Vijesti

February 16, 2024

Optimiziranje podviga za Paladine u Baldur's Gate 3

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

U Baldur's Gate 3, Paladini su strašni ratnici koji mogu dokazati svoju hrabrost protiv bilo kojeg neprijatelja na bojnom polju. Iako su poznati po svom teškom oklopu i božanskom udaru, Paladini također mogu koristiti sposobnosti da poboljšaju svoje sposobnosti i svestranost.

Optimiziranje podviga za Paladine u Baldur's Gate 3

Poboljšanja ocjene sposobnosti

Paladini imaju širok raspon ocjena sposobnosti koje treba pokriti, uključujući snagu, karizmu i konstituciju. Preporučljivo je da date prioritet poboljšanjima sposobnosti kad god je to moguće kako bi vaš Paladin bio izdržljiviji i štetniji. Međutim, uzimanje podviga također može značajno poboljšati učinak i izdržljivost vašeg Paladina.

Tough

Tough je jednostavan podvig koji povećava zdravlje lika dvostruko od njegovog nivoa. Ovaj podvig je posebno koristan za Paladine s obzirom na poboljšanje rezultata konstitucijskih sposobnosti. Uz Tough, zdravlje Paladina u završnici može dostići impresivne nivoe, omogućavajući im da izdrže više udaraca i produže svoj opstanak na bojnom polju.

Savage Attacker

Savage Attacker dozvoljava Paladinima da prebacuju štetu od oružja u bližim napadima. Iako ovaj podvig možda neće biti toliko koristan za sve Paladine, oni koji često koriste Divine Smite mogu značajno poboljšati svoj prosječni učinak štete. Kada se kombinuje sa stilom borbe sa velikim oružjem, Savage Attacker može uveliko povećati potencijal štete Paladina.

Sentinel

Sentinel je odličan podvig za Paladine koji žele da se ističu u tankovima. Daje mogućnost napada na neprijatelje koji ciljaju na vaše saveznike, daje prednost u napadima koji se mogu desiti i imobilizira neprijatelje koji izazovu privremeni napad od vas. Ovaj podvig se može koristiti i defanzivno i ofanzivno, omogućavajući Paladinima da kontrolišu bojno polje i nanose dodatnu štetu.

Great Weapon Fighting

Great Weapon Fighting je najbolji podvig za Paladine koji žele da maksimiziraju svoju štetu. Nudi bonus akciju zamah pri kritičnom pogotku ili ubijanju, kao i mogućnost žrtvovanja preciznosti za povećanu štetu. Ovaj podvig dobro se kombinuje sa Divine Smite i drugim veštinama kao što su Sentinel i Polearm Master, što ga čini moćnim izborom za Paladine koji žele da budu vrhunski dželati.

Majstor Polearm

Polearm Master se smatra najboljim podvigom za Paladin grade u BG3. Koristeći oružje nalik na koplje, kao što su helebarda, gleva, štuka, kvarterstaff ili koplje, Paladini mogu izvršiti bonus akciju napadom kundakom svog oružja. Ovaj podvig takođe omogućava Paladinima da napadaju neprijatelje koji uđu u njihov domet. Polearm Master je posebno koristan za Sword and Board Paladine i može pružiti značajnu štetu bez žrtvovanja preciznosti.

Zaključak

Kada birate podvige za svog Paladina u BG3, uzmite u obzir svoj stil igre i željenu ulogu na bojnom polju. Bilo da dajete prednost izdržljivosti, rezultatu štete ili kontroli bojnog polja, na raspolaganju je nekoliko odličnih opcija. Odabirom pravih podviga, možete poboljšati svoje Paladinove sposobnosti i osigurati da oni ostanu velika sila u svakom susretu.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti