Sve o klađenju na SK Gaming

SK Gaming je renomirana organizacija i jedan od najpoznatijih esport timova u profesionalnim video igrama širom svijeta. Schroet Kommando (SK), uspješna esport kompanija sa uredima u Kelnu i Berlinu, Njemačka, osnovali su 1997. predani prijatelji. Tokom posljednje dvije i po decenije, SK Gaming je imao uspjeha na velikim turnirskim susretima. Takođe su osvojili milione dolara u novcu u raznim sportovima. Kao ambiciozan konkurent i biznis koji razmišlja izvan okvira, SK je napravio neke od najpoznatijih ljudi u istoriji esporta i vodio put na nekoliko frontova.

SK Gaming je uvijek isticao međunarodnu atmosferu među svojim članovima, uprkos trijumfima na terenu i van njega. Od kada je grupa osnovana, pokušavala je izgraditi prijateljstva između igrača i osoblja različitih etničkih i vjerskih pripadnosti.

Sve o klađenju na SK Gaming
Igrači SK Gaminga

Igrači SK Gaminga

Emil Moselund, alias Fruity, Thomas "Ekon" Chenel i Kérian Candolfi, poznatiji kao Kérian, predstavljaju SK Gaming u Rocket League takmičenja. Prvi je iz Danske, dok su druga dva iz Danske.

Četiri nemačka igrača predstavljaju SK Gaming u Clash Royale takmičenjima. To su Justus von Eitzen, alias Flobby, i Morten Mehmert, poznatiji pod imenom Morten. Druga dvojica su Samuel "xopxsam" Klotz i Lucas Nageler, alias BigSpin.

SK Gaming takođe postavlja tim u Brawl Stars. Jedan je od najpopularnijih esport timova. To su Pedro Guijaro, Bekri "Symantec" Tahiri i Guillem González, alias GuilleVGX. Ruben 'Ikaoss' Exposito i Sergio Iglesias alias Kiwii upotpunjuju spisak petorice. Symantec je jedini Nijemac u vrhunskom esport timu; ostali su španski.

FIFA spisak SK Gaminga sastoji se od samo dva nemačka igrača. To su Niklas Noerenberg, alias NiklasNeo, i Tim "TimLatka" Schartmann.

Igrači SK Gaminga
Igrači League of Legends

Igrači League of Legends

Postoje dvije ekipe u liga legendi. Ovo su početni SSK Gaming tim osnovan 2010. i SK Gaming Prime, osnovan 2014. Primeov spisak učestvuje uglavnom na lokalnim turnirima. Glavnu grupu čini sedam igrača, među kojima su Erberk "Gilius" Demir i Janik Bartels, alias Jenax, obojica iz Njemačke. Ostali igrači su Jean "Jezu" Massol (Francuska), Erik Wessén alias Treatz (Švedska) i Thomas "Tom" Diakun iz UK. Druga dvojica su Daniyal Gamani, poznat kao Sertuss, iz Njemačke, i Simon' Swiffer' Papamarkos iz Australije.

Prime tim takođe čini sedam igrača. Dvojica su holandski igrači; Alois Nelissen, poznatiji kao Alois, i Max' Raqo' Temminck. Georgia Paras alias TroubleInc (Njemački), Edgaras' Eckas' Strazdauskas (Litvanija) i Sven Vidović alias Dehaste (Hrvatska) su također među najboljim članovima esport tima. Druga dvojica su Ilya Makavchuk (Belorusija) alias Gadjet i Patryk "Mystiq" Piórkowski iz Poljske.

Igrači League of Legends
Najjače igre SK Gaminga

Najjače igre SK Gaminga

Brawl Stars

Ovo je najsnažnija igra SK Gaminga. Brawl Stars tim je osnovan 2022. godine i trenutno se sastoji od igrača sa 5 zvjezdica i jedan je poznati esport tim iz SK Gaminga. Tim je bio pobjednik u nekoliko vrhunskih Brawl Stars takmičenja. Uprkos razni turniri pobjede, ovaj tim je poznat po svom putu do Brawl Stars Svjetskog finala 2020.

Završetak je bio završni događaj godine koji je održao Supercell. Svjetsko prvenstvo takmičarske sezone 2020. također je bilo među turnirima koje organizuje Supercell. Kvalificirani timovi za turnir su najbolji esport timovi kroz svjetsku kvalifikacionu kampanju tokom cijele godine. SK Gaming tim završio je treći, osvojivši nagradu od $125,000.

Clash Royale

Četiri zvjezdice predstavljaju Tim na međunarodnim takmičenjima. SK Gaming je osnovao ovaj tim 2018. godine i osvojio više od 190.000 dolara u novcu. Njihov posljednji uspjeh bio je u Svjetskom finalu Clash Royale lige 2020. Tim je završio drugi na takmičenju, osvojivši nagradu od 70.000 dolara. Tim je osvojio Clash Royale League 2019 West Fall sezonu.

liga legendi

Tim ima najobimniji spisak u SK Gamingu. Rasprostranjen kroz glavni tim i SK Gaming Prime, ovaj tim je imao uspjeha na raznim takmičenjima. Neki od uspjeha su osvojene nagrade, dok su drugi bili na poziciji na kojoj su završili.

Najjače igre SK Gaminga
Zašto je SK Gaming popularan?

Zašto je SK Gaming popularan?

SK Gaming je legendarna organizacija sa dugom i slavnom istorijom. Tim se etablirao kao istaknuti esport brend. Postoje već duže vrijeme, osnovani su 1997. godine! Stariji igrači i ljubitelji esporta sjećaju se tih vremena, ali godinama kasnije njihov imidž i poštovanje u javnosti su rasli.

Polako se razvijajući u većini igara tokom vremena, SK Gaming se na kraju etablirao kao stalno prisustvo u industriji esporta. League of Legends, CSGO, Quake i druge igre nose otisak organizacije.

Organizacija je porasla i sada učestvuje u raznim igrama i esport takmičenjima. Vrlo je cijenjen i podržan od strane pristalica širom svijeta, čak i ako nema istu privlačnost kao prije. Pred njihovim igračima je blistava budućnost, a ko zna šta ih čeka?

Zašto je ovaj tim popularan za klađenje?

Brawl Stars je daleko najpoželjnija opcija za kladioničare. Uz neke nevjerovatne trijumfe, SK Gaming je dominirao profesionalnom scenom. Imaju dobru reputaciju u odnosu na druge jake timove i konstantno se dobro ponašaju. Jer Brawl Stars nije toliko poznat kao neki ostale esport igre, neke kladionice ga ne stavljaju na svoj "roster"

Zašto je SK Gaming popularan?
Nagrade i rezultati SK Gaminga

Nagrade i rezultati SK Gaminga

SK Gaming je bio veoma cijenjen tim 2000-ih, sa rastućom bazom obožavatelja u 2010-ima. Međutim, u Timu više nema globalno dominantnih snaga. Stvari su išle na jug sa SK-om već dugo vremena, ali izgleda da su konačno sredili stvari.

Čak i ako njihovi rezultati nisu najbolji, prisustvo SK Gaming Esportsa se stalno prepoznaje. Tokom godina, ekipa je postigla zapažene rezultate. Oni su bez premca kada su u pitanju manje esport igre poput Brawl Stars ili Clash Royale.

Brawl Stars

Tim je osvojio šest uzastopnih takmičenja u posljednjih nekoliko godina. Osvojili su Brawl Stars Championship 2022: Mart EMEA finale održano online u Evropi. SK Gaming je osvojio Gamestars League Season 2: Međunarodno finale, održano online širom Evrope 2021. Tim je osvojio četiri druga događaja iste godine, uključujući ESL Mobile Challenge 2022 Fall: EU-MENA.

Na online turniru su učestvovali timovi iz Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Brawl Stars prvenstvo 2021: Oktobar EMEA finale, Brawl Stars prvenstvo 2021: septembar EMEA finale i ESL Mobile Challenger 2021 proljeće: EU-MENA su među ostalim osvojenim turnirima. 2020. Tim je završio treći u finalu Brawl Stars World. Osvojili su zapaženu nagradu od 125.000 dolara.

Clash Royale

Zatim je tim bio drugoplasirani u dva navrata 2020. SK Gaming je izgubio finale Clash Royal League 2020, ali je dobio nagradu od 70.000 dolara za drugo mjesto. Slično, dobili su 54.000 dolara za svoju drugoplasiranu poziciju u Clash Royale ligi 2020. West Fall Season.

U 2019. godini tim je u dva navrata bio pobjednik; Clash Royale League 2019 West Fall Season i QLASH League 2. Osvojili su 60.000 dolara na bivšem turniru. Tim SK Gaminga završio je drugi u proljetnoj sezoni Clash Royale lige 2019, gdje je zaradio 40.000 dolara. Tim je zaradio isti iznos, 40.000 dolara, za sličan završetak, 2., u jesenjoj sezoni Clash Royale lige 2018.

Ostali rezultati

SK Gaming je osvojio finale FUT 19 Kupa šampiona u januaru. Njihova pobjeda na FIFA turniru donijela im je 50.000 dolara. Tier 2 turnir uključivao je FIFA 19 izdanje igre.

U posljednje vrijeme Tim nije imao značajnije uspjehe u Rocket League. Završili su treći u RLSC Season X-Spring: EU Major, gdje su osvojili $10,000.

League of Legends tim takođe nije imao značajnije uspehe u poslednje vreme. Završili su šesti na LEC proljetnom turniru 2021.

Nagrade i rezultati SK Gaminga
Najbolji i najpopularniji igrači SK Gaminga

Najbolji i najpopularniji igrači SK Gaminga

Postoji nekoliko igrača koji predstavljaju SK Gaming u nekoliko takmičenja. Ali nisu svi toliko popularni. Ovo su poznati igrači u timu:

BIGSPIN

Službeno poznat kao Lucas Nägeler, igrač je član SK Gaming Clash Royale tima od oktobra 2019. Igrač se može pohvaliti velikim brojem pratilaca na stranicama društvenih medija. BigSpin ima preko 400.000 pratilaca. Većina ih je sa streaming servisa Twitch.

MORTEN

Morten Mehmert se pridružio Clash Royale timu u junu 2018. Igrač je popularan među fanovima na esport sceni. Na svom profilu na društvenim mrežama ima preko 400.000 pratilaca. Većina pratilaca je na Twitch-ovom esports streaming servisu, gdje ima preko 269.000 pratilaca.

IKAOSS

SK Gaming je kupio Ruben Exposito u januaru 2022. Profesionalni Brawl Stars ima preko 140.000 pratilaca na društvenim mrežama. Većina pratilaca je na Instagramu i streaming servisu Twitch.

PEDROGUIJARRO

Pedro Guijaro se pridružio timu SK Gaming Brawl Stars u junu 2020. Ima preko 10.000 pratilaca na striming servisu Twitch. Ostali pratioci se šire putem Instagrama, Twittera i YouTubea.

Najbolji i najpopularniji igrači SK Gaminga
Gdje i kako se kladiti na SK Gaming

Gdje i kako se kladiti na SK Gaming

Ovo je jedan od onih neobičnih esport timova koji se ističu u malim igrama, ali se bore u većim. Ovo nije uvek bio slučaj; SK je pokazao neke nevjerovatne performanse u prošlosti, čak iu utakmicama koje više ne igraju. Lootbet, Pinnacle, bet365, Thunderpick i Dafabet su neki od najpopularnijih SK Gaminga web stranice za klađenje na esport.

Igrači moraju, međutim, biti spremni na rizik ako planiraju da se klade na SK. To je zato što su spiskovi SK Gaminga skloni lošim performansama kada si to ne mogu priuštiti. Međutim, mogu nadmašiti čak i najefikasnije timove i zadati nokaut udarce. Konačno, igrači moraju pogledati historijske rezultate SK-a u svim svojim utakmicama.

Koja je najbolja strategija za kladiti se na ovaj tim?

Kladionici mogu postaviti širok raspon opklada na SK Gaming u svim igrama u kojima se takmiče. Konačne pobjede su, međutim, najsigurnije opklade na SK Gaming općenito. Kada je u pitanju njihovo inteligentno sastavljanje, s njima ne možete pogriješiti. Klađenje na SK Gaming na najboljim sajtovima za esport klađenje je rizično, ali se može prilično isplatiti. Brawl Stars je jedina igra u kojoj će većina opklada biti pobjednička. Sve ostale igre će zahtijevati pažljivo planiranje i proučavanje kako bi se opklade isplatile.

Gdje i kako se kladiti na SK Gaming