Vijesti

November 9, 2023

X8: Ultimate VR Multiplayer Hero Shooter

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

X8, naš 5v5 VR Hero Shooter za više igrača, sada je dostupan na Meta Quest i SteamVR. U ovom članku ćemo se osvrnuti na razvojni put igre i napore uložene u podsticanje angažirane zajednice.

X8: Ultimate VR Multiplayer Hero Shooter

Fokusiranje na kvalitetu i izgradnju zajednice

U Thirdverse-u vjerujemo da srce svake igre leži u njenoj zajednici. Od početka, naš cilj je bio stvoriti igru ​​koja ne samo da pruža kvalitetno VR i iskustvo za više igrača, već i podstiče uspješnu zajednicu igrača.

Jedan od naših glavnih fokusa bio je na VR iskustvu. Implementirali smo složenu manipulaciju oružjem, jedinstveni sistem 'bacanja noževa' i sposobnosti zasnovane na pokretima kako bismo stvorili impresivno iskustvo igranja koje nas izdvaja od 2D igara u istom žanru.

Kako bismo osigurali kvalitet igre, sproveli smo dvije zatvorene beta verzije, prikupljajući vrijedne povratne informacije od ranih igrača. Ove povratne informacije su nam pomogle da identifikujemo i riješimo kritične probleme, što je rezultiralo poboljšanjima sistema onboardinga i drugih aspekata igre.

Izgradnja jake zajednice

Krajem maja smo lansirali X8 na Meta App Lab i Steam za rani pristup. To nam je omogućilo da izgradimo i ojačamo našu postojeću zajednicu, a da istovremeno poboljšamo igru ​​na osnovu povratnih informacija igrača. Za samo četiri mjeseca, preko 100.000 igrača je instaliralo X8, što pokazuje popularnost igre.

Aktivno smo sarađivali sa našim igračima, ispravljali greške, fino podešavali balans igre i implementirali tražene funkcije. Ova stalna razmjena sa našom zajednicom bila je ključna u oblikovanju igre i osiguravanju njenog uspjeha.

Vožnja VR esportske industrije

Jedan od naših ambicioznih ciljeva sa X8 je da uspostavimo VR esport kao mainstream fenomen. Već smo bili domaćini tri VR esports događaja, uključujući Early Access Invitational Tournament i turnir na Tokyo Game Showu. Ovi događaji su postavili presedan za budućnost VR esporta.

U avgustu smo pokrenuli početnu probu naše prve zvanične Early Access X8 lige u partnerstvu sa virtuelnom atletskom ligom (VAL). Ova osmosedmična sezona omogućila je igračima da se takmiče u mečevima rušenja 5 na 5 i da se popnu na ljestvici kako bi dobili priliku da osvoje dio nagradnog fonda od 10.000 dolara. Naša posvećenost promoviranju VR esporta i pružanju konkurentskih prilika za naše igrače očituje se u značajnom nagradnom fondu.

Ekskluzivni osnivački paket

Dok se pripremamo za službeno lansiranje, s uzbuđenjem predstavljamo osnivački paket, 'Mythos'. Ovaj paket uključuje ekskluzivno oružje dizajnirano da sruši polubogove. Dostupan je ograničeno vrijeme za one koji preuzmu X8 tokom perioda lansiranja.

Osim toga, u znak zahvalnosti našoj zajednici ranog pristupa i Discord porodici, u narednim sedmicama ćemo učiniti da lubenica, pištolj i SMG budu besplatni.

Zašto je X8 "besplatan za igru"

Donijeli smo namjernu odluku da X8 napravimo 'besplatnom igrom'. Inspirirani uspjehom ne-VR pucačina kao što su Overwatch, Apex Legends i VALORANT, željeli smo stvoriti igru ​​koja je dostupna što većem broju igrača. Kao iu tradicionalnim sportovima, gdje svako može igrati besplatno uz minimalnu opremu, vjerujemo da bi svi trebali imati priliku da se takmiče i uspiju u X8.

Pridružite se X8 putovanju

X8 je više od igre; to je pokret. Sa snažnim fokusom na angažman zajednice, esport i posvećenost kvalitetu, uvjereni smo da će X8 nastaviti napredovati. Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom nevjerovatnom putovanju i oblikujete budućnost VR igara i VR esporta.

X8 je sada dostupan za besplatno preuzimanje na Meta Quest Store-u i na Steamu za 9,99 dolara.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti