Sve o klađenju na PSG Esports

PSG Esports je profesionalna kompanija za video igre sa sjedištem u Parizu. To je divizija francuskog fudbalskog giganta Paris St-Germain. Na konferenciji za novinare u oktobru 2016., predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi otkrio je njihov ulazak u obećavajuće polje video igrica. Postali su prvi evropski profesionalni klub koji je razvio esport diviziju. Najbolji esport tim udružio se sa onlajn kladionicom Betway kao glavnim sponzorom.

Kladionica tim ugovorom opskrbljuje majice i jakne. Osim toga, pružaju jedinstven sadržaj na društvenim mrežama.

Sve o klađenju na PSG Esports
PSG Esports igrači

PSG Esports igrači

Nakon lansiranja, PSG Esports je počeo sa FIFA esportom, a zatim se proširio na druge igre. Klub je izrastao u jedan od najpoznatijih u svijetu igara. Nastavio je da uspostavi svoju istaknutost i potvrdio svoje mjesto kao dio vrhunske odjeće. Predstavljeno je više igara, uključujući Dota 2, liga legendi, i Brawl Stars. Sve ovo je olakšano mnogim strateškim odnosima sa glavnim timovima, posebno u Aziji.

Njihova FIFA Roster se sastoji od tri igrača: AF5 iz Katara, Maniika i Nkanteem (obojica iz Francuske). Od početka 2019., AF5 je njihov ekskluzivni streamer za igre. On prati klupske FIFA igrače tokom njihovih takmičenja i proizvodi ekskluzivni sadržaj o njihovim podvizima i dostignućima.

Maniika je iskusni igrač i superzvijezda na društvenoj mreži esporta Twitch. Takođe, on je fantastičan trener i služi na nekoliko funkcija u klubu. Također je tehnički direktor na eSports akademiji i profesionalni je igrač. Nkantee, zvijezda u usponu na francuskoj FIFA sceni, je mladi 18-godišnji igrač koji se pridružio timu u aprilu 2021. Zajedno sa Maniikom takmiče se u svim zvaničnim takmičenjima kluba.

Brawl Stars

Počevši od februara 2019 tim PSG-a je dio Supercell mobilne igre Brawl Stars. U januaru 2020. PSG je potvrdio obostrani odlazak svog francuskog Brawl tima, ali je kasnije, u martu, klub odlučio da osnuje novi tim. Novi tim je bio azijski i lociran u Singapuru. Članovi tima su bili CoupdeAce, Relyh, Scythe (kao zamjena), svi iz Singapura, i Jordon (Japanac).

Lol

U junu 2020 poznati esport tim potvrdili su svoj povratak u League of Legends, udruživši se sa hongkonškim Talon Gamingom kako bi osnovali PSG Talon. Igrači uključuju; Hanabi (Su Chia-Hsiang, sa Tajvana), reka (Kim Dong-woo, južnokorejski), javor (Huang Yi-Tang iz Tajvana), Unified (Wong Chun Kit iz Hong Konga), Kaiwing (Ling Kai Wing iz Hong-a -Kong), Kartis (Su Chia-Hsiang iz Hong-Konga).

Zajedničko preduzeće PSG-a i Talon eSports takmiči se na pacifičkim prvenstvima u Tajvanu, Hong Kongu, Makau, Tajlandu, Singapuru, Maleziji i Filipinima. Igrači tima PSG.LGD su Ame (Wang Chunyu, Kinez), NothingToSay (Cheng Jin Xiang, Malezijanac), Faith_bian (Zhang Ruida, kineski), XinQ (Zhao Zixing, kineski) i y' (Zhang Yiping, također kineski)

PSG Esports igrači
Najjače igre PSG Esportsa

Najjače igre PSG Esportsa

Grupa je imala impresivan takmičarski rekord. Osvojili su više takmičenja i takmičenja na kojima su učestvovali. PSG-ove sposobnosti brzo su prepoznali navijači, kao i druge globalne organizacije, ubrzo nakon njihovog ulaska na esport scenu. Tim je mnogo postigao tokom godina. Dota 2 roster je najuspješnija i najmoćnija od svih igara, tako da se u svakom trenutku mogu očekivati odlični rezultati.

LGD, kineski Dota 2 gigant, udružio se sa PSG-om 2018. Ubrzo nakon što je ova saradnja formirana, spisak je osvojio dva takmičenja za rangiranje među najboljim esport timovima na svijetu. Završili su drugi na Međunarodnom prvenstvu 2018. I iako sadašnji spisak još nije ostvario onoliko koliko je bio prethodni, zasigurno su se dokazali kao kompetentni. Tim je osvojio OGA Dota PIT Invitational i WePlay AniMajor. Poraženi su od Team Spirit-a u Velikom finalu International 2021, ali su ipak završili na jakom drugom mjestu.

Pacific Championship Series (PCS) je Liga of Legends takmičenja najvišeg nivoa u Tajvanu, Hong Kongu, Makau i jugoistočnoj Aziji. Tim ima tri PCS titule, od kojih je posljednja osvojena 29. avgusta 2021.

Najjače igre PSG Esportsa
Zašto je PSG Esports popularan?

Zašto je PSG Esports popularan?

Nekoliko profesionalnih klubova širom svijeta bavilo se igranjem igara kroz FIFA lige, ali PSG je otišao iznad i dalje. Ima novi pristup interakciji sa svojim pristalicama i privlačenju novih u zemljama značajnog rasta. Organizacijski aktivni sistem mladih igrača, koji je počeo u decembru 2020., jedna je od njenih najznačajnijih karakteristika. Odjel sa zadovoljstvom nudi primamljive izglede i mladim ljudima i budućim profesionalcima. Ta omladinska postavka je prvenstveno bazirana u Francuskoj, ali se može naći širom svijeta.

PSG-ov FIFA tim ima neke od najboljih igrača na svijetu, a klub vjeruje da je učešće u FIFA-i dobra marketinška strategija jer je FIFA najpopularnija igra u Francuskoj, Evropi, a vjerovatno i svijetu. Cilj je integrirati esports u fudbalski tim, kao i klupske superzvijezde. Neymar je poznata superzvijezda svog matičnog kluba, PSG-a, i FIFA je ambasador igre. Stoga mu je vrlo lako utjecati na navijače da podrže svoj tim, a istovremeno ga promoviraju i globalno. Ovakav marketing učinio je PSG jednim od najpopularnijih esport timova u industriji.

PSG je također povećao svoju posvećenost mobilnim igrama. Postao je PSG.RRQ nakon ulaganja u Rex Regum Qeon, indonezijski igrački tim koji se takmiči u Mobile Legends: Bang Indonesia Professional League. Ovo je pomoglo timu da bude prisutan u industriji, kao i privuklo nove fanove njihovoj franšizi. Svaki fan esport klađenja trebao bi imati na umu PSG Esports u svakom trenutku klađenja.

Zašto je PSG Esports popularan?
Nagrade i rezultati PSG Esporta

Nagrade i rezultati PSG Esporta

Po ulasku u industriju, jedna od prvih igara u kojima su učestvovali bila je Rocket League. RLCS Season 4: Europe je bilo njihovo debitantsko takmičenje u Rocket League, a zauzeli su četvrto mjesto. Esport Rocket League rang klubova je prepoznat kao kompetentan i prijeteći za velike timove.

Nakon poraza od G2 u finalu, tim je osvojio DreamHack Open Leipzig 2018. Esports tim je imao tešku prvu polovinu naredne godine, ali su nekako završili na trećem mjestu u RLCS Season 7-Europe događaju. Tim je također osvojio DreamHack Pro Circuit: Valencia 2019. Nakon toga, PSG-ov tim Rocket League je odustao.

Dota 2

PSG.LGD je formiran nakon što se organizacija ujedinila sa LGD Gaming, a Dota 2 supermoć. Stari LGD tim bi ostao, ali bi tim tako bio ponovo pokrenut sa novim imenom i svime što je uslijedilo nakon toga. EPICENTER XL bi bio njihov prvi događaj pod novim identitetom i brzo su ga osvojili. Osvojili su i sljedeći, MDL Changsha Major. Nakon Changsha Majora, tim je bio blizu pobjede na The International 2018, ali je pao sa 2-3 u finalu protiv OG i završio treći na The International 2019 sljedeće godine.

Takmičarska sezona Dota 2 2021. počela bi s manje ograničenja COVID-19 i stvari bi se vratile u normalu. Tim je osvojio OGA Dota PIT Invitational i WePlay AniMajor. Kao rezultat toga, njihove međunarodne kampanje su bile izuzetno uspješne.

Lol

Timska League of Legends kampanja je bila umjereno uspješna. Njihova prvi turnir pod njihovim novim identitetom bio je PCS Spring 2020, gdje su u finalu pobijedili Machi Esports. Zauzeli su i prvo mjesto u 2020. u Mid-Season Showdownu.

Nagrade i rezultati PSG Esporta
Najbolji i najpopularniji igrači iz PSG Esportsa

Najbolji i najpopularniji igrači iz PSG Esportsa

U oblasti video igrica, pobjede na turnirima nisu sve. Nekoliko takmičara je prikupilo mnogo sljedbenika jednostavnim emitiranjem svog sadržaja uživo dok sviraju. Hanabi, koji predstavlja tim PSG Talon, jedan je od najpopularnijih igrača na svijetu. Igrač ima stopu pobjede od 83,33 posto. U maju 2021. završio je treći na pozivnom takmičenju za sredinu sezone 2021.

Maniika (Johann Simon) je FIFA igrač koji trenutno predstavlja klub na Xboxu. On je iskusan igrač sa sve većim sljedbenicima na Twitchu. On je i tehnički direktor Akademije eSporta. Posao uključuje nadgledanje svih programa Akademije, uključujući podučavanje 25 trenera tima kako bi se osiguralo da se pristup kluba prenosi dalje. Sertifikuje mnoge programe obuke koji će se nakon toga sprovoditi u Studiju PSG, bilo na daljinu ili čak tokom radionica.

Nkantee (Ilias El Rhazzaz) je vrhunski igrač u francuskoj FIFA industriji igara. Ima ugovor sa PSG-om koji traje do kraja sezone 2021–2022 i sezone 2021–2022. Postao je član tima, čime je dobio prvi profesionalni ugovor.

Najbolji i najpopularniji igrači iz PSG Esportsa
Gdje i kako se kladiti na PSG Esports

Gdje i kako se kladiti na PSG Esports

U zavisnosti od kategorije, svaka kladionica nudi generičke ili prilagođene opklade. To znači da nema dva ista iskustva u klađenju, posebno kada su u pitanju razne igre. Ipak, pojedinci bi se trebali osjećati samopouzdano kladeći se na PSG Esports jer u timovima imaju vrlo vješte igrače.

Rivalry, Betway, GGBet, ArcaneBet i Dafabet su najbolje stranice za klađenje na esport za klađenje na tim. Strana je dobar izbor za ljude koji planiraju da se klade kada igraju Dota 2 ili League of Legends. Smatraju ih jednim od najboljih timova na svijetu u Dota 2 i neće imati problema da poraze čak i najstrašnije protivnike. Za početnike, opklade na Dotu i pobjednici meča imaju dobre šanse za pobjedu.

League of Legends je malo rizičniji, prvenstveno zato što međunarodni timovi, posebno oni iz LCK i LPL regiona, izgleda ne mogu pronaći uporište. Konačne opklade su idealne za manje turnire ili PCS, dok opklade na pobjednika meča treba koristiti samo kada tim igra protiv statistički slabijeg ili ravnopravnog protivnika.

Sve u svemu, gledanje streamova ili VOD-ova može vam pomoći da shvatite više o Paris Saint-Germain Esports timovima. Jako je zabavno vidjeti ih kako prolaze do finala Internacionala, a također vam daje mnogo informacija o timu. U svakom slučaju, obavezno uradite domaću zadaću pre nego što date bilo kakve opklade, ali Dota 2 i League of Legends su relativno sigurne opklade.

Gdje i kako se kladiti na PSG Esports