Sveobuhvatan vodič za klađenje na esports

Prvo, hajde da razgovaramo o tome šta je klađenje na esportove uparivanja zaista. Esports matched klađenje je tehnika koju kockari koriste za klađenje bez rizika na esport događaj. U teoriji, podudarna opklada će rezultirati nultim gubitkom ako uradite stvari kako treba.

Jednostavnim riječima, klađenje na esports klađenje funkcionira kada koristite besplatnu opkladu na jedan ishod za esport događaj, a zatim koristite drugu platformu da položite opkladu svojim novcem na drugi ishod istog događaja.

Ako se dogodi prvi ishod, gubite plaćenu opkladu, ali dobijate nagradu od besplatne opklade. Ako se dogodi drugi ishod, gubite besplatnu opkladu, ali dobijate opkladu za prvi ishod.

Dakle, to je u suštini win-win situacija. Međutim, stvarni proces postavljanja uparene opklade na esports je malo složeniji.

Sveobuhvatan vodič za klađenje na esports
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Važni uslovi klađenja na Esports za klađenje na Esports

Prije nego što uđemo u dubinu o klađenju u esportu, evo nekoliko važnih uslova klađenja na esport koje biste trebali znati:

Esports kvote za klađenje

kvote za klađenje su način da se izrazi vjerovatnoća ishoda. Kvote također određuju koliko ćete nagrade dobiti ako se ishod zaista dogodi. Postoji nekoliko načina za predstavljanje kvota, ali najpopularniji za esport klađenje su decimalne kvote.

Na primjer, recimo da stavite opkladu od 10 američkih dolara na pobjedu tima A sa decimalnim kvotama 2,4. Ako tim A pobijedi, dobijate 24 američka dolara, što je 10 puta 2,4.

Kladionica za esport ili sportsku kladionicu

Kladionica za esport (online kladionica, esport kladionica) je online platforma koja kockarima nudi tržišta klađenja za klađenje.

Back Bet

Povratna opklada je opklada na određeni ishod. Na primjer, ako stavite povratnu opkladu na tim A koji se takmiči u esport događaju, dobit ćete ako pobijedi tim A. Izgubit ćete ako postoji bilo koji drugi ishod kao što je utakmica koja se završila neriješenim rezultatom ili ako tim A izgubi.

Burze klađenja na esport

Burza klađenja na esport je platforma koja omogućava drugim ljudima da djeluju kao kladionice, a ujedno je i jedino mjesto na kojem možete kladiti položene.

Lay Bet

Lay opklade su opklade na to da se rezultat neće dogoditi. Na primjer, ako položite opkladu na tim A, dobit ćete ako tim A ne pobijedi. Pobjeđujete i ako je utakmica remizirana jer spada u kategoriju tima A koji "NE" pobjeđuje.

Odgovornost

Kada napravite položenu opkladu, dužni ste platiti dodatni iznos ako izgubite. Ako položite opkladu od 10 američkih dolara na tim A sa kvotom 2 i tim A pobijedi, gubite 10 američkih dolara. Međutim, također morate platiti dodatnih 10 američkih dolara jer su šanse bile 2.

Iz tog razloga, morate zadržati 20 američkih dolara na mjenjaču ako želite da položite opkladu od 10 američkih dolara sa kvotom 2. Morat ćete zadržati 30 američkih dolara ako je kvota 3.

Kako koristiti Esports Matched klađenje?

Za esports matched klađenje, potrebne su vam dvije platforme, a prva je an esports online kladionica a druga je razmjena esporta. Kladionica će vam omogućiti da položite bek opkladu, što znači da će određeni tim dobiti meč, a razmjena će vam omogućiti da napravite položenu opkladu, što znači da isti tim neće dobiti meč.

Iskoristićete besplatnu opkladu na kladionici da položite zadnju opkladu na događaj i svoj novac da položite laičku opkladu na berzi. Kako bismo stvari olakšali razumjeti, evo vodiča korak po korak o tome kako koristiti klađenje u esportu.

Korak po korak vodič za klađenje u esportu

 1. Odaberite online kladionicu.
 2. Odaberite berzu za klađenje na esport.
 3. Otvorite glavnu stranicu online kladionice ili sportske kladionice.
 4. Zatražite besplatnu opkladu koju nudi kladionica.
 5. Odaberite esport događaj s tržištem klađenja pobjednika utakmice. (Uvjerite se da je ovaj događaj dostupan na berzi klađenja na esports koju ste odabrali i da berza za klađenje na esport nudi slične kvote za ovaj događaj)
 6. Iskoristite besplatnu opkladu koju ste upravo zatražili da položite povratnu opkladu na esport događaj.
 7. Otvorite berzu klađenja na esport.
 8. Odaberite isti događaj u esportu na koji ste dali povratnu opkladu.
 9. Položite opkladu u vrijednosti istog iznosa kao i povratnu opkladu. (Uvjerite se da imate dovoljno sredstava na mjenjačnici da pokrijete obavezu)
 10. Sačekajte da se događaj završi i preuzmite svoje dobitke.

Kako odabrati kladionicu za esport klađenje i berzu za klađenje na esport

Prilikom odabira online kladionice za esport i berze za klađenje na esport, jedina stvar na koju morate biti sigurni, a koja će omogućiti da esports matched klađenje funkcionira, je da li obje platforme pokrivaju isti događaj na koji želite da se kladite. Još jedna stvar koja je potrebna da bi esports matched klađenje funkcioniralo je besplatna opklada. Uvjerite se da online kladionica koju odaberete nudi besplatne opklade.

Međutim, nije važno da li oboje imaju isti esport događaj ili ne ako online kladionica ili berza nisu legitimni ili imaju nekoliko sigurnosnih problema. Na internetu postoji mnoštvo izvještaja o ljudima koji su bili prevareni na internet kladionicama ili berzi za esport klađenje.

Iz tog razloga, provjerite jesu li obje platforme legitimne i imaju odgovarajuće sigurnosne mjere poput enkripcije web stranice. Također možete pogledati subjektivne karakteristike, kao što su koje metode depozita imaju i koje igre pokrivaju.

Kako funkcionira Esports Matched klađenje

Da biste objasnili kako funkcionira klađenje u esportovima, evo primjera.

 • Recimo da ste pronašli online kladionicu koja nudi besplatnu opkladu u vrijednosti od 20 američkih dolara. Pronašli ste i razmjenu klađenja na esports koja pokriva isti esport događaj koji pokriva online kladionica.
 • Kladionica nudi kvotu 2 da tim A pobedi, a esport berza nudi kvotu 2 i da tim A ne pobedi. Koristite svoju besplatnu opkladu od 20 američkih dolara da položite povratnu opkladu na tim A.
 • Nakon toga deponujete 40 američkih dolara na berzi, 20 američkih dolara za lay opkladu i 20 američkih dolara za obavezu. Zatim se kladite na tim A za 20 američkih dolara.
 • Ako tim A ne dobije meč, gubite besplatnu opkladu, ali zadržavate 20 američkih dolara iz laičke opklade i 20 američkih dolara obaveze. Dobijate i nagradu od 20 američkih dolara. Potrošili ste 40 američkih dolara i zauzvrat dobili 60 američkih dolara.
 • S druge strane, ako tim A pobijedi, gubite 40 američkih dolara od laičke opklade, ali dobijate besplatnu opkladu i dobijate 40. američkih dolara. Potrošili ste 40 američkih dolara i dobili ste 40 američkih dolara. Ništa niste osvojili, ali niste ništa izgubili, zbog čega je klađenje na esports utakmice bez rizika.
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

FAQ

Sve što trebate znati o kazinima

Možete li upasti u nevolje zbog klađenja na esports matched?

Esports matched klađenje je potpuno legalno. Međutim, možete upasti u probleme zbog kreiranja dva računa na istoj platformi za klađenje na podudaranje. Također, u nekim dijelovima svijeta nije dozvoljeno klađenje bilo koje vrste, stoga provjerite zakone svoje zemlje prije nego što stavite bilo kakve opklade.

Da li esports matched klađenje funkcionira cijelo vrijeme?

Esports matched klađenje je u suštini stopostotno klađenje bez rizika. Međutim, funkcionira samo ako su koeficijenti slični i na burzi i na online kladionici.

Da li je bezbedno koristiti esports matched klađenje?

Esports matched klađenje je potpuno sigurno, samo ako koristite legitimne platforme. Postoji nekoliko izvještaja o ljudima koji su bili prevareni u online kladionicama ili berzama klađenja na esport. Uvjerite se da koristite samo legitimne platforme.

Mogu li koristiti esports matched klađenje za druga tržišta?

Da bi esports matched klađenje funkcioniralo, potrebno vam je tržište klađenja sa samo dva ishoda. Dakle, da, možete koristiti esports matched klađenje na bilo kojem tržištu ako postoje samo dva ishoda.