Vijesti

March 3, 2022

Otkriveni gradovi LoL Svjetskog prvenstva 2022

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Fans of League of Legends eSport klađenje bili su počašćeni dobrim vijestima o tome gdje će se održati sljedeće Svjetsko prvenstvo League of Legends 2022. Vijest je slučajno otkrio Riot u Chase Centeru, u San Francisku, tokom sesije neposredno prije NBA meča između Raptorsa i Warriorsa.

Otkriveni gradovi LoL Svjetskog prvenstva 2022

LoL Svjetsko prvenstvo 2022, multigradska afera

Vijest o četiri grada bila je iz video zapisa koji se prvi put pojavio na YouTube-u 20. novembra oko 17:00 CT. Iako je gotovo odmah postalo privatno, svi detalji su bili objavljeni.

Prema Riot-u, sljedeće svjetsko prvenstvo League of Legends bit će domaćin u više zemalja. Akcija će početi u Mexico Cityju na Ligi Latinoamerica. Zatim će se akcija prebaciti u New York u Hulu teatru u Madison Square Gardenu i Toronto u Scotiabank Areni, gdje će se održati četvrtfinale, odnosno polufinale. Kulminacija Svjetskog prvenstva League of Legends 2022. će potom ići u San Francisco u Chase Center.

Klađenje na LoL Svjetsko prvenstvo 2022

Poput nedavno završenog LoL Svjetskog prvenstva 2021., događaj sljedeće godine će također biti online eSajtovi za sportsko klađenje sa League of Legends marketima. Očekujte da kladionice pokriju svu akciju, od prvog meča na turniru, do finala. Ipak, ljubitelji LoL-a trebali bi se unaprijed upoznati s nekim savjetima za klađenje na eSport.

Tokom događaja, najbolji timovi u igri će se boriti za slavu. Neki od najboljih timova za klađenje na predstojećem LoL prvenstvu su FunPlus Phoenix, T1, Damwon KIA, G2 Esports, Invictus Gaming, Royal Never Give Up, PSG Talon i Edward Gaming Internationals.

Očekuje se da će LoL 2022 Worlds biti veći i bolji od prošlih događaja. Ovo je i na sceni eSporta, kao i na klađenju. Na događaju sljedeće godine, navijači će biti prisutni na mjestima sada kada se Covid-19 polako obuzdava i stvari se vraćaju u normalu. Podsjetimo, na ovogodišnjem nedavno završenom događaju utakmice su se igrale u praznim arenama.

Stvari će se također zahuktati na sceni klađenja sada kada je klađenje na eSports eksponencijalno poraslo, privlačeći vrhunske kladioničare koji žele dio tržišnog udjela u eSports klađenju.

2021 League of Legends SP

Ranije je planirano da se Svjetsko prvenstvo League of Legends 2021. održi u Shenzhenu. Međutim, zbog posljedica pandemije, događaj je premješten u Reykjavik. Održala se od 5. oktobra do 6. novembra. Dvadeset dva elitna tima iz 11 regiona borila su se za slavu. Na iznenađenje mnogih kladioničara koji su se kladili na pobjednika prije početka događaja, Edward Gaming (EDG) je osvojio krunu nadmašivši DWG KIA u vrućem finalu.

To je to za sada. Sve što kladioničari u eSportovima sada mogu da urade je da pomno prate formu različitih timova kako bi bili u boljoj poziciji da se mudro klade kada počne Liga of Legends Svjetsko prvenstvo 2022.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?
2024-04-13

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?

Vijesti