Evil Geniuses

November 23, 2023

Zli genijalci za koje se priča da napuštaju industriju esporta: potencijalni uticaj i finansijski izazovi

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Nedavno su se pojavile tvrdnje koje sugeriraju da se Evil Geniuses, istaknuta esport organizacija, možda sprema napustiti industriju. Ove tvrdnje, koje su iznijeli 'insajderi iz industrije', objavljene su u Sportskom poslovnom žurnalu. Spekulacije su se pojavile nakon što su Evil Geniuses odlučili da se povuku iz LCS (League of Legends Championship Series). Navedeno je da je organizacija aktivno pokušavala da proda svoju esport diviziju, ali do sada nijedan kupac nije pokazao interesovanje.

Zli genijalci za koje se priča da napuštaju industriju esporta: potencijalni uticaj i finansijski izazovi

Potencijalni uticaj

Iako je važno napomenuti da ove tvrdnje trenutno nisu potvrđene, ako su istinite, mogle bi imati značajne implikacije na esport industriju. Evil Geniuses su dugo prisutni u esportu od ranih 2000-ih i sudjelovali su u raznim esport disciplinama.

Zabrinutost za zle genije

Evil Geniuses su nedavno postigli uspjeh osvojivši VALORANT Champs turnir i osvojivši prvo mjesto, zajedno sa nagradom od milion dolara. Međutim, postoji zabrinutost za budućnost organizacije. Raspustio je svoj Dota 2 spisak, koji se nalazio u Južnoj Americi, a postoje neizvjesnosti oko njegovih timova u Counter-Strike 2 i VALORANT-u.

Članak u Sportskom poslovnom žurnalu nije naveo konkretne detalje, ali je naglasio očiglednu namjeru Evil Geniuses-a da proda svoju esport diviziju, bilo u cjelini ili u dijelovima.

Financial Challenges

Potencijalni odlazak Evil Geniuses iz esporta može biti rezultat izazovnog ekonomskog pejzaža u industriji. Ove godine su se pojavili izvještaji koji sugeriraju da se organizacija suočila s finansijskim poteškoćama i da radi sa ograničenim brojem osoblja.

Uticaj na industriju

Ako Evil Geniuses zaista napusti esport scenu, to bi bio značajan udarac za industriju. Ove godine već smo doživjeli brojna otpuštanja, zatvaranja organizacija i propala partnerstva. Odlazak istaknute organizacije kao što je Evil Geniuses dodatno bi naglasio borbe sa kojima se suočava esport.

Za više ažuriranja o industriji esporta, posjetite Esports.net.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Monopoly GO Pobjednička kampanja: Osvojite velike nagrade i besplatne kocke
2024-02-16

Monopoly GO Pobjednička kampanja: Osvojite velike nagrade i besplatne kocke

Vijesti