Sve o klađenju na Nova Esports

Smatran jednim od najpopularnijih esport timova, Nova Esports je osnovao u maju 2016. godine jedan Anthony Yeung. Yeung je imao menadžerski tim koji se sastojao od Trevora, Richarda i Francisa tokom početnog pokretanja tima, a kasnije su se organizaciji pridružili Mathew, Oktay i Steven. Nova eSports je zvanično pokrenuta u septembru 2016. godine kao eSports organizacija pod imenom Nova eSports International Limited. U oktobru 2020. kompaniju je kupila Imperium Group Global Holdings, kompanija koja se nalazi na berzi u Hong Kongu. Ovaj potez je rezultirao nekoliko promjena, uključujući popise timova za različite eSports igre koje Nova eSports igra.

Nova eSports ima igrače iz različitih pozadina, pri čemu svaki član tima unosi jedinstvene elemente koji pomažu timu da raste i napreduje. Osim što se takmiči na eSport turnirima, Nova eSports se također angažuje sa zajednicom koju je stvorio na različitim nivoima. Na primjer, kompanija ima profesionalni tim influencera i kreatora sadržaja koji osiguravaju da pratioci i fanovi tima budu u toku.

Sve o klađenju na Nova Esports
Nova Esports igrači

Nova Esports igrači

Nova Esports ima nekoliko igrača specijaliziranih za različite eSports igre. Tim League of Legends uključuje JDerener, Halil Berke i Lopez Miguel, koji igra Barona. Igrači su iz SAD-a, Njemačke i Španije. Popis Game of Peace uključuje Zhu Bojun, Zeng Ronghua, Xu Yinjun i Zahai Cheng, svi iz Kine. Tim je formiran u julu 2020.

Nova Esports je također otkrila svoj PUGB Mobile popis uz Game of Peace spisak, koji se sastojao od četiri igrača, jednog iz Kanade i ostalih iz Kine. Među igračima su Wu Zifan iz Kanade i Zhang Yujie, Li King Liang i Lui Jinhao iz Kine. Njihov Call of Duty tim se sastoji od evropskih igrača, uključujući Jonathana Koyenyija, Samuela Navara, Markosa Santanu, Ricarda Vilu i Markosa Rojasa. Jonathan Koyenyi je iz Ujedinjenog Kraljevstva, a ostali igrači su iz Španije. Nova eSports, predstavnik za Clash Royale takmičenja je Chenghui Huang, također poznat kao Lciop.

Bivše divizije

Nova Esports se udružila sa PUBG Mobile timom indijskog eSports Godlike u junu 2020. Tim je bio poznat kao Nova x Godlike i učestvovao je u PUBG Mobile World League Eastern Division. Na spisku su bili igrači iz Indije, uključujući Sarda Gajanand, Chisin Raingaim, Shekhar Patil, Eleen Raj, Syed Shan i Chetan Sanjay. Partnerstvo je okončano u septembru 2020. godine kada je vlada Indije zabranila PUBG Mobile.

Nova Esports igrači
Najjače igre Nova Esportsa

Najjače igre Nova Esportsa

Poziv dužnosti

Nova eSports je imao izvanredne nastupe u Poziv dužnosti takmičenja u poslednjih nekoliko godina. Call of Duty je prilično popularan u krugovima eSport igara. Riječ je o video igrici pucačina u prvom licu koja je započela s temom Drugog svjetskog rata, a kasnije je uvela futurističke svjetove i teme svemira. Nova Esports tim je imao impresivne nastupe na turnirima na kojima je učestvovao tokom godina. Tim ima više od 43.000 dolara u nagradnoj igri za igru, što je nesumnjivo impresivno.

FIFA

FIFA video igrica je još jedna eSports igra u kojoj Nova Esports pruža odlične performanse. To je fudbalska simulacija igre koju je razvio Electronic Arts. Međutim, ukupni rezultati Nova Esportsa u FIFA-i možda neće biti impresivni, ali tim je imao izvanredne performanse na posljednjih nekoliko događaja na kojima je nastupio.

