Vijesti

May 5, 2022

Team Liquid - Tim koji treba pobijediti u esportu

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Team Liquid definitivno će dodatno savijati mišiće u pokušaju da potvrdi svoju poziciju najuspješnijeg eSports tima. Od nastanka online eSports klađenja, ovo je jedan od najboljih eSport timova za klađenje. Sa najboljim objektima u klasi i bogatom bazom talenata, nema sumnje da će Team Liquid esport dominacija ostati ovdje.

Team Liquid - Tim koji treba pobijediti u esportu

Ako ovo zvuči kao ideja kao kladioničar u eSportovima, evo svega što trebate znati o Team Liquidu i šta očekivati od šampiona 2022. Ali prvo, prvo malo istorije o Team Liquidu.

Od skromnih početaka do slave

Team Liquid je 2000. godine osnovao penzionisani StarCraft: Brood War profesionalni igrač Victor "Nazgul" Goossens, koji je trenutni izvršni direktor i suvlasnik, zajedno sa Stevenom "LiQuiD112" Arhancetom i aXiomaticom. Počeo je kao StarCraft II: Wings of Liberty eSports tim, ali je brzo proširio svoja krila na druge divizije.

Od 2020. godine, Forbes je naveo Team Liquid kao treći najbogatiji eSports tim sa procjenom od 310 miliona dolara i procijenjenim prihodom od 28 miliona dolara. Iako je treći na listi najvrednijih odjevnih predmeta, Team Liquid drži rekord za najveću ukupnu zaradu tima nakon što je dominirao u vrhunskim takmičenjima u nekoliko divizija.

Igre i turniri

Jedna od prednosti kladioničara eSporta koji imaju Team Liquid na svojoj beloj listi je činjenica da ima pečenjare u nekoliko divizija i da učestvuje u više događaja. U vrijeme pisanja ovog teksta, ova odjeća ima 60 šampionskih profesionalnih sportista u 14 najvećih svjetskih video igara.

U kojim je igrama Team Liquid favoriti?

Ali kao i svaki drugi tim, Team Liquid ne dominira svim igrama. Ipak, igrači koji ga dodaju na svoju listu favorita trebali bi znati u kojim je naslovima ta odjeća najbolja.

Kladionici nikada ne mogu pogriješiti sa timom Team Liquid Dota 2. Trenutni spisak okuplja pet najboljih Dota 2 igrača iz cijelog svijeta, sinhronizirajući ih u tu savršenu mašinu. Za one koji vole Dota 2 online klađenje, ovo su momci na koje treba uložiti novac s obzirom na dominaciju Team Liquida otkako je osvojio The International 2017. Što se Dota 2 tiče, Team Liquid očekuje glavnu nagradu, The International XI, ali naravno , postoji mnogo drugih događaja u koje je tim trenutno uključen.

Još jedna arena u kojoj Team Liquid dominira je League of Legends. Tim se može pohvaliti četiri LCS titule, i iako je njegova forma nedavno pala, Team Liquid je korak ispred u smislu sticanja talenata. Nedavno je uvršten LoL teškaš Gabriël "Bwipo" Rau. Belgijanac donosi bogato iskustvo online borbene arene. Već postoji nekoliko LoL turnira na kojima Team Liquid učestvuje, ali najzanimljiviji događaji će biti tokom LCS prvenstva i, na kraju, LoL svetskog prvenstva 2022.

Nema sumnje da Valorant ima obećavajuću karakteristiku jer FPS video igra nastavlja da se penje u rangu. Team Liquid je brzo sastavio spisak kada je Valorant stigao na eSport scenu. Danas je među najboljim timovima na koje se možete kladiti kada je Valorant u pitanju na eSport sceni. Očekujte da će se Team Liquid boriti protiv teškaša na Valorant esports turnirima, uključujući i dugo očekivani Valorant Champions 2022.

Ostale igre u kojima Team Liquid ima sjajne spiskove uključuju Counter-Strike: Global Offensive, StarCraft, Apex legende i Fortnite.

Klađenje na Team Liquid? Evo savjeta

Baš kao i tradicionalno sportsko klađenje, postoji nekoliko strategija za povećanje šansi za dobitak esport stranice za klađenje i kladionice.

Najvažnija strategija je praćenje timova i turnira koji su u toku i predstojeći. U ovom slučaju, ključno je biti u toku sa svim dešavanjima u kampu Team Liquid. To mogu biti najnoviji dodaci na spiskovima, trenutna forma igrača, jedan pored drugog, itd. Uvijek obratite pažnju na trenutnu formu tima, a ne na prethodne podvige. Srećom, Team Liquid ima aktivnu zajednicu, tako da kladionici uvijek mogu biti u toku sa nedavnim dešavanjima, od rezultata do transfera.

Također je bitno odabrati igru na koju ćete se kladiti mudro. Mnogi kockari imaju tendenciju da padnu na bilo koju igru. Stručnjaci savjetuju kladionicima da se klade na eSportove s kojima su upoznati. Oni bi trebali razumjeti sve o toj igri, od njenog načina igre i pravila do tržišta klađenja i kvota.

To je to, ljudi, zaokruživanje onoga što možete očekivati od Team Liquida kao kladioničara. Pa, po svemu sudeći, Team Liquid je jedan od timova za gledanje, iako ne u svim divizijama. Među najboljim je eSport timovima u Dota 2, CS: GO, Valorantu, League of Legends i Rainbow Six Siegeu. Ali dok je Team Liquid vrhunski pas, važno je provjeriti šta savjeti za klađenje na eSport govore o tome.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti