja i postalo je popularan način provođenja vremena na mreži dok pokušavate osvojiti nešto novca. I dok klađenje na eSport, kao i svaki drugi oblik kockanja, ne garantuje nikakav profit, dobra strategija može vam pomoći da maksimalno iskoristite iskustvo.

Prikaži više
Kako se kladiti

U ovom vodiču za klađenje na eSport, saznajte sve o klađenju na elektronske sportove. Također, ostanite sa nama kako biste saznali koji su najbolji žanrovi video igara i naslovi video igara na koje se možete kladiti, kao i savjete za klađenje u eSportovima. Nema sumnje da industrija eSporta svjedoči eksponencijalnom rastu. S dolaskom pandemije, eSports klađenje je procvjetalo, a danas je to najbrže rastući oblik klađenja.

Prikaži više
Klađenje objašnjeno

Prema zapisima, prvo zvanično takmičenje u video igricama održano je 19. oktobra 1972. Utakmica je bila zasnovana na video igrici pod nazivom Spacewar i održana je na Univerzitetu Stanford. Nazvana je Međugalaktička olimpijada svemirskog rata. Nagrada je bila jednogodišnja pretplata za Rolling Stone, koju su osvojili Bruce Baumgart, Tovar i Robert E Maas.

Prikaži više
Terminologija

Žargon se odnosi na posebne izraze, fraze ili riječi koje se koriste u određenoj oblasti ili profesiji, kao što su pravo, sport, medicina, biznis, itd. Obično žargon razumiju korisnici u toj određenoj oblasti; to je drugim ljudima teško razumjeti. Ipak, žargon eSporta je zasebna oblast i ima širok spektar fraza i terminologija koje koriste kladionici i igrači. I dok su neke od ovih terminologija specifične za igru, druge su opće terminologije.

Prikaži više
Pronađite najbolje sajtove

Tržište esporta doživjelo je astronomski rast u posljednjih nekoliko godina (ovo je 2022.), a prihodi ostvareni u industriji svake godine dostižu najviši nivo svih vremena. Globalna gledanost eSporta se također enormno povećala, sa stotinama miliona koji se sada uključuju da gledaju eSport turnire. U stvari, očekuje se da će gledanost esporta dostići 0,5 milijardi do 2024. godine, kako je izvijestilo Udruženje potrošačkih tehnologija.

Prikaži više
Pronađite savršeni bonus

Rastuća popularnost eSport igara dovela je do toga da kladionice koriste različite strategije kako bi igrače zadržali motiviranim. Upotreba bonusa je nesumnjivo sastavni dio marketinga eSporta. Kako industrija onlajn igara postaje žestoka konkurencija, ostaje jasno da igrači eSporta imaju još veće šanse da dobiju najbolje bonuse.

Prikaži više
Žanrovi esportskih igara

Prije otprilike jednu deceniju, niko ne bi mogao zamisliti da će se takmičarski sport uzdići dalje od tradicionalnih sportskih događaja. S obzirom da esport igre osvajaju industriju igara na udaru, nema sumnje da se ove igre mogu dobro nadmetati s konvencionalnim sportovima. Ali šta je zapravo esport igra? Koji žanrovi esporta postoje? Zašto ih je važno poznavati za klađenje?

Prikaži više

Arbitražno klađenje

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter

Najbolji vodiči za klađenje u esportu

Tu su i vodiči za klađenje za iskusne ili iskusne kladioničare koji žele poboljšati svoje strategije. Vodiči su dostupni za gotovo sve esportove koji se nude na stranicama za kockanje.

Treba napomenuti da nisu svi vodiči za klađenje u esportu efikasni za sve. Neki čak mogu imati pogrešne informacije. Stoga je za igrače bitno da svoje vodiče nabavljaju samo iz renomiranih izvora. Igrači bi također trebali biti selektivni u pogledu toga koji vodič slijediti.

Istraživanje je korisno pri odabiru najboljih vodiča za esport. Različiti esport događaji obično nude različite opklade na istu igru ili turnir.

Odlučivanje o pravom može biti pomalo zbunjujuće, posebno za početnike. Neki kladioničari možda čak nisu ni svjesni nekih vrsta opklada prikladnih za njihove strategije klađenja. Dobar istraživački rad može pomoći igraču da odabere opklade koje će najvjerovatnije imati pozitivan ishod.

Esportski vodiči također mogu pomoći igračima da naprave bolja predviđanja. To je zato što omogućava igračima da saznaju više o tome timovi ili igrači. To uključuje istoriju njihovog nastupa i trenutnu formu. Takve informacije mogu pomoći u poboljšanju odluka o klađenju.

Čitanje vodiča važan je dio napora bilo kojeg igrača na dubinskoj pažnji. Vodiči za klađenje na esport ne samo da pružaju opšte informacije, već i pomažu igračima da kreiraju efikasne strategije klađenja. Znati više o esport timovima ili igračima i njihovim nastupima olakšavaju formuliranje novih strategija, posebno kako i kada se kladiti.

Razlozi za korištenje vodiča pri klađenju na esports

Klađenje na eSports može biti prilično izazovno, a kamoli znati prave opklade za postavljanje. Vodiči su posebno korisni početnicima koji nemaju jasnu ideju kako se kladiti na esport.

Još jedan glavni razlog je ušteda vremena. Korištenje vodiča za klađenje može smanjiti vrijeme koje igrači trebaju provesti u istraživanju. Oni samo trebaju slijediti ono što je u vodiču. Međutim, moraju osigurati da koriste pouzdane vodiče za klađenje iz pouzdanih izvora.

Vodiči za klađenje u esportu također mogu pomoći, također mogu biti korisni pojedincima koji ne znaju ništa o esportu ili klađenju općenito. Drugim riječima, vodiči za klađenje na esport mogu pomoći da se pokrije nedostatak znanja.

Vrste vodiča

Postoje četiri glavne vrste vodiča za klađenje video igara, od kojih svaki nudi različite prednosti. U nastavku je kratak opis svakog od njih.

 • Vodiči sa uputstvima: Vodiči s uputama općenito su osmišljeni da pomognu boljim osobama kroz opći proces pronalaženja i stavljanja opklade. Obično su u formatu korak po korak. Na primjer, igrač koji ne zna kako da pristupi odjeljku za esport na web mjestu za klađenje ili da stavi opklade na esport igru može se obratiti vodičima s uputama.
 • Strateški vodiči: Kao što ime govori, strateški vodiči su dizajnirani da pomognu igračima da izaberu efikasne strategije klađenja na esport. Mnoge različite strategije klađenja za esportove čine odabir pravih izazovnim, čineći vodiče za strategije bitnim.
 • Objašnjenja: Objašnjenja su vodiči dizajnirani da daju informacije. Oni imaju za cilj da pomognu igračima da bolje razumiju sve što se tiče klađenja na esport. Igrači tada mogu iskoristiti to znanje za donošenje bolje informisanih odluka o klađenju.
 • Vodiči za kvote: Vodiči za esport kvote su dizajnirani da pomognu igračima da razumiju kvote koje se nude za esport igre. Vodiči im također mogu pomoći da shvate kako mogu kombinirati kvote i prednosti i rizike kombinovanja kvota. Vodiči za kvote također mogu pomoći igračima da odaberu prave kvote.

Pojmovnik klađenja u esportu

 • Opklada na 3: Ovo je popularan format u esportu u kojem se dobitna opklada odlučuje u tri runde ili mape. Igrač ili tim koji pobijedi u dvije runde ili karte postaje pobjednik.
 • kladioničar: Kladionica je neformalni izraz za kladionicu. Sportska kladionica ili operater za sportsko klađenje također se mogu koristiti.
 • Ekskluzivna esport kladionica: To se odnosi na kladioničara koji nudi samo klađenje na esport. Sajtovi za klađenje na esport ne nude opklade ni na jedan konvencionalni sport.
 • bankroll: Bankroll se odnosi na novac igrača na njihovim računima za klađenje, koji oni mogu koristiti za klađenje po svom nahođenju.
 • Povremeni igrač: Povremeni igrač je igrač koji se kladi uglavnom u zabavne svrhe i ne koristi nikakve strategije prilikom klađenja.
 • Prva krvna opklada: Vrsta opklade jedinstvena za online esport klađenje u kojoj se igrači mogu kladiti na to koji će tim ili igrač postići prvo ubistvo u igri pucanja ili borbe.
 • Ako se kladi: Ovo su posebne vrste opklada koje važe samo kada su ispunjeni različiti unapred određeni uslovi.
 • Klađenje u igri: To je kada igrač stavlja opkladu na meč nakon što je već počeo. Dostupnost ovakvih opklada se obično često menja tokom igre, kao i kvote.
 • Opklada na pobjednika karte: To je opklada na tim koji će pobijediti na pojedinačnoj mapi u relevantnom esport meču.
 • Sljedeća opklada za ubistvo: Esport opklada na tim da postigne 'sljedeće ubijanje' u relevantnoj esport igri.
 • Nema radnji: Tržište ili selekcija je poništena, što rezultira time da se svim kupcima nadoknađuju plate.
 • Konačna opklada: To je opklada na ishod a takmičenje ili turnir kao cjelina.
 • Klađenje na skinove: Neuobičajena vrsta esport klađenja u kojoj igrači klade svoje predmete u igrici.
 • Vrijednost opklade: To je opklada sa verovatnijim ishodom nego što njeni izgledi sugerišu, obično prema shvatanju igrača.
 • Format kvota: Na taj način se predstavljaju kvote, kao što su decimalni, razlomci ili formati novčanog reda.
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević