Sve o klađenju na Astralis

Astralis, također poznat kao AST, je nesumnjivo jedan od najboljih eSport timova na svijetu. Danska ekipa je uspela da postane dominantna sila na vrhunskim eSport turnirima i takmičenjima. U ovom pregledu saznajte svaki detalj o Astralisu, od njegovog osnivanja do raznih igara u kojima ima spiskove. Također, saznajte o postignućima i dostignućima tima u globalnoj eSport areni i, što je još važnije, kako se kladiti na Astralis.

Astralis je poznati eSport tim osnovan 2019. godine nakon što su njegovi osnivači kupili RFRSH Entertainment, eSports kompaniju koju su 2016. pokrenuli Nikolaj Nyholm i Jakob Lund Kristensen. RFRSH Entertainment je imao timove u dvije divizije, Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) i League of Legends. Nakon akvizicije RFRSH Entertainmenta, dva tima su počela igrati pod brendom Astralis. Kao rezultat toga, igrači u tim timovima, kao i ključni štab, također su prešli u Astralis.

Sve o klađenju na Astralis
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

O Astralisu

U vlasništvu Astralis Group Management ApS-a, Astralis drži rekord kao prva eSport franšiza koja je javno kotirana nakon što je uvrštena na Nasdaq First North Growth Market u decembru 2019. Prema posljednjim finansijskim izvještajima kompanije, Astralisov neto prihod za 2021. fiskalna godina iznosila je oko 10 miliona dolara, što je povećanje od 45% u odnosu na prethodnu godinu.

Danas je Astralis među najpopularnijim eSport timovima. Partneri su s nekim od vodećih svjetskih brendova, uključujući GARMIN, POWER, Aim Lab, Logitech, UNIBET, Turtle Beach, OMEN by HP, Hummel, Secretlab, Next Level Trading i Bang & Olufsen, da spomenemo samo neke.

Astralis timovi

Dok je Astralis počeo kao vrhunski esport tim u CS: GO-u, proširio se na druge divizije. Od 2022., eSports oprema ima spiskove u Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends (LoL), Fortniteu, FIFA-i i Rainbow Six: Siege.

Kao što je ranije pomenuto, dva pionirska tima su učestvovala u CS: GO i League of Legends. Odmah nakon sticanja dva RFRSH Entertainment tima, Astralis je krenuo naprijed i osnovao FIFA tim koji je ranije bio poznat kao Future FC, a kasnije je pokrenuo Rainbow Six: Siege spisak, ranije poznat kao Disrupt Gaming. S druge strane, Astralis Fortnite tim je formiran 2021. godine nakon potpisivanja 'Th0masHD', jednog od najboljih profesionalnih igrača u battle royale igra u to vrijeme.

Danas svih pet timova igra pod Astralis kišobranom u zvaničnim bojama tima, crnoj i crvenoj, sa Astralis logom.

Astralisove najjače igre

Dok Astralis ima timove u pet eSport divizija, njegova dominacija je u Counter-Strike: Global Offensive. Uspeh tima u CS: GO-u može se pripisati sticanju spiska RFRSH Entertainment-a koji je uključivao neke hitove pucačina u prvom licu, uključujući Renéa "cajunb" Borga, Andreasa "Xyp9x" Højsletha, Finna "karrigan" Andersena, Nicolaija "dev1cea " Reedtz, i Peter "dupreeh" Rasmussen. Osim bogatog spiska, ne može se zanemariti ni uloga trenera tima, Dannyja "zonic" Sørensena. Bivši CS: GO profesionalni igrač bio je ključan u uspjehu Astralis CS: GO tima. Osvojio je nagradu 'Najbolji esport trener' na The Games Award 2020.

Sa četiri CS: GO Majora u svom ormaru s trofejima i preko 20 drugih šampionata, Astralis je vjerovatno najbolji CS: GO tim. Ipak, Valve i Hidden Path Entertainment pucačina u prvom licu za više igrača, CS: GO, je Astralisova najjača igra.

Ostali vrhunski Astralis timovi

Jedan od ostalih koji treba pogledati je Astralis FIFA tim. Nedavno je Stephanie "Teca" Luana postala prva žena koja se kvalificirala za željeni FIFA Challenger Mode. To je znak da je Astralis FIFA tim spreman za veličinu. Povratak Andrei "Xerxe" Dragomira na listu Astralis League of Legends i potpisivanje Kiss "Vizicsacsija" Tamása takođe znači da će Astralis biti tim za gledanje na LoL turnirima.

Zašto je Astralis popularan?

Astralis je jedan od najpopularnijih eSport timova na koje se igrači klade. Nekoliko je razloga zašto je ovaj tim poznat na sceni eSport klađenja.

Prvo je dominacija tima na Counter-Strike: Global Offensive turnirima. Tim je briljirao u četiri CS: GO Majora nadmašivši imena domaćinstva uključujući FaZe Clan, Fnatic, Team Liquid i Natus Vincere. Astralis je takođe bio sila sa kojom treba računati na nekoliko drugih vrhunskih CS: GO turnira. Definitivno, ova dominacija čini tim popularnim na sceni klađenja jer se igrači uvijek klade na najplodnije pobjednike i igrače.

Još jedan razlog za popularnost Astralisa je ogroman doseg društvenih medija. Tim se može pohvaliti milionima pratilaca na svojim kanalima društvenih medija: Twitter, Facebook, Twitch, YouTube i Instagram. Široka publika čini ga popularnim eSports timom na sceni klađenja.

Posljednje je partnerstvo sa UNIBET-om, jednom od najboljih eSport kladionica. Tim je ušao u saradnju sa UNIBET-om, što ga stavlja na prvu liniju kada je u pitanju klađenje. To znači da će se većina UNIBET igrača sklonija kladiti na Astralis nego na bilo koju drugu eSport opremu.

Astralisove nagrade i rezultati

Astralis je jedan od najefikasnijih eSports timova, posebno u Counter-Strike: Global Offensive. Tim je zaradio ukupno $9,347,284.71 od 127 turniri. Ispod su neke od najvećih pobjeda danske odjeće.

  • ELEAGUE Major: Atlanta 2017: Astralis je otišao sa trofejem ELEAGUE Major: Atlanta 2017 na 10. Counter-Strike: Global Offensive Major šampionatu, pobijedivši ostalih 15 timova i otišao sa novčanom nagradom od 500.000 dolara. Astralis je bio u svom prvom finalu, u kojem se borio danski tim protiv Virtus.pro. Nakon žestoke borbe, AST je pobijedio Virtus.pro u trećem meču najbolje od tri finala i osvojio svoj prvi Major.

  • FACEIT Major: London 2018: Astralisov drugi Major došao je na 13. Counter-Strike: Global Offensive Major prvenstvu koje je privuklo 24 tima. Nakon što su popustili FaZe Clan i Team Liquid, Astralis se sastao sa Natus Vincereom, koji je pobijedio BIG u četvrtinama i MIBR u polufinalu. Iako se očekivalo da će to biti meč pun adrenalina, Astralis je uspio pobijediti Natus Vincere pobijedivši ukrajinski tim i osvojiti svoj drugi Major Championship i novčanu nagradu od 500.000 dolara.

  • Intel Extreme Masters sezona XIII: Katowice Major 2019: Treći Astralis Major došao je na 14. Counter-Strike: Global Offensive Major Championship, koji je također imao 24 tima. Astralis je još jednom dokazao svoju dominaciju u CS: GO pobedivši Nindže u pidžamama i MIBR u plej-ofu da bi se sastao sa ENCE, koji je iznenadio svet pobedivši Team Liquid i Natus Vincere za plasman u finale. Ali kao što su svi očekivali, ENCE nije bio ravan za Astralis. Danci su otišli kući sa svojim trećim Major Championshipom i 500.000 dolara kako bi postali treći tim koji je osvojio uzastopne Majore.

  • StarLadder Major: Berlin 2019: Na 15. Counter-Strike: Global Offensive Major Championshipu, Astralis je otišao naprijed da dokaže svijetu da je najbolji CS: GO tim, pobijedivši ostala 23 tima i zadržao titulu svjetskog prvaka. Nakon niza promašaja, Astralis je ubjedljivo pobijedio kazahstanski eSports tim AVANGAR i osvojio četvrti Majors. Pobjeda u Njemačkoj bila je monumentalna jer je Astralis postao jedini tim koji je osvojio četiri Majora, što ga je na kraju učinilo najboljim Counter-Strike: Global Offensive timom u historiji.

Gore navedena su najznačajnija dostignuća Astralisa. Tim je osvojio preko 20 drugih prvenstava, uključujući IEM Global Challenge 2020, DreamHack Masters Winter 2020 Europe, BLAST Pro Series: Global Final 2019, ECS Season 8 Finals i BLAST Pro Series: São Paulo 2019, da spomenemo samo neke.

Najbolji i najpopularniji igrači Astralisa

Jedan od ključnih pokretača Astralisovog uspjeha je njegov broj talenata. Tim je značajno uložio u stjecanje talenata dovodeći najbolje svjetske igrače u različite divizije. Ispod su neki od najboljih igrača Astralisa.

  • Peter "dupreeh" Rasmussen (CS:GO): Dupreeh je bio ključan u uspjehu Astralisovog CS: GO popisa pomažući danskom timu da osvoji četiri Majora plus mnoga druga prvenstva. Nakon uspješnog boravka u Astralisu, Dupreeh se pridružio Timu Vitality 2022. godine.
  • Andreas "Xyp9x" Højsleth (CS: GO): Još jedan hotshot je ''Xyp9x'' koji je također bio dio tima koji je osvojio četiri Astralisova Majora. Bivši igrač Team Solomida i Team Dignitas izabran je za jednog od najboljih CS: GO igrača u 2018. i nastavlja da nadmašuje protivnike sa Astralisom.
  • Lukas "gla1ve" Rossander (CS:GO): Rossander se također rangira kao jedan od najboljih i najpopularnijih igrača Astralisa. Takođe je osvojio četiri Majora i nastavlja da se bavi trgovinom sa Astralisom.
  • Andrej "Xerxe" Dragomir (LoL): Astralis je nedavno vratio "Xerxe" kako bi ojačao svoju LoL listu. Džungler donosi bogato iskustvo i sigurno će biti ključan na LEC Summer Splitu 2022.
  • Stephanie "Teca" Luana (FIFA): Nakon što je postala prva igračica koja se kvalificirala za FIFA-in Challengers Mode, "Teca" će zaista postati miljenica navijača.

Gdje i kako se kladiti na Astralis

Za one koji se bave klađenjem na eSport, Astralis je jedan od najboljih timova za klađenje. Ali postoji nekoliko stvari koje igrači moraju znati.

Prvo je na koji je najbolji Astralis tim na koji treba računati. Kao što je ranije rečeno, Counter-Strike: Global Offensive je divizija u kojoj dominira Astralis. Međutim, kladionici koji žele da se klade na Astralis imaju veće šanse kada se klade na Astralis CS: GO tim. Astralis spisak ima neke od najboljih CS: GO igrača. Ali to ne znači da klađenje na druge Astralis timove nije dobra ideja. Ovo je sve dok igrači uzimaju u obzir protivnika i, što je najvažnije, šanse. Opće pravilo je da što su kvote veće, to su manje šanse za pobjedu i obrnuto.

Sljedeći aspekt je pronalaženje najbolje stranice za klađenje na eSport. Igrajte na sajtu za klađenje bez depozita i bonusa za depozit kako biste povećali novčani iznos. Ugledno regulatorno tijelo za klađenje također bi trebalo licencirati stranicu. Na kraju, provjerite karakteristike upotrebljivosti; na primjer, prijenosi uživo različitih eSport utakmica i turnira. Ova fantastična karakteristika omogućava igračima da prate akciju direktno sa kladionice.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević