Kladite se na LCS Championships 2024

League of Legends Championship serija, popularno LCS, je vrhunska eSports liga koja uključuje igrače League of Legends (LoL) iz SAD-a i Kanade (Sjeverna Amerika). Ovaj događaj Riot Games jedan je od 12 regija u LoL takmičarskom ekosistemu. Ovo takmičenje se obično održava svake dve godine u dva takmičarska dela koja se održavaju tokom proleća i leta, sa deset franšiznih timova koji se bore za status LCS šampiona.

Sve LCS igre se igraju uživo u studijima Riot Games u Los Angelesu, Kalifornija. Godine 2021. Riot Games je uveo poseban događaj poznat kao LCS Lock-In, koji se igra neposredno prije podjela kako bi olakšao timove i pripremio ih za iskustvo na pozornici.

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Sve o League of Legends

Tokom glavnog takmičenja, svi bodovi prikupljeni na kraju svakog split-a se dodjeljuju na osnovu pozicije igrača na takmičarskoj ljestvici. Postoji nagradni fond od $400,000 Champions Queue za svaki split. Štaviše, veći nagradni fond, više od 2.000.000 dolara, čeka timove koji se kvalificiraju za Svjetsko prvenstvo u ligi legendi.

Šta je liga legendi? LoL je a multiplayer online borbena arena (MOBA) igra. Ovu video igru je razvio Riot Games i zvanično je objavljena 27. oktobra 2009. Tokom godina, LoL je nesumnjivo bio najpopularniji naslov u MOBA žanru i trenutno je na vrhu liste eSport turnira ovog programera.

League of Legends može biti prilično tehnička, ali nevjerovatno zadovoljavajuća. Ovo MOBA igra vidi timove od pet igrača koji igraju jedan protiv drugog. Igra počinje sa svakim timom na suprotnim stranama mape, blizu Nexus . Pobjednički tim u bilo kojoj utakmici uništava Nexus svog protivnika.

Tokom igre, svaki tim prolazi kroz niz tornjeva poznatih kao turrets, postavljen duž putanja do svakog Nexusa. Naravno, primarni cilj je uništiti neprijateljski Nexus. Međutim, drugi glavni ciljevi uključuju uništavanje neprijateljskih struktura kao što su kupole.

Da bi se borili i držali korak protiv neprijatelja, igrači se također moraju zadržati nivelisanje. Podizanje nivoa zahteva iskustvo stečeno ubijanjem miniona i neprijateljskog igrača. Zlato, dobijeno ubijanjem miniona, neophodno je za kupovinu bonusa tokom igre. Uz zlato, igrači mogu kupiti stvari poput pasivnih pojačanja oklopa ili privremenih štitova.

Načini igre

League of Legends trenutno ima dva načina igre: Classic i ARAM. Za početak, klasični način igre je uglavnom defanzivni. Tim koji koristi ovaj način pokušava doći do protivničkog Nexusa kroz kupole i inhibitore uz pomoć miniona. S druge strane, ARAM, All Random All Mid, način rada ima bliske sličnosti s klasičnim načinom rada, ali radnja ima tendenciju da bude ograničena na jednostruku mapu.

Prvaci LCS-a

Tokom igre, svaki igrač kontroliše jednog šampiona. LoL trenutno ima 159 šampiona, od kojih svaki ima jedinstvene atribute.

Na početku bilo koje igre ili bitke, svaki igrač mora izabrati šampiona koji će voditi svoju bitku. Značajno je da je izbor šampiona ograničen na ono što je igrač otključao. Međutim, igračima se također daje prilika da isprobaju jednog od 14 šampiona koji su obično besplatni svake sedmice kako bi se omogućilo igračima da ih isprobaju bez otključavanja.

Neke kategorije šampiona koje nudi League of Legends uključuju:

 • Ubice
 • Strijelci
 • Fighters
 • Mages
 • Tankeri
 • Podrška

U većini slučajeva, svaki šampion posjeduje tri fokusne snage, eventualno dobijajući druge kako igra napreduje. Igrači moraju biti zainteresovani za ove atribute, posebno kada formiraju tim, jer je potrebno mnogo više od spajanja pet igrača.

LoL lige

League of legends se igra na armaturnom i profesionalnom nivou. Neka LoL takmičenja organiziraju programeri igre, Riot Games. Od 2021. godine, 12 League of Legends profesionalnih liga se igralo širom svijeta. Ove lige se uglavnom klasifikuju kao Tier 1 ili Professional League, Liga kupovi i Niže lige.

Zašto je LCS prvenstvo popularno?

League of Legends je više nego samo a video igrica mnogim ljudima. Milioni igrača sjede na uređajima za igre i igraju igru 24 sata dnevno širom svijeta. Godišnje se profesionalni LoL igrači okupljaju za najbolje eSports turnire.

Esports kladioničari uvijek žele da daju opklade dok se igrači bore. U posljednjih nekoliko godina došlo je do porasta potražnje za klađenjem na eSports. Biti jedan od LoL-a najveći eSport turniri, LCS Championships je posebno privlačan kladionicima.

Mnogo je razloga zašto ljubitelji eSporta rangiraju LCS eSport prvenstvo među glavnim eSport turnirima. Evo nekoliko razloga zašto je ovo prvenstvo u eSportu veoma popularno u kladioničarskim krugovima.

 • Veoma je pokriven na sajtovima za klađenje na eSportovima
 • Klađenje na LoL je obično strogo regulirano
 • LCS prvenstva nude neprekidne akcije, čineći klađenje na eSport turnire veoma intenzivnim i uzbudljivim.

Popularnost LoL igranja je fenomenalna posljednjih godina, a velike su šanse da je LCS Svjetsko prvenstvo odigralo neprocjenjivu ulogu. Zahvaljujući platformama za prijenos uživo, stranicama za pregled igara i detaljnoj pokrivenosti s interneta eSport stranice za klađenje, ovo prvenstvo u eSportu će se u narednim godinama popeti na nove visine.

Pobjednički timovi LCS prvenstva i najveći trenuci

Najveći trenuci

LCS Championships prikazuje neke od najbolji svjetski LoL timovi. Kao i na svakom vrhunskom događaju, bilo je nekih zapanjujućih hitaca, legendarnih trenutaka i nekoliko sjajnih wombo combo trenutaka (sekvenca snažnih napada). U svjetlu ovoga, evo jednog od 'najvećih' trenutaka na LCS prvenstvu posljednjih godina.

100 Thieves vs. Evil Geniuses - 2021 LCS Summer Playoff, drugo kolo, četvrta utakmica

Lol LCS faza imala je dosta uzbuđenja u 2021., ali nijedno u poređenju sa drugom rundom doigravanja između Evil Geniuses i 100 lopova. U prvih 34 minuta 100 Thieves je postiglo zapanjujuće vodstvo u igri, gurnuvši Zlog Genija na ivicu. U takmičenju koje se može opisati kao jedan od najboljih prikaza lične vještine, zli geniji nekako pronalaze način da se vrate u igru.

Iako je 100 Thieves i dalje nosilo dan jednu igru kasnije, prikaz Evil Geniuses-a bio je izvanredan. A da su se samo ugradili u zamah, stvari su mogle biti puno drugačije.

LCS-ovi pobjednički timovi

LoL je star skoro deceniju. Konkurencija je uvijek bila jaka, i nema većeg uspjeha u igri od držanja trofeja LCS Championshipa kada se sezona završi.

LoL LCS Championship, nekadašnji North American League of Legends Championship Series, doživio je nekoliko promjena koje se tiču novca od nagrada, odredišta domaćina, takmičarskih timova i pravila igre.

Turnir je prvi put održan 2013. godine, a prve dvije sezone ugostio je osam LoL timova. Od tada deset timova nastupa na svakom takmičenju (od 2015. godine).

LoL LCS pobjednici

LoL LCS Championship je podijeljen na dva dvokružna split turnira; proljetni i ljetni dio, koji obuhvata 225 utakmica. Na kraju svake podjele, sve ekipe se rangiraju prema procentu pobjeda. Ipak, evo liste LCS prošlih pobjednika.

Proljetni splitski pobjednici

 • Cloud9 2020
 • Team Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Tim SoloMid 2017
 • Counter Logic Gaming 2016
 • Tim SoloMid 2015
 • Cloud 9 2014
 • Tim SoloMid 2013

Summer Split Winners

 • Tim SoloMid 2020
 • Team Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Tim SoloMid 2017
 • Tim SoloMid 2016
 • Counter Logic Gaming 2015
 • Tim SoloMid 2014
 • Cloud9 2013

Kako sada stoji, Team Liquid je nesumnjivo najuspješniji tim u LoL LCS Championships-u, sa četiri titule u svom imenu. Kao takav, to je nesumnjivo tim koji prati igrače koji se klade na eSport online turnire. Takođe, igrači mogu iskoristiti visoke kvote date autsajderima, jer su uznemirenja norma u takmičenju.

Gdje i kako se kladiti na LCS Championships?

Gdje se kladiti na LoL LCS Championships

Većina eSport kladionica nastoji osvojiti LCS prvenstvo, s obzirom na popularnost prvenstva. Dok kladionice mogu ponuditi velikodušne kvote za klađenje, bonusi i promocije bi uvijek trebali biti na vrhu liste kada tražite internetsku stranicu za sportsko klađenje.

Kredibilitet kladioničara je od vitalnog značaja pri odabiru stranice za klađenje. Igrači moraju ograničiti svoje mogućnosti na licencirane i regulirane stranice za klađenje. Ostala bitna razmatranja uključuju raspon i fleksibilnost opcija plaćanja, tržišta klađenja i recenzije drugih kladioničara.

Kako se kladiti na LCS Championships

LCS Championships nudi bezbroj mogućnosti kladionicima. Međutim, igrači moraju ostati strateški pri postavljanju opklada. Svi se mogu kladiti, ali je potrebno mnogo više da bi se dosljedno kladile na dobitne opklade.

Svako ko se kladi na eSport turnire kao što je LCS uvijek treba da bude oprezan prilikom klađenja. LCS predviđanja i savjeti za klađenje su korisni kada birate bitke. Klađenje na velika takmičenja ove veličine često otežava, čak i iskusnim LoL kladionicima, kako će se timovi međusobno poklopiti.

S obzirom da većina timova mijenja spisak, igrači bi uvijek trebali nastojati da budu u korak s timovima. Štaviše, igrači takođe treba da prate stil igre tima, što im uveliko pomaže da plasiraju informisane opklade.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević