Team Secret

Team Secret je gejming subjekt koji posluje u Evropi koji je osnovan nakon završetka Međunarodnog turnira 2014. Na turniru su i Natus Vincere i Fnatic timovi podbacili. Kuroky i N0tail, dva glavna igrača u dva entiteta, dogovorili su se da udruže snage. Planirali su formirati tim koji bi vodili sami igrači, a ne institucija za igre na sreću.

Kuroky je predstavio Puppeya, prijatelja i NaVi saigrača, dok je N0tail predstavio Flyja, prijatelja i saigrača. Sveukupno, kompletirali su svoj roster sa Alliance midlaner s4, čiji se tim borio i na TI4. Bez obzira na njihove rezultate, svi su bili posvećeni tome da postanu profesionalna esport franšiza koja okuplja vrhunske igrače. Također su željeli sudjelovati na najvećim svjetskim pozornicama i zabaviti svoje fanove kao jedan od najboljih esport timova.

Team Secret
Rast Timske tajne

Rast Timske tajne

Uz niz mješovitih rezultata, počeli su da stiču svjetsko priznanje nakon što su se plasirali u finale mnogih velikih turnira. U Frankfurtu, tim je osvojio ESL One i The Major, respektivno. Kasnije su završili na osmom mjestu na Međunarodnom 2015., najvećem godišnjem turniru Dota 2. Ova postignuća su pomogla timu da brzo postane jedan od najboljih Dota 2 esport timova na svijetu. Uprkos nizu odlazaka igrača i internih kontroverzi, dominirao je profesionalnim Dota 2 takmičenjima u 2019. Tim je osvojio MDL Paris turnir i ESL One Birmingham. Bio je i prvak turnira u Katowicama, kao i Chongqing Majorsa, iste godine.

Strast i posvećenost tima bila je proširenje zajednice igara. Ovo je postignuto pridržavanjem jednostavnih, ali učinkovitih ideologija i njegovanjem pozitivne kulture potrebne za uspjeh u industriji. Ovi programi su potaknuti promotivnim i marketinškim sponzorstvom tima. Takođe se trude da pronađu visoko kvalifikovane trenere i igrače koji će pomoći timu da raste.

CS:GO

U martu 2016. Team Secret je nabavio ženku Counter-Strike: Global Offensive tim iz celog sveta. Tim je odlučio da se proširi na svijet Street Fightera sljedećeg mjeseca. Nakon što je dobio ključne figure iz Team TyRanT-a, Team Secret je ušao u takmičarski Age of Empires 2 u julu naredne godine. Kasnije će potpisati sa timom IDK i proširiti se u Rainbow Six Siege Pro League.

John Yao, izvršni direktor tima, pristao je da preuzme korporativne uzde 2017. Veći dio svog profesionalnog života radio je kao konsultant za strategiju. Yao je tražio promjenu, a nakon što je upoznao suvlasnika Team Secreta Puppeya, ukazala se prilika. Zadatak je bio vratiti poslovnu stranu tima na pravi put.

Rast Timske tajne
Odlično upravljanje

Odlično upravljanje

Puppey je stručni menadžer talenata jer je i profesionalni igrač. On ima sveobuhvatno znanje o tome kako ga učesnici doživljavaju i šta im je potrebno da bi funkcionisao efikasnije. Zahvaljujući svom ogromnom iskustvu, Yao je uspješno bio zadužen za finansijsku stranu stvari. Zbog ovog uparivanja talenata i poslovnog menadžmenta, Team Secret se stalno uzdizao kroz rangove i svrstan je među najbolje i najviše popularni esport timovi svijet.

Izrastao je u dominantnu silu, s vrhunskim esport timovima koji se takmiče u šest različitih igara na obje strane svijeta, u Evropi i jugoistočnoj Aziji. Dota 2 i Rainbow Six Siege timovi u Evropi, vijetnamski LoL tim, malezijski PUBG Mobile tim i filipinski Wild Rift i VALORANT timovi u jugoistočnoj Aziji. Ranije je organizacija imala i Fortnite i Counter-Strike: Global Offensive timove.

Odlično upravljanje
Igrači Team Secreta

Igrači Team Secreta

Dota 2 igrači koji predstavljaju Team Secret su Nisha (Jankovski Michał, Poljak), Sumail (Sumail Hassan Syed, Pakistan i Iceiceice (Pei Xiang Daryl Koh, iz Singapura). YapzOr (Jaradat Yazied, iz Jordana) i Puppey (Ivanov Clement, Eston) ko je kapiten tima popuni tim.

U Rainbow six siege pet igrača trenutno predstavljaju tim. Predvodi ih njihov britanski kapetan Pacbull (Bull Peter). Ostatak spiska čine i Evropljani, Hife (Finkenwirth Vincent, Nijemac), SlebbeN (Nordlund Alex, Finac), Belgijac Gomfi (de Meulenaere Santino) i Keenan (Dunne Keenan) iz Irske.

League of Legends čine vijetnamski igrači, DNK (Đỗ Ngọc Khải), Eddie (Nghĩa Hoàng) i Phi1 (Võ Văn Phi). Nagiya (Nguyễn Võ Anh Hoàng), Simon (Dương Thanh Hoà) i Jerry (Nguyễn Tiến Duy) kompletiraju spisak od 6 igrača.

Igrači drugih igara

Pubg tim uključuje pet igrača uključujući MADTOI (Areesanan Aekachai) iz Tajlanda. Ostalo; IShotz (Tan Boon Sheng Raymond), KiD (Danski B Yusniza Muhammad), Fredo (Fuad Bin Razali Ahmad) i Jumper (Hashim Muhammad) su svi Malezijci.
Liga legendi: 6 igrača Wild Rifta su svi Filipinci. To su Hamez (Santos James), Azar (Salle Eleazar) i Code (Raymundo Morris). Chewy (Dela Cruz Caster), Tatsurii (Garcia Heri) i Trebor (Mansilungan Robert) čine tim.

Slično, Valorantovi igrači su također sa Filipina. Dispenser (Depio Te Kevin), Dubstep (Balisi Paguirigan Jayvee) i JessieVash (Cristy Angeles Cuyco Jessie) su dio ovog tima. Ostali su Borkum (Albert Abadiana Timbreza Jim) i Witz (Riley Go Reyes Zhon). Jremy (Gargara Cabrera Jeremy) je zamjena za tim.

Igrači Team Secreta
Najjače igre Team Secreta

Najjače igre Team Secreta

Uzbudljive pobjede Team Secreta počele su odmah nakon njegovog formiranja i nastavile su rasti. 2015. i 2019. bile su najbolje godine za tim u smislu uspjeha. Tim je osvojio ESL One turnir, The Major u Frankfurtu i The Summit 3, MarsTV Dota 2 Liga 2015. Također su osvojili MLG Svjetsko finale, Nanyang Dota 2 Championships i Red Bull Battle Grounds: Dota 2 na proljeće.

Tim je osvojio MDL Paris, ESL One Birmingham, Katowice, kao i Chongqing Majors 2019. OMEGA League: Europe Immortal Division, DreamLeague Season 13, i The International 2019 turniri su osvojeni u istoj godini. Tada su se etablirali kao jedan od najpopularnijih esport timova u svim disciplinama.

Još jedno značajno dostignuće je DreamLeague Season 14 DPC EU Upper Division, koju su osvojili 2020. Iste godine su osvojili OGA Dota Pit S3: Europe/CIS izdanje.

Najjače igre Team Secreta
Zašto je Team Secret popularan?

Zašto je Team Secret popularan?

Team Secret je imao mnogo uspjeha, posebno u Dota 2. Vole ih obožavatelji i oni najbolje stranice za klađenje na esport. Njihova istaknutost je porasla posljednjih godina. Tim je dobro poznat u Evropi, gdje ima veliku bazu navijača. Njihov naglasak na tome da postanu međunarodni brend pomogao mu je da stekne još veću privlačnost. Zbog uspjeha Dota 2 tima u jugoistočnoj Aziji, region je doveo nove fanove u tim. Stopa rasta u jugoistočnoj Aziji i angažman navijača bili su izuzetno visoki. Kao rezultat toga, tim je formirao novu diviziju popunjenu igračima sa ovog područja.

Igre u koje je Team Secret uložio imaju veliku globalnu publiku. Tencent podržava igre poput PUBG Mobile, koji ima brojna takmičenja širom svijeta. Team Secret je postao poznat nakon kontinuiranog nastupa na ovim e-turnirima.

Najpoznatiji aspekt Team Secreta je njihov izuzetan Dota 2 životopis. Oni su, međutim, vrhunski esport tim sa spiskovima za PUBG Mobile, League of Legends, Wild Rift i Rainbow Six Siege. Oni također imaju veliku bazu obožavatelja.

Zašto je Team Secret popularan?
Tim Secretovi pobjednički timovi i najveći trenuci

Tim Secretovi pobjednički timovi i najveći trenuci

Dota 2 tim je imao niz impresivnih pobjeda. Team Secret je među najpoznatijim esport timovima koji očekuju pobjedu bilo kada. Otkako je postao istaknut u Dota 2, tim je samo ojačao, proširujući svoje vjerne sljedbenike i ormar trofeja.

Shanghai Major, poznat i kao Winter Major, bio je drugi susret na Valveovom Dota Major šampionatu koji je također osvojio Team Secret. Tokom turnira, Team Secret je napredovao kroz gornji razred. Pobijedio je OG u meču najbolje od tri rezultatom 2-1 u prvom kolu gornjeg razreda. U drugom kolu gornjeg razreda, pobijedili su Evil Geniuses rezultatom 2–1. Team Secret je zatim savladao Team Liquid u meču najbolje od tri u finalu gornjeg ranga, pobedivši 2-0 i plasiravši se u finale, koje su i pobedili.

U martu 2016. godine, Team Secret se susreo sa Team Liquid-om, nedavnim pobjednikom donje grupe, u meču najbolje od pet za 1,1 milion američkih dolara u Velikom finalu. Utakmica je završena pobjedom Team Secreta rezultatom 3-1.

Osvojili su DreamLeague Season 8 sa novim spiskom i novom sezonom Dota Pro Circuita 2017-2018.

Izvedba nakon miješanja

Tim je osvojio nekoliko glavni turniri nakon velikih promjena. Osvojeni turniri uključuju Chongqing Major i MDL Disneyland Paris Major. Nakon KL Majora 2019. godine, gdje je Team Secret proglašen jednim od favorita, došlo je do ovih promjena. Lako su nadmašili svoje vršnjake, živeći u skladu sa njihovom popularnošću. Tim je osvojio finale gornjeg razreda samo jednom igrom nad Virtus.pr. Međutim, Secret nije uspio osigurati konačnu pobjedu, a time i veliko prvenstvo. Finale serije od pet utakmica bilo je uzbudljivo iskustvo za posmatrače.

Tim Secretovi pobjednički timovi i najveći trenuci
Gdje i kako se kladiti na Team Secret

Gdje i kako se kladiti na Team Secret

Najvitalniji komad odabir pravih stranica za klađenje na esport da li su dostupna različita tržišta. Najbolja tržišta za događaje ovog tima mogu se pronaći na JetBull, 1xbet, Vulkanbet, Lootbet i Betsson. Ako se želite kladiti na Team's Secret, čini se da je najbolja opklada na njihovu Dota 2 opremu.

Tim ima najdominantniji statistički rezultat od bilo kojeg esport tima, etablirajući se kao jedan od najstrašnijih timova. Većinu vremena, kladionice za turnire ih prikazuju kao favorite. Ovaj status su učvrstili svojim skoro nepobjedivim nizom igara prethodnih godina. Stoga je to najbolji tim na koji se možete kladiti.

Tim Secret je možda u najboljoj formi svog života, ali to ne garantuje da je svaka opklada na njihovu pobjedu tačna. Kao rezultat toga, igrači bi uvijek trebali držati svoja očekivanja pod kontrolom i raditi stvari koje bi mogle utjecati na njihove opklade, poput sigurnosti i preferencija kladioničara.

Gdje i kako se kladiti na Team Secret
Klađenje na međunarodne susrete

Klađenje na međunarodne susrete

Kada su u pitanju međunarodna takmičenja, druge igre su malo rizičnije. Stoga je za klađenje na njih potrebna posebna strategija klađenja. Postavljanje direktnih opklada na manje turnire sa nekoliko ili bez velikih timova bi bila najbolja strategija. Ako igrate protiv slabog ili jednakog protivnika, još jedna korisna strategija je kladiti se na pobjedu tima. Kao rezultat toga, potrebno je pratiti tim kako biste dobili glavne najave, uključujući njihove utakmice i moguće ispadanje igrača. Ovo će vam pomoći da izbjegnete klađenje s povezom na očima.

Klađenje na međunarodne susrete