Sve o klađenju na Fnatic

Tim Fnatic, također poznat kao FNC, je profesionalna esportska odjeća. On je rangiran kao jedan od najboljih esport timova u istoriji takmičarskog elektronskog sportskog klađenja. Organizacija je eksponencijalno porasla u posljednjih nekoliko godina, čime je zaslužila mjesto među najpopularnijim esport timovima. Osim popularnosti na događajima, Fnatic je omiljen među entuzijastima klađenja u esportu. Brend se također može pohvaliti linijom profesionalne opreme za igranje, uključujući tastature, miševe, slušalice, podloge i još mnogo toga.

Tim Fnatic pokrenuo je 2004. godine australijski esport preduzetnik, Sam Mathews, uz podršku njegove majke, Ann Mathews. Sa sedištem u Londonu, tim takođe ima baze u Berlinu, Tajvanu, Kuala Lumpuru, Beogradu i Tokiju.

Sve o klađenju na Fnatic
O Fnatic Esportsu

O Fnatic Esportsu

Na čelu kompanije je Sam Mathews kao predsjednik odbora, dok je Wouter Sleijffers izvršni direktor. S druge strane, bivša Fnatic CS: GO zvijezda Patrik "cArn" Sättermon postao je glavni direktor za igre na sreću 2012. godine.

Tokom godina, Team Fnatic je iskoristio svoja strateška partnerstva da promoviše svoj brend stvarajući legende eSporta, profesionalnu opremu eSporta i učvršćujući eSport kulturu na globalnom nivou. Kompanija se udružila sa drugim vrhunskim brendovima, uključujući AMD, Hisense, OnePlus, Twitch, BMW, LeTou, PCSpecialist, Monster Energy i Jack Link's. Ranije je FNC sponzorirao SteelSeries, pa čak i MSI.

Iako je počeo kao mali brend prije više od dvije decenije, Team Fnatic je jedan od najvrednijih esport timova. Forbesov izvještaj za 2020. procjenjuje njegovu vrijednost na oko 120 miliona dolara, generirajući otprilike 16 miliona dolara godišnje.

Fnatic eSports

Danas je Team Fnatic multi-divizijski eSports tim koji učestvuje u preko sedam divizija. Do sada je organizacija zaradila preko 17 miliona dolara i drži rekord za 3. najgledaniji zapadni esport tim u 2020. Sa preko 33 miliona pratilaca na društvenim mrežama, Team Fnatic je poznati esport tim i definitivno, sila na koju treba računati.

FNC je ušao u aktivan eSport 2006. godine nakon što je preuzeo World of Warcraft (WoW) tim. Na spisku su bili Vo0, TooGood i Ztrider, tri najbolja igrača u to vreme. Trio je briljirao u svim vrhunskim takmičenjima i osvojio tri titule. U narednoj godini, Fnatic je okupio DotA tim i brzo postao jedan od najbrže rastućih eSport brendova dodavanjem nekoliko drugih najbolje ocijenjenih esport odjela.

O Fnatic Esportsu
Tim Fnatic najbolje esport divizije

Tim Fnatic najbolje esport divizije

Kao što je gore spomenuto, Team Fnatic sudjeluje u nekoliko eSports divizija koje sežu kroz žanrove kao što su multiplayer online battle arena (MOBA), strateške igre i pucačine. Ispod je lista trenutnih divizija u kojima ovaj tim učestvuje i trenutni spiskovi.

  • liga legendi - Martin "Wunder" Nordahl Hansen, Ivan "Razork" Martin Díaz, Marek "Humanoid" Brázda, Elias "Upset" Lipp, Zdravets "Hylissang" Iliev Galabov i Yasin "Nisqy" Dinčer.
  • CS: GO - Freddy "KRIMZ" Johansson, Ludvig "Brollan" Brolin, Owen "Smooya" Butterfield, Alexander "ALEX" McMeekin i William "Mezii" Merriman.
  • Valorant - James "Mistic" Orfila, Jake "Boaster" Howlett, Nikita "Derke" Sirmitev, Martin "Magnum" Peňkov i Andrew "BraveAF" Gorchakov.
  • Dota 2 - Ng "ChYuan" Kee Chyuan, Marc Polo Luis "Raven" Fausto, Djardel Jicko B. "DJ" Mampusti, Anucha "Jabz" Jirawong i Kam "Moon" Boon Seng.
  • Rainbow Six: Opsada - Etienne "Mag" Rousseau, Jason "Lusty" Chen, i Patrick "MentalistC" Fan.
  • Halo - Torez "Envore" Broyles, Juliano "Sceptify" Sadiku, Chase "SuperCC" Cavuto i Joey "Juziro" Bartholomay.
  • FIFA - Diogo "Diogo" Mendes i Donovan "Tekkz" Hunt.

Iznad su aktivni spiskovi u ovom trenutku. U prošlosti je esport organizacija imala spiskove za Clash Royale, Smite, ShootMania Storm, PUBG i Heroes of the Storm.

Tim Fnatic najbolje esport divizije
Zašto je tim Fnatic popularan u esport klađenju?

Zašto je tim Fnatic popularan u esport klađenju?

Esportsko klađenje jedno je od najbrže rastućih tržišta u svijetu kockanja na mreži. Na isti način na koji su najbolje ocijenjeni fudbalski timovi kao što su Bayern Minhen i Manchester City favoriti u fudbalskom klađenju, na isti način je Teal Fnatic popularan u oblastima klađenja na esport.

Dominacija u esportu

Glavni razlog zašto većina igrača voli da se kladi na Team Fnatic je taj što jedva da razočara. Ovo je jedna od najuspješnijih esports organizacija u historiji. Zanimljivo je da je Fat Company proglašena za najinovativniju kompaniju za igre na sreću 2021. Kladionici traže vrhunske timove koji mogu ostvariti profit; Tim Fnatic je takva kompanija.

Višedivizijski esport tim

Tim Fnatic je eSports tim u više divizija, tako da služi svim entuzijastima esport klađenja, bilo da se bave strateškim igrama, pucačinama ili sportskim simulacijama. Tim takođe učestvuje u svim takmičarski turniri, uključujući događaje najvišeg ranga, tako da igrači imaju dosta tržišta za klađenje.

Dafabet partnerstvo

Osim dominacije u eSportu i činjenice da se radi o timu sa više divizija, ogromna sponzorstva su također odigrala ulogu u eksponencijalnom rastu popularnosti Team Fnatic na najbolje stranice za klađenje na esport. U 2015. godini, Tim FNC se udružio sa renomiranom kladionicom Dafabet u višegodišnjem ugovoru. Ovo partnerstvo gurnulo je Fnatic u ogromnu bazu igrača Dafabeta.

Fnatic također ima dosta podataka koji pomažu igračima da procijene snagu tima. Svi rezultati nedavnih turnira prikazani su na službenoj web stranici tima.

Zašto je tim Fnatic popularan u esport klađenju?
Najbolji Fnatic igrači

Najbolji Fnatic igrači

As jedan od najboljih esport timova, Tim Fnatic privlači samo najbolje igrače. Tim je stalno zauzet transferima, harajući drugim timovima da bi došao do novih talenata. Danas Team Fnatic ima nekoliko igrača koji su ostavili trag u esport industriji.

U nastavku su neki od najboljih Fnatic igrača za gledanje.

  • 20-godišnji Donovan "Tekkz" Hunt je nesumnjivo jedan od najboljih igrača Team Fnatic-a. FIFA profesionalni igrač je najbolji u igri i već se može pohvaliti 11 titula u svojoj trogodišnjoj karijeri. Među najpoželjnijim naslovima su 4 prvenstva, uključujući i eChampions League.
  • Još jedan poznati igrač iz Fnatic-a je Krimz, švedski profesionalni sportista koji igra kao puškač za tim Fnatic CS: GO tim. Ocenjen je kao jedan od najkonzistentnijih igrača otkako je počeo da dominira scenom sa Olofom "olofmeisterom" Kajbjerom Gustafssonrom (sada u FaZe klanu) od 2014. do 2016. Danas je i dalje ključan u FNC-u.
  • Ostali vrijedni spomeni su Jason "Lusty" Chen (Rainbow Six Siege), James "Mistic" Orfila (Valorant), Torez "Envore" Broyles (Halo), Marc Polo Luis "Raven" Fausto (Dota 2), Martin "Wunder" Nordahl Hansen (League of Legends).
Najbolji Fnatic igrači
Timski Fnatic postignuća i počasti

Timski Fnatic postignuća i počasti

Osnovan 2004. godine, FNC je među najstarijim eSports timovima. Učestvovao je na preko 990 turnira, zaradivši preko 17 miliona dolara od februara 2022. Tokom putovanja tima Fnatic, tim je osvojio nekoliko vrhunskih titula i postavio nove rekorde.

7☓ LEC naslovi

Jedno od najvećih dostignuća FNC-a došlo je sa liga legendi tim, koji se može pohvaliti sa 7 LEC titula u ormaru trofeja. Tim je osvojio prvenstvo u sezoni 1 pobjedivši timove kao što su Against All Authority, Team SoloMid i Epik Gamer kako bi otišao sa novčanom nagradom od 50.000 dolara.

Ostali naslovi pod Fnatic-om uključuju EU LCS ljeto 2018., EU LCS proljeće 2018., EU LCS ljeto 2015., EU LCS proljeće 2015., EU LCS proljeće 2014., EU LCS ljeto 2013. i EU LCS proljeće 2013

3☓ Globalni ofanzivni majori

Fnatic je također bio dominantan u CS: GO, upakujući 3 Global Ofanzivna Majora. Prvi se pojavio tokom Dreamhack Winter 2013. FNC je pobedio Nindže u pidžamama i otišao kući sa novčanom nagradom od $100,000 u ovom finalu. Drugi Majors održani su tokom ESL One Katowice 2015, peti Majors održani u Katowicama, Poljska. Fnatic je ponovo odbacio Nindže u pidžamama u finalu kako bi kući odnio mačku od 100.000 dolara na ovom turniru. Tim Fnatic je osvojio ESL One Cologne 2015 u Kelnu, Njemačka, pobijedivši Team EnVyUs.

Fnatic je također osvojio nekoliko drugih naslova, uključujući DreamHack Masters Malmö 2019, World Electronic Sports Games 2017, Intel Extreme Masters XII - Svjetsko prvenstvo i Intel Extreme Masters X - Svjetsko prvenstvo, da spomenemo samo neke.

2☓ Šest Masters titula

Fnatic je također poznato ime Tom Clancy's Rainbow Six Siege sa dvije prestižne titule. Prvi je Six Masters 2018 koji se održava u Australiji. Tim Fnatic je pobijedio NORA-Rengo sa 2-1 u tri karte, osvojivši $10,636.34, dok su drugoplasirani otišli kući sa $4,254.56. Još jedna izuzetna pobjeda stigla je tokom Six Masters 2019 kada je tim prešao na 0RGL3SS i zatražio nagradni fond od 13,473,39 dolara.

Osim dvije Masters titule, Team Fnatic ima još nekoliko Rainbow Six Siege naslova, uključujući Pro League Season 10 - Asia Pacific: Australija i Novi Zeland, Six Invitational 2020 - Asia Pacific: Australija i Novi Zeland i Pro League Season 11 - Australija i Novi Zeland.

1☓ eChampions League

Tim Fnatic je također velika zvijezda FIFA. Strijelac tima "Tekkz" osvojio je pozivnicu za eChampions League 2020. Ima nekoliko drugih naslova, uključujući FIFA Global Series Rankings 2020 - Xbox One i FUT 20 Champions Cup Stage I - Finals.

Timski Fnatic postignuća i počasti
Kako se kladiti na Fnatic?

Kako se kladiti na Fnatic?

Zaista, Fnatic je jedan od najuspješnijih eSports timova i najbolji je za kladiti se. Ali onda, postoji nekoliko stvari kojih treba biti svjestan prije nego što počnete.

Počinjemo

Prva stvar koju treba učiniti je potražiti stranicu za klađenje sa tržištima klađenja na esport u svim divizijama Team Fnatic-a. Jednom kada igrači pronađu eSports kladionicu, sljedeća stvar je provjeriti ima li ili ne važeću licencu. Većina kladioničara će prikazati svoje informacije o licenciranju u podnožju web stranice ili aplikacije. Drugo razmatranje su tržišta klađenja i kvote. Igrači bi trebali biti sigurni da su određeni eSportovi na koje žele da se klade dostupni u izboru igara kladioničara. Šanse bi također trebale biti povoljne za komparatore kvota. Na kraju, procijenite dostupne metode depozita i povlačenja.

Posljednji profesionalni savjet je da pažljivo pratite Team Fnatic kako biste znali u kojim je timovima najbolji u tom trenutku. Igrači mogu biti u boljoj poziciji da donose informirane odluke o klađenju s ovim znanjem. Fnatic web stranica je odličan izvor za saznanje o najnovijim rezultatima tima Fnatic u svakoj diviziji.

Kako se kladiti na Fnatic?

Poslednje vijesti

Nindže u pidžamama i dalje dominiraju u eSportu
2022-07-21

Nindže u pidžamama i dalje dominiraju u eSportu

ZETA divizija osigurala finale Valorant Champions Tour Utor za plej-of Masters Reykjavika sa ključnom pobjedom dva prema jedan nad Ninjas in Pyjamas. Oba tima su ušla u eliminacioni meč sa omjerom jedan-jedan u grupnoj fazi, pobjedom protiv Fnatica i porazom od DRX-a.