Najpopularnije Heroes of the Storm stranice za klađenje 2024

Heroes of the Storm (HotS) je multiplayer Online Battle Arena (MOBA) igra. Tipičan meč uključuje dva tima od pet članova koji se bore na nasumičnom bojnom polju. Svaki tim ima isti cilj, desetkovati protivničku bazu. Timovi koji su uključeni koriste taktičke i arkadne elemente kako bi postigli glavni cilj.

Nesumnjivo, Heroes of the Storm nastavlja da prkosi većini svojih očekivanja. Na njegovom spoju se vode brze bitke u različitim pozadinama, od kojih svaka služi jedinstvenoj svrsi. Kao što ime govori, Heroji imaju značajan uticaj na ishod igre. Za razliku od konvencionalnih MOBA iskustava, igrači ne moraju da brinu o kupovini nasumičnih predmeta ili sporim igrama kako bi istrošili svoju odlučnost.

Najpopularnije Heroes of the Storm stranice za klađenje 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Jedinstveni atributi

Tokom igranja, igrači se moraju boriti snažno i brzo. I što je najvažnije, od njih se očekuje da rade kao tim kako bi se suprotstavili svakom napredovanju neprijatelja i osmislili svoje strategije. Ipak, evo četiri atributa Heroes of the Storm koji su ga postavili za stepenicu više od ostalih MOBA igre.

Izbor heroja i uloge

HoTS kombinuje izbor nekih herojskih likova iz univerzuma Blizzardovih igara. Ovi heroji su kategorisani kao ratnici, oslonci, ubice ili specijalisti. Igrači bi se trebali upoznati sa svakim od ovih heroja, što je ključno za razumijevanje kako se njihovi jedinstveni atributi sinergiraju na mapi.

Izjednačavanje tima

Timski rad je ključan da svaki tim bude efikasan u svojoj misiji. Svaki igrač doprinosi zajedničkom iskustvu, tako da izjednačavanje tima igra fundamentalnu ulogu u osiguravanju da igrači ubiru prednosti svojih napora.

Sistem talenata

Svaki heroj predstavljen u ovoj MOBA igri ima jedinstvene vještine koje se otkrivaju kako igra napreduje. U idealnom slučaju, ovi talenti zamjenjuju ono što se često nudi u 'prodavnici predmeta' koja se nalazi u konvekcijskim igrama.

Dinamično bojno polje

Svako od bojnih polja Heroes of the Storm nudi jedinstvenu igru i ciljeve. Igrači moraju da se čuvaju interesnih tačaka i sukoba kako bi zaslužili odanost plaćenika koji naseljavaju bojno polje.

Klađenje na Heroes of the Storm

Kao i druge MOBA igre, HotS uživa veliki broj pratilaca na sceni esport igara. Iako Heroes of the Storm nije rangiran među najigranijim esport igrama, neki igrači ostaju istinski zainteresirani za klađenje na ovu igru.

Kao i sa bilo kojim oblikom online esports klađenje, igrači mogu biti preplavljeni morem savjeta za klađenje koji pokrivaju različite HotS događaje. Međutim, najvažnije je razumjeti različite vrste opklada koje su dostupne igračima koji su oduševljeni klađenjem Heroes of the Storm.

Pobjednik utakmice

Klasična opklada na pobjednika utakmice je nesumnjivo najčešća vrsta opklade u esport igrama. Ova opklada zahteva samo od igrača da predvide pobednika borbe. Kao što se i očekivalo, favorit će imati manje kvote od autsajdera.

Pobjednik karte

Opklada na pobjednika karte podrazumijeva predviđanje da će tim osvojiti određenu mapu. Iskusni HotS kladionici smatraju da je ova opklada posebno privlačna kada se klade uživo. U idealnom slučaju, lako je predvidjeti ishod date mape gledajući odabrane heroje.

Klađenje na hendikep

Igrači koji žele da minimiziraju rizike fensi klađenja. U idealnom slučaju, ova opklada je slična opkladi na pobednika meča, samo što tim na koji se kladio ima neke pobede koje se dodaju rezultatu tima.

Prve krvne opklade

Kao što ime govori, prva krv se odnosi na prvo ubistvo. Ova opklada može biti pogodak ili promašaj jer zahtijeva od igrača da predvide tim koji će postići prvi rezultat. U idealnom slučaju, prve krvne opklade se uglavnom preporučuju za iskusne koji razumiju dinamiku igre.

Zašto je Heroes of the Storm popularan?

Heroes of the Storm stalno postaje popularan uprkos svojim početnim sumornim izgledima. Jedan od glavnih razloga za njegov stabilan rast je taj što su programeri igara pomjerili svoj fokus na pružanje maksimalne ravnoteže igračima. Štaviše, HotS nudi održivije blindove, zabavne talente i, što je najvažnije, fantastične interakcije heroja.

Iako su objavljivanja sadržaja bila relativno spora, HotS programeri su to nadoknadili tako što su igračima pružili redovna ažuriranja balansa, preinake, prilagođavanja igranja i neke sezonske događaje. Uz igrače koji imaju širok spektar epskih momenata, ova igra ima sve za voljeti. Osim toga, timske borbe pune akcije, voljeni likovi i vrhunska grafika dovoljni su razlozi zašto ova esport igra nastavlja da napreduje.

Internet zajednica

HotS internet zajednica je privlačnija od ostalih MOBA-a, posebno igrača koji su novi u igri. Međutim, poznata je činjenica da online zajednica ponekad može postati pomalo neprijateljski nastrojena jer je prepuna svih vrsta igrača. Ovo znači da ne postoji način na koji igrač može predvidjeti svoja iskustva u zajednici. Ali generalno gledano, HoTS igrači su skloniji praštanju i domišljatiji prema novim igračima.

Igranje Heroes of the Storm online

Igrači koji žele da igraju HotS online možda žele da pogledaju broj. Bez sumnje, mnogi MOBA igrači hrle na mreži kako bi igrali ovu igru, ali tačan broj u bilo kojem trenutku može biti pogrešan. Međutim, ako se radi o opštoj statistici, globalni broj HotS-a se procjenjuje na oko 7 miliona.

Igrači Big Heroes of the Storm

Većina najboljih HotS-a esports igrači postoje već neko vrijeme i predstavljeni su u drugim Blizzard naslovima. Ako se radi o ukupnom dobitku u igri, sljedeći igrači mogu biti rangirani kao najistaknutiji igrači u igri.

 • Jeong, Won Ho
 • Lee, Jung Hyeong
 • Lee, Jae Won
 • Ja, Jin Woo
 • Kang, Woon Sung

Zašto igrači vole HoTS?

Kada su u pitanju MOBA igre, Heroes of the Storm je nesumnjivo među najomiljenijim igrama. A evo nekoliko razloga zašto sve veći broj esport igrača smatra da je to privlačno:

 • Postoji više mapa ili bojnih polja u kojima možete uživati
 • Nudi timsko fokusiranu igru
 • Ima ciljno orijentisan dizajn

Kako igrati HotS

HoTS je timska igra. Igrač počinje odabirom načina igre. Postoji pet načina igre: Versus AI, Quick Match, Unranked, Ranked i Brawl. Prije pokušaja s drugim nivoima, novim igračima se savjetuje da počnu s Versus AI, najnižim nivoom. Nalog na nivou 50 kvalifikuje svakog igrača da igra rangirane mečeve.

Što se igre tiče, cilj je gurati se prema protivničkoj bazi i uništiti njihov nexus.

Najveći igrači i timovi igre

Nakon HotS Global Championshipa, većina franšiznih timova kao što su Cloud9, Gen.G i Team liquid su raspušteni. Međutim, drugi su uspjeli da se izdrže, i kao rezultat toga, postigli su ogroman uspjeh u igri. Ipak, evo liste pijetlova koji su postigli veliki uspjeh na turnirima Heroes of the Storm:

 • Jednostavnost
 • WildHeart Esports
 • Kontrola mase
 • Oxygen Esports

Postoji li prvenstvo Heroes of the Storm?

Poznato i kao esports World Convention (ESWC) je profesionalno prvenstvo koje uključuje neke od najboljih igrača i timova. Strukturirani u kvalifikacionom formatu, timovi koji prođu kvalifikacije dobijaju mjesto da predstavljaju svoje zemlje na ESWC svjetskom prvenstvu.

Šta je HotS svetsko prvenstvo?

HotS World Cup, takođe poznat kao Heroes of the Storm World Championship, prvi put je odigran 2015. Ovaj turnir je prvi put održan na BlizzConu 2015. Na ovom turniru se osam timova borilo za 500.000 dolara. U 2016. godini se nagradni fond udvostručio, što je označilo početak kruga Heroes of the Storm Global Championship Circuit. Međutim, krajem 2018. Blizzard je najavio svoje namjere da smanji HotS događaj.

Klađenje na svjetsko prvenstvo Heroes of the Storm

Igrači koji se zanimaju za klađenje na globalne eSports događaje mogli bi biti željni klađenja na Svjetsko prvenstvo Heroes of the Storm. Prvobitno viđeni kao velika stvar na najboljim stranicama za klađenje na esports, HotS igračima danas ostaju samo globalni događaji nakon smanjenja broja.

HotS igrači zainteresovani za Svetsko prvenstvo ili bilo koje drugo globalno prvenstvo trebalo bi da se zainteresuju za timove ili zemlje koje su dosledno uspevale na velikoj sceni. Na primjer, timovi Sjeverne Koreje i SAD su obično malo iznad ostalih u globalnim događajima.

Klađenje na Heroes of the Storm kod provajdera

S obzirom da Heroes of the Storm postaje sve popularniji, neke od najboljih web stranica za klađenje na esports su živo zainteresirane za ovaj sport. Iako bi neke aplikacije za klađenje u esportu mogle donekle nerado pokrivati sport, većina 'velikih dječaka' u industriji već je dala do znanja svoje namjere. Uz to, evo nekoliko web stranica za klađenje na esport koje iscrpno opslužuju HotS esport klađenje:

Betwinner

Betwinner brzo se osjeća među kladionicama Heroes of the Storm u esportu. Ova kladionica pokriva mnoge esport događaje širom svijeta. Ono što je najvažnije, Betwinner nudi dodatna tržišta za određene događaje.

22Bet

22Bet je još jedna opcija što se klađenja na HotS tiče. Ovaj kladioničar već neko vrijeme pokriva esport događaje. Uz velikodušne kvote i mnogo tržišta klađenja, 22Bet bi trebao biti najbolji izbor za HotS kladioce.

1xBet

1xBet je među najpopularnijim operaterima u tradicionalnom sportskom klađenju. Ovaj operater se također ističe u klađenju u esportu, zahvaljujući svojoj izvrsnoj korisničkoj usluzi, izdašnim poticajima, povoljnim kvotama i raznim tržištima klađenja.

Pratite najbolje Heroes of the Storm timove i kladite se tačno

Klađenje na bilo koji esport događaj zahtijeva određenu pažnju. Kao rezultat toga, važnost praćenja najboljih svjetskih Heroes of the Storm timova je ključna za često davanje tačnih predviđanja.

Gen G

Južnokorejski Gen G rangiran je kao jedan od najboljih esport timova. Ovaj tim je osvojio osam Heroes of the Storm turnira i zaradio ogromnih 1,360,000 dolara.

Team Dignitas

Team Dignitas je još jedan tim koji bi svaki HoTS igrač trebao pratiti. Sa sjedištem u Newarku, New Jersey, ovaj tim rijetko razočara na velikoj sceni. Njegov tim Heroes of the Storm je kumulativno prikupio 1,178,555 dolara od trideset takmičenja.

MVP

MVP je još jedan južnokorejski tim na našoj listi najboljih timova. Iako postoje izvještaji da se njegovi timovi više neće pojavljivati u natjecanjima Heroes of the Storm, uvijek je najbolji izbor kada se pojavljuje na bilo kojem HoTS esport događaju.

Jednom kada igrač shvati prirodu takmičenja, postaje mu vrlo lako napraviti ispravna predviđanja. Nadalje, svaki igrač mora biti u toku sa aktuelnim događajima i dinamikom koja okružuje sport, s obzirom na to da se vremenom mijenjaju.

Za i protiv

Nije potrebno puno da se shvati šta nudi Heroes of the Storm. Evo liste nekih od hitova i promašaja HotS-a koji bi mogli zainteresovati igrače i kladionike koji daju opklade na igru.

Pros

Igra je brza, sa kratkim i uzbudljivim borbama. Prosječna HoTS igra traje oko 20 minuta, što je dovoljno za ulaganje igrača a da se ne iscrpi.

 • Heroji nemaju statične karakteristike
 • Ima razne heroje iz vrhunskih blizzard igara
 • Igračima se služi toliko željena raznolikost mapa za vrijedno iskustvo igranja.
 • Jednostavni i cool vizuali
 • Igrači su nagrađeni povećanjem ranga
 • Igra daje igračima 30 dana da pregledaju svoje prošle igre i pronađu bolji način takmičenja
 • Novi igrači mogu testirati igru prije nego što odluče da potroše na igru

Cons

 • Iskustvo može biti sporo ako su područja u kojima su heroji i manijaci ostavljeni
 • Igrači nemaju opciju da igraju svoje omiljene mape
 • Igrači se povremeno suočavaju sa preprekama koje se nalaze van meča
 • Međufaza korisnika nije prilagodljiva

Razumijevanje kvota za klađenje Heroes of the Storm

Svaki esport kladionik bi trebao razumjeti izglede koristi bilo koja aplikacija za klađenje na esport. Za početak, visoke kvote za HotS klađenje donose najveću vrijednost. Igrači koji žele da se klade na HotS treba da razumeju kvote koje nude različite kladionice. Evo nekih uobičajenih tipova kvota Heroes of the Storm.

 • američke kvote: Kao što ime govori, američke kvote se obično koriste u Americi. Istaknuta karakteristika obično ima priložene znake plus (+) i minus (-). U idealnom slučaju, broj sa predznakom minus često označava iznos koji se mora uložiti da biste osvojili 100 dolara.
 • decimalne kvote: Uglavnom se koriste na evropskim kladionicama, decimalne kvote su među najlakšima za rad. Sve što igrač treba da uradi je da pomnoži kvote sa uloženim iznosom.
 • Razlomne kvote: Većina kladionica nudi djelimične kvote. Kao i decimalne kvote, njihovo razumijevanje je prilično jednostavno. Množenjem razlomka sa iznosom opklade dobijate profit ili dobijeni iznos.

Kako najbolje osvojiti klađenje na Heroes of the Storm

Sada kada je sve u vezi Heroes of the esporta detaljno razrađeno, također je važno pogledati načine ili pristupe koji bi igračima mogli pomoći da okuse uspjeh u igri. Evo nekoliko vrijednih savjeta za HotS kladioce.

 • Gledajte kako iskusni kladioničari stavljaju svoje opklade da biste brzo razumjeli osnove
 • Obratite pažnju na statistiku i uključite zajednicu
 • Fokusirajte se više na META trendove
 • Stavite opklade na najveće moguće kvote za maksimalnu vrijednost
 • Budite sigurni da praktikujete odgovorno kockanje
About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
e-sportovi
About

Jun-ho Kim, južnokorejski dinamični esportski maestro, stoji kao svjetionik znanja na EsportRankeru. Spajajući analitičku snagu sa urođenom ljubavlju prema igrama, Jun-ho razotkriva zamršenu tapiseriju onlajn takmičenja, osiguravajući da igrači ostanu informisani i inspirisani.

Send email
More posts by Jun-ho Kim