Vijesti

February 16, 2024

Wingmanov Digital Threat Sight uklonjen i municija nervirana: Promjene u 20. sezoni Apex Legends

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Igrači Apex Legends-a izrazili su svoje nezadovoljstvo s Wingmanovim Digital Threat nišanom i njegovom municijom u sezoni 20. Međutim, programeri su brzo riješili njihove pritužbe.

Wingmanov Digital Threat Sight uklonjen i municija nervirana: Promjene u 20. sezoni Apex Legends

Wingmanov digitalni cilj za prijetnju uklonjen

Tokom severnoameričke ALGS scrims sesije, fanovi su primetili da je Wingmanov Digital Threat nišan, koji omogućava korisnicima da vide neprijatelje kroz dimne zavese, zamenjen 1x HCOG nišanom. Ova promjena je naišla na odobravanje profesionalnih igrača i drugih navijača. Uklanjanje nišana Digital Threat bilo je namjerno, što je potvrdio Apex dizajner oružja Eric Canavese na Twitter/X.

Ammo Pool Nerfed

Pored uklanjanja nišana Digital Threat, programeri su takođe smanjili rezervu municije Wingmana sa 110 metaka na 90. Ovo podešavanje ima za cilj balansirati oružje i spriječiti njegovo nadjačavanje.

Uticaj promjena

Brza implementacija ovih promjena u sezoni 20 iznenadila je mnoge igrače, koji nisu bili sigurni da li se radi o namjernom nerfu ili nenamjernoj grešci. Istorijski gledano, Apex programeri su bili pasivniji u prilagođavanju, obično ih čuvajući za sezonska ažuriranja ili događaje usred sezone. Međutim, Wingman je predstavio nekoliko problema u sezoni 20, jer je već bilo moćno oružje s velikim potencijalom štete i sposobnošću brzog uništavanja više neprijatelja. Uklanjanje Digital Threat nišana iz SMG-a indirektno je utjecalo na Wingman, čineći ga jedinim oružjem sposobnim da vidi kroz dim sa dobrim dometom i velikom štetom.

Wingman's popularnost

Popularnost Wingmana u sezoni 20 dodatno je povećana uvođenjem sistema nadogradnje legende. Ovaj sistem je uključivao nadogradnju trećeg nivoa za Lifeline, koja je pretvorila njen ultimativni paket u paket za negu koji sadrži crveno oružje mitskog nivoa. Kao rezultat toga, timovi sa Lifeline-om su imali veće šanse da dobiju Wingman-a kroz njene vrhunske sposobnosti.

Positive Reception

Promjene na Wingman-u su dobro prihvaćene od strane profesionalnih igrača i zajednice. Dominacija oružja u rangiranoj i profesionalnoj igri viđena je kao opresivna, a nerfovi su donijeli olakšanje mnogim igračima.

Zaključak

The Wingman's Digital Threat nišan je trajno uklonjen, a njegova količina municije je smanjena u 20. sezoni Apex Legends. Ove promjene imaju za cilj balansiranje oružja i rješavanje problema igrača. Odgovor profesionalnih igrača i zajednice bio je izuzetno pozitivan. Igrači se ohrabruju da se prilagode ovim promjenama i nastave uživati ​​u igri s povjerenjem.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti