Vijesti

February 16, 2024

Ovladavanje misijom povratka osnovnog osoblja u Helldivers 2: Strategije za uspjeh

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

U haotičnom svijetu Helldivers 2, Automatoni predstavljaju stalnu prijetnju opstanku naučnih timova na Super Zemlji. Međutim, postoji nada u obliku Helldivera, heroja koji može ispratiti ove timove na sigurno. Ako želite uspješno završiti misiju Retrieve Essential Personnel u Helldivers 2 i spasiti naučne timove, evo nekoliko ključnih strategija koje treba imati na umu.

Ovladavanje misijom povratka osnovnog osoblja u Helldivers 2: Strategije za uspjeh

Popravite svoje opterećenje

Da biste se uhvatili u koštac s izazovima misije Retrieve Essential Personnel, ključno je imati odgovarajuću opremu. Pobrinite se da opremite moćne Stratageme i oružje sa brzom pokretljivošću, kao što su SG-225 Breaker, Orbital Gatling Barrage, Eagle Strafing Run, Orbital 120MM HE Barrage, Stalwart, Mitraljez, bacač granata i G-16 Impact. Ovo će vam pomoći da preživite nemilosrdne talase neprijatelja na koje ćete naići.

Spustite se blizu cilja

Kada započnete misiju, pokušajte se spustiti na planetu što bliže cilju. Budite spremni na trenutnu provalu bot-a, što će vam dati malo vremena da pozovete zalihe. Imajte na umu da će municije biti malo u ovoj misiji, pa je koristite mudro. Ciljna oblast će brzo postati preplavljena automatima, pa se usredsredite na uklanjanje jednog po jednog bota i iskoristite mali prozor mogućnosti da otključate vrata koja drže istraživače.

Odaberite efikasne strategije

Odaberite Stratageme koje mogu brzo očistiti neprijateljske rojeve bez stavljanja u liniju vatre. Ove strategije će vam pomoći da zadržite kontrolu nad situacijom i spriječite automate da vas nadvladaju. Koristite ih strateški kako biste stvorili otvore i smanjili broj neprijatelja na minimum.

Pratnja istraživača

U misiji Retrieve Essential Personnel, možete pratiti samo tri istraživača istovremeno po terminalu. Svaki terminal ima dugme s kojim možete komunicirati da otvorite vrata i oslobodite istraživače. Dugme se može koristiti više puta, tako da možete ponovo posjetiti istu zgradu da oslobodite više istraživača. Trebalo bi da postoje najmanje dva prostora za zadržavanje ispunjena istraživačima.

U pratnji istraživača, oni će pratiti linearnu putanju do tačke izvlačenja, koja je označena mehaničkim dvostrukim vratima sa osvjetljavajućim svjetlom. Vaš cilj je da ispratite ukupno 20 istraživača u roku od 40 minuta kako biste dovršili cilj spasilačkih naučnih timova.

Suočavanje sa neprijateljima automata

Vrsta neprijatelja Automatona s kojima se suočite ovisit će o nivou težine koji odaberete. Bez obzira na poteškoću, važno je svesti snage automata na minimum kako ne bi bili preplavljeni. Budite oprezni i pozovite artiljerijske napade kada stigne Dropship kako bi botovi provalili pod kontrolom. Uz to, uvijek imajte pri ruci oružje za podršku da očistite sve grupe neprijatelja.

SG-225 Breaker je posebno efikasan protiv automata zbog svoje velike brzine ispaljivanja i snažnih metaka. Koristite ga da brzo eliminišete neprijatelje dok pratite istraživače. Ne zaboravite očistiti područje topničkim napadima prije pratnje kako biste smanjili broj neprijatelja s kojima se morate nositi. Sačuvajte svoje udare i granate za trenutke kada niste u pratnji.

Zaštita istraživača

Imajte na umu da su istraživači ranjivi i da mogu lako umrijeti ako ima previše neprijatelja oko njih. Čak i jedan metak može slučajno ubiti istraživača. Vježbajte preciznost i koristite Breaker da eliminišete sve neprijatelje koji predstavljaju prijetnju istraživačima. Kada istraživači u pratnji budu sigurni, ponovo očistite područje kako biste osigurali njihovu sigurnost. Ponavljajte ovu metodu dok svih 20 istraživača ne bude bezbedno izvučeno.

Prateći ove strategije i koristeći odgovarajuću opremu, možete uspješno završiti misiju Retrieve Essential Personnel u Helldivers 2 i spasiti naučne timove. Srećno, Helldiveru!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti