Nindže u pidžamama i dalje dominiraju u eSportu

Vijesti

2022-07-21

Nindže u pidžamama Losesto ZETA Division u VCT Masters

ZETA divizija osigurala finale Valorant Champions Tour Utor za plej-of Masters Reykjavika sa ključnom pobjedom dva prema jedan nad Ninjas in Pyjamas. Oba tima su ušla u eliminacioni meč sa omjerom jedan-jedan u grupnoj fazi, pobjedom protiv Fnatica i porazom od DRX-a.

Nindže u pidžamama i dalje dominiraju u eSportu

Dakle, koji god tim porazio drugu, osvojio bi mjesto u finalu doigravanja i nastavio niz na Islandu. Igrači su imali priliku da predvide pobednika na raznim sajtovima za esport klađenje. NiP je preuzeo vodstvo u seriji od trinaest prema šest na ZETA-inoj mapi Splita, kako je predviđalo nekoliko web-stranica sa savjetima za esport klađenje. Nakon sedam do pet prvog poluvremena, NiP je završio snažno sa tri uzastopna kola i preuzeo prednost od nula.

Međutim, ZETA je odgovorila pobjedom od trinaest prema deset na NiP-ovom izboru Iceboxa. Pobjedom je ZETA uspostavila prednost od osam do četiri u odnosu na NiP nakon histeričnog prvog poluvremena. Yuuma Hisamoto, poznat kao Dep, iz ZETA-e, preuzeo je ulogu Jett-a za njegov tim. Zaključio je sa 2,0 KD nakon 26 ubistava i 13 smrtnih slučajeva. Uprkos tome što se činilo da ZETA gubi na svom izboru mape, uspjeli su se ponovo sastaviti na Iceboxu kako bi izjednačili seriju na jedan-jedan.

Fraktura je bila posljednja mapa serije. Serija je do sada odigrana samo jednom, od strane ZETA-e tokom njihovog prethodnog Fnatic meča. Uprkos tome što je NiP stigao do meč lopte, ZETA je povratila mapu i iznudila produžetke protiv NiP-a. Nindže u pidžamama su se borile da održe zamah nakon što su rano poveli. Meč je otišao u produžetke, gdje je ZETA osvojila mapu i utakmicu sa četrnaest poena prema dvanaest.

Nindže u pidžamama dominiraju Fnatic

Na svom prvom sastanku u International Lan, Nindže u pidžamama pobijedio Fnatic dva-nula. Od početka VCT-a, Fnatic je jedan od najvećih timova na Valorant esport sceni klađenja. Od početka godine, Fnatic čini se da je dominirao do kvalifikacija. Međutim, došlo je do pada njihovog učinka otkako su se kvalifikovali, što je dovelo do pada popularnosti tima u online klađenju.

Uspon: prva karta

Ova mapa je trebala biti Fnatic-ov izbor, ali se nije pojavila. NiP je stigao da igra i dominira na LAN-u; brazilski zamah je jednostavno bio nedostižan. Izgledali su bolje pripremljeni, sigurniji i imali su najoštriji cilj.

Split: Druga karta

Drugi susret je počeo nakon nekoliko tehničkih pauza i dužih pauza. Nakon dominantne mape po izboru Fnatics-a, ovo je izgledalo kao komad torte za NIP. I zaista, takav je osjećaj. NIP je prvo poluvrijeme dobio od osam do četiri dok je igrao na strani napadača. Tim je zatim uznemirio top tim EU, Fnatic, kratkim i bakijevima rezultatom od trinaest do osam.

Nindže u pidžamama potpiše Brollan

Vrhunska esport ekipa najavila je akviziciju švedskog Counter-Strike: Global Offensive igrača Brollana, Ludviga Brolina iz Fnatica. Kako je NIP pomenuo u objavi na blogu, potpisivanjem je broj aktivnih članova tima povećan na pet.

NiP je postao jedan od izazivača titule i igrači mogu očekivati da će biti jak tim u online esport klađenju nakon ove akvizicije. Jonas Gundersen, izvršni direktor NiP-a, napomenuo je da su Brollana gledali godinama. Došli su do tačke u kojoj nije bilo pitanje da li će se pridružiti, već kada.

Nindže u pidžamama Izdaje pidžame

NiP je nedavno predstavio svoju prvu kolekciju spavaćice. Oni, međutim, imaju svoju cijenu, a postoji samo ograničen broj njih. Pidžama košta 99,99 evra (110 dolara) i sadrži dvodelno odelo od poliestera sa efektom svile u crnoj boji. Oni takođe uključuju suptilne neonske šavove NiP-ovog amblema. Motto je promijenio logo prošle godine, sa zagrijanim printom na prednjoj desnoj strani.

Nažalost, čini se da je ograničena isključivo na ležernu odjeću. Trenutno nema namjere da ih ekipa nosi na budućim događajima. Ovaj potez bi mogao biti najveći nedostatak ove najnovije robne kampanje.

Ova nova odjeća dio je nove promocije "Dobrodošli u klub" iz NiP-a. Kupci će također dobiti digitalnu verziju džemmija kao dio marketinga. Međutim, kako se to isporučuje nije sasvim očito.

O Nindžama u pidžamama

Video igre su postale jedan od najčešćih oblika klađenja na globalnom nivou. Napredak tehnologije i interneta pomogao je video igračima da se istaknu i takmiče širom svijeta. Nove igre se kontinuirano razvijaju dok se stare ažuriraju kako bi zadovoljile potrebe obožavatelja.

Vrhunske kladionice koriste prednosti rastućeg tržišta kako bi korisnicima ponudile jedinstvene kvote za klađenje esport turniri. Međutim, igrači zainteresovani za Nindže u pidžamama radije se klade na CS: GO i Rainbow Six Siege.

2000. godine, Potti, Tommy Ingemarsson i Tootzi, Christoffer Olsson, osnovali su Ninjas in Pyjamas, NiP kao klan baziran na LAN-u. NiP je počeo da utiče na švedsku Counter-Strike scenu dodavanjem novih igrača. Uzastopne pobjede na online i offline događajima i turnirima učvrstile su njihov status najboljeg švedskog klana.

Rani NiP klan nosio je različita imena dok je učestvovao u nekoliko offline LAN-ova. CPL Keln je bio njihov prvi veliki LAN događaj u decembru 2000. Završili su solidno četvrto mesto uprkos odsustvu nekoliko ključnih igrača. Ova izvedba dovela je do potrebe za zamjenom igrača. U istom mjesecu, nekoliko igrača je otišlo nakon pobjede na glavnom Babbages CPL eventu u Dallasu. Bilo je i novih igrača koji su se pridružili NiP timu.

Poslednje vijesti

Najnovije vijesti o klađenju na NewBee
2022-09-22

Najnovije vijesti o klađenju na NewBee

Vijesti