Vijesti

August 18, 2022

Timski duh kupio sjajnog snajpera

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Preko njihovih Dota 2 divizije, Team Spirit je doživio ogromnu popularnost. Njihovoj ozloglašenosti doprineli su vrhunski rezultati na nekoliko takmičenja, gde su pobeđivali poznate sportiste. Navijači su gledali trijumf Team Spirit-a na jednom od najuzbudljivijih turnira kojima su svjedočili, The International 10. 

Timski duh kupio sjajnog snajpera

Kada su pobijedili prethodne pobjednike, OG Esports, Team Spirit se pokazao kao ultimativni mračni konj sezone. To je bio trenutak kada su stekli najveću popularnost i od tada su postali popularan izbor u online esport klađenju.

Team Spirit najavljuje dopunu svom popisu

Igor W0nderful Ždanov je izabran od strane cybersportska organizacija Team Spirit da popuni poziciju snajpera u CS: GO timu nakon opsežnih pregleda i testova. Ovaj 17-godišnjak je igrao sa MAJESTY, Project X, Trasko Esports i HellRaisers tokom svoje dvije godine profesionalnog igranja igara. Trenutno je jedan od najperspektivnijih igrača u CIS regiji.

W0nderful je tokom ispita pokazao svoje šutersko umijeće i snažne sposobnosti međuljudske i poslovne komunikacije. Igrač će se u narednih nekoliko dana priključiti postavi u Beogradu, a ekipa u celini će početi sa ozbiljnim takmičarskim treninzima.

Koliko je vrijedan duh igrača za tim?

Tim CS: GO trener Sergej Hali Šavajev rekao je da su oduševljeni što imaju igrača. W0nderful se pokazao besprijekorno na testovima i pokazao neuobičajeno zrelu volju i samopouzdanje. Uz odgovarajuću dozu marljivosti i rada, novi potpisnik će vjerovatno postati igrač najvišeg kalibra.

W0nderful je stilski i intelektualno kompatibilan s Team Spiritom, a trener vjeruje da igrač neće imati problema u komunikaciji. Timski duh predviđa da će se w0nderful polako ali sigurno uklopiti u njihovu grupu. Trener će pratiti razvoj igrača od utakmice do utakmice. Tako će se w0nderful na kraju naviknuti na Timski duh i uskoro zajedno okusiti ogromne pobjede.

Predstojeći događaji Team Spirit-a

2022–2023 Dota Pro Circuit

Timovi mogu zaraditi bodove u Dota Pro Circuit-u tako što će završiti na prvom ili drugom mjestu na turnirima koje sponzorira Valve. Poziv za togodišnji The International je upućen najboljim timovima na rang listi na kraju godine. Prethodna procedura direktnog poziva zamijenjena je novom nakon The International 2017.

Team Spirit trenutno učestvuje u Diviziji I DPC EEU 2021/2022 Tour 3. Tri najbolja tima napreduju na PGL Arlington Major 2022. Najboljih šest timova ostaje u svojoj diviziji za uvodnu rundu predstojeće DPC sezone. Kao rezultat toga, čini se da će Team Spirit učestvovati u oba ova takmičenja.

BLAST Premier Svjetsko finale 2022

Osam timova će se takmičiti na CS: GO S-Tier kružnom turniru za udio u nagradnom fondu od 1.000.000 USD. Ovaj događaj će se održati u Etihad Areni u Abu Dabiju od 14. decembra do 18. decembra. Naravno, timovi moraju steći BLAST Premier Points, koji se distribuiraju na raznim događajima tokom sezone.

Takmičenje počinje sa dve duple eliminacione grupe (GSL), svaka sa po četiri tima. Sve utakmice su Bo3 i prve tri ekipe iz svake grupe prolaze u doigravanje. Pobjednici grupne faze prolaze u polufinale, dok drugoplasirani prolaze kao visoki nosioci u četvrtfinale. Timovi koji završe na trećem mjestu u grupnoj fazi dobiće niske nosioce i proći će u četvrtfinale.

Nedavna takmičenja Team Spirit-a

U najnovijem takmičenju PGL MAJOR ANTWERP 2022, tim Spirit je bio treći. S-Tier oflajn takmičenje održano je u Belgiji od 9. do 22. maja u Sportpaleisu u Antwerpenu. Dvadeset četiri tima takmičila su se u counter strike turniru za udio u nagradi od 1.000.000 dolara.

Team Spirit je bio odličan izbor u online klađenju i činilo se da je rani favorit. Tim je pobijedio u takmičenju Legends Stage od 14. maja do 17. maja. Najboljih 8 timova plasiralo se u Champions Stage u ovoj rundi švicarskog sistema sa 16 timova, dok je 8 najboljih timova eliminirano.

Prvenstvo je počelo u četvrtfinalu, gdje je Team Spirit pobijedio FURIA Esports sa 2-0. Ali obećavajući početak turnira za njih završio se u polufinalu u rukama eventualnih šampiona FaZe Clan. Kao trećeplasirani na turniru, Team Spirit je dobio nagradu od 70.000 dolara.

Kako se kladiti na Team Spirit

Igrači moraju biti punoljetni za kockanje i imati dozvoljeno kockanje u esportu u njihovoj zemlji počnite istraživati esport klađenje marketplaces. Igrači mogu odlučiti između korištenja pravog novca ili skinova (virtuelnih objekata u igrama) prilikom klađenja.

Trenutno je kockanje kože mnogo češće od gotovinskih opklada. Popularne kategorije web stranica uključuju kladionice, lutrije, rulet i bacanja novčića. Većina aktivnosti klađenja u skin kladionicama se plasira pomoću CS: GO skinova.

Igrači neće imati problema s odabirom kladionice jer je dostupno nekoliko vrhunskih esport stranica za klađenje. Ove internet stranice za klađenje pružaju značajna tržišta za klađenje za različite esportove, uključujući Team Spirit.

Strategije za klađenje na timski duh

Jedan od najbolji savjeti za klađenje na esport je kladiti se na pobjednika bilo kojeg Team Spirit meča. Klađenje na tačan rezultat i klađenje na hendikep na tržištu pobjednika utakmice su također povoljne opklade.

Dodatno, korisnici se mogu kladiti na broj rundi i mapa koje će Team Spirit pobijediti u seriji i na hendikep karte.

Iako su malo izazovna, Neriješene igre ili Produžetak i Više/Manje tržišta na ukupno odigranih rundi na mapi su dostupne. Potrebno je više istraživanja o prethodnim dostignućima timova, pa čak i nedavnim najavama da bi se povećala vjerovatnoća uspjeha.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti