Vijesti

February 13, 2024

PGL Copenhagen Major American RMR: kvalifikacije, format i raspored

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

PGL Copenhagen Major je odmah iza ugla, a američke kvalifikacije će donijeti vrućinu. Sa samo pet timova od stotina koje se probijaju kroz otvorene kvalifikacije, ulozi su visoki. Evo svega što trebate znati o PGL Copenhagen Major American RMR.

PGL Copenhagen Major American RMR: kvalifikacije, format i raspored

Format

Američki RMR će predstavljati šesnaest timova iz Sjeverne i Južne Amerike koji se takmiče u švicarskom formatu. Timovi će biti nosioci na osnovu svojih trenutnih rekorda u američkom RMR-u, i igrat će direktne utakmice. Tim treba da pobijedi u tri meča da bi osigurao mjesto na PGL Copenhagen Major, dok će dva poraza rezultirati eliminacijom. Konkurencija je žestoka, a velika imena kao što su Complexity, Team Liquid i FURIA bore se za priliku da predstavljaju regiju na prvom CS2 Major-u.

Sejanje

Nakon što se timovi kvalificiraju za Major, bit će postavljeni u eliminacionu fazu i početnu fazu na osnovu Valve-ovog regionalnog poretka. Tim sa najboljim nosiocem će nastaviti direktno do eliminacione faze, dok će preostala četiri tima morati da se izbore za svoj put kroz početnu fazu.

Raspored i rezultati

PGL Copenhagen Major American RMR počinje u subotu, 17. februara. Prvih pet timova iz RMR-a će se kvalifikovati za Major, dok će ostali biti eliminisani. Raspored američkog RMR-a tek treba da bude određen, pa pratite ažuriranja.

Kako gledati

Sve akcije američkog RMR-a možete pratiti uživo na Twitchu. PGL će prenositi utakmice na dva kanala: primarnom i sekundarnom. Osim toga, emiteri zajednice će također prenositi kvalifikatore na svojim pojedinačnim kanalima. Obavezno se uključite i podržite svoje omiljene timove!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti