Vijesti

October 29, 2023

Sezona Call of Duty League 2024: Otkriven kraj duge vansezone i uzbudljiv raspored

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Call of Duty League van sezone konačno se bliži kraju, prema nedavnom izvještaju. Profesionalni igrači COD-a s nestrpljenjem su iščekivali početak nove sezone, jer su posljednjih pet mjeseci bili bez konkurencije. Dok su neki igrači igrali druge igre kako bi popunili prazninu, iščekivanje sezone Call of Duty lige 2024. raste.

Sezona Call of Duty League 2024: Otkriven kraj duge vansezone i uzbudljiv raspored

Duga van sezone

Van sezone na Call of Duty esport sceni je problem koji se ponavlja. Nakon Call of Duty League Championshipa, obično postoji period tišine bez igranja turnira. Ovogodišnju vansezonu djelimično je popunila World Series of Warzone, ali to nije bilo dovoljno da zadovolji takmičarski duh igrača.

CDL 2024 Raspored

Jacob Hale, istaknuti reporter Call of Dutyja, nedavno je objavio izvještaj na Twitteru u kojem je naveo raspored za sezonu Call of Duty lige 2024. Iako izvori nisu potvrđeni, Hale ima jaku reputaciju sa Call of Duty esport vijestima. Prema njegovom izvještaju, sezona će se sastojati od četiri velika turnira i prvenstva. Evo datuma:

  • Major I: kvalifikacije od 8. decembra do 21. januara, LAN od 25. do 28. januara
  • Major II: kvalifikacije od 16. februara do 17. marta, LAN od 21. do 24. marta
  • Major III: kvalifikacije od 12. aprila do 12. maja, LAN od 16. do 19. maja
  • Major IV: kvalifikacije od 24. maja do 16. juna, LAN od 20. do 23. juna
  • Prvenstvo: od 11. do 14. jula

Hale je također napomenuo da će Major I biti odigran u Bostonu u januaru, što bi moglo stvoriti zanimljive vremenske uslove. On je naglasio da će LAN događaji imati veću težinu od onlajn takmičenja.

Zvanično saopštenje

Očekuje se da će Activision Blizzard zvanično objaviti sezonu Call of Duty League 2024 2. novembra. Ova objava će potvrditi da li je raspored koji je iznio Jacob Hale legitiman.

Prestižna Call of Duty liga

Call of Duty League je najprestižniji turnir na Call of Duty esport sceni. Tu se krunišu svjetski prvaci i takmiče se vrhunski timovi. Prošle sezone, New York Subliners su se pojavili kao trostruki šampioni, osvojivši Major I, Major V i prvenstvo Call of Duty lige. Ove sezone velika su očekivanja za tim, ali će se suočiti sa teškom konkurencijom drugih timova.

Za više vijesti o Call of Duty esportu, pratite nas na Esports.net.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti