Kako se kladiti

U ovom vodiču za klađenje na eSport, saznajte sve o klađenju na elektronske sportove. Takođe, ostanite sa nama kako biste saznali koji su najbolji žanrovi video igara i naslovi video igara na koje se možete kladiti, kao i savjete za klađenje u eSportovima. Nema sumnje da industrija eSporta svjedoči eksponencijalnom rastu. S dolaskom pandemije, eSports klađenje je procvjetalo, a danas je to najbrže rastući oblik klađenja. Prema izvještaju poduzetnika iz industrije kockanja iz Las Vegasa Chrisa Grovea iz 2019. godine, ukupan novac eSports-a uložen oko velikih eSport naslova do 2020. iznosio je oko 12,9 milijardi dolara na globalnom nivou, dok je broj eSports kladioničara na globalnom nivou bio otprilike 6,5 miliona. Dolazak pandemije, a samim tim i prekid utakmica uživo, sigurno su eksplodirali brojke.

Vodič za klađenje na esport

Vodič za klađenje na esport

Prije nego podijelimo listu najboljih Žanrovi eSport video igara na koje se možete kladiti, evo vodiča za početnike za klađenje na eSport. Saznajte osnove klađenja u eSportovima, od toga kako pronaći najbolju web lokaciju za klađenje, do kvota za klađenje, tržišta, strategija i još mnogo toga.

Kako funkcionira esport klađenje

Esports klađenje je jednostavno klađenje na elektronske sportove koji se igraju na takmičarskim nivoima. Iako su prilično slične virtuelnim i simuliranim igrama, eSportovi imaju taj ljudski dodir baš kao i tradicionalno sportsko klađenje, gdje se bore profesionalni sportisti, a ne AI i kompjuterski simulatori. Već sada profesionalni timovi privlače najbolje talente iz cijelog svijeta, tako da je eSport jednako konkurentan kao i svaki drugi sport.

Kako se kladiti na esport

Klađenje na eSports je prilično jednostavno. Međutim, postoji nekoliko stvari koje kladioničari moraju znati.

Prvo, igrači moraju odlučiti na koju igru žele da se klade. Ovaj članak će podijeliti neke od najboljih žanrova na koje se možete kladiti i najpopularnije igre na sceni eSporta iz svakog žanra.

Vodič za klađenje na esport
Kako pronaći najbolje stranice za klađenje na esport

Kako pronaći najbolje stranice za klađenje na esport

Kada se kockar odluči na određenu igru, trebao bi pronaći kladionice koje nude tržišta za igru. Za zapisnik, nemaju sve kladionice klađenje na eSport.

Još jedan bitan faktor koji treba uzeti u obzir pri odabiru kladionice su licenciranje i regulativa. Igrajte samo na registrovanim i renomiranim eSports kladionicama.

Zatim pročitajte recenzije kladioničara i istražite kako biste pronašli kladionice koje nude brzo i sigurno bankarstvo, i što je još važnije, opsežnu listu opcija depozita i povlačenja. Igrači definitivno žele brzo ući u klađenje sa pravim novcem. Također, uzmite u obzir troškove transakcije, vrijeme obrade i, što je najvažnije, prihvaćene valute.

Treći aspekt na koji se treba fokusirati su tržišta i kvote klađenja na eSport. Neke kladionice imaju ogromna tržišta klađenja, dok druge nude samo osnovne opcije. Prvo je ono na šta bi entuzijasti eSport klađenja trebali biti u potrazi. Kada su u pitanju kvote, postoje dvije stvari. Prvo, pridružite se stranicama za klađenje s najvišim kvotama. Drugo, igrači treba da se uvere da format kvota koji su im poznati je podržan.

Takođe je bitno razmotriti promocije. Najbolje eSport kladionice imaju bonuse bez depozita i bonuse na depozit, između ostalog. Dok tražite bonuse za klađenje, ne zaboravite provjeriti zahtjeve za klađenje. Što je množitelj manji, veće su šanse da se maksimalno iskoristi bonus za klađenje.

Ostali ključni aspekti koje treba razmotriti uključuju korisničku podršku, jezike, prijenos uživo, navigaciju web stranice i mobilno klađenje.

Strategije klađenja na esport

Baš kao i tradicionalno sportsko klađenje, postoje strategije klađenja na eSport, koje se razlikuju ovisno o žanru igre. Arbitražno klađenje je najpopularnija strategija. Općenito poznata kao strategija klađenja 'arb', uključuje klađenje na sve moguće ishode pojedinačnog eSport meča.

Kako pronaći najbolje stranice za klađenje na esport
MOBA vodič za klađenje

MOBA vodič za klađenje

Multiplayer Online Battle Arena, popularno poznata kao MOBA, jedan je od najboljih žanrova video igara na koje se možete kladiti. Ova strateška video igra sadrži dva tima koji se bore na unaprijed definiranom bojnom polju poznatom kao mapa.

MOBA igre su najbolje ocijenjene, posebno u Aziji. Popularnost se može zahvaliti činjenici da su druželjubivi sada kada igrači moraju da se udružuju sa prijateljima da bi postigli pobjedu. Neke od najboljih MOBA igara na koje se možete kladiti uključuju liga legendi, DOTA 2 (Odbrana drevnih 2), mobilne legende: Bang Bang i Smite.

Kako se kladiti na MOBA igre

MOBA klađenje postaje sve popularnije sada kada postoje neki prestižni MOBA turniri i takmičenja kao što su The International i LoL World Championship. šta više? Postoje MOBA igre na koje se možete kladiti gotovo cijele godine. Zanimljivo je da MOBA igre privlače vrhunske timove i talente, ubrizgavajući konkurentnost u stratešku igru.

Okosnica klađenja na MOBA igre je razumijevanje različitih tržišta klađenja. Kladionici se mogu kladiti na pojedinačna tržišta MOBA utakmica, tržišta MOBA turnira/takmičenja/pobjednika lige ili tržišta mapa. Neke od najboljih opklada za postavljanje uključuju pobjednika meča, pobjednika mape, zbrojeve karte, prvo ubijanje, broj rundi, ukupni broj ubistava/izgledi, ili čak hendikep, itd. Vjerovatnoća svih ovih događaja je predstavljena u kvotama.

Da biste se kladili na MOBA igre, prvo pronađite stranicu za klađenje s MOBA eSport tržištima i budite u toku s nadolazećim MOBA takmičenjima. Kladionici također trebaju biti svjesni različitih formata koji se koriste u MOBA turnirima.

Na kraju, igrači bi trebali istražiti kako bi otkrili koji su najbolji MOBA eSports timovi. U ovom trenutku, imena domaćinstva su Team Spirit, PSG.LGD, Invictus Gaming i Team Secret, između ostalih. Također bi bilo pametno provjeriti noviji oblik tima u koji kladionici ulažu svoj novac.

MOBA vodič za klađenje
Battle Royale vodič za klađenje

Battle Royale vodič za klađenje

Battle royale igre su fantastične online igre za više igrača koje sadrže igranje posljednjeg čovjeka i taktike preživljavanja, istraživanja i čišćenja. Uključuju desetine do stotine igrača koji se bore za slavu na mapi koja se stalno smanjuje. U zavisnosti od formata, igrači mogu biti sami ili u timovima.

Danas, battle royale igre dominiraju eSport scenom. Neke od najvećih battle royale igara uključuju Fortnite, Call of Duty: Warzone, Apex Legends, PUBG: Battlegrounds, i Fall Guys Ultimate Knockout samo da spomenem neke.

Kako se kladiti na Battle Royale igre

Klađenje na battle royale igre je među najpopularnijim oblicima eSports klađenja. Popularnost ovih igara može se pripisati činjenici da igre battle royale privlače stotine vrhunskih takmičenja i značajne novčane nagrade. Dva najznačajnija battle royale turnira su Apex Legends Global Series (Apex Legends) i The Fortnite World Cup (Fortnite). Zanimljivo je da je Fortnite Svjetsko prvenstvo 2019. privuklo nagradni fond od 30 miliona dolara.

Klađenje na battle royale igre je prilično lako sve dok kladionici pronađu najbolje battle royale eSports kladionice i razumiju način igre, tržišta i kako funkcionišu kvote. Postoje različita tržišta na koja se možete kladiti u zavisnosti od stranice za klađenje i, naravno, određene igre battle royale.

Neka od uobičajenih tržišta s kojima bi igrači trebali biti upoznati uključuju direktne pobjednike utakmica, pobjednike turnira, specijalne opklade, akumulatore, zbrojeve, pobjednike mapa, rezultate na mapi, pa čak i opklade u igri, inače poznate kao opklade uživo.

Osim tržišta klađenja i kvota, igrači bi trebali biti upoznati sa eSport scenom igre battle royale na koju žele da se klade. Saznajte najbolje timove u Fortniteu, najbolje timove u Apex Legends, i tako dalje. Također, pogledajte njihovu nedavnu formu kako biste donijeli najbolju odluku o klađenju.

Battle Royale vodič za klađenje
FPS vodič za klađenje

FPS vodič za klađenje

Nema sumnje da je FPS (First-Person Shooter) popularan žanr video igrica. Zasnovan je na puškama i drugim borbama zasnovanim na oružju iz perspektive prvog lica. Igrači kontrolišu protagonista u 3D prostoru. FPS igre su popularne jer uvode tu pravu atmosferu na bojnom polju zahvaljujući impresivnoj grafiki i zvuku. Takođe neguju timski rad i solidarnost.

FPS igre su popularne širom svijeta. Battlefield V i Counter-Strike: Global Offensive su dvije najveće FPS igre današnjice. Ostali popularni FPS naslovi u eSportu uključuju Call of Duty, Tom Clancy's Rainbow Six Siege (R6), Valorant i Overwatch.

Kako se kladiti na FPS igrice

FPS igre nisu samo velike u kumulativnim nagradnim fondovima; oni takođe dominiraju na listama klađenja u eSportu. Prema najnovijim statistikama, CS: GO je vodeći u pogledu obima klađenja sada kada postoje dosta turnira tokom cijele godine. Lako je kladiti se i na FPS igre, a postoji širok raspon opcija klađenja.

Kao i kod svih drugih žanrova video igara, igrači koji se klade na FPS igre moraju razumjeti osnovnu igru i pravila kako bi donosili informirane odluke o klađenju. Također je bitno razumjeti trenutno stanje FPS eSport scene. Nađite vremena da istražite koji su najbolji FPS timovi. Trenutno najbolji FPS timovi su Astralis, SEN Sentinels i San Francisco Shock. Također je od vitalnog značaja pregledati sve predstojeće turnire i takmičenja.

Još jedna kritična stvar koje kladionici moraju biti svjesni su dostupna tržišta klađenja. FPS igre mogu imati drugačiji način igre i ciljeve, ali većina opcija klađenja je slična onim što igrači mogu pronaći u MOBA i Battle Royale eSports klađenju. Neka od najboljih tržišta za klađenje uključuju pobjednika turnira, pobjednika meča, pobjednika karte, prve krvi i klađenja uživo.

FPS vodič za klađenje
Vodič za klađenje na sportske simulacije

Vodič za klađenje na sportske simulacije

Za entuzijaste tradicionalnog sportskog klađenja, sportske simulacije eSports igre nude vrhunsko iskustvo budući da prate tradicionalno sportsko klađenje. Kao što samo ime govori, sportske simulacije su bazirane na stvarnim sportskim igrama kao što su fudbal, hokej, moto sport, košarka i američki fudbal. Igre sportske simulacije ne treba brkati sa virtuelnim sportovima jer ih igraju pravi ljudi.

Sportske simulacijske igre su popularne širom svijeta. Scena se može pohvaliti elitnim profesionalnim timovima, a neke sponzoriraju profesionalni klubovi. Oni prikazuju glavne lige i takmičenja i koriste najsavremenije mašine za igre kako bi ponudili realističnu igru i grafiku koja oduzima dah. Neke od najboljih sportskih simulacijskih igara na koje se možete kladiti uključuju FIFA, NBA2K, PES, Madden, itd.

Kako se kladiti na sportske simulacije

Sportske simulacije privlače mnoge kladioce, uglavnom ljubitelje tradicionalnog sportskog klađenja. To je zato što su slična konvencionalnom sportskom klađenju u smislu mehanizama klađenja. Za sada, tako dobro, FIFA 21 klađenje prednjači u žanru sportskih simulacija u smislu obima klađenja. Dakle, šta igrači trebaju znati o klađenju na sportske simulacijske video igre?

Prva stvar je pronalaženje pouzdanih stranica za klađenje sa FIFA, PES i NBA2K tržištima. Zapamtite, neće sve stranice za klađenje imati ova tržišta. Što se tiče kvota i tržišta za klađenje, kvote su predstavljene u jednom od tri formata klađenja, ili u svim formatima, dok tržišta ostaju ista kao i kod redovnog sportskog klađenja.

Razlika, međutim, dolazi u timovima na koje se treba kladiti. U tradicionalnom sportskom klađenju, najbolji timovi za klađenje su najuspješniji u posljednje vrijeme. Međutim, u eSports klađenju, igrači ne bi trebali gledati najistaknutije timove u stvarnom životu. Umjesto toga, trebali bi pogledati zapisnik eSports profesionalnog igrača. Na primjer, profesionalni igrač, sa super timom kao što je PSG, sa svim zvijezdama, može izgubiti od boljeg profesionalnog igrača koji igra sa prosječnim timom iz nižih francuskih liga.

Vodič za klađenje na sportske simulacije
RTS vodič za klađenje

RTS vodič za klađenje

RTS, poznat i kao strateška igra u realnom vremenu, je još jedan popularan žanr video igara na koji se možete kladiti. Jedan od aspekata koji ove igre čine popularnim je općenito brži tempo. Razlika između RTS igara u odnosu na potezne strategije (TBS) je u tome što u RTS igrama igrači mogu istovremeno da uđu u akciju.

Postoji mnogo RTS igara, ali samo nekoliko karakteristika u takmičarskom svetu eSporta. Strateške igre u realnom vremenu uključuju StarCraft II, WarCraft i serije Age of Empires.

Kako se kladiti na RTS igrice

Iako popularnost žanra RTS video igara usporava, igre su i dalje aktivne na eSport sceni. Dakle, šta igrači treba da znaju o klađenju na RTS igre?

Prva stvar je pronalaženje sajtova za klađenje sa tržištima klađenja RTS igara, kao npr StarCraft II i WarCraft tržišta, između ostalih. Zatim se prijavite na kladionice koje imaju mnogo događaja i najviše kvote. Igrači takođe treba da se trude da budu u toku sa svim dešavanjima u svetu RTS igara. Prvo, razumite način igranja RTS igara i osnovna pravila. Važno je da se upoznate sa različitim formatima turnira koji se koriste.

Na kraju, provjerite ljestvicu kako biste saznali na koje najbolje timove i igrače možete uložiti novac. Za zapisnik, timovi stalno mijenjaju spiskove, pa svakako provjerite nedavnu formu tima kako biste donijeli ispravnu odluku o klađenju.

RTS vodič za klađenje
Završavanje

Završavanje

To je to; vodič o tome kako se kladiti na eSports. Zapamtite, postoje savjeti i strategije za klađenje na eSports koje povećavaju šanse za pobjedu. Također, provjerite šta stručnjaci kažu u svojim predviđanjima prije nego što se kladite!

Završavanje

Poslednje vijesti

Kako se kladiti na Apex Legends u 2022
2022-03-31

Kako se kladiti na Apex Legends u 2022

Apex Legends klađenje polako dobija na snazi jer sve više fanova pucačine iz borbenih heroja kladi se na stotine turnira i takmičenja širom svijeta. Ako klađenje zvuči kao ideja, ovo je pravo mjesto. Saznajte sve o Apex Legends klađenju 2022, od osnova Apex Legends online klađenje na najveća takmičenja i timove.