Player Unknown Battle Grounds Mobile

Player Unknown Battle Grounds Mobile je uvjerljivo najpoznatiji eSport tim među timovima Nove. To čini ogroman deo zarade tima u novcu od nagrade, preko 4,8 miliona dolara. Nedavno je osvojio 1,530,000 na jednom turniru, najveći iznos koji je tim ikada osvojio na jednom turniru. U 2021. tim je zaradio 2,318,831 dolara u novcu od 10 turnira. 78,6% svih Nova eSports zarade dolazi od PUBG Mobile.

Najjače igre Nova Esportsa
Zašto je Nova Esports popularan?

Zašto je Nova Esports popularan?

Iz brojnih razloga, Nova Esports spada među najbolje eSports timove. Glavni razlog je to što se u većini slučajeva ponaša prilično dobro turniri, posebno u PUBG Mobile. Većina igrača se obično oslanja na istorijske performanse kako bi donosili odluke o klađenju jer često bacaju svjetlo na vjerojatni ishod sljedećeg meča. Igrači se tako mogu sa sigurnošću kladiti na Novu Esports, znajući da će najvjerovatnije imati dobre rezultate.

Još jedan razlog zašto je Nova Esports popularan među igračima je taj što većina eSport stranica za klađenje obično nudi tržišta klađenja za većinu utakmica svog tima. To znači da kladioničari lako pristupaju tržištima klađenja jer ne moraju tražiti različite stranice za klađenje svaki put kada se trebaju kladiti na vrhunski esport tim. Nova eSports također učestvuje na mnogim turnirima. To znači da igrači mogu pronaći utakmice tima na koje se mogu kladiti većinu vremena.

Većina igrača se također kladi na Nova Esports jer su povezani s timom. Tim ima milione navijača iz cijelog svijeta koji pomno prate tim. Pošto razumiju šta tim ima da ponudi, kladioničarima u eSportovima je mnogo lakše da se klade na različite ishode.

Zašto je Nova Esports popularan?
Nagrade i rezultati Nova Esportsa

Nagrade i rezultati Nova Esportsa

PUBG Mobile Global Championship 2020

Jedno od najvećih dostignuća Nova eSports tima bilo je PUBG Mobile Global Championship 2020. Prvenstvo je jedan od najvećih i najkonkurentnijih PUBG događaja, sa 40 timova širom svijeta. Bio je to posljednji događaj PUBG Mobile takmičarske sezone. Nova eSports je zaradio 1,59 miliona dolara od fonda nagrade, što je iznosilo 6 miliona dolara, što je jedna od najvećih nagrada ikada u PUBG takmičenju. Tim je odbranio titulu 2021. godine i uspio se plasirati u finale.

Peacekeeper Elite League 2021 sezona 3

Nova eSports je osvojila prvenstvo Peacekeeper Elite League 2021 sezone 3. Događaj je trajao šest sedmica, sa intenzivnim utakmicama između 20 kineskih timova. Nova je pobijedila sa ukupno 210 poena. Nagradni fond za događaj bio je 15 miliona CNY, koji je raspoređen na sve timove, a Nova eSports je zaradila najveći iznos, 642.000 dolara.

Peacekeeper Elite Championship 2020

Nova eSports osvojila je Peacekeeper Elite Championship 2020. godine, drugi put da se prvenstvo održava. Događaj se održao 14. i 15. novembra 2020. i na njemu je učestvovalo 15 vrhunskih kineskih timova. Nagradni fond iznosio je oko 1,7 miliona dolara. Nova eSports je zaradio 756.841 dolara za osvajanje šampionata. Paraboy, igrač Nova eSports, nagrađen je titulom MVP za ovaj događaj i dobio je 75.684 dolara kao nagradu za nagradu.

Peacekeeper Elite League 2020, sezona 2

Peacekeeper Elite League je najviši nivo kineske PUBG Mobile verzije profesionalne lige pod nazivom Peacekeeper Elite. Nova eSports je osvojila drugu sezonu lige od 24. jula do 16. avgusta 2020. Liga je predstavljala 20 timova, uključujući 15 timova finalista iz prethodne sezone. Nova eSports je osvojio 144.519 dolara iz nagradnog fonda, a Paraboy je proglašen za MVP-a lige i lidera u bodovanju.

Svjetsko finale Brawl Stars 2019

Brawl Stars World Finals je bio završni događaj takmičarske sezone u 2019. u organizaciji Supercell. Sadržao je neke od najbolji eSport timovi iz 11 zemalja, a Nova eSports je pobijedio u finalu i dobio 90.000 dolara iz fonda nagrade.

Noć elitnih nagrada

Nova eSports je nagrađena za Klub godine 2021. na ceremoniji dodjele nagrada Noći elita PEL-a, nakon što je prikazao nevjerovatne performanse tokom cijele godine. Timu je na istoj svečanosti 14. januara 2021. godine dodijeljena i titula Komercijalni klub godine.

Nagrade i rezultati Nova Esportsa
Najbolji i najpopularniji Nova Esports igrači

Najbolji i najpopularniji Nova Esports igrači

Zehai Ceng

Zehai Ceng je među najpopularnijim i najuspješnijim Nova eSports igračima, specijaliziran za Player Unknown Battle Grounds Mobile. On je rangiran na 32. mjestu najboljih igrača u Kini. Igrač je zaradio više od milion dolara nagradnog fonda tokom četiri godine koliko igra. 960.000 dolara zarade je od njegovog vremena u Nova eSports.

Xu Yinjun

Xu Yinjun, popularno poznat pod svojim korisničkim imenom Jimmy, zaradio je više od milion dolara igrajući Player Unknown Battle GroundsMobile. On je rangiran kao najbolji igrač eSporta u Kini i 118 u svijetu. 41% njegove zarade je iz 2021. i 30% od 2022. godine.

Lin Yien

Lin Yien je treći najbolji PUBG igrač u zemlji. Tajvanski igrač je popularno poznat po svojoj alternativnoj legitimaciji, King. Zaradio je više od 815.000 dolara na samo 11 glavnih turnira, što je jasan pokazatelj koliko je uspješna njegova igračka karijera. Još bolje, 37% njegove zarade je ostvareno u posljednjih pet mjeseci.

Zeng Ronghua

Zeng, popularno Coolboy, je PUBG Mobile igrač za Nova eSports tim i zaradio je više od 809.000 dolara u novcu. 89% njegovih dobitaka je iz vremena provedenog u Nova eSports timu. Bio je samostalan igrač prije nego što se pridružio timu.

Najbolji i najpopularniji Nova Esports igrači
Gdje i kako se kladiti na Nova Esports?

Gdje i kako se kladiti na Nova Esports?

Gdje se kladiti

Kladionici se mogu kladiti na Nova eSports putem web stranica za online eSport klađenje. Na raspolaganju su im stotine kockarskih stranica, od kojih svaka ima svoje prednosti i nedostatke. Prva stvar koju igrači moraju uzeti u obzir prilikom odabira stranice za klađenje je da li ona nudi tržišta klađenja na eSport. Trebalo bi uključiti tržišta klađenja na turnire u kojima učestvuje Nova eSports.

Kladionici takođe treba da uzmu u obzir reputaciju sajta za klađenje. Trebali bi izbjegavati stranice za klađenje sumnjive reputacije. Ugledno regulatorno tijelo također treba licencirati kladionicu. Ostala razmatranja su dostupni načini plaćanja, bonus ponude i usluge korisničke podrške.

Kako se kladiti na Nova Esports

Igrači moraju početi tako što će položiti sredstva na svoje račune za klađenje. Različiti igrači imaju različite preferencije u pogledu metoda koje se koriste za uplatu depozita. Sajtovi za klađenje takođe imaju različite minimalne i maksimalne limite depozita, koje igrači moraju uzeti u obzir. Načini plaćanja također određuju limite depozita.

Sljedeći je odabir utakmice ili turnira na koji ćete se kladiti, a koji nudi Nova eSports. Igrači tada mogu odabrati odgovarajuću vrstu opklade za plasman. Najbolje stranice za klađenje na eSports nude ogromna tržišta klađenja za isti meč ili događaj. Osim raznolikosti tržišta klađenja, igračima eSporta se također savjetuje da obrate pažnju na kvalitet kvota koje nude kladionice.

Gdje i kako se kladiti na Nova Esports?