Vijesti

January 6, 2022

League of Legends Svjetsko prvenstvo 2022

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

League of Legends World Championship je najprestižniji i najveći godišnji turnir u veoma konkurentnoj League of Legends. Kako je esportsko klađenje postalo popularno, tako je raslo i interesovanje za ovaj događaj.

League of Legends Svjetsko prvenstvo 2022

Vodeći sajtovi za online klađenje nude tržišta u svim glavnim regionima i fazama svetskog prvenstva, uključujući grupnu fazu, četvrtfinale, polufinale i finale.

Šta je League of Legends World Championship?

League of Legends World Championship je godišnji događaj na kojem se najbolji igrači iz svake regije okupljaju kako bi se takmičili za nagradni fond od preko 2 miliona dolara. Događaj obuhvata više od tri sedmice takmičenja i kulminira u finalnom meču, gdje se timovi bore na Summoner's Riftu za dominaciju i pravo hvalisanja.

To je vrlo popularan događaj za online klađenje kojem se entuzijasti eSport klađenja raduju. Nepotrebno je reći da će postojati visok nivo interesovanja esport stranice za klađenje, gdje ćete također dobiti mnoštvo savjeta za klađenje na eSport.

LoL World Championship 2022 okupit će najbolje igrače League of Legends na svijetu. Doći će s dobrim mogućnostima za online klađenje za entuzijaste esport klađenja.

Gdje će se održati LoL Svjetsko prvenstvo 2022?

Događaj će se održati u četiri različita grada širom Sjeverne Amerike. Na službenoj web stranici Riot Gamesa objavljeni su gradovi domaćini Svjetskog prvenstva League of Legends 2022.

Prvobitno je bilo planirano da se Svjetsko prvenstvo League of Legends ove godine održi u Sjevernoj Americi, ali je turnir promijenjen u Kinu. Ovo je učinjeno kako bi se kineskim navijačima pružilo autentičnije iskustvo Svjetskog prvenstva nakon što je zemlja bila domaćin malog turnira 2020.

Svjetsko prvenstvo 2021. godine održano je u Reykjaviku na Islandu, nakon što je prvobitno bilo zakazano u Shenzenu u Kini. Preseljen je na Island zbog okolnosti izazvanih pandemijom. Trenutno je nepoznato da li će ili kada Kina biti domaćin još jednog turnira LoL Svjetskog prvenstva u budućnosti.

Kako Riot ističe, ovo je prva instanca godišnjeg takmičenja koje se održava u više od jedne zemlje. To će također biti prvi put od 2016. da će biti domaćin u Sjevernoj Americi.

Događaj će započeti prvom etapom koja se održava u Mexico Cityju, a mjesto održavanja će biti takmičarska arena Lige Latinoamerica.

Grupna faza takmičenja i četvrtfinale biće domaćini u Njujorku, a mesto održavanja biće Hulu teatar koji se nalazi u Medison Gardenu u Njujorku.

Finale će uslijediti nakon polufinala u Scotiabank Areni u Torontu na stadionu Levi's u San Francisku.

Dok se svijet još oporavlja od posljedica pandemije, Riot Games već gleda naprijed u 2022., kada će se Svjetsko prvenstvo održati u Sjevernoj Americi. Kao jedan od glavnih esport događaja za LoL klađenje na mreži, sigurno će privući veliko interesovanje.

Još nije poznato da li će Svjetsko prvenstvo 2022. imati publiku uživo ili ne. Očekuje se da će više informacija o turniru biti objavljeno početkom sljedeće godine, kako se budu razvijale sigurnosne smjernice za tekuću pandemiju COVID-19.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?
2024-04-13

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?

Vijesti