Team Liquid

Team Liquid je jedan od najpopularnijih esport timova u istoriji i verovatno najbolji. Holandska ekipa poznata je po svojoj dominaciji u nekoliko divizija. Osim popularnosti, to je jedan od najboljih timova na koje se možete kladiti. Ova stranica nastoji da sazna više o Team Liquidu, njegovoj istoriji i pozadini, popularnosti, divizijama u kojima je taj tim najbolji, najboljim igračima, dostignućima i još mnogo toga.

Team Liquid je multi-regionalna profesionalna esport ekipa sa sjedištem u Holandiji. Iako je kompanija osnovana 2000. godine, tek je 1. maja 2001. osnivač, Victor "Nazgul" Goossens, zajedno sa Joy "Meat" Hoogeveen pokrenuo prvu Team Liquid platformu pod domenom, teamliquid.cjb.net. Godinu dana kasnije, kompanija se preselila na novu domenu, teamliquid.net. Danas je .net domen pseudonim teamliquid.com, službene web stranice.

Team Liquid
Proširenje na druge esportove

Proširenje na druge esportove

Team Liquid je danas potpuno razvijena eSports organizacija, ali iznenađujuće, počela je kao StarCraft web stranica za vijesti. Kasnije je stranica počela pokrivati i druge igre. TL je 2012. godine najavio da će početi pokrivati najnovija dostignuća Valveove popularne MOBA-e, Dota 2, koja je u to vrijeme bila među najpopularnijim eSportovima.

Prvobitno klan StarCraft: Brood War, Team Liquid je pomjerio fokus na StarCraft II 2010. godine tokom beta verzije naučno-fantastične video igre u realnom vremenu kompanije Blizzard Entertainment. Sa najboljim talentom u to vrijeme, Team Liquid je odmah postao hit. Do 2012. tim je proširio svoja krila na druge eSportove tako što je prvo sastavio Dota 2 sjevernoamerički popis.

Proširenje na druge esportove
Spajanje s timskim prokletstvom igara

Spajanje s timskim prokletstvom igara

Kasnije, 2015. godine, Steven "LiQuiD112" Arhancet pristao je da raspusti svoju organizaciju, Team Curse Gaming, i spoji se sa Victorom "Nazgul" Goossensom kako bi poslovao pod brendom Team Liquid. Spajanje je bilo uspješno sada kada je kompanija bila pod dva velika eSport poduzetnika.

Samo godinu dana nakon spajanja, Team Liquid je prodao svoj kontrolni interes konglomeratu za upravljanje zabavom i sportom aXiomatic. Nakon akvizicije, Victor "Nazgul" Goossens i Steven "LiQuiD112" Arhancet ostali su zaduženi, upravljajući vrijednim resursima koje je aXiomatic donio na brod.

Danas je Team Liquid jedan od najpoznatijih esport timova sa najboljim talentima iz celog sveta. Vrijedi spomenuti i najsavremenije objekte, uključujući Alienware Training Facility u Los Angelesu.

Zanimljivo, Team Liquid je izrastao u ne samo uspješnu eSports odjeću, već i medijsko preduzeće sa interesima za proizvodnju sadržaja. Ovdje su 1UP Studios i platforma za angažovanje obožavatelja Liquid+ bili fenomenalni.

Spajanje s timskim prokletstvom igara
Team Liquid najbolje esport divizije

Team Liquid najbolje esport divizije

Ne postoji jedinstven esport tim koji je dominantan u svim divizijama. Ipak, važno je za entuzijaste esport klađenja da znaju u kojim je divizijama Team Liquid najbolji.

Online borbena arena za više igrača (MOBA) je jedan od žanrova u kojima je TL najbolji. Organizacija ima jedan od najboljih Dota 2 timova u istoriji. Trenutni spisak ima talentovane Dota 2 profesionalne igrače. To su Liquid'Boxi, Liquid'iNSaNiA, Liquid'MATUMBAMAN, Liquid'zai i Liquid'miCKe. Osim Dota 2, vrijedi se kladiti i na Team Liquid League of Legends tim. Ostale MOBA igre koje Team Liquid ima popis uključuju Heroes of the Storm i PUBG.

Team Liquid je također vrhunski eSport tim u pucačinama, posebno pucačinama iz prvog lica (FPS). Organizacija eSports ima talentovane spiskove za Counter-Strike: Global Offensive, Valve i Hidden Path pucač iz prvog lica. Kladionici se također mogu kladiti na druge pucačke igre, uključujući Tom Clancy's Rainbow Six Siege, Apex Legends i novog klinca u bloku, Valorant.

Ostale eSports divizije u kojima Team Liquid učestvuje su World of Warcraft, Clash Royale, Fortnite, Super Smash Bros, Rocket League, Hearthstone, Free Fire Artifact i Tekken 7.

Team Liquid najbolje esport divizije
Zašto je Team Liquid popularan u sportskom klađenju?

Zašto je Team Liquid popularan u sportskom klađenju?

Nema sumnje da je Team Liquid renomirano ime na rang listi eSport timova. Među timovima je na koje se entuzijasti eSport klađenja uvijek klade u nekoliko divizija. Nekoliko razloga objašnjava popularnost Team Liquida na stranicama za klađenje na eSports.

1. TL je najuspješniji tim eSporta

Prvo, Team Liquid je bio jedan od dominantnih timova kada je eSports klađenje procvjetalo. Nakon što je postao potpuno profesionalan, brzo je zauzeo vrh ljestvica i postao omiljen među kladionicama u eSportovima. Tim je nastavio pobjeđivati i donositi povratke mnogim igračima.

Godinama kasnije, Team Liquid se smatra najuspješnijim timom u historiji eSporta. Ovo se zasniva na ukupno osvojenom novcu nagrade, nakon što ste osvojili ogromnih $38,476,764.98. Ovaj uspjeh je značajan dokaz da Team Liquid nije autsajder već favorit, barem u većini divizija.

2. Massive Exposure

Kao najpopularniji tim u eSportu, TL će također biti najpopularniji na sceni klađenja. Team Liquid uživa mnogo vremena na medijima i reklamnim kanalima. Uzdignut je do visine lica eSporta. Još jedan razlog za dominaciju TL-a u eSports klađenju je online zajednica brenda. Team Liquid je vlasnik Liquipedia, wiki stranice posvećene eSportu. Tu je i Liquid+, platforma za angažman navijača koja pruža ključne podatke u klađenju, na primjer, statistiku tima.

Zašto je Team Liquid popularan u sportskom klađenju?
Najbolji Team Liquid igrači

Najbolji Team Liquid igrači

Jedan od ključnih razloga za dominaciju Team Liquida je talenata. Odjeća privlači samo najbolje talente da na zadovoljavajući način predstavljaju brend na vrhunskim turnirima. Danas se Team Liquid može pohvaliti nekoliko najbolji igrači esporta.

Dota 2 profesionalni igrač Ivan "MinD_ContRoL" Ivanov ostaje najbolji igrač za Team Liquid, koji je zaradio cool $4,605,276.16 dok je bio u holandskom timu. 26-godišnjak je bio dio tima koji je osvojio nekoliko šampionata, uključujući The International 2017, China Dota 2 Supermajor 2018, EPICENTER 2016. i EPICENTER 2017.

Kuro Salehi Takhasomi, koji je bio dio liste koja je osvojila The International 2017, također je još jedan vrhunski igrač. Iako trenutno radi sa timom Nigma, on ostaje jedna od najboljih Dota 2 zvijezda Team Liquida.

Igrači na listi za gledanje

Danas je teško reći ko je još uvijek najbolji igrač u Team Liquidu. U Dota 2, igrači mogu staviti svoj novac na tim zahvaljujući Liquid'MATUMBAMAN-u, koji je bio dosljedan otkako je najavio svoj ulazak pobjedom na LAN turniru Assembly Summer 2014 sa Veni Vidi Vici. S druge strane, ljubitelji CS: GO klađenja mogu povjeriti vještine Liquid'Bwipo i Liquid'Santorina da donesu pobjedu kući.

Ostali značajni igrači Team Liquida su Elias "Jamppi" Olkkonen (Valorant), Jonathan "EliGE" Jablonowski (CS: GO), Clément "Clem" Desplanches (StarCraft) i Adil "ScreaM" Benrlitom (Valorant).

Najbolji Team Liquid igrači
Nagrade i rezultati Team Liquida

Nagrade i rezultati Team Liquida

Team Liquid je najuspješniji tim po ukupnom osvojenom novcu. Tim ima nekoliko prestižnih titula i višestruko je nagrađivan. Ispod su najznačajnija dostignuća teškaša iz Utrechta.

Dota 2

Team Liquid je veliki Dota 2 tim. Osvojio je nekoliko Dota 2 šampionata, uključujući DreamLeague Season 6 (2016), StarLadder i-League StarSeries Season 3 (2017), StarLadder i-League Invitational Season 3 (2017), EPICENTER 2016, i EPICENTER 2017, da spomenemo nekoliko. 2022. je već dobra godina za Team Liquid jer je već prošao DPC WEU 2021/22 Tour 1: Division I.

Međutim, najznačajnija pobjeda je bila The International 2017, gdje je TL osvojio $10,862,683. U sedmoj iteraciji turnira, TL je u polufinalu pobijedio LGD.Forever Young-a prije nego što je savladao Newbeeja sa 3-0 u bo5 duelu. Sledeće godine je, međutim, završio na 4. mestu, što je i dalje za pohvalu.

Counter-Strike: Global Offensive

Team Liquid je također briljirao CS: GO. Tim je završio na prvom mestu na nekoliko S-Tier turnira 2019, uključujući Intel Extreme Masters XIV - Chicago, Intel Extreme Masters XIV - Sydney, ESL One: Keln 2019, ESL Pro League Season 9 - Finals, DreamHack Masters Dallas 2019 i BLAST Pro Series : Los Anđeles 2019.

Najveća pobjeda u ovoj diviziji došla je 2019. godine kada je Team Liquid osvojio Intel Grand Slam sezonu 2. Otišao je sa 1.000.000 dolara nakon što je pobijedio Astralis.

liga legendi

Riot's liga legendi je još jedna divizija u kojoj je Team Liquid osvojio naslove. Tim je svoju dominaciju započeo još 2018. godine kada su osvojili dva S-Tier turnira - NA LCS Summer 2018. i A LCS Spring 2018. TL je otišao dalje i osvojio LCS Spring 2019, LCS Summer 2019, LCS Lock-In 2021 i LCS Lock -U 2022.

Osim League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive i Dota 2, Team Liquid je također briljirao u Valorantu, okrunivši se kao šampioni CT 2021: EMEA Stage 2 Challengers Finals, VCT 2021: Europe Stage 3 Challengers 2, i Red Bull Home Ground #2.

Čuveni eSport tim se takođe afirmirao u Rainbow Six Siege diviziji. Ima nekoliko titula, uključujući Brasileirão 2021 - Finale, Pro League Sezona 11 - Latinska Amerika, Copa Elite Six - Sezona 2021: Etapa 1, Šesti Novembar 2020 Major - Brazil, OGA PIT Sezona 3, i Pro League Sezona 7 - Finale.

Nagrade i rezultati Team Liquida
Kako se kladiti na Team Liquid?

Kako se kladiti na Team Liquid?

Team Liquid je jedan od najboljih esport timova u kojima možete raditi. Igrači koji se bave klađenjem na eSport trebalo bi ga staviti na svoju listu favorita. Tim učestvuje u više od deset, tako da je dostupno mnogo opcija za klađenje. Ali prije nego se upustite u klađenje sa pravim novcem, treba napomenuti nekoliko stvari.

Gdje se kladiti na Team Liquid

Prvo je o pronalaženje najboljih stranica za klađenje na esport sa tržištima igara u kojima Team Liquid učestvuje. Prva stvar koju treba utvrditi je licenciranje. Nikada se nemojte kladiti na nelicenciranog kladioničara, jer to predstavlja veliki rizik. Zatim provjerite tržišta klađenja i kvote.

Ovdje je pravilo da idite na kladioničarsku stranicu sa ogromnim tržištima za klađenje za svaku igru i najvišim kvotama. Treće, igrači bi trebali procijeniti bankarske metode kako bi osigurali podršku za njihov najpogodniji metod depozita i povlačenja.

Nakon što pronađete savršenu esport stranicu za klađenje, sljedeća stvar je da se registrujete na stranici za klađenje i uplatite račun. Također je pametna ideja pronaći unosne bonuse dobrodošlice za potraživanje.

Posljednje je praćenje utakmica Team Liquida da znate koji turniri tim trenutno učestvuje na, i što je važno, nadolazećim takmičenjima. Osim utakmica, provjerite i rang liste Team Liquida u svakoj diviziji da biste saznali težinu svake liste.

Kako se kladiti na Team Liquid?