Sve o klađenju na FaZe Clan

FaZe Clan, ranije poznat kao FaZe Sniping, je eSports kompanija sa sjedištem u Los Angelesu osnovana 2010. Može se pohvaliti konkurentnim timovima u širokom spektru naslova, uključujući Rocket League, Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO), FIFA, Halo, Valorant, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, Fortnite, Call of Duty i PUBG: Battlegrounds. Ovaj vrhunski esport tim pridružio se svijetu igara kao Call of Duty tim koji čine Jeff "House Cat" Emann, Ben "Resistance" Christensen i Eric "CLipZ" Rivera.

Tada su se ovi igrači svrstali među najbolje snajperiste Call of Duty: Modern Warfare 2, što je privuklo veliku pažnju budući da je igra tek bila u povojima. Popularnost ove organizacije porasla je još više kada je potpisala s Tedom "Fakie"

Sve o klađenju na FaZe Clan
Igrači klana FaZe

Igrači klana FaZe

U poređenju sa drugim esport timovima, FaZe Clan je bio daleko od uobičajenog. Njegov YouTube sadržaj je više bio u funkciji zabave fanova nego prikazivanja vještine svojih igrača na turnirima. Ovaj aspekt je značajno povećao broj pratilaca na društvenim mrežama. U 2012. godini YouTube kanal FaZe Clan dostigao je milion pretplatnika. U trenutku pisanja, prikupio je 7,69 miliona više pretplatnika i 1,141,865,761 pregleda.

Danas je FaZe Clan dom za preko 90 eSport sportista. Svi su izuzetno talentirani za igranje raznih video igara i kreiranje vrhunskih sadržaja za igre.

Pogledajte ovaj sveobuhvatan pregled trenutnog aktivnog popisa FaZe Clan-a zasnovanog na nekim od naslova koje ovi igrači igraju:

Counter-Strike: Global Offensive

 • rain (Norveška), broky (Letonija), Twistzz (Kanada), ropz (Estonija), karrigan (Danska), olofmeister (Švedska), RobbaN (Švedska) - glavni trener, innersh1ne (Rusija) - pomoćni trener

Fortnite Battle Royale

 • Megga (SAD), Nate Hill (SAD), Dubs (SAD), Bizzle (SAD), Mongraal (UK), Martoz (Holandija), Cented (Kanada)

Valorant

 • babybay (SAD), supamen (SAD), POACH (SAD), dicey (SAD), POISED (Kanada), jdm (SAD) - Glavni trener, zecK (SAD) - Pomoćni trener

Rainbow Six Siege

 • cameram4n (Brazil), soulz (Brazil), Bullet1 (Brazil), Astro (Brazil), cyb3r (Brazil), Ramalho (Brazil) - glavni trener

Rocket League

 • Allushin (Kanada), AYYJAYY (SAD), Firstkiller (SAD), Moopy (SAD) - Glavni trener

PUBG: Battlegrounds (PC)

 • Aitzy (Rusija), D1gg3r1 (Finska), Fexx (Britanija), Gustav (Danska), Didz (Kanada) - glavni trener

PUBG: Battlegrounds (mobilni)

 • Vintorez (Tajland), Korpaii (Tajland), soup77 (Tajland), TonyK (Tajland), BulShark (Tajland), MR5 (Tajland), MaFia (Tajland) - Glavni trener

FIFA

 • Tass (UK), Jas (UK)

FIFA Online

 • Michael04 (Tajland), TDKeane (Tajland), JubJub (Tajland)

Ponekad, FaZe Clan može dovesti jednog ili dva izuzetno vješta igrača kao zamjene da popune svoje spiskove ako određeni članovi tima nisu dostupni za učešće u glavni esport događaji. To bi moglo biti iz različitih razloga, kao što su komplikacije u vezi s vizom i suspenzije.

Igrači klana FaZe
Najjače igre FaZe klana

Najjače igre FaZe klana

Pogledajte naslove u kojima su igrači FaZe klana najjači:

CS: GO

Godine 2022. FaZe Clan je bio na vrhu svjetske ljestvice CS: GO, izbacivši Natus Vincere. Ova pucačina za više igrača u prvom licu je prvobitno objavljena u avgustu 2012. godine i četvrti je naslov u Valveovoj seriji Counter-Strike. Može se igrati na mnogim platformama, kao što su Microsoft Windows, macOS, Play Station 3, Linux i Xbox 360.

Poziv dužnosti

Neki od članova FaZe-a također su pokazali izvanredne vještine igranja ove popularne serije video igrica pucačina iz prvog lica. Ova kompanija ima timove koji se takmiče u različitim naslovima, uključujući Call of Duty: Warzone, Call of Duty: Infinite Warfare, Call of Duty: Black Ops 2, Call of Duty: Ghosts, Call of Duty: WWII i Call of Duty: Advanced Warfare.

Fortnite

Fortnite zaslužuje da bude u bazenu najjačih naslova FaZe-a jer su njegovi članovi zaradili preko 2 miliona dolara igrajući ga konkurentno. Epic Games je ovu igru Battle Royale objavio 2017. za mnoštvo platformi, uključujući macOS, Windows, iOS, Android i PlayStation 4 i 5.

PUBG: Battlegrounds

Još jedna od FaZe-ovih top igara je PUBG: Battlegrounds. Ova kompanija ima PC i mobilne spiskove sa konkurentnim igračima koji su do sada učestvovali na preko 45 turnira.

Najjače igre FaZe klana
Zašto je FaZe Clan popularan?

Zašto je FaZe Clan popularan?

FaZe je bez sumnje zaslužio svoje mjesto na listi najpopularniji esport timovi. Mnogi igrači uživaju u klađenju na njega jer su se njegovi članovi upustili u 10+ igara, što znači da nisu ograničeni na klađenje samo na jednu titulu.

Osim toga, ova esport organizacija se etablirala kao prilično dominantan tim koji je mrtav da bude najbolji. Njegovi igrači su blistali na mnoštvu domaćih i međunarodnih turnira u igricama, osvajajući prva mjesta na mnogim od njih.

Još nešto što FaZe Clan čini izuzetno privlačnim kockarima je njegova inkluzivnost. Za početak, članovi su od 20+ zemlje, uključujući:

 • Sjedinjene Države
 • Francuska
 • Švedska
 • Kanada
 • Francuska
 • Belgija
 • Slovačka
 • Ujedinjeno Kraljevstvo
 • Portugal
 • Kazahstan
 • Španija
 • Korea

Takođe, 2019. godine, FaZe Clan je impresionirao mnoge ljude u svijetu video igrica potpisivanjem svog prvog igrača, Soleil "Ewok" Wheeler (prije nego što je izašla kao transrodna osoba). A tada je imala samo 13 godina, pokazujući privrženost ovog tima njegovanju mladih talenata u igricama.

Nadalje, ovaj tim je favorit za mnoge strastvene esport kladioničare jer je dostupno bezbroj FaZe Clan stranica za klađenje. To im daje priliku da otkriju što je moguće više ovih kladionica dok ne pronađu onu koja odgovara njihovim očekivanjima.

Zašto je FaZe Clan popularan?
Nagrade i rezultati FaZe klana

Nagrade i rezultati FaZe klana

Niko ne može opovrgnuti da je FaZe među vrhunskim esport timovima na konkurentskoj gaming sceni danas. Iako još nije dobio nagradu, osvojio je vrhunske plasmane u bezbroj esport šampionati. Pogledajte neke od nevjerovatnih rezultata ovog tima za razne naslove.

R6

FaZe je osvojio treće mjesto na Six Invitational 2022. Na Six Sweden Major 2021, završio je prvo mjesto i otišao kući sa 200.000,00 dolara. Njegov popis Rainbow Six je pobijedio timove kao što su Ninjas in Pyjamas, DAMWON Gaming i Rogue.

CS: GO

FaZe je najduže vladao CS: GO svijetom. 2022. je jedva na pola puta, a već je osvojio dva trofeja, zahvaljujući svom 1. mjestu na Intel Extreme Masters sezoni XVI i ESL Pro League sezoni 15.

CS: GO spisak ove kompanije zauzimao je 1. i 2. mesto u preko 25 takmičenja između 2016. i 2022. godine.

FIFA Online

The FaZe FIFA Online lista je zaradila 70.000,00 dolara od osvajanja dva turnira 2022. U 2021., ovaj tim je bio 1. i 2. u četiri takmičenja, uključujući EACC Summer, EA Champions Cup Autumn i FIFAe Continental Cup.

Poziv dužnosti

Sa preko dvadeset prva tri plasmana između 2020. i 2022. godine, FaZe Call of Duty: Warzone spisak je zaradio preko tri stotine hiljada dolara kroz takmičarsku igru. Na primjer, ovaj tim je osvojio prvu nagradu na Hitch Hide 'n' Seek (Hiders) 2022, Mountain Dew Showdown (2021), Twitch Rivals: Doritos Bowl | Warzone (2021) i World Series Of Warzone 2021 (Captains Cup (NA Duos)).

PUBG: Battlegrounds

FaZe je zauzeo treće mjesto na PCS6: Europe 2022, donoseći 27.000,00 dolara. I 2021. godine bio je među najboljim ekipama na istom turniru, zauzevši 2. mjesto. Ova esport kompanija učestvovala je u osam PUBG takmičenja u 2020. godini, ali je osvojila samo prvo mjesto na PCS2: Evropa, Toby's Tryhard Thursday - sedmica 1, i Toby's Tryhard Thursday - sedmica 3.

Overwatch

FaZe je bio dom za nevjerovatno konkurentan Overwatch spisak 2016. i 2017. godine. Prvi se takmičio na osam turnira, završavajući prvo i drugo mjesto na četiri, odnosno tri.

U 2017. FaZe je učestvovao na sedam Overwatch turnira, ali je bio samo 2. na dva.

PUBG Mobile

FaZe PUBG Mobile popis bio je prilično aktivan 2020. i 2021. godine. U potonjem je bio loš, ali je bio na 1. i 3. mjestu na GamelinG Nations Cupu 2020. i Suphanburi City Championshipu 2020., respektivno.

Nagrade i rezultati FaZe klana
Najbolji i najpopularniji igrači FaZe klana

Najbolji i najpopularniji igrači FaZe klana

Igrači FaZe klana imaju različite nivoe veština, što im je omogućilo da postignu različite podvige. Ovo su neki od najuglednijih članova ovog poznatog esport tima:

Håvard "kiša" Nygaard

rain je član FaZe Clan-ovog Counter-Strike: Global Offensive tima. U trenutku pisanja, zaradio je 896.795,87 dolara igrajući 112 CS: GO igara za ovu kompaniju i više kao dio svojih prethodnih timova, uključujući LGB eSports i G2 Esports.

Fin "karrigan" Andersen

Kao i kiša, Karrigan je takođe vrhunski CS: GO igrač. Igrao je Counter-Strike takmičarski od svoje samo 16. godine. Od 2022. godine zaradio je 1.153.938,78 dolara na 207 turnira.

Andrej "babybay" Francisty

babybay se može pohvaliti zvjezdanim talentom za igranje koji mu je omogućio da zaradi na hiljade dolara kroz takmičarsku igru. Prije nego što se pridružio Valorant timu Faze klana, bio je profesionalni igrač Overwatcha.

Chris "Simp" Lehr

Simp je također stekao priznanje kao jedan od najboljih članova FaZe-a. Odigrao je veliku ulogu u uspjehu Atlanta FaZe Call of Duty popisa zahvaljujući brojnim pobjedama na turnirima.

Simp je osvojio više od deset lokalnih LAN turnira prije nego što je napunio 18 godina, što ga čini inspiracijom za mnoge mlade COD igrače.

Najbolji i najpopularniji igrači FaZe klana
Gdje i kako se kladiti na Faze Clan

Gdje i kako se kladiti na Faze Clan

FaZe Clan ima profesionalne timove koji igraju mnoge video igre, što ga čini jednim od najboljih esport timova na koje se možete kladiti. Igrači zainteresovani za klađenje moraju prvo pretražiti internet u potrazi za vrhunskim Faze klanom web stranice za klađenje na esport.

Ove kladionice bi trebale ponuditi širok raspon tržišta, kao što su većina ubistava, autrighta, hendikep, poen spread, novčana linija i MVP opklada/najbolji igrač. Osim toga, moraju obezbijediti konkurentne kvote kako bi osigurali da kockari koji se klade sa pravim novcem izvuku maksimum iz ovog poduhvata. Još jedan važan aspekt koji treba uzeti u obzir je pokrivenost esportom. Dok se neke kladionice fokusiraju na velike turnire na kojima FaZe Clan učestvuje, druge daju kvote samo za manje događaje.

Klađenje na FaZe Clan je jednostavno sa najboljim sajtovima za klađenje na esport. Od igrača se traži samo da se klade na meč koji njihovi igrači igraju i da ukrste prste. Međutim, to ne znači da bi trebali zaroniti glavom.

Kladionici početnici moraju početi istraživanjem Faze klana. Ko su neki od najboljih igrača ovog tima i koje utakmice igraju? Ovo im daje nagoveštaj o tome na koga se isplati kladiti ako planiraju da polože MVP opkladu. Takođe se preporučuje hvatanje bonusa za povećanje nečijeg bankrolla.

Gdje i kako se kladiti na Faze Clan