Sve o klađenju na Dignitas

Dignitas je poznati esport tim osnovan 2003. godine. Tim je jedna od najrenomiranijih i najprepoznatljivijih kompanija u profesionalnom gaming biznisu. Imaju neke od najvećih i najpopularnijih esport timova. Za partnere koji traže direktan pristup tržištima igara i esporta, Dignitasova jedinstvena i prepoznatljiva pozicija brenda pruža priliku koja se pruža jednom u životu. Dignitas su kupili Filadelfija 76ersi iz NBA lige u septembru 2016.

Harris Blitzer Sports & Entertainment porodica kreativnih i uspješnih preduzeća koja podržavaju Dignitas uključuje New Jersey Devils iz NHL-a i Prudential Center, višenamjenski objekat u Newarku, NJ Managing Partners Josh Harris i David Blitzer vode grupu investitora koja posjeduje sve ovo. Dignitas je stvorio New Meta Entertainment (NME), digitalnu sportsku i zabavnu firmu koja posluje u tri ključne vertikale. Ova tri sektora u radu su esport timovi, investicije, sadržaj i marketing. Firma je osnovana u septembru 2019., a Michael Prindiville je izvršni direktor grupe.

Sve o klađenju na Dignitas
Igrači Dignitasa

Igrači Dignitasa

League of Legends divizija je prilično talentovana. Igrači u spisku petorice su Dongwoo 'River' Kim (Južnokorejac), Ersin Gören alias Blue (Belgija), Toàn 'Neo' Trần (Vijetnam) i Vincent 'biofrost' Wang (Kanađanin). Dignitas takođe ima odeljenje akademije League of Legends. Ima šest članova: Trevor 'Spawn' Kerr-Taylor i Isaac 'Darkwings' Chou, Yujie 'Eclipse' Wu Lawrence 'eXyu' Lin Xu, Juan 'JayJ' Guibert i Mervin-Angelo Lachica alias Dayos. Eclipse je jedini Amerikanac u timu. Ostali su Kanađani.

Dignitasova CS: GO divizija ima šest igrača. Petorica igrača su Šveđani, uključujući Adama 'friberga' Friberga (Švedska) i Faruka 'Pita' Pita. Ostali igrači su Ludvig Alonso alias HEAP (Švedska), Patrik 'f0rest' Lindberg (Švedska) i Jonas 'Lekr0' Olofsson (Švedska). Samo je Håkon 'hallzerk' Fjærli iz Norveške.

Ostali igrači

Samo tri igrača predstavljaju Dignitas Fortnite takmičenja. To su Matthew 'Mero' Faitel (Sjedinjene Američke Države), Piero Ramirez alias Pgod (Peru) i Lucas Cardenas alias Dukez (Meksiko).
Alias Juliane Maransaldi 'showliana' (Brazil) i Amanda 'rain' Smith (Kanađanka) su među petočlanom Valorant Female divizijom. Ostale tri američke igračice su Emmalee 'EMUHLEET' Garrido, Melisa 'njihova' Mundorff i Stefanie 'Stefanie' Jones.

Divizija Rocket League ima četiri igrača, uključujući Jacka 'ApparentlyJack' Bentona (Engleska) i Jorisa 'Joreuz' Robbena (Holandac). Druga dvojica su Kyle 'Scrub Killa' Robertson (Škotska) i Boston Scott alias Boston (SAD).

Igrači Dignitasa
Dignitasove najjače igre

Dignitasove najjače igre

Tim ima jake takmičarske rezultate. Dignitas je osvojio nekoliko takmičenja i takmičenja na kojima su se takmičili. Nakon ulaska na esport scenu, fanovi i druge međunarodne organizacije brzo su priznale Dignitasove sposobnosti. Tokom godina, grupa je uradila mnogo. Counter-Strike i Rocket League spiskovi su bili najpopularniji i najmoćniji tim u bilo kojoj igrici. Tako navijači mogu očekivati fantastične rezultate od ovih timova.

Counter-Strike: Global Offensive

Tim je ušao Counter-Strike u oktobru 2004. nakon potpisivanja ugovora s Darkiejem, Equxom, Intact, Syl i Zenonom. Kasnije u decembru, Syl i Darkie su zamijenjeni RaZiel i GoldPush. Dignitas je postigao veliki uspjeh tek godinama kasnije. Tim je imao različite rezultate tokom godina. Prva velika pobjeda je bila na ESL Pro Series Germany Season IX - Finals, offline B-Tier turniru.

Tim nije imao još jednu veliku pobjedu do CGS 2007: UK Combine, offline A-Tier turnir. Uprkos ovim pobjedama, tim nije imao veliku novčanu nagradu sve do ESL Major Series One Katowice 2014. Tim je pobijedio jače Nindže u pidžamama sa 2-0 i osvojio $22,000 novčane nagrade. Nakon toga, tim se etablirao kao jedan od najboljih esport timova.

Njihova prva velika pobjeda bila je na RLCS Sezoni 5 - Finale, S-Tier turniru. Savladali su NRG Esports u žestokom finalu, pobijedivši rezultatom 4:3. Divizija Dignitas Rocket League osvojila je preko 700.000 dolara i među najboljim je imenima u igri.

Rocket League

Odjel je osnovan u januaru 2018. nakon što je Dignitas kupio Applesauce. Zol, Turtle i Chicago. Ali u maju, Dignitas je preuzeo kompletan spisak Gale Force eSports-a. Turtle, zol i Chicago su se preselili na neaktivan popis. Popis tima je doživio velike promjene i jedan je od poznatih esport timova u igrici.

Dignitasove najjače igre
Zašto je Dignitas popularan?

Zašto je Dignitas popularan?

Jedna od stvari po kojima je Dignitas bio poznat u posljednjih nekoliko godina je u porastu timovi ili igrači rano u životu takmičarske igre. Na početku, organizacija se okušala u igrama poput Smite, Trackmania i Hearthstone, dok je također učestvovala u priznatijim naslovima.

Dignitas nekada nije bio zabrinut za igre koje su imali. Tim nije pratio samo poznate pojedince, oni su išli na vrhunske eSports igre jer im se svidjela. Dignitas je pokušao ostati ispred krivulje posljednjih godina izviđajući nove i popularne igre koje će uskoro biti među najboljim takmičenjima esport timova. Esports tim je tražio načine da se rano prijavi i regrutuje timove.

Zašto je ovaj tim popularan za klađenje?

Divizije Dignitasa učestvuju u nizu online i offline takmičarskih igara. Napravili su ime kao svetska gaming korporacija. Kockari treba da odaberu lokaciju koja im odgovara. Tada bi trebali iskoristiti bonuse. Neke od ovih stranica za klađenje nude esports bonus podsticaji za nove i postojeće igrače. Ovi poticaji povećavaju gotovinske rezerve. Kao rezultat toga, omogućavaju igračima da kockaju više pravog novca, poboljšavajući njihove šanse za pobjedu.

Zašto je Dignitas popularan?
Nagrade i rezultati Dignitas Esporta

Nagrade i rezultati Dignitas Esporta

CS: GO

Tim Dignitas Counter strike divizije je zaradio preko $1,000,000 u novcu od nagrade na raznim turnirima. Dignitas je osvojio EPICENTER 2016, WESG 2016 Evropsko finale i DreamHack European Minor na Tours 2016. Na ova tri turnira, tim je zaradio $250,000, $29,960 i $30,000 respektivno. TeamDignitas je takođe osvojio CS: GO Ligu šampiona u sezoni 2, pobedivši HellRaisers i zaradio 25.000 dolara.

Dignitas je završio na šestom mestu u Esports Championship Series Season 2-Finalu i na petom mestu u ELEAGUE sezoni 2. Tim je zaradio $45,000 i $50,000 kao nagradni fond na dva turnira. Nažalost, Dignitas je izgubio od tima EnVyUs na Global eSports Cupu Season 1, ali je zaradio 50.000 dolara.

Rocket League

Divizija je imala hvale uspjehe na turnirima Rocket lige. Osvojili su RLCS 2021-22- Fall: EU Regional Event 2- BMW Rocket League Open i RLCS Season 9 -Europe. Dobili su $30,000 i $96,397, respektivno, kao novčana nagrada.

Tim Dignitas je takođe osvojio DreamHack Pro Circuit: Leipzig 2019, RLCS Season 6-Europe, Northern Arena: Rocket League Invitational 2, i RLCS Season 5 - Finals. Pobjedom na ovim turnirima, Team Dignitas je zaradio $50,000, $38,531, $15,000 i $100,000 respektivno.

Jedna od njihovih najvećih pobjeda u smislu novčane nagrade bila je na finalu RLCS sezone 6. Uprkos porazu od 4-1 od Cloud9 u finalu, Dignitas je zaradio 120.000 dolara.

liga legendi

LoL divizija nije imala mnogo uspeha u poslednje vreme. Tim je završio četvrti na NA LCS Summer 2017, zaradivši 20.000 dolara. Tim Dignitas je izgubio od tima SoloMid na regionalnom finalu sezone 2 - Sjeverna Amerika 2012, ali je zaradio 30.000 dolara. Dignitas je takođe zaradio 20.000 dolara za vicešampione IEM sezone VI - Svjetskog prvenstva 2012. Na Svjetskom prvenstvu u sezoni 2 2012. Tim Dignitas je završio na 12. poziciji, ali je zaradio 25.000 dolara.

Valorant

Ženska divizija osvojila je tri turniri. Tim Dignitas je pobijedio TSM X na Missharvey Invitational 2021, a također je pobijedio AIMPUNCH u finalu Fly High Invitational. Dignitas je završio treći na VCT 2022: Game Changers North America Series 1, izgubivši 2-1 od Shopify Rebelliona.
Glavna divizija je imala manje uspjeha prije raspuštanja 2020. Završili su četvrti na Pop Flash 2010 i drugi na Pittsburgh Knights Before Christmas-2020.

Nagrade i rezultati Dignitas Esporta
Najbolji i najpopularniji igrači Dignitasa

Najbolji i najpopularniji igrači Dignitasa

Mero

Matthew Faitel postavio je rekord za većinu NA-E FNCS pobjeda. Njegov samopouzdani i drski način, kao petostrukog FNCS šampiona, ulijeva teror u njegove protivnike dok smišljaju kako da ga izbjegnu. Sam je nadmašio svaki drugi trio/tim u Velikom finalu poglavlja 2, sezone 4, polažući titulu najboljeg fragera u Sjevernoj Americi, a zajednica ga je proglasila za najboljeg igrača 2021.

Mero, koji ima 17 godina, trenutno je najbolje rangirani igrač u 2022. i pokušava uzastopno osvojiti FNCS šampionat.

Pgod

Piero Ramirez je profesionalni igrač Fortnitea koji ima 21 godinu. Otkrio je Fortnite početkom 2018. godine i brzo se etablirao kao jedan od najvećih strijelaca igre. Pgod je porastao kao konkurentan igrač i uticajan u svom dugo očekivanom povratku na Twitch, postavši jedan od najvećih shot callera u Sjevernoj Americi, dok je stekao milione pratilaca. Proširio je svoju Twitch publiku da bude jedan od najaktivnijih i najpovoljnijih, što je rezultiralo stotinama fan stranica, vatrenim pratiocima zbog njegove ljubavi prema modi i ogromnom željom za IRL sadržajem.

Dukez

Rani uspjeh Lucasa Cardenasa u Fortniteu proizašao je iz kreativnih načina igre kao što su ratovi u zonama i bitke u kutijama, gdje je njegov vizualno lijep igranje odmah privukao pažnju važnih članova zajednice. Takmičarska scena dovela je u pitanje Dukezovu sposobnost da svoje blistavo igranje prevede na turnirska mjesta dok je nastavio da demonstrira svoje mehaničko znanje u Creative-u. Dukez je prihvatio svoju ulogu autsajdera i šokirao sve osvajanjem svog prvog FNCS šampionata u poglavlju 2, sezoni 7.

Najbolji i najpopularniji igrači Dignitasa
Gdje i kako se kladiti na Dignitas Esports?

Gdje i kako se kladiti na Dignitas Esports?

Pojedinci zainteresirani za Dignitas utakmice mogu pronaći jedinstvene opcije klađenja na svakoj esport kladionici, osiguravajući različita iskustva klađenja, posebno u različitim prvenstvima. Kladionici bi se trebali osjećati ugodno kladeći se na Dignitas Esports jer njihovi timovi imaju visoko kvalifikovane igrače.

The najveće platforme za klađenje na esport za klađenje na tim su GGBet Rivalry, ArcaneBet i Betway. Tim je odličan izbor za one koji žele da se kockaju dok igraju CS: GO ili Rocket League. Prepoznati su kao jedan od najboljih Counter-Strike timova na svijetu, i lako će pobijediti čak i najstrašnije protivnike. Opklade na direktne utakmice i pobjednike meča imaju veliku mogućnost dobitka za početnike.

Strategije za klađenje na Dignitas Esports

Drugi timovi su malo opasniji, uglavnom zato što se ne mogu osloniti. Opklade na pobednika utakmice treba da se koriste samo kada tim igra protiv manjeg ili jednakog protivnika, dok su direktne opklade odlične za manja takmičenja.

Igrači mogu saznati više o timovima Dignitas Esports gledajući feedove i prethodne utakmice. Uzbudljivo je gledati ih kako idu na finale The Internationala, a također pojedincima pruža bogato znanje o timu Dignitas. Najvažnija stvar koju igrači moraju učiniti prije nego što daju bilo kakvu opkladu je da urade svoj domaći zadatak. Rocket League i Counter-Strike su, s druge strane, prilično siguran izbor.

Gdje i kako se kladiti na Dignitas Esports?