Sve o klađenju na Team Spirit

Team Spirit je ruska kompanija za igre na sreću sa sjedištem u Moskvi. Konobar, manekenka i budući doktor formirali su tim nakon što su napustili posao i studije kako bi se bavili svojom strašću za igranjem igara. Osnovali su tim 2015. godine i nastavili da se takmiče na turnirima Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, League of Legends i Hearthstone. U samo šest godina, grupa je postala vrhunski esport tim.

Njihov primarni cilj je da se takmiče sa najboljim igračkim klubovima na svijetu i da konstantno nastupaju na vrhunskom nivou. Kroz angažovanje strateške i svrsishodne saradnje, tim ima za cilj da utiče na svoje društvo.

Sve o klađenju na Team Spirit
O timskom duhu

O timskom duhu

U ljeto 2021. godine potvrđeno je da DPC sezona neće početi do druge polovine godine. Tokom ovog vremena, Team Spirit je eksperimentisao sa novim strategijama formiranja liste. Željeli su pronaći nova imena koja će im pomoći da izgrade jedan od najboljih esport timova. Od preko 80 zainteresovanih igrača, samo 12 će biti u užem izboru za sve pozicije.

Žuta podmornica je osnovana i odmah je počela predstavljati Timski duh na raznim takmičenjima. Prema Chukalinu (izvršnom direktoru grupe), cijela renesansa i potpisivanje liste Yellow Submarinea bili su dio ciljeva tima.

Potpisivanje je objavljeno na službenoj web stranici tima i na društvenim mrežama. Esportski tim je također najavio dodavanje Silenta kao novog trenera (Airat Gaziev). U decembru 2020., Team Spirit se trijumfalno vratio u Dota 2 sa bivšim spiskom Yellow Submarine.

O timskom duhu
Igrači Timskog duha

Igrači Timskog duha

Svaki učesnik u ovom timu odlučio je da prekine studije i posao radi obuke. Svi igrači tima za CS: GO takmičare su Rusi. To su Chopper (Višnjakov Leonid), Magixx (Vorobjev Boris), Degster (Gasanov Abdulkhalik), Patsi (Isyanov Robert) i S1ren (Ogboblin Pavel).

Tri Rusa, TORONTOTOKYO (Khertek Alexander), Collapse (Khalilov Magomed), Miposhka (Naydenov Yaroslav), i dvije Ukrajinke, Mira (Kolpakov Miroslaw) i Yatoro (Mulyarchuk Ilya), čine Dota 2 spisak tima.

Griffon (Gudkov Nikita), Dreampull (Leksin Mark) i Diamondprox (Reshetnikov Danil) su tri Rusa u timu League of Legends. Mytant (Zavalny Evgeny) i Edward (Abgarian Edward iz Jermenije) kompletiraju petočlani tim.

Silvername (Vladislav Sinotov) iz Rusije je jedini predstavnik tima na Hearthstone turnirima.

Igrači Timskog duha
Najjače igre Team Spirit-a

Najjače igre Team Spirit-a

Dota 2

Nakon što je kupio CIS Rejects u decembru 2015., Team Spirit je debitovao u ovoj igrici. Uzdigao se kroz niz mješovitih rezultata i postao jedan od najjačih ekipa na Dota 2 turnirima. Učvrstio je svoje mjesto među najboljim timovima na svijetu. U Velikom finalu Internationala 2021, tim je pobijedio PSG.LGD.

Za ove podvige zaradili su ukupno 18.208.300 američkih dolara. Bila je to najveća nagrada ikada u istoriji video igrica. Bili su prvi istočnoevropski tim koji je osvojio internacionalno prvenstvo otkako je Natus Vincere pobijedio u svom debitantskom meču 2011. Nakon njihove pobjede, Team Spirit je postao jedan od najpopularnijih esport timova koji je stekao veliki broj sljedbenika i poslovne ugovore širom svijeta.

Count-Strike: Globalna ofanziva

U junu 2016. godine, organizacija je potpisala članove Team Fenomen. Tokom velikih šampionata, grupa je napredovala kako bi se pošteno takmičila. iDISBALANCE (Artem Jegorov) i chopper (Leonid Vishnyakov) pridružili su se timu tri godine nakon osnivanja. I COLDYY1 (Pavel Veklenko) i SotF1k (Dmitrij Forostjanko) su iste godine otpušteni iz tima. Njihov cilj je regrutirati perspektivne igrače koji mogu predstavljati klub na velikim turnirima širom svijeta. Za zamjenu otpuštenih igrača doveden je Mir (Nikolaj Bitjukov) iz Gambit Gaminga i 17-godišnji Magixx (Boris Vorobjov) iz ESPADA tima.

Najjače igre Team Spirit-a
Zašto je Team Spirit popularan

Zašto je Team Spirit popularan

Iako se tim nakon formiranja suočio sa domaćim timovima, pokazao je svima da ga nikada ne treba umanjiti. Nisu se dobro plasirali ni na početnim i narednim turnirima, ali izvanredni rezultati u nekoliko utakmica naveli su ih navijačima da ih prepoznaju. Učeći na vlastitim greškama i kontinuiranim poboljšanjem, tim je osvojio BTS Pro Series Season 4: EU/CIS nakon što je završio među 5 najboljih (4.) u Epic Prime League Sezoni 1 (2020).

Timski duh je stekao ogromnu popularnost kroz njihovu Dota 2 odjeću. Vrhunski završava razni turniri gdje su uznemirili vrhunska imena radila su u prilog njihovoj popularnosti. International 10 je bio jedan od najuzbudljivijih turnira za gledanje, a navijači su pratili put Team Spirit-a do pobjede. Tada su stekli najveću popularnost demonstrirajući da su ultimativni mračni konj sezone porazivši prethodne šampione (OG Esports).

Evropski tim (OG) Europe pobijedio je u izdanjima 2018. i 2019. godine The International. Počeli su u donjem rangu, eliminišući favorite turnira i najjače ekipe. Tim je polako napredovao dok na kraju nije osvojio najveći nagradni fond u istoriji video igrica nakon uzbudljivog finala od 5 utakmica.

Zašto je Team Spirit popularan
Team Spirit nagrade i rezultati

Team Spirit nagrade i rezultati

U avgustu 2020. počela je velika era trenutnog timskog duha. U tom trenutku pet igrača se udružilo pod imenom Yellow Submarine. Tim je prošao izuzetno dobro, čak je došao do vrha CIS rang-liste. Kao rezultat toga, Team Spirit ga je preuzeo kao jednu od svojih divizija i pristao da potpiše sve svoje igrače. Tim se, međutim, nije takmičio u Dota (2020) šampionatima nakon što je događaj otkazan zbog globalne pandemije COVID-19.

Internacionalno prvenstvo u Dota 2 igrici su najunosniji događaji u igricama. Postavili su svjetski rekord po novčanom nagradnom fondu koji se nudi na posljednjih šest turnira. Nakon promjene lokacije događaja, prošlogodišnji događaj održan je u Bukureštu, Rumunija. Isprva se očekivalo pojavljivanje javnosti na tribinama, ali zbog opasnosti od širenja COVID-19, Valve (domaćin) je odlučio da odustane od prisustva javnosti u korist virtuelnog modela za praćenje utakmica.

Nagrade

Što se tiče novčane nagrade, Turnir 2021. je bio rekordan događaj. Imao je ukupan nagradni fond od 40 miliona dolara, od čega je 18 miliona otišlo pobjedničkom timu - Team Spirit. Uspjeli su se osvetiti za prethodni poraz od PSG-a: LCD na OGA Dota PIT Invitational, gdje su osvojili drugo mjesto. Zahvaljujući zajednici koja je kupila Compendium i Battlepass, Valve je mogao garantirati ovu nagradu. Kako se Dota Pro Circuit nastavlja ove godine, Team Spirit koristi iskustvo stečeno na prethodnim turnirima kako bi nabavio najbolju opremu za svakodnevni trening.

Ostala značajna Dota dostignuća u Dota takmičenjima uključuju: pobjednike DPC EEU 2021/2022 turneje 1: Divizija I (Tier 2) i Pinnacle Cup (Tier 2). Također su uspjeli završiti na trećem mjestu u Galaxy Battles II: Emerging Worlds 2018. nakon što su osvojili Almeo Esports Cup (Tier 3) 2017. godine.

CS: GO tim Team Spirit-a imao je nekoliko dostignuća na raznim takmičenjima. Osvojio je Pinnacle Cup II, DreamHack Open januara 2021.: Evropa, Nine to Five # 3, Eden Arena: Malta Vibes – 8. sedmica, ESL One Road to Rio-CIS i SECTOR: NAJBOLJE SEZONA 1.

Osim toga, bio je vicešampion na nekim drugim velikim takmičenjima. Ovi turniri su finale Kupa šampiona, StarLadder & ImbaTV Invitational Chongqing, sve u 2018., i CIS Minor Championship (2017.) u Atlanti.

Team Spirit nagrade i rezultati
Najbolji i najpopularniji igrači Team Spirita

Najbolji i najpopularniji igrači Team Spirita

Dota 2 spisak najpoznatiji je po svojim priznanjima u Doti 2, u kojoj su osvojili glavnu nagradu na International 2021. Diamondprox (Danil Reshetnikov) i Edward (Edward Abgaryan) su dva od najiskusnijih igrača na CIS sceni. Diamondprox je renomirani džunglar sa mnogo iskustva. U drugoj i trećoj sezoni, njegove odvažne strategije oblikovale su takmičarski meč. Bio je prvi koji je otkrio efikasnu upotrebu strateškog pristupa kontra-džungla. Njegove igre su uvijek u ponudi najbolje stranice za klađenje na esport.

Edward je najpoznatiji po svom neprijateljskom stilu igre kao podrška u botlaneu i smatra se fantastičnim Thresh igračem (vjerovatno u rangu s korejskim igračem MadLife). U ranim danima turnira League of Legends, oba su bila poznata kao Moskovska petorka. Tim je bio poznat širom svijeta po tome što je prvi napravio značajan utjecaj na prevlast korejske scene. Ova dvojica su popularna u gejming zajednici i pomažu u razvoju Timskog duha.

Miposhka (Yaroslav Naydenov), poznati vođa esport tima i najstariji član, počeo je da se takmiči na turnirima 2017. kao deo posebnog tima. Brzo se popeo u prvih deset najboljih igrača i smatran je kapitenom koji obećava. Njegova slava je brzo nestala, a 2019. mu je dijagnosticirana depresija. Nakon godinu dana pridružio se Team Spiritu i sada je jedan od najboljih igrača tima.

Najbolji i najpopularniji igrači Team Spirita
Gdje i kako se kladiti na Team Spirit

Gdje i kako se kladiti na Team Spirit

Korisnici mogu istraživati širok spektar tržišta esporta sve dok su punoljetni za kockanje i ako je kockanje u esportu legalno u njihovoj zemlji. Kockari moraju birati između pravog novca i skinova (virtuelnih predmeta u igricama) prilikom klađenja. Kockanje je trenutno daleko zastupljenije od gotovinskih opklada. Sportske kladionice, lutrije, rulet i bacanje novčića su sve popularne vrste stranica. CS: GO skinovi su najpopularnija valuta u skin kladionicama i čine više od 80% svih aktivnosti klađenja.

Betway je dobro poznata stranica za klađenje na esports koja nudi neke od najboljih vrijednosti kvote za klađenje na esport igre. To je jedna od rijetkih stranica koja nudi opsežna tržišta klađenja u širokom spektru esporta. Uključuje Dota 2 i CSGO, ali i druge opsežne promocije esporta. GGBet također nastavlja pružati najbolja tržišta klađenja na esport.

Klađenje na pobjednika bilo kojeg Esport meča je jedna od najboljih strategija. Klađenje na hendikep na tržištu pobjednika utakmice i klađenje na tačan rezultat su također povoljne opcije. Korisnici se također mogu kladiti na broj mapa koje je tim osvojio u seriji i rundi osvojenih na hendikepu mape. Tržišta neriješenih utakmica (ili produžetaka) i više/manje na ukupno odigranih rundi na mapi su sva dostupna, iako su pomalo zeznuta. Da bi se poboljšale šanse za uspjeh, potrebno je više istraživanja prošlih nastupa timova, pa čak i trenutnih najava.

Gdje i kako se kladiti na Team Spirit

Poslednje vijesti

Timski duh kupio sjajnog snajpera
2022-08-18

Timski duh kupio sjajnog snajpera

Preko njihovih Dota 2 divizije, Team Spirit je doživio ogromnu popularnost. Njihovoj ozloglašenosti doprineli su vrhunski rezultati na nekoliko takmičenja, gde su pobeđivali poznate sportiste. Navijači su gledali trijumf Team Spirit-a na jednom od najuzbudljivijih turnira kojima su svjedočili, The International 10. 

Parimatch napušta Rusiju, širi se u Indiji
2022-06-09

Parimatch napušta Rusiju, širi se u Indiji

Parimatch je među najboljim stranicama za esport klađenje koje su pouzdane, gdje igrači uvijek mogu staviti opklade na svoje omiljene esportove, turnire ili fudbalski klub. Parimatch nudi klađenje uživo, tekuće sportske vijesti i plasman na prvenstvu. Provajder klađenja također pruža detaljnu statistiku i dnevnu analitiku. Igrači se mogu kladiti na više od dvadeset sportova iz više od pedeset zemalja. Ovi događaji pokrivaju preko dvije stotine liga koje imaju više od 500 dnevnih sportskih događaja.