Vijesti

February 12, 2024

Seraphine's Resurgence: A Disruption in League of Legends' Meta

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

Seraphine, šampionka ružičaste kose, ponovo se pojavila na poziciji ADC-a, što je izazvalo poremećaj u meti League of Legends. Sa stopom pobjeda od oko 54 posto u svim Elosima, Seraphine se pokazala kao moćna sila u bot laneu.

Seraphine's Resurgence: A Disruption in League of Legends' Meta

Promjene u Meta

Zakrpa 14.2 donijela je nerfove strategiji dvostruke podrške koja je dominirala igrom od početka sezone 2024. Ova promjena je pomaknula čarobnjake iz uloge ADC-a i vratila se u poziciju podrške. Međutim, Seraphine, koja je razotkrila nezdravu strategiju, ima fleksibilnost da usvoji više ofanzivno fokusiranu gradnju koju drugi čarobnjaci ne mogu efikasno učiniti.

Serafinine snage

Serafinine sposobnosti čišćenja talasa bile su ključni faktor u njenom uspehu kao ADC. Njene štetne sposobnosti mogu nanijeti štetu višestrukim ciljevima, a u kombinaciji s pasivom, može brzo očistiti minione koji joj blokiraju put. Ovo otvara različite strategije bot lane, kao što je omogućavanje njenoj podršci da slobodno luta ili roni neprijatelje uz pomoć svog džungla.

Potencijalni Nerfovi

Ako Seraphinina pobjeda ostane visoka, ona može biti uključena na listu nerfova za Patch 14.4. Međutim, njeno balansiranje je izazovno zbog njene sposobnosti da se igra u tri uloge. Više informacija o promjenama u Zakrpi 14.4, uključujući događaj Lunarne Nove godine i nove Porcelain skinove, očekuje se da će uskoro biti otkriveno.

Zaključak

Seraphinino ponovno oživljavanje na poziciji ADC-a izazvalo je uzbuđenje u meti League of Legends. Njene jedinstvene sposobnosti i fleksibilnost čine je sjajnim šampionom. Bez obzira da li će biti nervozna ili ne, njen uticaj na igru ​​ne može se zanemariti.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti