Sve o klađenju na Alliance

Kada koristi web stranice za klađenje na esports, korisnik mora odabrati pravi tim na koji će se kladiti. Najbolje je izabrati onaj koji ima dugu istoriju osvajanja turnira. To je svakako slučaj sa Alijansom. Sjedište im je u Švedskoj i dio su profesionalne gejming scene od 2013. Menadžment tim od pet pojedinaca nadgleda organizaciju. U prošlosti su se fokusirali na StarCraft II i League of Legends.

Međutim, posljednjih godina prešli su na druge popularne naslove. Stoga će igrači koji traže pobjedničke timove ove dvije utakmice morati potražiti negdje drugdje. Međutim, to ne znači da je Alijansa postala irelevantna. Jednostavno su zamijenili turnire koji su postali manje zasićeni rivalskim timovima.

Sve o klađenju na Alliance
Igrači AlijanseNajjače igre AlijanseZašto je Alliance Esports popularan?Nagrade i rezultati SavezaNajbolji igrači AlijanseGdje i kako se kladiti na Alijansu
Igrači Alijanse

Igrači Alijanse

Alijansa je prvobitno bila u vlasništvu agencije GoodGame. Ovo je bila podružnica Twitcha, servisa za striming igara pod kontrolom Amazona. 2016. Alijansa je objavila svoju odluku da napusti GoodGame i postane u potpunosti u vlasništvu igrača. To znači da članovi tima imaju dodatni finansijski poticaj za pobjede u utakmicama. Ovaj tim je privukao pažnju esport sajtova za klađenje zbog svojih visokih pobeda. Na primjer, 2013. godine osvojili su International, ostvarivši najveću isplatu nagrada u historiji esporta.

Najbolji esport timovi moraju imati visoko kvalificirane članove koji su u stanju nadmašiti konkurenciju. Od njihovog nastanka, Alijansa je regrutovala nekoliko velikih imena. Na primjer, 2013. igrač StarCrafta Naniwa pridružio se njihovim redovima. Godinu dana kasnije, eports novinarske stranice objavile su da se Armada pridružila timu. Ovo je bilo značajno jer su smatrani jednim od najboljih igrača Super Smash Bros. na stazi.

Krajem 2013. tim je odlučio da prestane da se takmiči u Evropskoj ligi legendi šampionata. Izdali su i SortOf, svog posljednjeg Starcraft II igrača. To je uglavnom zbog novih pravila koja su spriječila agencije da posjeduju više timova. Bio je to glavni faktor u napuštanju Alijanse GoodGame-a i povećanju autonomije igrača. Ljubitelji esport klađenja moraju uzeti u obzir ovaj problem kada stavljaju opklade na Alliance. Imaju iskustvo u izvrsnosti u određenim naslovima prije nego što ih u potpunosti napuste.

Ponekad mogu ispustiti igrače zbog vanjskih utjecaja. U isto vrijeme mnogi igrači u nastajanju su zainteresirani za pridruživanje Alijansi zbog činjenice da ih neće kontrolirati velika agencija. Ove varijable mogu imati direktan utjecaj na kvote klađenja na utakmice Saveza.

Igrači Alijanse
Najjače igre Alijanse

Najjače igre Alijanse

Ovo esport game team ističe se u nizu različitih takmičenja u igricama. Imaju igrače iz Holandije koji su se pridružili profesionalnom krugu Trackmania. To je trkačka igra u kojoj igrači mogu kreirati vlastite staze. Većina Trackmania turnira ima format vožnje na hronometar. Stoga, članovi Alijanse moraju imati brze reflekse.

Vožnja nije jedini žanr igre u kojem se Alliance ističe. Oni su dosta svog fokusa stavili na battle royale žanr. Ovo uključuje popularni naslov Apex Legends. Tokom profesionalnih utakmica dva do tri igrača se moraju udružiti i odabrati likove sa specifičnim sposobnostima. Članovi Saveza moraju smisliti dobru konfiguraciju karaktera i također dobro raditi zajedno kako bi dobili meč. Isto se može reći i za Fortnite, još jedan battle royale naslov koji je dominirao esportom posljednjih godina.

Alijansa se također proširila na borbeni žanr postižući igrače Super Smash Bros. Melee. Ova igra ima prilično neortodoksan sistem borbe. Igrači to moraju proučiti ako žele da daju tačna predviđanja o ishodima turnira. Umjesto iscrpljivanja zdravstvene trake procenti oštećenja se izračunavaju pomoću brojača koji se vremenom povećava.

Najjače igre Alijanse
Zašto je Alliance Esports popularan?

Zašto je Alliance Esports popularan?

Pametan igrač će paziti na nekoliko faktora kada bira poznati esport tim. Jedna od najvažnijih je konzistentnost. Iako je Alijansa pretrpjela neke gubitke tokom godina, uspjela je i kada se računa. Kada se saberu svi rezultati njihovih utakmica, postaje jasno da je Alijansa u velikoj mjeri uspjela od 2013. godine.

Mnogi esport timovi vole da se pridruže širokom spektru različiti esport turniri. Problem je u tome što se na kraju mogu previše raširiti. Nasuprot tome, Alliance se odlučuje fokusirati na nekoliko naslova. To znači da mogu uložiti svoju energiju u poboljšanje svojih performansi. Ovo je na kraju postalo dobitna strategija.

Alliance također ima prilično odabranu grupu igrača na svom popisu. Na površini, to bi moglo učiniti da izgledaju kao tim manje visokog profila. Međutim, koristeći samo najbolje ljude, Alijansa se etablirala kao elitna organizacija. Ovo takođe znači da igrači imaju manje pojedinaca na izbor kada postavljaju opkladu zasnovanu na Alijansi. Ako bi bilo više igrača na raspolaganju, onda bi se smanjile šanse za pobjedničku prognozu.

Zašto je Alliance Esports popularan?
Nagrade i rezultati Saveza

Nagrade i rezultati Saveza

Najpopularniji esportski timovi moraju imati evidenciju pobjeda. Kladionice su primijetile kada je tim Alliance Dota 2 osvojio glavnu nagradu na 2013 International. Na kraju su pobijedili bivše šampione Natus Vincere tokom finala. Rezultat je bio 3 - 2. Tokom grupne faze Alijansa je završila rezultatom 14 - 0, što je savršen rekord za ovo takmičenje. Međutim, dva puta su izgubili od Na'Vi-ja i jednom od tima DK.

Njihov učinak je bio slabiji sljedeće godine. Alijansa nije uspjela odbraniti svoju krunu. Izjednačili su 11. mjesto sa manje od zvjezdanog rekorda od 6 - 9. Kao rezultat toga, njihov spisak se raspao i Alijansa je prešla na druge turnire.

Kada se Alliance pridružio European League of Legends Championship Series 2013. godine, završili su na 3. mjestu sa 16 - 12. Zaostajali su za rivalima SK Gaming i Fnatic. Igrač Froggen je izabran za MVP-a proljetnog Splita. Tokom doigravanja pali su na 4. mjesto i izgubili od Fnatica u polufinalu. Nakon Ljetnog Splita ekipa je završila s rekordom 21 -7. Njihov vrhunac godine bilo je osvajanje League of Legends Svjetsko prvenstvo nakon pobjede od 3 - 1 protiv Fnatica.

Novac je pobedio

Uspjeh esport timova se često zasniva na količini novca koju na kraju steknu tokom vremena. Kladionice to obično uzimaju u obzir kada odlučuju o izgledima za pobjedu. Od svog osnivanja, Savez se takmičio na preko 360 turnira. Ukupna zarađena novčana nagrada premašuje $6,846,000. To ih čini timom visokog profila na koji treba paziti.

Najveći dio ovih sredstava osvojen je na mečevima za igru Dota 2. U stvari, 84% je prikupljeno. Za to su zaslužne dvije stvari: veliki broj Dota turnira i izuzetan učinak igrača Alijanse u ovoj tituli. Nasuprot tome, količina novca zarađenog u drugim pojedinačnim igrama je marginalna. Iako zarada od $115,647 od Apex Legends zvuči impresivno, ovo čini samo 1,70% nagrada Saveza. Nedavno je tim proširio svoj domet na borilački žanr. Do sada je to dovelo do toga da su osvojili $301,124. Ovo je 4,40% od ukupnog broja.

Kada kockari uzmu u obzir sve ove statistike, postaje jasno da je većina uspjeha Alijanse rezultat jedne igre: Dota 2. Stoga bi igrač možda želio da se fokusira na ovu titulu kada pravi opkladu. Problem je što se Alliance više ne takmiči u Dota događajima. Međutim, kako tim širi svoj domet, to bi se moglo promijeniti u bliskoj budućnosti.

Nagrade i rezultati Saveza
Najbolji igrači Alijanse

Najbolji igrači Alijanse

Vrhunski esport tim je dobar koliko i njegovi pojedinačni igrači. Budući da je Alijansa sjedište u Švedska logično je da i njihovi najbolji članovi potiču iz ove zemlje. Ako ljudi zasnivaju kriterijume za uspeh u esportu na osnovu zarađenog novca, sledeći igrači Saveza mogu se smatrati prvih deset:

  • Gustav Magnusson (s4)
  • Jonathan Berg (Loda)
  • Jerry Lundqvist (EGM)
  • Joakim Akterhall (Akke)
  • Henrik Ahnberg (AdmiralBuldog)
  • Simon Haag (Handsken)
  • Linus Blomdin (Limmp)
  • Nikolaj Nikolov (Nikobaby)
  • Adam Lindgren (Armada)
  • Artsiom Barshak (fng)

Ljubitelji esporta koji podržavaju ove igrače primijetit će da imaju određene zajedničke stvari. Imaju opširno znanje o igri i smišljaju taktiku kako bi osvojili mjesto broj jedan. Ponekad će Alijansa izabrati igrača zbog specifičnog skupa vještina. Na primjer, najbolji igrači Trackmanije su brzi i precizni u kontroli vozila.

Najbolji igrači battle royalea imaju vještine koje se preklapaju sa pucačinama iz prvog lica. Brzina je neophodna za one koji žele da se takmiče u takmičenjima u borbenim igrama. Treba napomenuti da u Alijansi postoji menadžerski tim koji odlučuje koje igrače će poslati na određene turnire. Stoga na uspjeh tima u cjelini uvelike utiču njihove odluke.

Najbolji igrači Alijanse
Gdje i kako se kladiti na Alijansu

Gdje i kako se kladiti na Alijansu

Najbolje stranice za klađenje na esports omogućit će korisnicima pristup što većem broju tržišta igara. Ako ne, onda će biti teže pronaći specijaliste. Dobra vijest je da je Alliance dobro poznata i mejnstrim esport organizacija. Ako kladioničar ima sekcije posvećene događajima iz video igara, vjerovatno će se pojaviti ovaj tim.

Međutim, malo je vjerovatno da će se Alliance vidjeti na ovim tržištima tijekom cijele godine. Umjesto toga igrač će morati čekati dok pravi turnir ne počne. Konkretno, trebali bi paziti na događaje bazirane na Fortniteu, Super Smash Bros., Apex Legends i Trackmaniji.

Prava strategija klađenja zavisiće od konkretne igre. Savez je cijenjen zbog toga što je stigao do finalne faze turnira. Stoga bi kockar možda poželio da sačeka do polufinala. To će im omogućiti da gledaju kako Alijansa nastupa i analiziraju svoje snage. Battle royal igre su uvijek rizična opklada jer ima toliko igrača na mapi. Bolje je odabrati trkaće naslove jer postoji manje varijabli koje treba uzeti u obzir. Tokom timskih događaja uspjeh Alijanse će biti zasnovan na tome koliko dobro se svaki član nadopunjuje.

Gdje i kako se kladiti na Alijansu