Vijesti

May 12, 2022

Rainbow Six Siege Godina 7, sezona 1

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Rainbow Six (R6) Opsada Prva sezona 7. godine upravo je dočekala Demonski veo. Prije službenog objavljivanja 15. marta 2022. godine, bilo je mnogo izvještaja na tržištu. Iako su neka procurela saznanja, mnoga nisu. Međutim, sve je to samo poslužilo da se oslika ono što će doći.

Rainbow Six Siege Godina 7, sezona 1

Demonski veo, koji je obilježio prvu sezonu 7. godine, nedavno je lansiran. Ovo je dovelo do toga da fanovi Rainbow Six Siegea dočekaju novi mod – Team Deathmatch, novog operatera vela Azamija i mnoštvo novih ažuriranja. Nakon objavljivanja, igrači su dobili priliku da isprobaju nedavna ažuriranja besplatno, uz sedmicu besplatne igre od 17. do 24. marta 2022.

Azami, novi operater Rainbow Six Siege

Najnovije R6 Siege 'Demon Veil' ažuriranje dolazi sa nekoliko novih dodataka. Igrači i Klađenje na eSport entuzijasti su srdačno pozdravili ove promjene jer pomažu poboljšanju cjelokupnog iskustva igranja igara. Jedna od glavnih promjena bilo je uvođenje novog Operatera po imenu Kana 'Azami' Fujiwara, drugog japanskog lika koji je rangiran kao Operator u igri.

Azamijeva zadnja priča

Pozadina lika predstavlja je kao policajca na motociklima čiji su izvori samoizražavanja bili fizička borba i moda. Prema priči, njene strasti su potekle iz detinjstva kada ih je koristila da pobegne od strogih pravila u svom domaćinstvu. Naporno je radila i dospela u redove bezbednosne policije, odeljenja stručnjaka koji štite VIP osobe u Japanu. Međutim, bila je nasilne prirode i često je nabacivala da mora napustiti odjel. Završila je kao lični telohranitelj u privatnom sektoru. Azamijev prepoznatljiv izgled baziran je na japanskoj sigurnosnoj policiji.

Azamijeve sprave i oružje

Za razliku od nekoliko prethodnih Operatera, Azamijeva oprema ne sadrži specijalnu nišansku pušku ili jurišnu pušku. Umjesto toga, ona je naoružana puškomitraljezom 9x19VSN i sačmarom ACS12 kao njenim primarnim oružjem. Automatski pištolj ima ocjenu od 750 okretaja u minuti i oštećenje od 34 metka. Sačmarica sadrži spremnike od 31 metak, što pomaže da se osigura da joj brzo ne ponestane metaka. Njeno zadano sekundarno oružje je pištolj D50. Ona također ima bodljikavu žicu i udarnu granatu kao njena jedina dva uređaja.

Kiba barijere

Azamijevo ukupno opterećenje nije impresivno za Operatera. Međutim, njeni jedinstveni uređaji čine veliku razliku u igri. Njen jedinstveni pribor, Kiba Barriers, prvi je takav u igri. Za razliku od drugih štitova koji obično blokiraju napade s prednje strane, Kiba barijere se mogu koristiti za postavljanje materijala koji se širi i pretvara u neprobojnu supstancu nalik betonu. Raspoređeni materijal je mješavina otopine K-13 i spoja L-7. Hemikalije su smještene u Kunai, skrivene u koricama za zglob.

Kiba barijere mogu pokriti rupe u zidovima, stropovima, podovima i bilo gdje na mapi. Postoji materijal za držanje kružnog štita, koji štiti igrača iz bilo kojeg ugla. Prema dizajneru igrica Clementu Dominicu, Kiba barijere mogu biti među najvažnijim napravama koje mijenjaju igru za defanzivce kada se majstorski koriste.

Azamijeva glavna uloga

Azami može preuzeti bilo koju odbrambenu ulogu. Međutim, prema Clementu, Azami bi trebala ostati blizu sidrenih igrača kako bi ih zaštitila. Ona bi također trebala biti blizu cilja da iskoristi svoje arhitektonske vještine kako bi zaustavila bilo kakve povrede koje napadači mogu pokušati. Sve u svemu, strategije igranja svakog igrača će odrediti kako najbolje koristiti lik. Ljubitelji online eSport klađenja imat će koristi od njenih dodatnih zaštitnih sposobnosti kad god se klade na defanzivnoj strani.

Nova Emerald's Plain Map

Nakon što su ga čekali više od tri godine, igrači R6 Siegea nagrađeni su novom i zanimljivom mapom. Bilo je brojnih preinaka mapa otkako je Fortress objavljen u decembru 2018., ali ništa posebno novo. Demonski veo vodi igrače na potpuno novu lokaciju, Smaragdne ravnice Irske.

Mapa sadrži otmjene ukrase i raskošne visoke stropove inspirisane luksuznim seoskim klubovima. Uprkos svom entuzijazmu i strepnji igrača da uživaju u novoj mapi, moraće da sačekaju do sredine sezone, kako su najavili programeri. Programeri također tvrde da neće raditi prepravke mape u Operation Demon Veil zbog kasnog izdanja.

Načini igre i promjene u igri

Prema riječima programera, R6 Siege želi proširiti svoju playlistu. U toku sezone biće predstavljeno nekoliko novih načina igre. Team Deathmatch je već pokrenut i uključen u stalnu playlistu. Uključuje dva tima, svaki od pet igrača, koji se takmiče u utrci za 75 ubistava.

Režim igre ne uključuje gadgete, što znači da Azamijeve Kiba barijere tamo ne mogu biti od koristi. Igrači mogu koristiti samo osnovno oružje i ne suočavaju se s kaznama za napuštanje. Programeri to smatraju odličnim zagrijavanjem za novu mapu. Također povećava broj online tržišta klađenja koje nude eSport stranice za klađenje. Igrači već traže savjete za klađenje u esport kako bi iskoristili ovo novo izdanje.

Brojne male promjene nesumnjivo će obogatiti cjelokupno iskustvo igranja. Također će biti nekoliko poboljšanja tehnologije lica, koja će biti implementirana u budućim likovima. Međutim, igrači već mogu doživjeti nekoliko poboljšanja u akciji sa Azamijem.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?
2024-04-13

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?

Vijesti